اگر باردارید، به پشت نخوابید
خانم های بارداری که به پشت می خوابند، بیشتر احتمال دارد نوزادانی با وزن کم وزن داشته باشند. به پشت خوابیدن در طی بارداری می تواند ایده بدی باشد. مطالعات پیشین مشخص کرده اند که خوابیدن در موقعیت طاق باز باعث فشردگی رگ ها و شریان ها می شود که می تواند منجر به کاهش جریان خون به جفت جنین شود و به شدت خطر مرده به دنیا آمدن جنین بعد هفته 28 را دو برابر می کند. حالا در بررسی جدیدی در شبکه JAMA، به این نتیجه رسیدند که به پشت خوابیدن به صورت تمام وقت با کم وزنی تولد در نوزادان هم مرتبط بوده است.
از 1760 زن باردار که در بررسی بودند؛ 57 زن به پشت می خوابیدند (موقعیت ابتدایی در زمان خواب است که فرد برای مدت طولانی در زمان شب آن را حفظ می کند). بعد از بررسی سن، شاخص حجم بدن، بارداری های قبلی، فشار خون بالا، دیابت و عوامل دیگر؛ آنها فهمیدند که زنانی که به پشت می خوابیدند در مقایسه با زنانی که در موقعیت های دیگری می خوابیدند، نوزادانی داشتند که تا 3 برابر کمتر از 10 درصد وزن هنگام تولدشان بودند.
دکتر اندرسون سرپرست نویسندگان و مدرس ارشد زایمان و متخصص بیماری های زنان از دانشگاه Auckland می گوید: "تعداد کمی از زنان باردار عادت دارند که شب به پشت بخوابند و آنها تنها حدود 3 درصد هستند". "اما ما مشتاق هستیم این پیام را ترویج دهیم که خوابیدن به یک سمت (پهلو) روشی برای بهینه سازی سلامت جنین و هم کاهش خطر مرده بدنیا آمدن و هم بهینه سازی رشد نوزاد است".
منبع: nytimes