یافته های جدید در مورد رابطه ترک سیگار و کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه

یافته های جدید در مورد رابطه ترک سیگار و کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه به استناد آمارهای معتبر 50% از زنانی که سیگار می کشند دچار ابتلا به سرطان مثانه می شوند، بنابراین اگر سیگار می کشید و و اگر لکه بینی های مشکوک دارید به پزشک مراجعه کنید.
دیدگاه ها

سرطان مثانه، نسبتا یک سرطان نادر است، اما شایعترین بدخیمی در سیستم ادراری محسوب می شود.
یک مطالعه می گوید که ترک سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را در زنان مسن کاهش دهد. همچنین نشان داده شده که بیشترین کاهش خطر در 10 سال اول پس از ترک، رخ می دهد. محققان از مدل های مختلف آماری برای تحلیل رابطه بین سال های پس از ترک سیگار و خطر ابتلا به سرطان مثانه استفاده کردند.
لی یوآیو دکتر دانشگاه ایندیانا گفت: "اگر چه سرطان مثانه سرطانی نسبتا نادر است که تقریبا 4/6 درصد موارد جدید سرطان را در سال 2019 تشکیل داده، اما این سرطان شایع ترین بدخیمی سیستم ادراری است که با میزان عود زیاد و مرگ و میر قابل توجه همراه است. سیگار کشیدن یک عامل خطر برای سرطان مثانه است، اما یافته های مربوط به رابطه بین مدت زمان ترک سیگار کشیدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه، متناقض است."


این تحقیق که در مجله Cancer Prevention منتشر شده است، نشان داد که در 10 سال اول پس از ترک سیگار با کاهش 25 درصدی در ابتلا به سرطان مثانه مواجه می شویم.
لی همچنین می گوید: مطالعه ما بر اهمیت ممانعت از شروع سیگار و تلاش ثانویه برای ترک سیگار و اثرات آن بر سرطان مثانه در زنان یائسه تأکید دارد.

ترک سیگار و سرطان مثانه

در تحقیقی دیگر مشخص شده است که مصرف حتی یک نخ سیگار در روز می تواند خطر بروز بیماری های قلبی و سکته را افزایش دهد.

در این تحقیق ثابت شده است که برای کم کردن ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سکته باید به جای کم کردن میزان مصرف روزانه سیگار، برای ترک کامل آن اقدام کرد.

نشان داده شده است مردانی که در روز یک نخ سیگار می کشند در برابر مردانی که اصلا سیگار نمی کشند، 48 درصد بیشتر در خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی و سکته قرار دارند.

جالب است به این نکته اشاره کنیم که با مصرف هر نخ سیگار 200 نوع ماده سمی به طور مستقیم وارد بدن می شود. مواد سمی ای که برای هر یک از اندام های بدن بسیار مضر هستند.

اما همچنان باید در نظر داشت که کم کردن مصرف سیگار در روز بی فایده نیست. تحقیقات نشان داده است افرادی که با استفاده از روش های مختلف سعی می کنند مصرف سیگارشان را کم کنند، احتمال زیادی دارد که در نهایت سیگار را ترک کنند.

اما خبر خوب اینکه تنها مدت کوتاهی بعد از ترک سیگار بدن به مرور سلامت خود را به دست می آورد، به طوری که پس از گذشت حدود یک سال از ترک سیگار ریسک ابتلا به بیماری های قلبی تا 50% کم می شود.

10 سال بعد پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان ریه 50 درصد کمتر از افراد سیگاری خواهد بود و با گذشت 15 سال از ترک سیگار ریسک ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی مانند فردی است که هیچگاه سیگار نکشیده است.

از
1
رای

دیدگاه ها