علت قارچ پوست سر چیست؛ علائم، تشخیص و درمان قارچ پوست سر

علت قارچ پوست سر چیست؛ علائم، تشخیص و درمان قارچ پوست سر علت قارچ پوست سر چیست ؛ علائم و عوارض قارچ سر، روش های تشخیص و درمان قارچ پوست سر با درمان های خانگی، پزشکی و روش های جلوگیری از بیماری قارچ پوست سر در سلام دنیا بخوانید.

قارچ پوست سر نوعی عفونت قارچی پوستی است که توسط قارچی به نام کاندیدا ایجاد می شود. این قارچ باعث ایجاد بثورات خارش دار و پوسته پوسته در پوست سر شما میشود. کاندیدا در محیط های گرم و تاریک رشد می کند و تکثیر می شود. درمان قارچ پوست سر شامل شامپو، فوم یا پماد است. شما می توانید با رعایت بهداشت و تمیز خشک نگه داشتن پوست سر از بروز قارچ پوست سر جلوگیری کنید. در این مقاله سلام دنیا به علت قارچ پوست سر چیست، علائم، تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری قارچ پوست سر اشاره خواهیم کرد. لطفا تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

قارچ پوست سر چیست

قارچ پوست سر یک عفونت قارچی روی پوست سر شماست. قارچ پوست کاندیدیازیس نامیده می شود. کاندیدیازیس یک عفونت قارچی است که می تواند تقریباً در هر نقطه از بدن یا روی سر شما ایجاد شود. قارچی به نام کاندیدا باعث کاندیدیازیس میشود. قارچ نوعی قارچ است. پوست شما به طور طبیعی حاوی انواع مختلفی از قارچ ها است که روی آن زندگی می کنند، از جمله قارچ هایی مانند کاندیدا. این طبیعی است و معمولاً برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند. اما زمانی که کاندیدا فرصت تجمع داشته باشد، می تواند زیر سطح پوست شما نفوذ پیدا کند که این می تواند باعث قارچ پوست شود.

قارچ پوست سر چیست

علت قارچ پوست سر

قارچی به نام کاندیدا باعث قارچ پوست سر یا کاندیدیازیس می شود. کاندیدا می تواند در محیط های گرم و مرطوب رشد کرده و تکثیر شود. در پوست سر شما تعادل طبیعی بین تعداد قارچ و باکتری وجود دارد. این باکتری به جلوگیری از رشد بیش از حد قارچ روی پوست شما کمک می کند. گاهی اوقات تعادل طبیعی قارچ و باکتری بدن شما نامتعادل می شود. وقتی این اتفاق می افتد، کاندیدا فرصت تجمع پیدا می کند. شرایطی که به کاندیدا اجازه رشد می دهد عبارتند از:

  • آب و هوای گرم و مرطوب.
  • برخی محصولات بهداشتی که حاوی مواد شیمیایی خشن هستند.
  • بریدگی های کوچک روی پوست سر که یک راه ورود برای آنها ایجاد می کند.
  • ابتلا به بیماری های پوستی مانند اینترتریگو و پسوریازیس.
  • سندرم انسداد فولیکولی: زمانی که فولیکول های مو توسط کراتین، پروتئین موجود در موهای شما مسدود می شود. وقتی فولیکول ها مسدود می شوند، پاره می شوند و باعث التهاب می شوند.
  • تعریق بیش از حد (هیپرهیدروزیس).

حتما بخوانید: بهترین شامپوهای ضد قارچ پوست سر برای مردان و زنان


 قارچ پوست سر در برخی از افراد شایع تر است. این موارد شامل:

  • خانوم های باردار
  • مصرف آنتی بیوتیک. آنتی بیوتیک ها می توانند باکتری هایی که به طور معمول روی پوست شما زندگی می کنند را از بین ببرند و به کاندیدا اجازه رشد دهند
  • انجام درمان های سرطان، مانند شیمی درمانی
  • داشتن یک رژیم غذایی ناسالم، مانند قند و نشاسته زیاد
  • استرس

علاوه براین،عفونت های قارچی در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند شایع تر است. این ممکن است به دلیل ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت یا استفاده از داروهایی باشد که سیستم ایمنی شما را تضعیف می کنند.

علائم قارچ پوست سر

قارچ پوست سر باعث ایجاد بثورات خارش دار در پوست سر می شود. بثورات ممکن است قرمز یا بنفش باشند و به صورت تکه هایی با اشکال مختلف ظاهر شوند. این بثورات ممکن است ترک خورده و پوسته پوسته ای باشند. این پوسته میتواند باعث ریزش مو شود. همچنین ممکن است متوجه علائم زیر هم شوید:

  • تکه های پوسته پوسته و سفید رنگ
  • ریزش مو
  • لکه های چرب سفید یا زرد ضخیم
  • مناطق مرطوب نرم و سفید
  • جوش های سفید و قرمز پر از چرک

تشخیص قارچ پوست سر

پزشک شما ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد. او ممکن است بتواند با نگاه کردن به پوست سر شما عفونت قارچی را تأیید کند. لکه های قرمز یا بنفش روی پوست سر می تواند نشان دهنده عفونت قارچی باشد.همچنین ممکن است پزشک برای برسی بیشتر به آزمایش نمونه ای از ناحیه آلوده نیاز داشته باشد. آنها از یک تیغ جراحی یا اسکالپل استفاده می کنند تا به آرامی مقداری از پوست سر شما را بتراشند. در ادامه تکنسین آزمایشگاه نمونه را زیر میکروسکوپ بررسی می کند. آنها ممکن است نمونه را زیر کشت قرار دهند. کشت اجازه می دهد تا نمونه رشد کند و آنها بتوانند نوع قارچ را تعیین کنند.

تشخیص قارچ پوست سر

درمان قارچ پوست سر

درمان قارچ پوست سر ممکن است شامل داروهای ضد قارچ باشد. پزشک ممکن است شامپو، فوم یا پماد ضد قارچ را برای درمان توصیه کند. شما می توانید بسیاری از داروهای ضد قارچ را بدون نسخه تهیه کنید.پزشک ممکن است در صورت نیاز گزینه ضد قارچ قوی تری را تجویز کند. تمیز و خشک نگه داشتن پوست سر به عنوان بخشی از درمان عفونت قارچی مسئله مهمی است. این کار همچنین می تواند به جلوگیری از بازگشت قارچ پوست سر کمک کند. ممکن است بتوانید با درمان های خانگی از دست قارچ پوست سر خلاص شوید. اما باید بدانید که روش های درمان خانگی به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته اند. قبل از امتحان هر گونه درمان خانگی باید با پزشک خود صحبت کنید. گزینه های درمان خانگی قارچ پوست سر ممکن است شامل موارد زیر باشد:


حتما بخوانید: درمان خانگی قارچ پوست سر


  • سرکه سیب
  • روغن نارگیل
  • روغن های اساسی
  • شامپو روغن درخت چای

درمان قارچ پوست سر

چگونه از ابتلا به قارچ پوست سر جلوگیری کنیم

با رعایت بهداشت می توانید از بروز قارچ پوست سر جلوگیری کنید. برای اینکار پوست سر خود را تمیز و خشک نگه دارید. علاوه بر این:

  • مصرف آنتی بیوتیک ها و استروئیدها (کورتیکواستروئیدها) را محدود کنید.
  • فقط در مواقع لزوم از کلاه، مقنعه و روسری استفاده کنید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید،مصرف قند، نشاسته و الکل را محدود کنید.

در صورت ابتلا به قارچ پوست سر چه کاری انجام دهید؟

افراد سالم معمولاً می توانند قارچ پوست سر را با شامپو، فوم یا پماد ضد قارچ درمان کنند. قارچ های پوست سر گاهی اوقات خود به خود بهبود پیدا می کنند.اما برای درمان می توانید از داروهای خانگی استفاده کنید و پوست سر خود را تمیز و خشک نگه دارید.

در صورت ابتلا به قارچ پوست سر چه کاری انجام دهید؟

درمان قارچ پوست سر چقدر طول می کشد؟

قارچ پوست سر ممکن است در عرض دو هفته پس از شروع درمان ضد قارچ از بین برود. اما درمان برخی از قارچ های پوست سر ممکن است برای مدت بیشتری،مثلا تا 2 ماه طول بکشد.

عوارض ناشی از قارچ پوست سر

قارچ های پوست سر با انجام درمان معمولاً به سرعت از بین می روند. اما اگر درمان نشود، قارچ پوست سر می تواند باعث ایجاد عفونت شود.برخی عوارض ناشی از قارچ پوست سر عبارت انداز:

  • تجمع پوست مرده و پوسته پوسته روی سر
  • فولیکول های مو آسیب دیده
  • ریزش مو

عوارض ناشی از قارچ پوست سر

کاندیدیازیس درمان نشده در صورت انتشار به سایر قسمت های بدن می تواند عوارض پزشکی جدی ایجاد کند. این انتشار میتواند استخوان ها، اندام ها، سیستم گوارشی، جریان خون، چشم ها و دهان را تحت تاثیر قرار دهد.

کلام آخر:

قارچ پوست سر می تواند باعث خارش و غیرقابل تحمل باشد. اما خبر خوب این است که درمان آن با داروهای ضد قارچی مانند شامپو، فوم و پماد آسان است. شما می توانید با رعایت بهداشت سر و تمیز و خشک نگه داشتن پوست سر از بروز قارچ پوست سر جلوگیری کنید. اگر لکه های خارش دار روی پوست سر خود دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. آنها می توانند تشخیص دهند که آیا دچار قارچ پوست سر هستید یا خیر.علاوه براین  آنها می توانند یک گزینه درمانی مناسب برای شما توصیه کنند.که خیلی زود درمان شوید.


مقالات مرتبط:

بهترین قرص ویتامین برای درمان ریزش مو

علت خارش پوست سر و راههای درمان خارش سر



از
6
رای