دوران بارداری یکی از زمان های پراسترس و اضطراب برای مادران محسوب می شود. یکی از نگرانی هایی که مادران در این دوران تجربه می کنند، این است که وزنشان اضافه شده و پس از بارداری به وزن ایده آل خود باز نگردند. به همین دلیل، تعداد زیادی از خانم ها در این دوران مهم زندگی به سراغ رژیم های غذایی لاغری می روند تا از اضافه وزن جلوگیری کرده و اندام مناسب خود را حفظ کنند.
اکنون این سوال پیش می آید که آیا رژیم گرفتن در دوران بارداری بی خطر است؟ چگونه در دوران بارداری اضافه وزن نداشته باشیم؟ چگونه در دوران بارداری لاغر شویم؟ راههای جلوگیری از افزایش وزن در بارداری چیست؟ اگر می خواهید پاسخ این سوالات را بدانید، به خواندن این مقاله از وب سایت سلام دنیا، ادامه دهید.
آیا می توان در دوران بارداری رژیم گرفت؟ (رژیم لاغری در دوران بارداری)
رژیم گرفتن در دوران بارداری جهت کاهش وزن یک خط قرمز جدی برای بارداری است. اگر قبل از بارداری رژیم غذایی کاهش وزن داشتید، بلافاصله پس از بارداری باید این رژیم غذایی را قطع کنید. رژیم های غذایی کاهش وزن می توانند کودک را در معرض سوء تغذیه قرار دهند و باعث عدم دریافت ویتامین ها، پروتئین و مواد معدنی کافی شود. پزشکان توصیه می کنند که در دوران بارداری باید وزن خود را اضافه کنید. افزایش وزن تان در دوران بارداری به شرایط جسمی تان بستگی دارد:
- اگر دچار چاقی هستید، باید در دوران بارداری بین 5 تا 9 کیلو به وزن خود اضافه کنید.
- اگر اضافه وزن دارید، توصیه می شود که بین 7 تا 11 کیلوگرم به وزن خود اضافه کنید.
- اگر پس از بارداری وزن طبیعی داشتید، توصیه می شود که بین 13 تا 18 کیلوگرم به وزن خود اضافه کنید.
حتما بخوانید: 10 روش جلوگیری از افزایش وزن زیاد در بارداری
آیا رژیم گرفتن در دوران بارداری عوارضی دارد؟ (عوارض رژیم در دوران بارداری)
جنین تا هفته 40 بارداری برای رشد و نمو به مادر وابسته است. رژیم غذایی در دوران بارداری می تواند تهدید جدی برای کودک محسوب شده و باعث بروز بیماری های مختلف شود. کاهش وزن های شدید در دوران بارداری می تواند با خطراتی مثل تولد نوزاد نارس، مرده زایی، نارسایی قلبی جنین، دیابت بارداری، فشار خون بالا، پره اکلامپسی، آپنه خواب و تشکیل لخته های خون به خصوص در پا و عفونت بدن مادران همراه باشد.
آیا لاغر شدن خانم ها در دوران بارداری خطراتی برای جنین دارد؟
خانم های لاغری که با کاهش وزن در دوران بارداری مواجه می شوند، باید بدانند که این عارضه می تواند خطرات بسیاری را برای جنین به همراه داشته باشد. این نوزادان معمولا وزن مناسبی ندارند و نارس متولد می شوند. مادران کم وزن معمولا مواد غذایی کافی را از رژیم غذایی شان دریافت نمی کنند و کودکشان با نقص های مادرزادی مواجه می شود. کارشناسان تغذیه به مادران توصیه می کنند در صورتیکه لاغر هستند، هر چه سریع تر با کارشناس تغذیه صحبت کرده تا به وزن ایده آل خود دست پیدا کنند.
چرا مادران کاهش وزن در دوران بارداری را تجربه می کنند؟
دلیل عمده کاهش وزن در بارداری، نداشتن یک رژیم غذایی مناسب (تغذیه صحیح در بارداری)، استراحت کم، حالت تهوع، کاهش جذب مواد غذایی به دلیل عفونت یا عادات غذایی نامناسب، فعالیت بدنی زیاد و استراحت کم است. معمولا پزشک از مادر می خواهد که فعالیت روزانه خود را کم کرده و یک رژیم غذایی مناسب داشته باشد. همچنین در صورت تشخیص هر گونه عفونت یا بیماری، جهت درمان اقدام کند. اگر بدن مادر کمبود ویتامین ها و مواد معدنی خاصی را داشته باشد، پزشک باید تغذیه صحیح در بارداری را توصیه کرده و در صورت نیاز مکمل هایی برای کمبود ویتامین ها تجویز کند.
حتما بخوانید: رژیم غذایی وگان در بارداری
چگونه در دوران بارداری اضافه وزن نداشته باشیم؟ (چگونه در دوران بارداری لاغر شویم)
اگر دچار اضافه وزن یا چاقی در دوران بارداری هستید، برای کنترل وزن خود از نکات زیر پیروی کنید:
- هر روز میزان کالری مصرفی تان را اندازه گیری کنید و با یک مشاوره تغذیه در خصوص میزان کالری مورد نیاز خود در دوران بارداری صحبت کنید.
- از مصرف غذاهای ناسالمی که تنها حاوی کالری و فاقد هر گونه مواد معدنی، ویتامین و ... هستند، پرهیز کنید. غذاهای فست فود، دسرهای آماده، نوشیدنی های شیرین و انواع شیرینی و لبنیات پرچرب را از رژیم غذایی خود حذف کرده و چربی های موجود در گوشت و مرغ و ... را مصرف نکنید.
مولتی ویتامین های مخصوص بارداری را مصرف کنید تا بدون دریافت کالری اضافی، مواد مغذی مورد نیاز جنین را تامین کنید. در حجم کم اما تعداد دفعات بیشتری غذا بخورید تا از نوسانات زیاد قند خون خود جلوگیری کنید. با پزشک خود مشورت کرده و فعالیت های بدنی سبک داشته باشید. تمرینات پیاده روی و شنا در دوران بارداری توصیه می شود.
سخن آخر
یکی از مشکلاتی که خانم ها در دوران بارداری تجربه می کنند، اضافه وزن در بارداری است. این مساله برای خانم ها استرس زا است و نگران هستند تا نتوانند بعد از بارداری به وزن سابق خود بازگردند. به همین دلیل، بسیاری از خانم ها در دوران بارداری به رژیم گرفتن روی می آورند تا وزن ایده ال خود را حفظ کنند؛ اما این دسته از خانم ها باید به خاطر داشته باشند که رژیم گرفتن در دوران بارداری یک خط قرمز محسوب می شود.
رژیم گرفتن می تواند خطراتی از سوء تغذیه تا سقط جنین و حتی مرده زایی را به همراه داشته باشد. به خاطر داشته باشید که بارداری از دوران های مهم زندگی شما و جنین است. شما می توانید پس از اینکه فرزند خود را به طور سالم در آغوش گرفتید، برای لاغر شدن و رژیم غذایی اقدام کنید. بنابراین سلامت خود و کودکتان را در دوران مهم بارداری به خطر نیندازید و از رژیم گرفتن اجتناب کنید.
مقالات مرتبط:
رژیم غذایی مناسب دوران بارداری + نیازهای مادر و جنین
خوردن شلغم در دوران بارداری: فواید، ارزش غذایی و عوارض احتمالی آن
آیا خوردن جگر در دوران بارداری بی خطر است؟ فوائد و مضرات مصرف جگر
درد زانو در دوران بارداری: علل، عوارض و روش های کنترل و درمان آن