خواص خوردن شلغم خام و پخته در دوران بارداری؛ مضرات و روش مصرف

خواص خوردن شلغم خام و پخته در دوران بارداری؛ مضرات و روش مصرف خواص و مضرات شلغم برای بارداری، خوردن برگ شلغم در بارداری، فواید خوردن شلغم خام و پخته برای زنان باردار، مصرف آب شلغم و طریقه مصرف شلغم در بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

به محض اینکه متوجه بارداری می شوید، خانواده، بستگان و آشنایان به شما انواع مشاوره را می دهند. از رژیم غذایی که باید رعایت کنید، تا انواع غذاهایی که باید از آنها پرهیز کنید، هیچ توصیه ای بد نیست. با این حال، نظرات متناقض درباره باید و نبایدهای خوردن غذاهای مختلف، می تواند باعث سردرگمی شما بشود. اگر به دنبال اطلاعاتی در مورد این هستید که آیا می توانید در دوران بارداری شلغم بخورید یا نه، ادامه مطلب ما را بخوانید. ما در سلام دنیا درباره خواص شلغم در بارداری و ما در مورد فواید خوردن شلغم در دوران بارداری، و مضرات و طریقه مصرف شلغم در حاملگی صحبت می کنیم.

شلغم چیست؟

شلغم یک سبزی ریشه ای است، که از خانواده Cruciferous محسوب می شود. این گیاه در نواحی شمالی اسکاتلند و انگلیس به نام " Neep" هم شناخته می شود. شلغم منبع غنی ویتامین ها به ویژه ویتامین C است. این سبزی دارای گوشت داخلی به رنگ سفید است.


حتما بخوانید: خواص شلغم برای سلامتی زنان و مردان


رنگ پوست خارجی آن متنوع است و می تواند به رنگ بنفش یا صورتی و گاهی قرمز باشد. رنگ پوست پیازی ریشه ای آن، بستگی به میزان نور خورشید دریافتی دارد. ریشه به شکل مخروطی است اما می تواند کروی هم باشد. شلغم طعمی مانند خردل دارد. همچنین، طعمی تند و کمی تلخ دارد.

شلغم چیست؟

آیا می توانید در طول بارداری شلغم بخورید؟

بله، شما می توانید شلغم را در دوران بارداری مصرف کنید و این گیاه عوارض جانبی مضری ندارد. با این حال، اگر به سبزیجات صلیبی (چلیپایی) حساسیت دارید، لطفاً قبل از مصرف این شلغم با پزشک مشورت کنید.

فواید خوردن شلغم در بارداری برای سلامتی

شلغم مزایای فراوانی برای سلامتی دارد. خوردن سبزی شلغم در دوران بارداری نیز باعث افزایش سلامتی می شود.

1. خواص شلغم در بارداری : پیشگیری از سرطان

سبزیجات صلیبی به دلیل قابلیت در کاهش احتمال ابتلا به سرطان شناخته می شود. ترکیب سولفورافان در شلغم و سایر سبزیجات مانند گل کلم و کلم طعم تلخی در این سبزیجات ایجاد می کند. همچنین، این ترکیب توانایی مقابله با سرطان را به این گیاه می دهد. وجود مواد مغذی در شلغم این سبزی را به یک ماده مفید برای محافظت از بدن در برابر سرطان تبدیل کرده است. «سولفورافان» یک ترکیب حاوی گوگرد است که باعث ایجاد طعم تلخ در سبزیجات چلیپایی نظیر شلغم می شود و می‌تواند لایه محافظتی در برابر سرطان ایجاد کند. علاوه بر این، شلغم به عنوان یک منبع عالی از آنتی‌اکسیدان ویتامین C با رادیکال‌های آزاد که عامل سرطان هستند مبارزه می کند.


حتما بخوانید: بهترین غذاهای ضد سرطان


2. خواص شلغم در بارداری : به سلامت ریه کمک می کند

شلغم برای ریه ها مفید است. ویتامین C موجود در شلغم به مقابله با مشکلات ریه، به خصوص در مورد افراد سیگاری کمک می کند.

3. خواص شلغم در بارداری : بدن را سم زدایی می کند

اگر از حرکات روده ای نامنظم رنج می برید، شلغم را در رژیم غذایی خود جای دهید. شلغم به دلیل داشتن فیبر به کاهش یبوست کمک می کند.

فواید خوردن شلغم در بارداری برای سلامتی

4. خواص شلغم در بارداری: تقویت سیستم ایمنی

اگر می خواهید مقاومت بدن را در مقابل بیماری افزایش دهید و سیستم ایمنی قوی داشته باشید، پس در دوران بارداری شروع به خوردن شلغم کنید. شلغم به تقویت ایمنی و افزایش توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند.

خواص شلغم در بارداری

5. جلوگیری از یبوست

شلغم منبع غنی از فیبر است و با بهبود تحرکات روده ای باعث کاهش بروز یبوست در زنان باردار می ‎شود.

6. جلوگیری از بروز کم خونی

شلغم سرشار از آهن است و از بروز کم خونی در زنان باردار جلوگیری خواهد کرد.

خواص شلغم در بارداری

7. تقویت استخوان ها

کلسیم موجود در شلغم به بهبود وضعیت استخوان ها کمک می کند و از بروز پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد.

8. بهبود سلامت قلب

نیترات موجود در شلغم با محافظت از سلامت سیستم قلبی عروقی خطر بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و فشار خون در دوران بارداری را بطرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.

9. شلغم برای سرماخوردگی در بارداری

شلغم منبع غنی از ویتامین C است،آنتی اکسیدان قوی که با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان و پیشگیری از سرماخوردگی در دوران بارداری کمک می کند.


حتما بخوانید: درمان سرماخوردگی در بارداری با درمان خانگی


خواص شلغم خام برای زنان باردار

10. دیابت بارداری

برخی زنان در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا می شوند.مصرف غذاهایی حاوی فیبر در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت نوع 1 به کاهش سطح گلوکز خون آنها کمک می کند.از آنجایی که شلغم حاوی مقادیر زیادی فیبر است می تواند به باعث بهبود سطح قند خون، چربی‌ها و انسولین در مبتلایان به دیابت نوع 2 شود.علاوه بر این وجود آنتی‌اکسیدانی به نام «آلفا لیپوئیک اسید» در شلغم می تواند سطح گلوکز، افزایش حساسیت به انسولین و جلوگیری از تغییرات ناشی از استرس اکسیداتیو در مبتلایان به دیابت را کاهش دهد که برای دیابت بارداری نیز مفید است.

خواص شلغم خام برای زنان باردار:دیابت بارداری

11. سلامت پوست و مو

مصرف شلغم به دلیل محتوای بالای ویتامین A در ان برای حفظ سلامت پوست و مو در زنان باردار موثر عمل می‌کند. علاوه بر این، ویتامین A نقش موثری در تولید سبوم برای مرطوب نگه داشتن موها دارد. از طرف دیگر ویتامین C شلغم به تولید کلاژن و حفظ آن در پوست کمک می کند.یکی دیگر از خواص مهم شلغم جلوگیری از ریزش مو در بارداری است،زیرا مصرف این سبزی پرخاصیت می‌تواند با تامین آهن مورد نیاز بدن، به رشد و سلامت و جلوگیری از ریزش موها کمک کند.

12. پیشگیری از افسردگی بارداری

یکی از عوارض شایع دوران بارداری افسردگی است که به دلیل تداخل در هورمون‌ها ایجاد می شود و برخی خانم‌ها را درگیر می‌کند.از انجایی که شلغم حاوی فولات است،بنابراین مصرف ان در این دوران با جلوگیری از تشکیل بیش از حد اسید آمینه «هموسیستئین» در بدن از افسردگی بارداری پیشگیری می‌کند. از طرف دیگر شلغم با تولید هورمون‌های سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین خواب، اشتها، خلق و خو زنان باردار را بهبود می بخشد و از بروز افسردگی در این دوران جلوگیری می کند.

خواص شلغم خام برای زنان باردار:پیشگیری از افسردگی بارداری

13. خواص خوردن شلغم پخته در بارداری

درصورتی که با مصرف شلغم خام دچار نفخ و دل درد می شوید می توانید شلغم را بخار پز کنید و یا ان را بصورت پخته میل کنید و از خواص بی نظیر شلغم در دوران بارداری بهره ببرید.

14. خوردن برگ شلغم در بارداری

خوردن ریشه و برگ شلغم در دوران بارداری، بسیار مفید است و خواص درمانی زیادی برای سلامتی مادر و کودک دارد. حتی برگ شلغم ترکیبات و مواد مغذی بیشتری نسبت به ریشه آن دارد. بنابراین، از مزایای آن برای سلامتی می‌توانید بهره بیشتری ببرید و حتی در انواع سالاد از آن استفاده کنید.

خوردن برگ شلغم در بارداری

15. خوردن آب شلغم در بارداری

در صورتی که مادر در دوران بارداری شلغم و آب شلغم مصرف کند کودک او بدن مقاوم تری خواهد داشت و زودتر راه می افتد و خیلی زود شروع به حرف زدن کند. خوردن آب شلغم تنها درصورتی که با عسل ترکیب شود برای بارداری بسیار مفید خواهد بود، البته به شرطی که در سه ماهه اول بارداری نباشد.

16. شلغم در اوایل بارداری

همانطور که در قسمت های بالا نیز گفته شد استفاده از شلغم برای بارداری و اوایل بارداری فواید زیادی دارد البته به شرطی که در ‌ماه‌های اول بارداری بدون عسل مصرف شود.

برخی دیگری از مزایای شلغم برای سلامتی

  • شلغم به رفع مشکلات مفاصل استخوان کمک می کند.
  • همچنین باعث بهبود وضعیت کلی قلب و عروق می شود.
  • اگر به طور مرتب شلغم مصرف کنید، احتمال پوکی استخوان در بدن را کاهش می دهید.

حتما بخوانید: علائم هشدار دهنده پوکی استخوان


  • مصرف شلغم احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید را کاهش می دهد.
  • مواد مغذی موجود در شلغم به تولید بافت پیوندی در بدن کمک می کند.
  • مصرف منظم شلغم احتمال زوال شناختی را کاهش می دهد.
  • خوردن شلغم به بهبود رشد مو، بینایی، پوست و کبد شما کمک می کند.
  • شلغم همچنین به حفظ سیستم عملکرد درست سیستم عصبی کمک می کند.
  • همچنین شلغم به حفظ سطح فشار خون کمک می کند.
  • همین طور باعث حفظ تعادل مایعات در بدن می شود.
  • ریشه این گیاه کم کالری است. با این حال، اگر می خواهید وزن کم کنید، خوردن شلغم مفید است.

آیا خوردن شلغم در بارداری جنین را زشت میکند

باید بگوییم که این موضوع صحت ندارد.زیرا عامل اصلی در ایجاد چهره کودک به ژنتیک والدین او مربوط است.اگرچه تغذیه و عوامل دیگری هم در زیبایی چهره جنین نقش دارند،اما باید بگوییم که مصرف شلغم و یا نوشیدن آب شلغم در بارداری باعث زشت شدن جنین نمی شود و این موضوع هیچ پایه و اساس علمی ندارد.

ایا خوردن شلغم در بارداری جنین را زشت میکند

طریقه مصرف شلغم در بارداری

طریقه مصرف شلغم در بارداری را براساس مزاج خود انتخاب کنید؛ مصرف شلغم خام یا پخته از خواص مشابه ای برخوردار است.

  • برگ شلغم یا برش‌های نازک ریشه آن را به صورت خام در سالاد یا ساندویچ اضافه کنید.
  • به صورت آب پز یا در روغن کمی تفت داده شده  و مخلوط شده در ماست میل کنید.
  • استفاده از شلغم در سوپ
  •  در تهیه غذاهایی مانند آش شلغم، شلغم پلو و سوپ شلغم

مضرات شلغم در بارداری

1. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

در مورد مصرف شلغم در دوران بارداری هیچ منعی وجود ندارد،اما مادران مبتلا به کم کاری تیروئید، باید در مورد مصرف آن مراقب باشند.مبتلایان به کم کاری تیروئید با کاهش میزان متابولیسم یا سوخت و ساز پایه مواجه هستند،بنابراین این بیماران علاوه بر دریافت دارو باید با متخصصان تغذیه نیز مشورت کنند.مبتلایان به کم کاری تیروئید باید از مصرف مقادیر زیاد مواد غذایی «گواتروژن» اجتناب کنند و سبزیجات را به صورت پخته میل کنند. شلغم نیز حاوی گواتروژن‌ است.


حتما بخوانید: کم کاری تیروئید در دوران بارداری


2.  افراد دارای حساسیت

افرادی که به سبزیجات چلیپایی مانند شلغم حساسیت دارند،باید از مصرف ان خودداری کنند زیرا شلغم ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه و مثانه شود.

مضرات شلغم در بارداری

ارزش غذایی شلغم

شلغم بسیار مغذی است. برخی از مواد مغذی موجود در شلغم شامل موارد زیر است:

  • ویتامین های K ،E ،C ،A
  • فولات
  • مس
  • فیبر
  • پروتئین
  • ریبوفلاوین
  • پیریدوکسین

حتما بخوانید: خواص ویتامین B6 (پیریدوکسین) برای سلامتی 


  • نیاسین
  • پتاسیم
  • فسفر
  • سدیم
  • زینک
  • منگنز
  • منیزیم
  • آهن
  • مس
  • کلسیم
  • چربی های امگا 3
  • اسید پانتوتنیک

ارزش غذایی شلغم

سخن پایانی:

شلغم متعلق به خانواده سبزیجات چلیپایی است که برای سلامت بدن به خصوص زنان باردار فواید زیادی بهراه دارد.از مهمترین خواص شلغم در بارداری می توان به تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از کم خونی، پیشگیری از یبوست، بهبود سلامت قلب و تقویت استخوان ها اشاره کرد. آیا در دوران بارداری شلغم مصرف کرده اید؟ این سبزی را در چه مقادیر مصرف می کنید؟ مصرف آن چه فایده ای برایتان داشته است؟


مقالات مرتبط:

مصرف کلسیم در دوران بارداری

برای کم خونی و کمبود آهن چی بخوریم

17 نشانه برای کمبود زینک در بزرگسالان



از
1
رای