خواص شلغم برای زنان، مردان، لاغری و ریه؛ مضرات شلغم خام و پخته

خواص شلغم برای زنان، مردان، لاغری و ریه؛ مضرات شلغم خام و پخته خواص شلغم برای مردان و زنان؛ فواید شلغم پخته و خام برای سرماخوردگی، ریه، سرفه، اسپرم، کودکان، کرونا، گلودرد، قلب، چشم، پوست با عسل، فواید برگ شلغم و شلغم برای چه افرادی مضر است در سلام دنیا بخوانید.

شلغم یک سبزی ریشه دار است که معمولاً در آب و هوای معتدل در سرتاسر جهان به دلیل ریشه سفید و گوشتی اش کشت می شود.شغلم به روش های خام، پخته یا بصورت ترشی مورد استفاده قرار می گیرد. شلغم علاوه بر مصارف خوراکی به دلیل وجود ترکیبات مهم نظیر فیبر، ویتامین‌ها از جمله ویتامین C، فولات، نیاسین و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم برای سلامتی بدن فواید زیادی بهمراه دارد. از مهم ترین خواص شلغم می توان به درمان سرماخوردگی اشاره کرد.علاه براین شلغم دارای گلوکوزینولات است، مواد شیمیایی گیاهی که ممکن است به پیشگیری از انواع سرطان ها از سینه گرفته تا پروستات کمک کند.شلغم سرشار از آنتی اکسیدان لوتئین است، این انتی اکسیدان می تواند برای حفظ سلامت چشم مفید باشد. در ادامه این مطلب سلام دنیا شما را با سایر خواص شلغم برای مردان و زنان؛ فواید شلغم پخته و خام برای سرماخوردگی، ریه، سرفه، اسپرم، کودکان، کرونا، گلودرد، قلب، چشم، پوست با عسل، فواید برگ  شلغم و شلغم برای چه افرادی مضر است آشنا خواهیم کرد.

خواص شلغم برای سلامتی زنان و مردان

شلغم (به انگلیسی: Turnip) متعلق به خانواده ای از سبزیجات است که شامل کاهو، کلم بروکلی و جوانه های بروکلی شده و در آب و هوای معتدل رشد می کنند. به طور عمده برای ریشه های سفید آنها کشت می شود، جوانه ها و برگ ها نیز خورده می شوند و کاملا مغذی هستند. شلغم یک انتخاب عاقلانه برای اضافه کردن به یک رژیم غذایی است. شلغم يک ماده اساسی در غذاهای روم و يونان بوده است. در حالی که این گیاه در تمام طول سال موجود است در بهار و پاییز بهترین زمان برای تهیه شلغم می باشد، زیرا در طول این دوره شیرین و کوچک هستند. شلغم هر چه بیشتر رشد کند، طعم آن کمتر می شود.

شلغم چیست و چه خواصی دارد

خواص شلغم برای ریه

سیگار باعث ایجاد کمبود ویتامین ها، به ویژه ویتامین A می شود. در نهایت منجر به ایجاد شرایطی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه، التهاب ریه و سایر مسائل مربوط به سلامت ریه مانند سرطان ریه می شود. شلغم غنی از ویتامین A است و به حفظ ریه های سالم کمک می کنند. یکی از مهمترین خواص شلغم حفظ سلامت ریه و درمان آسم است. شلغم سرشار از ویتامین A است،این ویتامین التهاب ریه و آمفیزم را کاهش می دهد، علاوه بر این ویتامین C موجود در شلغم می‌تواند مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل کند و آسم و خس خس سینه را درمان کند.

خواص شلغم برای زنان

مصرف شلغم توسط زنان باردار به دلیل وجود مقادیر خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی برای رشد استخوان های جنین بسیار مفید است.


حتما بخوانید: خواص خوردن شلغم خام و پخته در دوران بارداری


خواص شلغم برای مردان

وجود مقادیر قابل توجهی از ترکیبات ضد قارچی، ضد باکتری و ضد انگلی حاوی گوگرد و گلوکوزینولات در شلغم مانع از بزرگ شدن پروستات در مردان می شود، این عارضه التهابی می تواند باعث بروز سرطان پروستات در مردان شود. علاوه براین مصرف شلغم در مردان برای تقویت قوای جنسی و افزایش تعداد اسپرم نیز مفید است.

خواص شلغم برای اسپرم

مصرف شلغم در مردان به طرز شگفت آوری به درمان ضعف جنسی و افزایش تعداد اسپرم در آنها کمک می کند.اگر می خواهید به منظور تقویت قوای جنسی از این سبزی پرخاصیت استفاده کنید بهتر است تخم شلغم را بصورت سرخ شده میل کنید تا شاهد تاثیر فوق العاده ان باشید.

خواص شلغم برای اسپرم

خواص شلغم برای کودکان

  •  وجود آهن و روی در شلغم برای رشد مغز کودک مفید است.
  • شلغم منبع خوبی از آهن است و برای تشکیل RBC موثر عمل می کند و به این ترتیب باعث بهبود گردش خون در بدن کودک می شود.
  • گنجاندن شلغم به دلیل وجود ترکیبات مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی برای رشد کلی او بسیار مهم است.
  • شلغم سرشار از کلسیم است به همین خاطر مصرف ان می تواند به رشد استخوان کودک کمک کند.
  • شلغم سرشار از ویتامین B1 است به همین دلیل می تواند به درمان کم خونی در کودکان کمک کند.

حتما بخوانید: درمان کم خونی با عسل


خواص شلغم برای کرونا

شلغم منبع غنی از ویتامین C و اسید اسکوربیک شناخته شده است که یکی از مهم‌ترین تقویت‌کننده‌های سیستم ایمنی بدن به شمار می آید.به همین خاطر مصرف این سبزی مفید در برنامه غذایی سالم می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز بیماری نظیر کرونا پیشگیری کند.

خواص شلغم برای گلو درد

یکی دیگر از خواص فوق العاده شلغم برای سلامتی درمان گلو درد است.قرقره کردن آب شلغم پخته به درمان گلو درد کمک می کند.

خواص شلغم برای گلو درد

خواص شلغم برای قلب

وجود مقادیر زیادی از مواد مغذی ضروری نظیر پتاسیم و فیبر در شلغم به این سبزی پرخاصیت خواص سلامت قلب بخشیده است. زیرا پتاسیم مانند یک گشاد‌کننده عروق عمل می کند و با کاهش فشار خون منجر به کاهش فشار در رگ‌های خونی و عروق می شود و از این طریق به حفظ عملکرد صحیح قلب هم کمک می کند. 

خواص شلغم برای سرفه

اگر به دنبال تسکین سرفه هستید از شلغم غافل نشوید. زیرا شلغم می تواند به تسکین سرفه کمک کند.برای این منظور قسمت داخلی شلغم را خالی کنید و در ان عسل بریزید و شلغم ها را در یک ظرف بریزید و قابلمه را تا نیمه پر کنید و ظرف را درون آب بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت 2 ساعت قرار دهید بعد از این مدت که شلغم ها سرد شدند مایع داخل آنها را جدا و میل کنید. این معجون به درمان سخت ترین سرفه ها کمک می کند.


حتما بخوانید: خواص و مضرات شکر تیغال برای سرفه


خواص شلغم برای چشم

نتایج تحقیقات مشخص کرده است که دریافت مقادیر کافی ویتامین C از طریق سبزیجات و میو ها از سلامت چشم در برابر آسیب نور UV محافظت می کند و خطر بروز و پیشرفت دژنراسیون ماکولای (شایع‌ترین علت کوری) وابسته به سن را کاهش می دهد.از انجایی که شلغم نیز حاوی مقادیر خوبی از ویتامین C است بنابراین مصرف فقط دو عدد شلغم متوسط ​​نیاز ویتامین C شما در کل روز را تامین می‌کند.همچنین مصرف شلغم می تواند به درمان شب کوری هم کمک کند.

خواص شلغم با عسل

شلغم منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است.علاوه براین شلغم یک میکروب کش و یک ماده آنتی باکتریال شناخته شده است.عسل نیز یک ماده غذایی طبیعی مقوی و سرشار از مواد مغذی ضروری است که از خواص ضد میکروبی،ضد عفونی و ضد ویروس بسیار قوی برخوردار است.بنابراین ترکیب این دو ماده غذایی مفید می تواند این خواص را دو برابر کند.استفاده از معجون شلغم و عسل می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان انفولانزا، کرونا،سرماخوردگی و درمان سرفه های خشک کمک کند.

خواص شلغم با عسل

خواص شلغم پخته برای سرماخوردگی

شلغم به دلیل داشتن ترکیبات مهم و مغذی از گذشته به عنوان پنی‌سیلین‌ گیاهی برای درمان سرماخوردگی شناخته شده است.همانطور که در قست های بالاتر نیز گفته شد ویتامین C موجود در این سبزی چلیپایی با افزایش تولید گلبول‌های سفید خون و آنتی بادی‌ها می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در نتیجه به درمان بیماری هایی نظیر سرماخوردگی کمک کند.

خواص شلغم پخته برای معده

مصرف شلغم خام به افرادی که دچار مشکلات معده هستند توصیه نمی شود از این رو این افراد می توانند با بخار پز کردن این سبزی پرخاصیت ان را به برنامه غذایی خود اضافه کنند. علاوه براین افزودن شلغم در زمان انتهای پخت غذا می تواند خواص ان را بیشتر حفظ کند.


حتما بخوانید: چه میوه هایی برای زخم معده مفید است


خواص شلغم قرمز

درمورد خواص شلغم قرمز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

خواص شلغم آب پز

 بخارپز کردن شلغم در مقایسه با آب پز کردن ان روش بهتری است. زیرا زمانی که شلغم بخارپز می شود مواد مفید موجود در آب ان که برای جلوگیری از سرطان مفید است حفظ می‌شود اما در موقع آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلا به سرطان می‌شود از شلغم خارج می شود.بنابراین توصیه می کنیم برای دریافت خواص فوق العاده شلغم ان را بخار پز کنید.

خواص شلغم خام چیست

مصرف شلغم خام به دلیل حفظ خواص ان گزینه بهتری است.از انجایی که شلغم سرشار از ویتامین C است بهتر است برای حفظ این ویتامین و خواص سلامتی ان،شلغم را به شکل خام در سالاد یا مثل بوته‌ی پیاز یا ترب به همراه غذا میل کنید.با این حال،مصرف شلغم چه بصورت خام، پخته شده و یا آب پز از خواص سلامتی مشابه ای برخوردار هستند و تنها برای دریافت بیشتر ویتامین C بهتر است ان را بصورت خام مصرف کنید.

خواص شلغم برای پوست

درمان جوش و آکنه

مصرف منظم شلغم با از بین بردن سموم و ناخالصی های بدن به درمان آکنه و جوش کمک می کند.

خواص شلغم برای پوست

ضد پیری و کاهش چین و چروک

شلغم سرشار از آنتی اکسیدان قوی بوده و حاوی ویتامین A و C است که با رادیکال های آزاد مبارزه و مانع از آسیب پوستی می شوند در نتیجه به کاهش علائم پیری زودرس پوست نظیر خطوط ناخوشایند،چین و چروک و لکه های تیره کمک می کند.از طرف دیگر آنتی اکسیدان با بهبود تولید کلاژن باعث افزایش الاستیک و حفظ سلامت پوست می شود.

فواید برگ شلغم 

1. سم زدایی بدن

گلوکوزینولات، گلوکوناستروتیک و گلوکوتراپائولین موجود در برگ شلغم نوعی آنتی اکسیدان ضروری برای سم زدایی و پاکسازی بدن تامین می کند.

2. پیشگیری از آب مروارید

برگ شلغم سرشار از لوتئین و کاروتنوئید است، این دو ماده نقش موثری در حفظ سلامت چشم دارند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک می کنند.


حتما بخوانید: علائم آب مروارید چشم چیست


3. ضد التهاب

وجود اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین K در برگ های شلغم از خواص ضد التهابی برخوردار هستند و برای افراد که مبتلا به بیماری های التهابی هستند بسیار مفید می باشند. مصرف جوشانده برگ شلغم از بروز بیماری های نقرس، آرتریت و دردهای مزمن جلوگیری کرده و نقش موثری در کاهش کلسترول خون دارد.

دیگر خاصیت شگفت انگیز شلغم برای سلامتی

1. جلوگیری از سرطان

شلغم حاوی آنتی اکسیدان هایی است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. گلوکوزینولات ها نیز در شلغم یافت می شوند و مانع از سرطان هستند. آنها با مواد سرطان زا مبارزه می کنند و حتی رشد سلول های سرطانی بدخیم را متوقف می کنند. خوردن شلغم به طور مرتب می تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها را از جمله سینه، رکتوم و کولون را کاهش دهند.

2. بهبود سلامت قلب و عروق

به دلیل فراوانی ویتامین K موجود در شلغم، دارای ویژگی های ضد التهابی است. این ویتامین ها در پیشگیری از سکته مغزی، حملات قلبی، و همچنین سایر بیماری های قلبی عمل می کنند. سبزیجات رنگی به وسیله بهبود جذب صفرا به هضم کمک می کند و باعث کاهش سطح کلسترول می شود. شلغم غنی از اسيد فوليک هستند که عموما برای سلامت گردش خون و قلب و عروق مفیدند.

3. سلامت استخوان

شلغم حاوی پتاسیم و کلسیم است که هر دو برای استخوان های سالم مورد نیاز هستند. خوردن مرتب شلغم باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، آسیب مفصلی و آرتریت روماتوئید می شود. کلسیم همچنین باعث افزایش تولید بافت همبند در بدن می شود.

خواص شلغم برای سلامتی

5. تسهیل هضم

شلغم دارای مقدار زیادی فیبر است که باعث افزایش سرعت پروسه های گوارشی بدن می شود. مطالعات بیشتر نشان داده است که گلوکوزینولات می تواند پردازش باکتری هایی در روده مانند هلیکوباکتر پیلوری، که علت ایجاد مشکلات بهداشتی است، افزایش دهد.

6. جلوگیری از آترواسکلروز (تصلب شرایین)

رادیکال های آزاد که به طور غیرمنتظره ای باعث اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) و چسبیدن پلاکت ها می شود، باعث ایجاد آترواسکلروز می شود. این بیماریی است که باعث تخریب و آسیب سلول های خونی می شود. ویتامین C، ویتامین E، و همچنین بتا کاروتن موجود در ریشه های شلغم، ترکیبی از آنتی اکسیدان قوی هستند که از رادیکال های آزاد و اثرات آنها جلوگیری می کند.

خواص و مزیت های شلغم برای قلب

7. درمان بیماری های مزمن

توانایی های درمانی شلغم در مدیریت بسیاری از بیماری های رایج مانند سوءهاضمه و هموروئیدها واضح است. خوردن همیشگی شلغم حتی با سنگ کلیه در مراحل اولیه خود مبارزه می کند.

8. خواص شلغم خام برای لاغری و کاهش وزن

شلغم به دلیل کالری پایین خود می تواند در رژیم کاهش وزن استفاده شود. محتوای فیبر بالا سبزیجات، متابولیسم سالم را افزایش، وزن سالم را تنظیم و سیستم گوارش را سلامت می کند.

9. کنترل آسم

از آنجا که شلغم دارای ویژگی های ضد التهابی است، در مدیریت و یا حتی درمان آسم بسیار مفید است. تحقیقات نشان داده است که بیماران مبتلا به آسم که به طور مرتب شلغم می خورند، به میزان کمتری خس خس می کنند.

مزایای شلغم برای ریه و جلوگیری از آسم

10. بوی بهتر

اگر به دنبال یک جایگزین طبیعی برای مام زیر بغل خود هستید، راه دوری نروید. نوشیدن آب شلغم در برانداختن بوی بدن موثر است.

11. حمایت از سیستم ایمنی

شلغم دارای بتا کاروتن است که نقش حیاتی در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن دارد

12. محافظت از سلامت چشم

از آنجا که شلغم یک منبع غنی از کاروتنوئید به نام لوتئین است، از سلامت چشم حمایت می کند و حتی مانع از اختلالات چشم مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا می شود.

فواید شلغم برای چشم ها و سرطان

13. پوست صاف و درخشان

شلغم غنی از ویتامین A، ویتامین C و بتا کاروتن هستند. همچنین دارای مواد معدنی مانند مس هستند که برای پوست سالم ضروری است. مصرف مداوم شلغم باعث ایجاد پوستی روشن و صاف می شود. سطوح قوی ویتامین A و C در حفظ پوست سالم و درخشان کمک می کند.


حتما بخوانید: توصیه های طب سنتی برای داشتن پوست سالم و شفاف


چگونه شلغم انتخاب کنید

به دنبال شلغمی با پوست صاف باشید. آنها باید سفت، ترد و سنگین باشند. عطر و بوی شیرین آنها را بررسی کنید. شلغم ها به طور کلی سفید هستند و در پایینشان رنگ سرخ یا بنفش خودنمایی می کند. شلغم هایی که کوچک هستند، شیرین ترند و عطر و طعم منحصر به فردتری دارند. شلغم جوان را می توان خام خورد و به سالاد اضافه  کرد. شلغم های بزرگتر ریشه بیشتری دارند که باید به صورت پخته مصرف شوند.

طریقه مصرف شلغم

شلغم را می توان بصورت پخته،خام و بخار پز مصرف کنید و به تنهایی مانند بوته پیاز در کنار غذا میل کنید و یا ان را به سالاد خود اضافه کنید.علاوه براین می توانید با استفاده از روش های زیر شلغم را مصرف کنید.

  • شلغم سرخ شده
  • شلغم سوخاری
  • شلغم گریل شده
  • پوره شلغم
  • سوپ شلغم
  • چیپس شلغم
  • ترشی شلغم

طریقه مصرف شلغم

شلغم برای چه افرادی مضر است

مضرات شلغم

  • مصرف شلغم در موارد نادر می تواند باعث آلرژی به همراه علائمی مانند خارش، کهیر یا ورم شود.
  • افراد مبتلا به اختلالات تیروئید باید در مصرف شلغم بخصوص شلغم خام احتیاط را رعایت کنند.
  • مصرف شلغم ممکن است با بروز نفخ و باد در دستگاه گوارش همراه باشد.
  • اگزالات موجود در برگ شلغم برای افراد مبتلا به سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممکن است مضر باشد.
  • گوگرد موجود در شلغم در برخی افراد مسمومیت و مشکلات گوارشی را در پی دارد.

سخن پایانی:

شلغم نوعی سبزی ریشه دار است که می تواند برای بدن خواص سلامتی زیادی فراهم کند.شناخته شده ترین خواص شلغم سرماخوردگی است. از مهمترین خواص شلغم می توان به درمان سرفه، درمان یبوست، تقویت بینایی، ملین سینه، التیام‌دهنده تنگی نفس، بالا بردن مقاومت بدن در برابر بیماری‌های ویروسی و عفونی، رفع سنگ کلیه، تقویت حافظه و سیستم عصبی، لاغری، سلامت ریه، استخوان، قلب، چشم، پوست و هضم، پیشگیری از سرطان، آترواسکلروز و درمان بیماری های مزمن اشاره کرد.


مقالات مرتبط:

21 ملین قوی گیاهی برای یبوست شدید و مزمن

خواص و مضرات ترنجبین برای مردان، زنان



از
1
رای