درمان سرماخوردگی در بارداری با درمان خانگی و داروهای مجاز

درمان سرماخوردگی در بارداری با درمان خانگی و داروهای مجاز سرماخوردگی در دوران بارداری بسیار شایع بوده و بعید است به زنان باردار یا جنین آسیب برساند. درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری و داروهای مجاز ضد سرماخوردگی و درمان سرفه در بارداری در سلام دنیا بخوانید.

سرماخوردگی در دوران بارداری به جنین آسیب نمی رساند، اما ممکن است برای زنانی که باردار هستند ناراحت کننده باشد و آنها همچنین ممکن است نگران باشند که از کدام روش ها و داروها می توانند با خیال راحت استفاده کنند.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) تخمین می زنند که بزرگسالان به طور متوسط ​2 الی 3 بار در طول سال دچار سرماخوردگی می شوند. احتمال ابتلا به سرماخوردگی در دوران بارداری بیشتر است. زیرا سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری از قدرت کمتری برخوردار است. بر اساس نظر March of Dimes، سرماخوردگی به جنین در حال رشد آسیب نمی رساند و فرد باردار به طور معمول ظرف مدت حدود یک هفته بهبود می یابد.

همچنین افراد در دوران بارداری شانس بیشتری برای ابتلا به عفونت های جدی تر مانند آنفولانزا دارند. این بدان معنی است که انجام اقداماتی به منظور جلوگیری از بیماری در دوران بارداری مهم است.

در این مقاله از بخش بارداری و نوزاد سلام دنیا، بررسی می شود که چه مواردی را در هنگام درمان علائم سرماخوردگی در دوران بارداری باید مد نظر داشته باشید، چگونه از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کنید و چه زمان باید در این خصوص به پزشک مراجعه نمایید.

درمان سرماخوردگی در بارداری

درمان سرماخوردگی معمولاً به معنای استفاده از داروهای بدون نسخه (OTC) است. با این حال، بسیاری از زنان باردار نگران این هستند که آیا این داروها روی جنین تأثیر می گذارد یا خیر. سازمان غذا و دارو (FDA) توصیه می کند همیشه قبل از استفاده از هر داروی مسکنی در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید.

اکثر داروهای بدون نسخه دارای ترکیبات نسبتاً مشابهی برای درمان علائم سرماخوردگی می باشند. در ادامه به ایمنی انواع مختلف درمانهای سرماخوردگی خواهیم پرداخت.

درمان سرماخوردگی در بارداری

1. مسکن ها (قرص سرماخوردگی در بارداری)

مسکن ها گروهی از داروها هستند که درد را کاهش می دهند. برخی از انواع آنها التهاب و تب را نیز تسکین می بخشند.

مسکن های بدون نسخه عبارتند از:

  • استامینوفن، تحت نام های تجاری مانند تایلنول
  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) شامل ناپروکسن، ایبوپروفن و آسپرین

تحقیقات نشان می دهند که استامینوفن امن ترین داروی تسکین دهنده درد است که استفاده از آن در دوران بارداری جهت استفاده در کمترین دوز ممکن برای مدت کوتاه توصیه می شود.


حتما بخوانید: تاثیر مصرف استامینوفن در بارداری بر روی جنین


مقاله ای که در مجله پزشک خانواده آمریكا (AFP) منتشر شده است، گزارش می دهد كه استامینوفن می تواند به تنهایی در تمام طول دوران بارداری استفاده شود، اما نه لزوماً همراه با سایر داروهای سرماخوردگی كه حاوی طیف وسیعی از مواد دیگر هستند.

با این حال، مقاله بیان می کند که داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی ممکن است خطراتی به همراه داشته باشند. آنها توصیه می کنند که از مصرف آسپرین در دوران بارداری به جز موارد خاص خودداری کنید و بهتر است از مصرف ناپروکسن و ایبوپروفن در سه ماهه سوم بارداری نیز پرهیز نمایید. داروهای تجویزی معمولاً قوی تر از داروهای بدون نسخه بوده و احتمال بروز خطراتی در مصرف آنها وجود دارد.

FDA خاطرنشان می کند که داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی تجویزی ممکن است خطر سقط جنین در نیمه اول بارداری را افزایش دهند و همچنین مصرف داروهای مخدر تجویزی در سه ماهه اول نیز ممکن است خطر ابتلا به ناهنجاری های بدوتولید را افزایش دهد.

دردهای شدید و مداوم می توانند منجر به عوارض جدی مانند فشار خون بالا، افسردگی و اضطراب شوند. سنجش فواید مصرف داروهای تسکین دهنده درد در دوران بارداری در برابر خطرات احتمالی مصرف آنها، بسیار مهم است.

همیشه قبل از تصمیم به مصرف هر دارویی که درد را در دوران بارداری تسکین می دهد، با یک پزشک مشورت کنید.

2. داروهای ضدسرفه در بارداری (درمان سرفه در بارداری)

داروهای ضدسرفه بدون نسخه معمولاً حاوی ترکیباتی مانند دکسترومتورفان و گوایفنسین می باشند. بر اساس نظر پزشک خانواده آمریكا، به نظر می رسد این داروها در دوزهای مناسب در دوران بارداری بی خطر هستند. با این حال، بهتر است گزینه های بدون دارو به عنوان اولین خط دفاعی در نظر گرفته شوند.

به عنوان مثال، قبل از استفاده از داروهای ضدسرفه، افراد می توانند با استفاده از قرص های گیاهی یا قرص های مکیدنی منتول دار برای تسكین سرفه یا گلودرد استفاده كنند.


حتما بخوانید: نشانه های گلو درد و سرفه در دوران بارداری


داروهای ضدسرفه در بارداری

3. آنتی هیستامین ها در بارداری

آنتی هیستامین ها داروهای ضد حساسیت مرسومی هستند که می توانند مشکلاتی مانند آبریزش بینی و چشم ها یا عطسه کردن به دلیل سرماخوردگی را بهبود بخشند. حدود 15% از افراد در دوران بارداری از آنتی هیستامین ها استفاده کرده و متخصصین به طور کلی این امر را بی خطر می دانند. بر اساس نظر کالج آلرژی، اسم و ایمونولوژی آمریکا (ACCAI)، افراد می توانند از داروهای زیر در دوران بارداری استفاده کنند:

  • دیفن هیدرامین (بنادریل)
  • کلورفنیرامین (کلورترمینتون)
  • لوراتادین (کلاریتین)
  • سیتریزین (زیرتک)

مصرف اکثر داروهای آنتی هیستامین بدون نسخه در دوران بارداری به شرط تایید پزشک بلامانع است.

4. داروهای ضد احتقان برای درمان سرماخوردگی بارداری

بر اساس نظر یک منبع معتبر، مصرف داروهای ضد احتقان مانند سودوافدرین در صورت تجویز توسط پزشک بی خطر است. با این حال ، تحقیقات هنوز ثابت نکرده اند که مواد ضد احتقان در دوران بارداری بی خطر هستند. برخی مطالعات نشان می دهد که برخی از داروهای ضد احتقان، از جمله سودوافدرین و فنیل افرین، ممکن است خطر ابتلا به ناهنجاری های بدوتولد را افزایش دهند.

شواهد کلی حاکی از آن است که افراد در دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول بارداری، بهتر است به طور مداوم از داروهای ضد احتقان استفاده نکنند. اسپری های نمکی بینی و نوارهای بینی جایگزین های مطمئنی برای درمان گرفتگی بینی هستند.

درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری

  • استراحت در هنگام بیماری مهم است تا به بدن فرصت دهید بر روی بهبودی تمرکز کند. دراز کشیدن در وضعیتی که سر بالا قرار داشته باشد ممکن است به تنفس و رفع گرفتگی کمک کند.
  • نوشیدن آب فراوان می تواند به افراد در بهبودی سرماخوردگی کمک کند. افراد در صورت بی اشتهایی می توانند از آب میوه ها و اسموتی ها برای تامین مواد مغذی بدن استفاده کنند.
  • بسیاری از افراد همچنین از مرطوب كننده های اتاق برای رفع گرفتگی بینی و رفع سرفه های شدید استفاده می كنند.
  • استفاده از کمپرس گرم روی سر، سینوس ها و شانه ها می تواند به کاهش درد و احتقان کمک کند.

درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری

جلوگیری از سرماخودگی در بارداری

زنان در دوران بارداری بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا می باشند بنابراین مهم است که اقدامات پیشگیرانه را در این خصوص انجام دهند.

برای جلوگیری از ابتتلا به سرماخوردگی، CDC توصیه می کند:

  • شستن دستها اغلب با آب و صابون به مدت 20 ثانیه، یا استفاده از ضدعفونی کننده های دست حاوی الکل در صورت عدم امکان شستشو
  • اجتناب از لمس صورت با دستهای شسته نشده زیرا ویروسهایی که باعث سرماخوردگی می شوند می توانند از طریق چشم، بینی و دهان به بدن وارد شوند
  • فاصله گرفتن از افراد بیمار زیرا تماس نزدیک با دیگران باعث انتقال ویروس های سرماخوردگی می شود.
  • تمرینات ورزشی ملایم و مناسب در دوران بارداری مانند شنا و دوچرخه سواری ثابت که می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی شده و متابولیسم بدن را افزایش دهد.
  • تغذیه سالم یکی دیگر از فاکتورهای مهم در جلوگیری از ابتلا سرماخوردگی است. با تمرکز بر خوردن انواع غذاهای تازه می تواند اطمینان حاصل کنید که بدن شما مواد مغذی مورد نیاز را دریافت می کند.
  • مصرف قرص های ویتامین قبل از تولد که شامل روی و ویتامین C می باشند نیز ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از سرماخوردگی جلوگیری کند.

حتما بخوانید: علائم هشدار دهنده کمبود ویتامین C


ورم مخاط بینی در بارداری

بسیاری از افراد ورم مخاط بینی در بارداری را تجربه می کنند که علائمی شبیه سرماخوردگی دارد. این امر به دلیل التهاب و تورم غشاء مخاطی بینی، انباشت مایعات اضافی در بدن و تغییر سطح هورمون ها رخ می دهد. ورم مخاط بینی در بارداری در حدود 20٪ از زنان رخ می دهد. گاهی ممکن است تشخیص ورم مخاط بینی از سرماخوردگی برای افراد عادی دشوار باشد.

علائم ورم مخاط بینی در بارداری عبارتند از:

  • آبریزش بینی
  • احتقان
  • عطسه
  • مشکلات تنفسی
  • خس خس سینه

خطرات و ملاحظات سرماخوردگی در دوران بارداری

سرماخوردگی در دوران بارداری مانند هر سرماخوردگی دیگر است و به احتمال زیاد به مادر یا جنین آسیب نمی رساند. ممکن است افراد از بودن در کنار افراد دیگر که بیمار هستند، به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شوند. CDC راهنمایی هایی در مورد چگونگی جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا ارائه می دهد.

  • مهم است که تفاوت بین سرماخوردگی و آنفولانزا را بدانید. این دو علائم مشابهی دارند اما آنفلوانزا شدیدتر بوده و معمولاً با تب همراه است.
  • اگر کسی در دوران بارداری دچار تب شد، باید با پزشک خود تماس بگیرد تا ببیند چه اقداماتی را می تواند برای کاهش میزان تب در اسرع وقت به سطح بی خطر انجام دهد.

آیا سرماخوردگی بر جنین تأثیر می گذارد؟ (سرماخوردگی در بارداری برای جنین ضرر دارد)

سرماخوردگی در دوران بارداری معمولاً جنین را تحت تأثیر قرار نمی دهد. سرماخوردگی جزو بیماری های خفیفی است که سیستم ایمنی بدن فرد می تواند به راحتی آن را مغلوب کند. با این حال، افزایش درجه حرارت بدن و بروز عفونت می تواند روی جنین تأثیر بگذارد. اگر فردی دارای تب یا سایر علائم عفونت می باشد، ضروری است که فوراً با پزشک مشورت نماید تا بهترین راه را برای کاهش این علائم دنبال نماید.

آیا سرماخوردگی بر جنین تأثیر می گذارد؟

چه موقع  برای سرماخوردگی در دوران بارداری به پزشک مراجعه کنید؟

وقتی فردی باردار است، بدن او به همان روش معمول در شرایط عادی با سرماخوردگی مقابله می کند. علائم بیماری موقتی بوده و در بیشتر موارد، سرماخوردگی ظرف مدت 7 تا 10 روز برطرف می شود.

اگر کسی در دوران بارداری دچار علائم زیر گردید، باید فوراً به پزشک مراجعه نماید:

  • تب بالاتر از 100.4 درجه فرانهایت
  • علائم شدید و غیرعادی بیماری
  • علائمی که بیش از مدت 10 روز باقی بمانند
  • علائم مربوط به آنفولانزا
  • سرفه های شدید که تنفس را دشوار می کنند
سخن آخر

سرماخوردگی در دوران بارداری بسیار شایع بوده و بعید است به زنان باردار یا جنین آسیب برساند. در حالی که تردیدهایی در خصوص مصرف داروهای ضد سرماخوردگی بدون نسخه در دوران بارداری وجود دارد، اما اکثر افراد می توانند علائم خود را با استفاده از درمانهای خانگی تسکین بخشند. بیشتر افراد ظرف مدت حدود یک هفته درمان شده و شرایط بهتری پیدا می کنند.


مقالات مرتبط:

هشدارهایی برای مصرف آموکسی سیلین در بارداری و شیردهی

علت دندان درد در بارداری و درمان خانگی و گیاهی آن

از
8
رای