از سر و صدای شکم تا سردرد، همه ما می دانیم که گرسنگی واقعاً چه احساسی به دنبال دارد. اما اگر حتی بعد از خوردن غذا هنوز گرسنه هستید، ممکن لازم باشد علت آن را پیدا کنید. دلایلی که باعث می شود، احساس گرسنگی کنیم متنوع است و بعضی اوقات نیاز به غذا خوردن ارتباط کمی با مواد غذایی دارد. اگرچه گرسنگی نشانه مهمی از این است که بدن احتیاج به سوخت رسانی و بدست آوردن انرژی دارد، اما گرسنگی همچنین می تواند به این معنا باشد که بدن ما مواد مغذی مناسبی دریافت نکرده یا حتی ممکن است علت آن روانی بوده و احساس گرسنگی روشی برای غلبه کردن برای خستگی و استرس باشد. بنابراین چگونه می توانید بفهمید که بدنتان قصد دارد به شما چه چیزی بگوید؟ این هشت مورد ممکن است به شما کمک کند؟
8 علت گرسنگی مکرر و احساس ضعف بعد از خوردن غذا
1. خواب کافی نداشته اید
دفعه دیگری که خواستید یک بسته پاپ کورن بخورید، از خودتان سوال که آیا ممکن است به جای آن نیاز به خواب داشته باشید. تحقیقات نشان داده است، بسته به فرد، زمان خواب درست، بین هفت تا نه ساعت در شب است. خواب کمتر از آن منجر به افرایش کوتاه مدت هورمون گرلین می شود که باعث افزایش اشتها خواهد شد، همچنین موجب افت لپتین می شود که باعث کاهش آن می شود. به علاوه، یک مطالعه در سپتامبر 2019 منتشر شد که نشان می دهد چهار شب کمبود خواب پی در پی، می تواند باعث شود سوخت و ساز غذا به شکل متفاوتی انجام شود و حتی بعد از خوردن یک وعده غذایی گرسنه باشید.
2. دچار کم آبی هستید
بسیاری از افراد وقتی احساس بی حالی و گیجی می کنند، فکر می کنند که به غذا احتیاج دارند، اما آنها واقعاً گرسنگی را با تشنگی اشتباه می گیرند. گفته می شود که نوشیدن 2 لیتر آب در هر روز، اقدام خوبی برای شروع آب رسانی به بدن است، اما ممکن است در صورت کار کردن زیاد یا زندگی در آب و هوای گرم، افراد نیاز به مصرف مایعات بیشتری باشد. توصیه می شود وقتی احساس گرسنگی کردید، قبل از اینکه به دنبال چیزی برای خوردن باشید، یک جرعه آب بنوشید.
3. در رژیم غذایی نادرست هستید
واضح است که کاهش شدید کالری ها به منظور کاهش وزن، ممکن است باعث احساس گرسنگی بیش از حد نرمال شود. دلیل آن تنها کمتر غذا خوردن در هنگام رژیم نیست، علت این است که برخی رژیم های غذایی نامناسب، اغلب با حذف گروهای غذایی مهم مانند پروتئین، کربوهیدرات یا چربی همراه است. هر یک از این گروه های غذایی حاوی مواد مغذی مهمی هستند که باعث سیری می شود، مانند پروتئین موجود در منابع گوشت یا فیبر موجود در کربوهیدرات ها. وقتی رژیمی دارید که توازن پروتئین، کربوهیدرات و چربی ها در آن رعایت نشده است، احساس گرسنگی خواهید کرد.
4. خسته هستید
اگر هنگام تماشای تلویزیون ناگهان میل به خوردن چیزی پیدا کردید، باید در نظر بگیرید که ممکن است این میل به خوردن ناشی از خستگی و کسالت باشد، نه گرسنگی. در مطالعه منتشر شده در ماه آوریل سال 2015، محققان از شرکت کنندگان در مطالعه خواستند که به مدت یک هفته، چیزی که می خورند و زمان آن را ثبت کنند. این مطالعه مشخص کرد که شرکت کنندگان هنگام خستگی غذای بیشتری می خورند و اشتهای آنها به سمت چربی ها و کربوهیدرات های ناسالم گرایش پیدا می کند. راه حل چیست؟ وقتی که تمایل به جویدن دارید، سعی کنید به جای آن پیاده روی کنید یا با یک دوست تماس بگیرید.
5. به بچه شیر می دهید
برخی اوقات، بدن بخاطر تهیه غذا برای کودک، بیشتر دچار گرسنگی می شود. روند تولید شیر، باعث افزایش نیاز به مواد مغذی و مایعات می شود، زیرا شما از چربی ها و ذخایر انرژی بدن خود استفاده می کنید. این بدان معناست که بدن سخت کار می کند و به کالری اضافی نیاز دارد تا آنچه را که می سوزاند، جبران کند و این روند منجر به احساس گرسنگی شدید می شود. گفته می شود که مادران شیرده در هر روز بین 300 تا 500 کالری بیشتر از نیازهای قبل از بارداری خود احتیاج دارند تا شیر کافی تولید کنند و گرسنگی خود را نیز رفع کنند.
6. ورزش سنگینی انجام داده اید
همه افرادی که به طور مرتب به سالن بدنسازی می روند، به شما خواهند گفت که کار کردن باعث گرسنگی می شود. اما ارتباط بین ورزش و گرسنگی بسیار پیچیده است. در مطالعه اولیه منتشر شده در مجله آمریکایی فیزیولوژی، مشخص شد که ورزش هوازی و مقاومت وزن، هر دو هورمونی به نام گرلین را کاهش می دهند که به طور موثر اشتها را سرکوب می کند. با این حال، این فقط برای کوتاه مدت است: ورزش همچنین باعث کاهش ذخایر گلیکوژن درون عضلات می شود که بعداً شما را گرسنه تر می کند. علاوه بر این، عدم آب رسانی کافی به بدن، قبل و هنگام ورزش می تواند منجر به کم آبی بدن شود، که باعث می شود احساس گرسنگی بیشتری از حالت نرمال بعد از ورزش داشته باشید.
7. به اندازه کافی فیبر دریافت نمی کنید
اگرچه فیبر بیش از حد در رژیم غذایی ممکن است منجر به گاز، نفخ و یبوست بشود، عدم مصرف کافی فیبر احتمالاً موجب گرسنگی خواهد شد. رژیم غذایی کم فیبر می تواند شما را گرسنه کند. از آنجایی که فیبر روند گوارش غذا را کند می کند، ماندن طولانی مدت غذا در معده، باعث می شود احساس سیری داشته باشید.
8. غذای شما نمک زیادی دارد
در سال 2017، یک مطالعه بالینی در مجله تحقیقات بالینی نشان داد که رژیم های غذایی با سدیم بالا، در بلند مدت منجر به افزایش گرسنگی می شود. محققان دریافتند علت این است که رژیم های غذایی با سدیم بالا (بیش از 12 گرم در روز)، باعث می شود بدن مایعات را حفظ کند، که این نیاز به انرژی و کالری بیشتری برای ذخیره دارد. علاوه بر این، غذاهای حاوی نمک بالا، فرآوری شده اند و غذاهای فرآوری شده از نظر شیمیایی مهندسی شده اند تا خوش طعم تر باشند و این باعث پر خوری بیشتر می شود.
منبع: livestrong