پماد زینک اکساید ؛ کاربرد، عوارض، دوز مصرفی و تداخلات آن

پماد زینک اکساید ؛ کاربرد، عوارض، دوز مصرفی و تداخلات آن زینک اکساید یک ماده معدنی است. پماد زینک اکساید (برای پوست) برای درمان سوختگی پوشک، خشکی شدید پوست و ... استفاده می شود. کهیر، مشکلات تنفسی و... از علائم عوارض جانبی پماد موضعی زینک اکسید است.

پماد زینک اکسید (Zinc Oxide) فواید زیادی برای پوست از جمله درمان سوختگی جزئی، خشکی پوست و... دارد. انواع مختلفی از زینک اکساید وجود دارد. در این مقاله از وب سایت دنیا، اطلاعات دارویی پماد موضعی زینک اکساید از جمله: موارد مصرف، روش استفاده، عوارض پماد زینک اکسید و... بیان شده است.

پماد موضعی زینک اکساید (Zinc Oxide) چیست؟

زینک اکساید یک ماده معدنی است. پماد زینک اکساید (برای پوست) برای درمان سوختگی پوشک، سوختگی جزئی، خشکی شدید پوست یا سایر تحریکات جزئی پوست استفاده می شود. شیاف مقعدی زینک اکسید برای درمان خارش، سوزش، تحریکات و دیگر ناراحتی های ناشی از بواسیر یا حرکات روده ای دردناک به کار می رود. انواع برندها و فرم های زینک اکساید وجود است. همه برندها در اینجا ذکر نشده اند.


حتما بخوانید: علل اصلی و درمان های خانگی و پزشکی بواسیر


زینک اکساید موضعی نیز ممکن است برای اهدافی استفاده شود که در این راهنما آورده نشده است. تمام دستورالعمل های موجود روی برچسب و بسته بندی دارو را دنبال کنید. در مورد تمام بیماری ها، آلرژی ها و تمام داروهای مورد استفاده خود با پزشک صحبت کنید. در صورت حساسیت به زینک، دایمتیکون، لانولین، روغن کبد ماهی کاد، وازلین، پارابن، روغن معدنی یا موم از این دارو استفاده نکنید. زینک اکسید موضعی عفونت های باکتریایی یا قارچی را درمان نمی کند. در صورت وجود هر گونه علائم عفونت مانند قرمزی یا گرمی یا بروز زخم های پوستی، با پزشک خود تماس بگیرید.

مشخص نیست که آیا زینک اکساید به جنین آسیب می رساند یا نه. اگر باردار هستید قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید. معلوم نیست که آیا زینک اکساید به شیر مادر منتقل می شود، یا اینکه می تواند روی کودک شیرخوار تاثیر بگذارید یا خیر. اگر به کودک شیر می دهید قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.

پماد موضعی زینک اکساید (zinc-oxide) چیست؟

عوارض پماد زینک اکساید موضعی

  • در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک زیر به پزشک مراجعه کنید: کهیر، مشکلات تنفسی، تورم در صورت، زبان، لب، گلو. در صورت داشتن خونریزی روده یا درد مداوم، مصرف شیاف های مقعدی زینک اکساید را متوقف و با پزشک تماس بگیرید.

این مطلب شامل لیست کاملی از عوارض جانبی نیست و سایر موارد نیز می تواند اتفاق بیفتد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.

تداخلات دارویی پماد زینک اکساید موضعی

  • از مصرف سایر داروها روی نواحی که تحت درمان با زینک اکساید است خودداری کنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید.
  • اگر این دارو در چشم شما وارد شد با آب بشویید.
  • زینک اکساید موضعی را روی زخم های عمیق پوستی یا سوختگی های جدی استعمال نکنید.
  • این احتمال وجود ندارد که سایر داروهای خوراکی یا تزریقی روی زینک اکساید موضعی اثر بگذارد. اما بسیاری از داروها می توانند با هم تداخل داشته باشند. درباره داروهایی که مصرف می کنید چه با نسخه، بی نسخه یا گیاهی به پزشک خود اطلاع بدهید.

تداخلات دارویی پماد زینک اکساید موضعی

دوز پماد موضعی زینک اکساید

  • دقیقاً مطابق دستور العمل یا دستور پزشک دارو را مصرف کنید. دارو را در مقادیر کمتر یا بیشتر و برای مدت طولانی تر از میزان توصیه شده مصرف نکنید.
  • داروها را نباید به شکل خوراکی استفاده کرد. شیاف مقعدی فقط برای روده شما است.
  • به اندازه کافی از این دارو استفاده کنید تا کل ناحیه تحت درمان را پوشش دهد. زینک اکساید اغلب یک لایه سفید نازک روی پوست باقی می گذارد که ممکن است به طور کامل مالیده نشود.
  • برای درمان پوسته پوسته شدن روی پوست، زخم های سوختگی جزئی یا سایر تحریکات پوستی، هر زمان که لازم باشد از دارو استفاده کنید. یک لایه نازک را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و به آرامی مالش دهید.
  • برایی درمان سوختگی پوشک، با هر تعویض پوشک از زینک اکساید استفاده کنید. استفاده از دارو در زمان خواب یا هر زمان که پوشک برای مدت طولانی بسته است، اهمیت ویژه ای دارد.

حتما بخوانید: پوشک سوختگی نوزاد؛ علل و درمان آن


  • ناحیه پوشک را تمیز و خشک نگه دارید تا از بدتر شدن ورم پوستی جلوگیری شود. در سریع ترین زمان ممکن، پوشک خیس را عوض کنید. قبل از بستن پوشک تازه، اجازه بدهید پوست کودک کاملاً خشک شود.

دوز پماد موضعی زینک اکساید

  • هنگام استفاده از فرم پودری این دارو، پودر را به آرامی بزنید تا از پخش شدن آن در هوا جلوگیری شود. اجازه ندهید کودک با بطری پودر بازی کند. همیشه بعد از استفاده در پودر را محکم ببندید.  
  • دست ها را قبل و بعد از قرار دادن شیاف مقعدی بشویید.
  • سعی کنید روده و مثانه را درست قبل از استفاده از شیاف زینک اکساید خالی کنید. ناحیه مقعدی را تمیز و خشک کنید.
  • بسته بندی شیاف را درست قبل از مصرف باز کنید. از لمس بیش از حد شیاف اجتناب کنید یا در دست نگه ندارید زیرا ذوب می شود.
  • به پشت دراز بکشید و زانوها را به سمت قفسه سینه جمع کنید. به آرامی شیاف را وارد مقعد خود کنید.
  • برای نتیجه بهتر، چند دقیقه دراز بکشید. شیاف به سرعت ذوب می شود ولی در حین قرار گرفتن ممکن است باعث احساس ناراحتی کمی شود. حداقل یک ساعت بعد از استفاده از شیاف، حمام نکنید.

حتما بخوانید: کاربرد شیاف مقعدی مزالازین (Mesalamine)


  • اگر علائم بیماری شما بعد از 7 روز از درمان بهبود نیافت، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • دارو را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود. درپوش داروهای تیوبی را پس از مصرف محکم ببندید.
  • برای جلوگیری از ذوب شدن شیاف های زینک اکساید، می توانید آنها را در یخچال نگه دارید.
  • گمان نمی رود که مصرف بیش از حد زینک اکساید خطرناک باشد. اگر کسی به طور اتفاقی دارو را بلعید، فوراً به مرکز درمانی و پزشک مراجعه کنید.
  • از آنجایی که زینک اکساید به میزان مورد نیاز مصرف می شود، به احتمال زیاد دوز فراموش نخواهید داشت. استفاده از زینک اکساید به میزان خیلی زیاد، تاثیر دارو را  بیشتر نمی کند.
سخن آخر

زینک اکساید یک ماده معدنی است. پماد زینک اکسید (برای پوست) برای درمان سوختگی پوشک، خشکی شدید پوست و ... استفاده می شود. در این مطلب از وبسایت سلام دنیا، برای شما از کاربردهای پماد زینک اکساید به همراه دوز مصرفی و عوارض آن صحبت کردیم. امیدوارم که برایتان مفید بوده باشد. اگر فکر می کنید این اطلاعات دارویی برای دوستان یا آشنایان شما کاربردی دارد، این پست را با آنها از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

کاربرد پماد موضعی تتراسایکلین (Tetracycline)؛ روش مصرف، عوارض و دوز مصرفی آن

15 کاربرد باورنکردنی و بی نظیر وازلین که باید بدانید

کاربردهای پماد آلفا (Alpha)؛ فواید، عوارض و نحوه مصرف آن
 

از
3
رای