کاربردهای پماد آلفا (Alpha)؛ فواید، عوارض و نحوه مصرف آن

کاربردهای پماد آلفا (Alpha)؛ فواید، عوارض و نحوه مصرف آن آلفا نوعی پماد برای تسکین زخم، سوختگی و سایر ضایعات پوستی است. ترکیبات این پماد گیاهی بوده و عوارض داروهایی مثل کورتون را ایجاد نمی کند. بدون تجویز پزشک از این دارو برای درمان زخم یا سوختگی عمیق استفاده نکنید.

پماد آلفا نوعی داروی ترمیم کننده زخم است که با داشتن اثرات ضد التهابی، درد را تسکین می دهد و به ترمیم زخم های پوستی کمک می کند. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص کاربرد پماد آلفا و عوارض جانبی و هر نکته ای که در خصوص مصرف این دارو وجود دارد، صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

پماد آلفا چیست؟

پماد آلفا (Alpha) نوعی پماد ترمیم زخم است که اثرات ضد التهابی مناسبی برای روی پوست بیماران مبتلا به پسوریازیس دارد. این پماد گیاهی است و عوارض داروهایی مثل کورتون را ندارد. با استفاده از این دارو، پوست به شکل طبیعی بازسازی می شود.

مکانیسم اثر و ترکیبات پماد آلفا

در واقع این پماد ترکیبی از عصاره برگ حنا، عصاره ریزوم گیاه زردچوبه و تربانتین است. لاوسون ماده اصلی این پماد است که از گیاه Lawsonia inermis به دست می آید. در مورد این گیاه و ماده موثر آن تحقیقات مختلفی صورت گرفته است. مشخص شده است که این گیاه فواید زیر را دارد:

فواید پماد آلفا برای پوست

1. خاصیت ضد التهابی

التهاب در ضایعات پسوریازیس از جمله عواملی است که می تواند ترمیم ضایعات را به تاخیر انداخته و کیفیت آن را کاهش دهد. وجود این گیاه در پماد الفا می تواند التهاب زخم را کاهش داده و کنترل کند. امروزه سایر داروهایی که در بازار به فروش می رسند، از طریق سرکوب سیستم ایمنی بدن التهاب را کنترل می کنند، اما این گیاه بدون ایجاد عوارض می تواند التهاب را کنترل کرده و سرعت بهبود زخم را افزایش دهد.

فواید پماد آلفا برای پوست

2. خاصیت آنتی باکتریال

عفونت در زخم نیز می تواند سرعت بهبودی زخم را کاهش داده و مانع از ترمیم آن شود. خاصیت آنتی باکتریال این گیاه باعث می شود تا بدون نیاز به مصرف آنتی باکتریال های پیشگیرانه از ایجاد عفونت جلوگیری شود و در نتیجه زخم با سرعت بیشتری بهبود پیدا کند.

3. افزایش سرعت ترمیم زخم ها

این گیاه زمان ترمیم لایه های سطحی پوست را کاهش می دهد، در نتیجه سرعت بهبود زخم افزایش پیدا می کند.

4. افزایش کیفیت ترمیم زخم

تحقیقات نشان دادند که مصرف این گیاه باعث افزایش بافت ترمیمی، افزایش میزان کلاژن و همچنین افزایش مقاومت زخم در برابر فشارها می شود. این عوامل با هم می توانند باعث بهبود کیفیت ترمیم زخم شوند.

5. کاهش گستردگی ضایعات

این گیاه می تواند باعث نزدیک شدن لبه های زخم ها به یکدیگر شده و در نتیجه وسعت زخم را کاهش می دهد.

6. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و آسیب رادیکال های آزاد را کاهش می دهد

ساختار شیمیایی این گیاه می تواند با دریافت یک الکترون از رادیکال های آزاد، رزونانس مغناطیسی ایجاد کند.

مزایای پماد آلفا

نحوه مصرف پماد آلفا

ناحیه آسیب دیده را کاملا با آب بشویید و صبر کنید تا خشک شود. سپس ناحیه آسیب دیده را با لایه ای از پماد چرب کنید. بیش از حد ناحیه زخم را با پماد ماساژ ندهید، زیرا باعث ایجاد خارش و حساسیت می شود و سپس زخم را پانسمان کنید. در صورت التهاب شدید پسوریازیس می توانید یک پوشش پلی اتیلنی مثل کیسه فریزری را روی پانسمان قرار دهید که باعث افزایش تاثیرگذاری پماد آلفا می شود. در صورتی که زخم های پسوریازیس به چربی بیشتری نیاز داشته باشد، می توانید وازلین و پماد آلفا را با هم ترکیب کرده و بر روی زخم اعمال کنید.

مقدار مصرف پماد آلفا برای زخم های مختلف

  • مقدار مورد نیاز برای ادرار سوختگی نوزادان و عرق سوز شدن: روزانه سه مرتبه و با فاصله زمانی حداقل 5 ساعت این پماد را اعمال کنید. در خصوص نوزادان، الزامی برای استفاده از پماد آلفا وجود ندارد، با این وجود، اگر در مدت 48 ساعت پس از استفاده از آلفا بهبودی در وضعیت نوزاد ایجاد نشد، به پزشک مراجعه کنید.
  • مقدار مورد نیاز برای سوختگی ها: هر 24 ساعت یک بار برای پانسمان بسته و روزی 3 مرتبه برای پانسمان باز از پماد آلفا استفاده کنید. وقتی زیبایی طبیعی پوست بازگردد، زخم بهبود یافته است. در صورت سوختگی عمیق ممکن است 2 ماه طول بکشد.
  • مقدار مورد نیاز برای برطرف کردن التهاب ناشی از لیزر: روزانه دو مرتبه از پماد آلفا استفاده کنید تا التهاب رفع شود.
  • مقدار مورد نیاز برای حساسیت های پوستی و پسوریازیس: در خصوص پانسمان باز روزانه 5 مرتبه و در صورت پانسمان بسته روزانه 2 مرتبه از پماد استفاده کنید تا زخم بهبود پیدا کند.
  • مقدار مورد نیاز برای حجامت، بریدگی، خراش و ساییدگی: در خصوص پانسمان باز روزانه 3 تا 4 مرتبه و در خصوص پانسمان بسته روزانه یک مرتبه از پماد آلفا استفاده کنید تا زخم ترمیم پیدا کند.
  • مقدار مورد نیاز برای زخم بخیه: برای پانسمان باز روزی 3 مرتبه و پانسمان بسته روزی 1 مرتبه و به مدت یک ماه از پماد آلفا استفاده کنید.

مقدار مصرف پماد آلفا برای زخم های مختلف

هشدار  و نکاتی در خصوص مصرف پماد آلفا

  • در صورتی که سوختگی در صورت رخ داده است، اگر به طور تصادفی پماد آلفا را وارد چشم کردید، چشم را به آرامی با آب ولرم بشوئید.
  • از درمان زخم ها و سوختگی های عمیق با این دارو بدون تجویز پزشک خودداری کرده و جهت درمان به پزشک مراجعه کنید
  • قبل از استفاده از این پماد، شست و شو موضعی و خشک کردن آن ضروری است. شست و شو را با صابون های قالبی انجام دهید و از مایع دست شویی یا شامپو برای شست و شو زخم استفاده نکنید
  • در هنگام بروز زخم و استفاده از پماد آلفا، مصرف غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و پیتزا و بادمجان و سیر و ترشیجات، خیارشور، موز، پسته، ادویه، خرما و گردو را در رژیم غذایی تان محدود کنید.
  • افرادی با زخم ها یا سوختگی ها باید از شست و شو بدن با آب بسیار سرد یا بسیار گرم اجتناب کنند
  • لباس های نخی به تن کنید و مراقب باشید تا لباس های غیر نخی با زخم تماس پیدا نکند
  • برای حصول نتیجه مطلوب با استفاده از پماد سوختگی آلفا، باید صبور باشید
  • هم زمان با آلفا، از سایر داروهای سوختگی بر روی زخم استفاده نکنید
  • توجه کنید که ممکن است پماد آلفا باعث ایجاد لکه بر روی لباس ها شود. بهتر است زخم را پس از اعمال پماد پانسمان کنید تا از ایجاد لکه جلوگیری شود
  • برای التهاب ناشی از لیزر می توانید از پماد موضعی آلفا استفاده کنید و در این صورت تا یک ماه از قرارگیری در مجاورت نور مستقیم خورشید اجتناب کنید

عوارض جانبی مصرف پماد آلفا

ممکن است افراد به ترکیبات این دارو آلرژی داشته و باعث ایجاد حساسیت پوستی شود.

عوارض جانبی مصرف پماد آلفا

موارد منع مصرف پماد آلفا

  • اگر به این دارو یا ترکیبات آن آلرژی دارید، از آن استفاده نکنید.
  • در صورت سوختگی های عمیق و پیوند پوستی نیز از مصرف پماد آلفا اجتناب کنید

مصرف پماد آلفا در دوران بارداری

توصیه می شود قبل از مصرف این دارو در دوران بارداری، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

نتیجه گیری

آلفا نوعی پماد برای تسکین زخم ها و سوختگی، بریدگی و سایر ضایعات پوستی است. ترکیبات تشکیل دهنده این پماد گیاهی بوده و عوارض داروهایی مثل کورتون را ایجاد نمی کند. توجه کنید که در صورت ایجاد زخم ها یا سوختگی های عمیق به هیچ عنوان نباید از این دارو یا هر داروی مشابهی بدون تجویز پزشک استفاده کنید. برای زخم ها و سوختگی های عمیق باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با توجه به شدت زخم و سابقه پزشکی تان بهترین روش درمانی را برای شما توصیه می کند.

از
6
رای