بوتاکس مو مناسب چه کسانی است: کاربرد، روش انجام، خطرات آن

بوتاکس مو مناسب چه کسانی است: کاربرد، روش انجام، خطرات آن بوتاکس ترکیبی است که سم بوتولینیوم، ماده که باعث فلج ماهیچه ها می شود، ساخته می شود. پزشکان مقدار بسیار کم آن را برای مقاصد مفید زیادی استفاده می نمایند. این موارد عبارتند از کاهش تعریق، سردرد میگرنی، تنبلی چشم و تقویت مو

بوتاکس برای مو یک درمان زیبایی است که برای ارتقای قدرت و بهبود ظاهر موها طراحی شده است. دو نوع بوتاکس برای درمان موها در حال حاضر وجود دارد و درک نحوه عملکرد آنها می تواند به فرد کمک کند تا درباره مناسب بودن یا نبودن آنها تصمیم گیری نماید.

بوتاکس مو چیست؟

استفاده از بوتاکس برای ایجاد موهای زیباتر تبلیغ شده است. در حال حاضر دو نوع درمان بوتاکس وجود دارد. اولین نوع درمان موها با بوتاکس، حاوی هیچ گونه بوتاکس نمی باشد. در عوض، این نوعی استعمال موضعی است که برای پر کردن موهای آسیب دیده طراحی شده و باعث می شود موها درخشان تر و سالم تر به نظر برسند. کاربرد دوم شامل تزریق بوتاکس در پوست سر می باشد. این نوعی استفاده بدون برچسب از محصولات بوتاکس است یعنی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از بوتاکس برای این منظور را تایید ننموده است. بوتاکس ترکیبی است که سم بوتولینیوم، ماده که باعث فلج ماهیچه ها می شود، ساخته می شود. در حالی که مقدار زیاد سم بوتولینیوم می تواند کشنده باشد، پزشکان مقدار بسیار کم آن را برای مقاصد مفید زیادی استفاده می نمایند. این موارد عبارتند از کاهش تعریق، سردردهای میگرنی، تنبلی چشم، مشکلات بلع و کاربردهای زیبایی.

چه کسی می تواند از بوتاکس برای مو استفاده کند؟

کاربردهای موضعی محصولاتی که به عنوان بوتاکس برای مو تبلیغ می شوند معمولاً برای افرادی که موهای شکننده، آسیب دیده و یا مجعد دارند، توصیه می شود. افرادی که موهای آنها به دلیل گرمادهی یا رنگ کردن آسیب دیده است نیز می توانند از درمان های تقویت کننده و یکدست کننده مو استفاده نمایند. تزریق بوتاکس در پوست سر برای افرادی تبلیغ می شود که تعریق زیادی دارند زیرا تعریف می تواند باعث شود موها رشته رشته به نظر رسیده و به سرعت کثیف و نامرتب شوند. افرادی که این تزریق ها را انجام دهند می توانند فاصله زمانی بیشتری بین دفعات شستشوی موهای خود داشته باشند. همچنین گفته می شود که تزریق بوتاکس در پوست سر باعث تقویت رشد موها می شود اما این امر تاکنون اثبات نشده است. 

چه کسی می تواند از بوتاکس برای مو استفاده کند؟

بوتاکس برای موها چگونه عمل می کند؟

ایده استفاده از بوتاکس برای موها از این تئوری سرچشمه می گیرد که درمانهای موضعی می توانند موهای آسیب دیده را ترمیم و بازسازی کرده و باعث شوند موها یکدست تر و سالم تر به نظر برسند. همین مساله وقتی بوتاکس در پوست صورت تزریق می شود تا چین و چروک های آن را محو نماید، صادق است. یکی از محصولاتی که به عنوان بوتاکس برای مو تبلیغ می شود L'Oreal Professionel's Fiberceutic می باشد. این محصول حاوی ترکیبی است که شرکت آن را Intra-Cyclane نامیده و برای تقویت و یکدست نمودن موها استفاده می شود. سایر شرکت ها و سالن های مو نیز ممکن است ترکیبی از محصولات مانند ویتامین ها، روغن های اساسی و کلاژن را به عنوان بوتاکس برای مو تبلیغ و استفاده نمایند. لوسیون ها و درمانهای ترمیمی برای مو را می توانید به صورت آنلاین نیز خریداری نمایید. وقتی بوتاکس در پوست سر تزریق می شود، عملکرد اکرین یا غده های عرقی را کاهش می دهد. در نتیجه، فرد دیگر دچار تعریق بیش از حد نخواهد شد.

خطرات و ملاحظات در مورد بوتاکس مو

  • در حالی که تزریقات موضعی بوتاکس برای موها به منظور تقویت موها و بهبود ظاهر آنها استفاده می شود، گاهی اوقات این عمل تاثیر معکوس دارد.
  • بسیاری از متخصصین در این زمینه بیش از سه تا چهار بار استفاده از این روش در طول سال را توصیه نمی نمایند. در غیر این صورت ممکن است موها شکننده، نازک یا کدر شوند.
  • همچنین این احتمال وجود دارد که این درمانها با توجه به گران قیمت بودن، عملکرد خوبی نداشته باشند.
  • تزریق بوتاکس در پوست سر ممکن است یک راه حل کوتاه مدت برای موهای چرب یا آشفته باشد. نهایتاً بدن بوتاکس را جذب کرده و این یعنی فرد پس از گذشت 2 تا 3 ماه از تزریق بوتاکس، شاهد کاهش تاثیر آن خواهد بود.
  • مانند سایر درمانهای موضعی، تزریق بوتاکس هزینه بر می باشد. بعضی درمانها ممکن است بیش از 1000 دلار هزینه داشته باشند.

خطرات و ملاحظات در مورد بوتاکس مو

سایر گزینه های درمانی برای بهبود و تقویت موها

بوتاکس یکی از انواع مختلف درمانهای موجود برای افرادی که می خواهند ظاهر موهایشان را بهبود بخشند، محسوب می شود. متخصصین زیبایی درمان های کراتینی را مشابه عملکرد بوتاکس برای مو می دانند. این درمان ها محلول خاصی را برای موها استفاده می کنند که باعث تقویت، صاف و یکدست شدن آنها می شود. بعضی از ترکیبات موجود در این محلول عبارتند از کراتین و اسیدهای آمینه. با این وجود، بعضی درمانهای کراتینی تحت بررسی قرار دارند زیرا حاوی ترکیباتی مانند متیلن گلیکول یا فرمالین می باشند. این ها نگهدارنده هایی هستند که وقتی گرما داده می شوند تبدیل به ترکیبات فرمالدئید می شوند.

فرمالدئید ترکیبی سرطان زا بوده و می تواند باعث بروز سرطان شود. در نتیجه این نوع درمانها ممکن برای افراد بی خطر نباشند. سایر درمان های کراتینی مانند کراتین مایع یا درمان کراتین ارگانیک برزیلی در سالن های مو و زیبایی در دسترس می باشند. در این درمانها به جای استفاده از متیل گلیکول، از ترکیبی با نام بیفورمیل استفاده می شود. در حالی که محققین بیفورمیل را به اندازه فرمالدئید خطرناک نمی دانند، این ماده می تواند باعث ایجاد سوزش و حساسیت در پوست، چشم ها و مجاری تنفسی شود. افراد همچنین می توانند محصولات کراتین و ضد وز شدن مو را از مراکز تامین محصولات زیبایی خریداری کنند. مثال هایی در این خصوص عبارتند از Supersilk Smoothing System و Cezanne Perfect Finish. به جای خرید این درمانها، افراد می توانند از ایجاد تغییرات مفید در سبک زندگی که باعث سلامت و تقویت موها می شوند، بهره بگیرند. این تغییرات عبارتند از:

  • کاهش تعداد دفعات استفاده از ابزارهای گرمادهی مو مانند اتو مو، اتو فر و سشوار. این دستگاهها می توانند موها را ضعیف و شکننده نمایند.
  • کاهش سطح استرس. استری می تواند بر مو و پوست تاثیر گذارد. استرس باعث می شود بدن هورمون های استرس بیشتری تولید کرده و این امر می تواند در مواردی باعث ریزش موها شود.
  • داشتن رژیم غذایی سالم که حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات باشد.

بعضی افراد ممکن است بخواهند از مکمل های حاوی ویتامین و مواد معدنی مانند بیوتین، آهن، سیلیس و روی برای بهبود ظاهر موهایشان استفاده نمایند. با این وجود دانشمندان کماکان اثبات نکرده اند که این مکمل ها می توانند مفید واقع شوند. با این وجود، اگر فردی این تکنیک های خود مراقبتی را در منزل استفاده کند، معمولاً نتایج قابل قبولی مشاهده خواهد کرد.

روش های جایگزین بوتاکس مو برای تقویت موها

نتیجه گیری

در حالی که بوتاکس به عنوان یک محصول مفید برای رفع بسیاری از مشکلات سلامت و نگرانی ها مورد قبول می باشد اما کاربرد آن برای بهبود و ترمیم موها به طور قطعی تایید نشده است. اگر فردی با آسیب یا ریزش شدید مو مواجه شده که با درمان های غیر تجویزی بهبود نمی یابد، بهتر است برای درمان مناسب به پزشک مراجعه کند.

از
3
رای