7 گام موثر برای فکر نکردن به فاجعه های اتفاق افتاده در ذهن

7 گام موثر برای فکر نکردن به فاجعه های اتفاق افتاده در ذهن همه ما زمانی که در آستانه انجام یک کار جدید و یا یک آزمون مهم قرار می گیریم، دقایقی به بعد منفی آن موضوع فکر می کنیم. اما ممکن است برخی از ما غرق در افکار منفی می شویم.

یکی از بدترین عادات روزانه که همیشه همراه خودم دارم و فکر می‌کنم برای بقیه هم همینطوره فکر کردن به فاجعه و مصیبته.

فاجعه چیست؟

فاجعه زمانی رخ می‌دهد که از همه چیز به بدترین شکل ممکن در ذهنت غول بسازی. مثلا فردا کنفرانس داری و از امروز شروع میکنی به سناریو بافی که مثلا دفتر یادداشت رو در منزل جا گذاشتی و لا این کار از خودت احمق ساختی جلوی اعضای شرکت خجالت زده میشی و بعد دیدار با رئیست 20 دقیقه سرت داد میزنه، دائما می‌ترسی حالا چجوری بايد کنترلش کنم؟

دور کردن افکار منفی

7 گام برای جلوگیری از فکر کردن به فاجعه 

گام 1 

به طور قاطع جلوی انتقادات درونی و ذهنی خودت رو بگیر.

فاجعه زمانی شروع میشه که خودت را نقد کنی چون بهت میگه که تو شکست میخوری مثل همیشه یا به قدر کفایت آماده نیستی یا به دلایلی رئیست از کنفرانست خوشش نمیاد یا مثل این موارد. سریعا از نقد خودت دست بردار. زمانی که این افکار به ذهنت می رسه فورا بگو نه من دیگه نمیخوام این مسیر رو ادامه بدم. این باعث حواس پرتی شده و سبب حس خوشایند در تو میشه.

گام 2

روی نفس کشیدن تمرکز کن

بعد از اینکه افکارت به هم ریخت اگه میتونی یک تا دو دقیقه بشین و نفس عمیق بکش نه چیز دیگه. این کار استرست رو دور میکنه و تو را آرام می‌کند و باعث میشه به چیزی که در حال حاضر پیش میره فکر کنی نه چیزی که ممکنه در آینده اتفاق بیوفته.

گام 3

برای کشف حقیقت به گذشته نگاه کن

به گذشته فکر کن و ببین چه اتفاقات بدی که انتظارش را می‌کشیدی به واقعیت تبدیل شد، گاهی بهش فکر کن. برای منم پیش اومده حقایق گذشته را به یاد بیارم و در مواقع خودت را آرام کن تا به واقعیت برسی.

گام 4

در موردش صحبت کن یا با یک دوست حرف بزن

در موارد بسیاری در زندگی سه گام اول کمک زیادی به من برای آرام شدن و بیرون آمدن از مصیبت کرد اما این ترکیب کافی نیست، موارد دیگری هم هست که باید بهشون فکر کنی. کاری که باید بکنی اینه که از این وضعیت عبور کنی من آن را با فردی که به من نزدیک بود درمیان گذاشتم اگر فقط برای چند دقیقه بدونم یکی به حرفام گوش میده و نظرش رو میگه احساس آرامش میکنم همین باعث میشه تا از این وضعیت خارج شم و به واقعیت رو بیارم.

گام 5

از کاه کوه نساز

یکی از چیزهایی که میتونه به من کمک کنه اینه که از خودم بپرسم آیا واقعا دارم از کاه کوه می‌سازم؟ پس از خودم میپرسم این موضوع چقدر طول میکشه 5 سال یا 5 هفته؟ جواب اینه: .هیچوقت. حتی اگه اولش باعث پریشانی بشه.

جلوگیری از تشویش و اضطراب دورنی

گام 6

وقتی نمیتونی درست فکر کنی جلوی خودت رو بگیر

وقتی میخام غذا بخورم یا وقتی میخام بخوابم افکار منفی به سراغم میاد خب باهاشون چیکار کنم؟ نه نه نه، نباید بهش فکر کنی. بعدا بهش فکر کن. بعد غذا یا بعد خواب. انجام کارهای زیر به تو کمک زیادی می‌کنه. اگه من گرسنه نباشم یا خوب استراحت کرده باشم میدونم که موضوعی برای نگرانی وجود نداره یا حداقل اینطوری راه حل بهتری برای تغییر وضعیت پیدا می‌کنی.

گام 7

افکار منفی را به درون ذهنت راه نده

مردم و منابعی مثل تلويزيون، رسانه های اجتماعی و وبسایت های مختلف رو افکارت تاثیر میزاره. پس دقت کن که روزانه و هفتگی چه چیزی را وارد ذهنت میکنی. از خودت بپرس که آیا شخصی یا منابعی در زندگی من وجود داره که باعت تقویت عادت بدم بشه؟ مثلا اخبار آنلاین و منفی تلویزیون و وبسایت ها و سایر شبکه های اجتماعی باعت منفی گرایی تو میشه. وقتی با این موضوع مواجه شدی از خودت بپرس چه کاری باید انجام بدم که زمان کمتری یا اصلا زمانی را صرف این اشخاص و منابع نکنم؟ بنابراین وقتت را صرف اشخاص و منابع خوش بین کن این کار را هفته ها و ماه ها انجام بده تا محیط سالمی برای خودت و افکارت ایجاد کنی.

فکر نکردن به فاجعه ساخته ذهن

از
1
رای