معرفی ملنگو یا طوطی سبز و تشخیص نر یا ماده بودن آن

معرفی ملنگو یا طوطی سبز و تشخیص نر یا ماده بودن آن طوطی ملنگو یا طوطی کوچک اسکندر پرنده ای از خانواده طوطی سانان است. رنگ بدن معمولاً سبز است. هر آنچه درباره طوطی سبزیا ملنگو از جمله نگهداری، غذا و تشخیص نر و ماده بودن آن را در سلام دنیا بخوانید.

طوطی کوچک اسکندر که به نام طوطی ملنگو یا طوطی سبز می شناسیم، از نژادهای محبوب طوطی های سخنگو است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد. این پرنده های اجتماعی انتخاب خوبی برای نگهداری در محیط خانواده است. در این مقاله از سایت سلام دنیا، به روش شناخت طوطی سبز، روش تشخیص نر و ماده بودن طوطی ملنگو، غذا و شرایط نگهداری  طوطی کوچک اسکندر پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

شناخت طوطی ملنگو (سبز)

طوطی ملنگو یا طوطی کوچک اسکندر پرنده ای از خانواده طوطی سانان است. رنگ بدن معمولاً سبز است. دم پرنده به رنگ های سبز، زرد و آبی دیده می شود. تکثیر فراوان این پرنده باعث ایجاد جهش ژنی و تنوع در رنگ پرها شده است. شما می توانید ملنگو را به رنگ های زرد، سبز، آبی، سفید و دارچینی پیدا کنید.

نگهداری طوطی ملنگو

اندازه بدن و طول عمر ملنگو

طوطی ملنگو در بزرگسالی حدوداً به طول 40 سانتی متر و وزن 120 گرم می رسد. عمر متوسط این پرنده بین 25 تا 30 سال می باشد، اما در صورت رسیدگی و مراقبت صحیح می تواند به سن بالاتر از 50 سال نیز برسد.


حتما بخوانید: چگونه از طوطی عشق مراقب نماییم؟ 


زیستگاه طوطی سبز

زیستگاه طوطی ملنگو آسیا به خصوص هندوستان، چین، نپال و از سودان تا غرب آفریقا است. با این حال در بخش هایی از ایران نیز در حیات وحش دیده می شود. طوطی ملنگو در مناطقی با پراکندگی درختان و مزارع اطرف شهرها زندگی می کند. طوطی ها معمولاً به صورت دسته هایی 100 تایی پرواز می کنند.

رفتار شناسی و خلق و خو

با وجود اینکه این گونه به اندازه کاسکو و شاه طوطی باهوش نیست، اما طوطی ملنگو توانایی یادگیری کلمات و تقلید صدا را دارد، البته باید از جوجگی مورد آموزش قرار بگیرد. شاید بتوانیم ملنگو را پر سر و صداترین و بازیگوش ترین نژاد از طوطی ها اسم ببریم.

 ملنگو تمایل به حفظ طبیعت وحشی خود دارد اما چنانچه رفتار پرخاشگرانه از پرنده دیدید، نباید او را تنبیه و سرزنش کنید چون ممکن است برای همیشه از شما بترسد. آموزش به کمک تشویق بهترین راه تربیت ملنگو است. به یاد داشته باشد که ملنگو بر خلاف شخصیت گوشه گیری که دارد، نیاز به توجه و وقت گذاشتن دارد.

چگونگی تشخیص نر یا ماده بودن طوطی ملنگو

جنسیت طوطی سبز

پرنده نر و ماده تفاوت های ظاهری با هم دارند، شما می توانید پرنده نر بالغ را از روی حلقه گردنی، لکه صورت و منقار قرمز از پرنده ماده تمایز دهید. سه رشته حلقه به رنگ های سیاه، صورتی و آبی در پرنده نر بالغ دیده می شود. حلقه سیاه در 18 ماهگی و حلقه های آبی و صورتی از حدود 3 سالگی ظاهر می شوند. ملنگو ماده حلقه گردنی و علامت صورت را ندارد. البته در برخی از گونه های حلقه کمرنگی دور گردن ماده دیده می شود.

چگونگی تشخیص نر یا ماده بودن طوطی ملنگو

غذای طوطی ملنگو

غذای طوطی های مختلف شبیه به هم است. غذای ملنگو هم شامل انواع دانه ها تخمه، آجیل، میوه جات، سبزی ها است. ملنگو به خوردن لوبیا پخته و برنج هم علاقه نشان می دهد. متاسفانه در پرنده فروشی ها تخمه آفتابگردان به عنوان غذای اصلی طوطی ملنگو معرفی می شود. اما دقت کنید که تخمه آفتابگردان دارای چربی بالایی است که در دراز مدت باعث بیماری و مرگ طوطی شما می شود. با وجود مفید بودن میوه برای ملنگو اما میوه هایی مثل آووکادو می تواند پرنده را از بین ببرد. از دادن شکلات به طوطی نیز جداً پرهیز کنید.


حتما بخوانید: چگونه از طوطی خود مراقبت کنید


محل مراقبت و نگهداری طوطی سبز

قفسی که برای نگهداری از ملنگو در نظر می گیرید باید به اندازه کافی فضا داشته باشد که دم بلند پرنده به راحتی در آن جا بگیرد و ملنگو بتواند در قفس به راحتی جنب و جوش داشته باشد. قرار دادن اسباب بازی و پازل در قفس ملنگو می تواند به سرگرم شدن پرنده کمک کند.

ملنگو نیاز به 10 تا 12 ساعت خواب در طول شب دارد، پس قفس آن را در نزدیکی تلویزیون و جایی که ساعات زیادی از شب چراغ ها روشن هستند قرار ندهید. با قرار دادن قفس ملنگو در محل رفت و آمد اعضای خانواده، پرنده به حضور شما عادت می کند. تا حد امکان پرنده را به طور آزاد در اتاقی در بسته بگذارید تا احساس آزادی داشته باشد.  

ظرف آب و غذای ملنگو را به طور روزانه تمیز کنید تا از رشد باکتری ها روی آن جلوگیری کنید. سینی کف قفس، میله نشستن و اسباب بازی ها را نیز به طور ماهانه تمیز کنید تا از حفظ سلامت پرنده مطمئن شوید.  

تولید مثل طوطی سبز

برخی از افراد فکر می کنند با داشتن یک جفت طوطی ملنگو نر و ماده می توانند اقدام به جوجه کشی کنند، اما اینطور نیست. ملنگو در قفس تخمگذاری نمی کند. برای این کار نیاز به فضای زیاد و آرام است. گاهی باید چندین نر و ماده را عوض کنید تا شاید یک جفت تخم گذار داشته باشید.

در صورت جفتگیری، ملنگو بین 2 تا 4 تخم می گذارد و به مدت 22 تا 24 روز روی آن می نشیند تا تخم ها باز شوند. در این مدت پرنده نر به تغذیه پرنده ماده می پردازد.

تولید مثل طوطی سبز

پرورش جوجه ملنگو

شرایط نگهداری جوجه ملنگو دمای 27 تا 30 درجه سانتی گراد و به دور از باد و جریان هوا است. بستر مناسب جوجه ها خاک اره یا خرده کاغذ است. بهتر است روزانه خاک اره یا پوشال را تعویض کنید تا از آلودگی بخاطر مدفوع جوجه ها جلوگیری کنید.

اگر بخواهید جوجه های ملنگو را سرنگی و به صورت دستی پرورش دهید می توانید ترکیبی از آرد برنج یا نخود و مغز تخمه را آماده کنید. با اضافه کردن مقداری آب و چند قطره مولتی ویتامین کودک به آن، غذای مناسبی برای جوجه ملنگو خواهید داشت. میوه های له شده مثل سیب نیز انتخاب خوبی برای پرورش جوجه ملنگو است. شما می توانید با استفاده از یک سرنگ و خیلی آهسته غذا را وارد دهان جوجه ملنگو کنید. باید این کار به آهستگی و با وقفه انجام شود تا جوجه ملنگو فرصت تنفس پیدا کند.


حتما بخوانید: آموزش تصویری روش تشخیص جنسیت طوطی عشق


برای خرید ملنگو باید به چه نکاتی توجه کرد

  • جوجه نابالغ بهترین سن برای خرید است.
  • ملنگو بالغ که به صورت دستی تغذیه شده و چند کلمه یاد گرفته است گزینه خوبی برای خرید است.
  • از خرید ملنگو بالغ وحشی خودداری کنید.
  • برای تشخیص سن طوطی به حلقه دور گردن، پای طوطی، پرهای شاداب و نوک پرنده دقت کنید. حلقه های های گردنی از 2 سالگی شکل می گیرند. پاهای پوسته پوسته نشان دهنده سن بالای طوطی است. ملنگوهای جوان پرهای شادابی نسبت به مسن ها دارند. نوک ملنگو با افزایش سن تیره تر می شود. این هم راه دیگری برای تشخیص سن پرنده است.
سخن آخر

همانطوری که گفته شد تربیت طوطی ملنگو کار آسانی نیست و حوصله زیادی را می طلبد. اما بعد از هر سختی آسانی است. وقتی برای طوطی خودتون ارزش قائل بشوید و بهش انرژی مثبت بدهید وقتی بزرگ بشود، آن انرژی مثبت را به خودتون برمیگرداند. در کل نگه داشتن حیوان خونگی بیشتر دلی است. ما در این پست سلام دنیا، سعی کردیم هر آنچه که نیاز است تا درباره طوطی ملنگو که به طوطی سبز، شاه طوطی یا طوطی کوچک اسکندر هم معروف است، بدانید را بیان کردیم امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید سوالات و تجربیات خود را در خصوص طوطی ملنگو با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط

نکات ساده و کلیدی برای آموزش حرف زدن به طوطی

روش تشخیص بارداری خرگوش

روش تشخیص و درمان قرمزی و عفونت چشم سگ 

از
40
رای