داشتن حس تنهایی و آسیب های ناشی از آن و پیشنهاد 6 راهکار برای غلبه بر تنهایی

داشتن حس تنهایی و آسیب های ناشی از آن و پیشنهاد 6 راهکار برای غلبه بر تنهایی تنها بودن می تواند آسیب های جبران ناپذیری بر روح و جسم انسان وارد کند، تحقیقات نشان داده اند داشتن حس تنهایی در طول روز به اندازه کشیدن یک پاکت سیگار آسیب زننده است.

تقریبا همه افراد حس تنهایی را گهگاهی تجربه می کنند، مخصوصا اکثر مردم تنهایی را  در زمان نزدیکی تعطیلات ، روز عشق (ولنتاین) و در طی دوره استرس شدید خود احساس می کنند. درحالی که تعداد افرادی که دچار تنهایی هستند بسیار زیاد است ( برای مثال رای گیری در یک وب سایت نشان می دهد که خوانندگان آن میزان تعجب برانگیزی از تنهایی در تعطیلات را تجربه کرده بودند). اما افراد دوست ندارند در مورد حس تنهایی حرفی بزنند و اغلب نمی دانند چه کاری برای حس تنهایی خود انجام دهند. تنهایی بیشتر از آنکه یک احساس دردناک باشد می تواند بر زندگی فرد از جهات مختلف اثر بگذارد.

تنهایی باعث دردهای جسمی می شود 

تحقیق ها نشان می دهد مناطقی از مغز که با محرومیت های اجتماعی سروکار دارد با مناطقی که فرایند درد جسمانی رخ میدهد مشابه هستند، توضیحات محققان از تجربه های خیالی درباره شکستن قلب را به آن اضافه کنید.

تنهایی عاملی برای افسردگی 

در نتایج یکی از بررسی ها مشخص شد که در افراد تنها علائم افسردگی بیشتری مشاهده شده است و این افراد تنها و افسرده تمایل مشابه ای از کم تر بودن در فعالیت های اجتماعی را داشتند. علاوه بر این،  در بررسی ها مشخص شد که افسرگی و تنهایی می توانند یکدیگر را تشدید کنند و وجود یکی دیگری را همیشگی می کند.

تأثیر تنهایی بر سلامت جسمی افراد 

مطالعات متعددی استرس احساسی را با مصونیت از افسردگی مرتبط دانسته اند. بررسی های دیگر تنهایی و افسردگی را با سلامت ضعیف و تندرستی  مرتبط می دانند. یعنی اینکه  افرادی که تنهایی را تجربه می کنند مستعد پیامد های مختلف سلامت هستند. اگر شما تنهایی را تجربه می کنید ، تعدادی راهکار وجود دارد که می توانید برای غلبه بر تنهایی از آنها استفاده کنید.

حس تنهایی

راهکارهای غلبه بر حس تنهایی 

1. شرکت در کلاس های مختلف برای رفع تنهایی

به هرحال، شاید این کلاس ها کلاس هنر، تمرینی، یا کلاس دانشکده محلی شما باشد اما شرکت در کلاس طور خودکار شما را با گروهی از افراد مواجه می کند که دست کم می توانند یکی از مطالب مورد علاقه تان را با شما به اشتراک بگذارند. شرکت در کلاس می تواند این حس را به شما بدهد که جزئی از یک گروه هستید. این کار می تواند باعث تحریک خلاقیتان شود، به شما چیزی را برای جستجو در طول روز می دهد و به دور بودن از حس تنهایی کمک می کند.

2. انجام کارهای دواطلبانه 

اگر به دلیل اعتقاد خود داوطلب شوید ،شرکت در کلاس می تواند مزایایی مانند ملاقات با دیگران، جزئی از گروه بودن، کسب تجربه های جدید و حس خوب بشر دوستی را به همراه داشته باشد. و همچنین به شما کمک می کند تا زندگی پرمعناتری را پیدا کنید، این کار می تواند باعث شادی بیشتر و رضایتمندی از زندگی و همچنین کاهش تنهایی شود. علاوه بر اینها کار کردن با افرادی که می توانند کمتر به شما کنند حس قدرشناسی بیشتری را برای چیزی که در زندگی دارید ،به شما می دهد.

3. دوستان آنلاین پیدا کنید 

به دلیل اینکه تنهایی یک موضوع همه گیری است، افراد آنلاین زیادی در جستجوی فردی هستند تا بتوانند با او ارتباط برقرار کنند. اما باید مراقب باشید که با چه کسی از طریق اینترنت ملاقات میکنید. (بدیهی است که نباید اطلاعات شخصی خود مانند شماره حساب بانکی تان را به کسی بدهید.) اما  شما می توانید به واسطه آشنایی با افراد آنلاین دوستان واقعی، ارتباط و دوستی پایدار بسازید.

4. تحکیم روابط موجود

احتمالا شما افرادی در زندگی داشته اید که می توانید آنها را بهتر بشناسید یا ارتباطات خانوادگی که می تواند عمیق تر شوند. اگر این شرایط را دارید، چرا گاهی با دوستان خود تماس نمی گیرید ، بیشتر با آنها وقت بگذرانید و راهای دیگری را برای لذت بردن از روابط موجود خود پیدا کنید و این روابط را محکم تر کنید.

5. حیوانات خانگی داشته باشید

حیوانات خانگی مخصوصا سگ ها و گربه ها  مزایای زیادی به همراه دارند و یکی از راههای غلبه بر تنهایی، داشتن یکی از این حیوانات است. نجات حیوانات خانگی ترکیب کار خوب انسان دوستی و همراهی با آنها است و شما را از مبارزه برای تنهایی رها می کند. این کار باعث ارتباط شما با افراد دیگری می شود، پیاده روی با سگ ها شما را با اجتماع سگ گردان ها آشنا می کند و سگ های جذاب با قلادهایشان دوست دارند به افراد (مثل اهنربا)بچسبند. به علاوه حیوانات خانگی یک عشق بدون چون چرا به شما می دهند، که این کار می تواند مرهم عمیقی برای تنهایی باشد.

غلبه بر حس تنهایی

6. مراجعه به روانپزشک 

بررسی درمان شناخت رفتاری و دیگر درمان ها نشان داده است که نشانه های بیماری افسردگی و تنهایی می تواند بر هم افزایی (سینرژیتیک) در کاهش خوب بودن، تنهایی به معنای بیشتر از آنچه که هستید، حس افسردگی بیشتر از حدی که هستید و بالعکس، اثر بگذارد. همچنین در بررسی ها مشخص شد که افراد دچار حس تنهایی تمایل بیشتری به تنهایی دارند نسبت به افراد دیگر در زمانی که با افراد دیگر هستند، یعنی اینکه حتی زمانی که با افراد دیگر هم هستند تمایل دارند تنهایی شان را تا درجاتی حفظ کنند. به همین دلیل بعضی اوقات صرفا خروج از خانه و ملاقات با افراد دیگر کافی نیست. اگر این شرایط برای شما وجود دارد به نظر می رسد که ملاقات با یک روانشناس برای کمک به احساس تنهایی شما یک ایده خوبی باشد. به خصوص اگر نشانه های افسردگی را نیز دارید مانند از دست دادن اشتیاق کارهایی که قبلا از انجام ان لذت می بردید. بعضی از روش های درمان شناخت رفتاری می تواند به شما کمک کند تا افکار خود را تغییر دهید و همچنین کارهایی که به شما کمک میکند تا نه تنها کمتر حس تنهایی کنید بلکه کارهایی زیادی را در زندگی خود انجام بدهید تا مانع احساس تنهایی شما شود. هرکاری که می توانید برای غلبه بر تنهایی انجام دهید، این موضوع را بدانید که شما واقعا تنها نیستید و کارهای زیادی وجود دارد که شما می توانید آنها را انجام دهید تا حس کنید تنها نیستید.

از
1
رای