تیپ شخصیتی ESFJ که بهعنوان «مراقب» یا «سرپرست» نیز شناخته میشود، یکی از 16 تیپ شخصیتی است که توسط شاخص مایرز-بریگز شناسایی شده است. ما در این مطلب سلام دنیا، ما درباره تیپ شخصیتی ESFJ که به سفیر، مراقب هم شناخته می شود از جمله ویژگی های کلیدی تیپ شخصیتی سفیر، نقاط قوت و ضعف، افراد مشهور تیپ شخصیتی ESFJ، همسر و شغل مناسب تیپ شخصیتی ESFJ صحبت کردیم. با ما همراه باشید.
تیپ شخصیتی ESFJ: مراقب (برونگرا، حسی، احساسی، داوری کننده)
تیپ شخصیتی ESFJ که بهعنوان «مراقب» یا «سرپرست» نیز شناخته میشود، یکی از 16 تیپ شخصیتی است که توسط شاخص مایرز-بریگز شناسایی شده است. افراد دارای این تیپ شخصیتی ESFJ برونگرا، وفادار، منظم و مهربان هستند. تیپ شخصیتی ESFJ از تعامل با افراد دیگر انرژی می گیرند. این نوع تیپ شخصیتی معمولاً به عنوان افراد برونگرا و خونگرم توصیف میشوند. آنها به بهترین شکل دیگران را به سمت بهتر بودن تشویق می کنند و معمولا برای پذیرش اخبار منفی درباره نزدیکان خود لحظات سختی را می گذرانند.
به گفته روانشناس دیوید کیرسی، تقریباً 9 تا 13 درصد از جمعیت جهان تیپ شخصیتی ESFJ دارند.
ویژگی های کلیدی تیپ شخصیتی ESFJ
افراد با تیپ شخصیت ESFJ یا سرپرست خصوصیات زیر را دارند:
- از کمک کردن به افراد دیگر لذت می برند
- به تایید افراد دیگر نیاز دارند
- توقع دارند که مهربانی و راه حل های ارائه شده آنها مورد توجه و قدردانی قرار بگیرد
- حساس بودن به نیازها و احساسات دیگران
- به خوبی واکنش نشان دادن و مراقبت کردن مورد نیاز دیگران را ارائه می کنند
- می خواهند مورد دوست داشتن دیگران قرار بگیرند
- به راحتی از بی مهری یا بی تفاوتی افراد دیگر آسیب می بینید
- سیستم ارزشی آنها به طور کلی، بیشتر به جای رهنمودهای درونی، اخلاقی؛ بر منابع بیرونی و اجتماعی استوار است
تیپ شخصیتی ESFJ که با ارزش ها و استانداردهای عالی بزرگ شده اند، تمایل دارند در بزرگسالانی تبدیل به یک بزرگسال دست و دلباز شوند. برعکس، افراد با تیپ شخصیتی ESFJ که در محیطی با امکانات کمتر رشد کرده اند، ممکن است در بزرگسالی دچار انحراف اخلاقی شوند و احتمال فریبکاری و خودمحور در آنها بیشتر می شود.
حتما بخوانید: تفاوت بین درون گرایی، خجالتی بودن و اضطراب اجتماعی چیست
تیپ شخصیتی ESFJ همچنین تمایل زیادی به اعمال کنترل بروی محیط خود دارند. این افراد با کمک سازماندهی، برنامه ریزی و زمان بندی می توانند بر دنیای اطراف خود تسلط داشته باشند.
تیپ شخصیتی ESFJ به طور طبیعی به شناخت افراد دیگر علاقه مند هستند. آنها بروی رفتار دیگران نظارت دقیقی دارند و در حمایت و شکوفایی استعدادهای آنها تبحر دارند. از آنجایی که آنها به دیگران کمک می کنند تا حس خوبی در مورد خودشان پیدا کنند و بهترین خودشان باشند، مردم حس می کنند به سمت تیپ شخصیتی ESFJ کشیده می شوند.
اگرچه این تیپ شخصیتی تلاش می کنند تا مردم را خوشحال کنند، اما آن ها آنقدرها هم آدم های ساده ای و مطیعی نیستند.
نقاط قوت تیپ شخصیتی ESFJ
- مهربان و وفادار
- اجتماعی و خونگرم
- منظم
- عملگرا و قابل اعتماد
- لذت بردن از کمک کردن به دیگران
- با وجدان
نقاط ضعف تیپ شخصیتی ESFJ
- محتاج
- تایید خواهی
- حساسیت نسبت به انتقاد
- عدم علاقه نسبت به تغییر
- بی تحمل
- کنترل گر
کارکرد شناختی تیپ شخصیتی ESFJ
تست شخصیت MBTI مایرز-بریگز چندین عملکرد شناختی (فکری، حس، احساسی و شهودی) را پیشنهاد می کند که به شکل گیری شخصیت در هر فرد کمک می کند. نظام سلسله مراتبی این کارکردها همان چیزی است که برای تعیین هر تیپ شخصیتی کمک می کند. هر کارکرد یا به صورت درونی (درونگرا) یا به صورت ظاهری (برونگرا) بروز پیدا می کنند.
کارکرد غالب: احساسی برون گرا
تیپ شخصیتی ESFJ تمایل دارند تا بر اساس احساسات و نگرانی خود برای دیگران تصمیم بگیرند. در نتیجه، آنها تمایل دارند به جای در نظر گرفتن معیارهای عینی، به تأثیر شخصی یک تصمیم می اندیشند.
حتما بخوانید: 10 ویژگی بارز تیپ شخصیتی کمال گرا
تیپ شخصیتی ESFJ تمایل دارند افراد و موقعیت ها را بر اساس "احساسات درونی" خودشان قضاوت کنند. آنها معمولا تصمیمات عجولانه ای می گیرند و احساسات و نظرات خود را خیلی سریع با دیگران به اشتراک می گذارند.
این تمایل از برخی جهات می تواند عالی باشد، زیرا به آنها اجازه می دهد تا سریع تر تصمیم بگیرند. با این حال، از جنبه منفی، گاهی اوقات می تواند منجر به قضاوت بی رحمانه ای در مورد دیگران شود.
کارکرد کمکی: حس درونگرا
تیپ شخصیتی ESFJ بیشتر بروی زمان حال تمرکز می کنند تا زمان آینده. آنها به جای اطلاعات انتزاعی یا نظری به جزئیات عینی و فوری علاقه مند هستند.
کارکرد سوم: شهودی برونگرا
این عملکرد شناختی به تیپ شخصیتی ESFJ برای برقراری ارتباط و پیدا کردن راه حل های خلاقانه ای برای مشکلات کمک می کنند. تیپ شخصیتی ESFJ در هنگام بررسی موقعیت ها به احتمالات دقت می کنند. آنها اغلب می توانند به الگوهایی دست پیدا کنند که به آنها امکان شناخت افراد و به دست آوردن تجربه را می دهد.
کارکرد پایین تر: تفکر درونگرا
تیپ شخصیتی ESFJ اهل برنامه ریزی هستند و دوست دارند از قبل برای همه کارهای خود برنامه ریزی کنند. برنامه ریزی به این تیپ شخصیتی کمک می کند تا بر دنیای اطراف خود تسلط بیشتری داشته باشند. برنامه ریزی امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات پیچیده را برای آنها فراهم می کند، اما معمولا این جنبه شخصیتی یک نقطه ضعف محسوب می شود، به ویژه هنگامی که لازم است مفاهیم انتزاعی یا نظری را درک کنند.
افراد با تیپ شخصیتی ESFJ سرشناسی که ممکن است بشناسید:
- سالی فیلد، بازیگر
- سام والتون، بنیانگذار وال مارت
- ویلیام مک کینلی، رئیس جمهور ایالات متحده
- باربارا والترز، خبرنگار تلویزیونی
- جوی، شخصیت فیلم درون بیرون
روابط شخصی تیپ شخصیتی ESFJ
بهعنوان یک شخصیت برونگرا، این تیپ شخصیتی علاقه مند به معاشرت با افراد دیگر هستند. آنها نه تنها از ارتباطات اجتماعی انرژی می گیرند، بلکه واقعاً به رفاه دیگران نیز علاقه مند هستند. معمولا آنها به عنوان افرادی خونگرم و دلسوز بیان می شوند و اغلب نیازهای دیگران را نسبت به نیازهای خود در الویت قرار می دهند.
آنها معمولاً در موقعیت هایی نامطمئن یا آشفته است دچار حس نا امنی می شوند. اگرچه این مسئله باعث می شود، تیپ شخصیتی ESFJ برای موقعیت هایی که شامل مدیریت یا نظارت بر افراد است، مناسب باشد، اما زمانی که بروی افرادی که برخلاف میل آنها عمل می کنند کنترلی ندارند، اختلاف و درگیری پیدا می کنند.
چون تیپ شخصیتی ESFJ افراد بسیار قابل اعتماد و وفاداری هستند، تمایل به ایجاد روابط دوستانه مستحکم و ماندگار دارند.
موقعیت های شغلی تیپ شخصیتی ESFJ
از آنجایی که تیپ شخصیتی ESFJ برای کمک به دیگران علاقه مند هستند، اغلب در محیط های عملی که نقش مراقبت کننده دارد، عملکرد خوبی دارند. مشاغل خدمات اجتماعی و مراقبت های بهداشتی دو حوزه ای هستند که شخصیت ESFJ می تواند خصوصیاتی چون علاقه به کمک کردن و تمایل به برقراری نظم را در آنجا بکار بگیرند.
تیپ شخصیتی ESFJ دارای ویژگی های بسیاری هستند که آنها را برای مشاغل خاص مناسب می کند. به عنوان مثال، قابل اعتماد بودن و نیاز ذاتی آنها به مراقبت از دیگران به این معنی است که آنها اغلب در مشاغلی که شامل حمایت و مراقبت از افراد است، مانند پرستاری یا تدریس، خوب عمل می کنند.
مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ESFJ (شغل های مناسب تیپ شخصیتی esfj)
- پرستار کودک
- پرستاری
- تدریس
- مددکار اجتماعی
- مشاور
- پزشک
- مسئول پذیرش
- حسابدار
- مدیر اداره
راهکارهایی برای تعامل با تیپ شخصیتی ESFJ ها
اگر فردی با خصوصیات شخصیتی ESFJ را می شناسید، در ادامه راهکارهایی برای بهبود رابطه و تعامل شما با این افراد وجود دارد.
روابط دوستانه تیپ شخصیتی ESFJ
تیپ شخصیتی ESFJ می تواند به حدی فداکار باشد که برای اطمینان از خوشحال بودن دیگران نیازهای خود را نادیده بگیرد. دوست خوب بودن برای این تیپ شخصیت به این معنی است که باید قدران بخشندگی آنها باشید و مطمئن شوید که محبت او را متقابلاً جبران می کنید. تیپ شخصیتی ESFJ با افرادی که برای آنها ارزش قائل هستند به بهترین نحو کنار می آیند و باعث می شوند احساس قدردانی کنند. برای افرادی که شخصیت مراقبت کننده دارند، رابطه اهمیت زیادی دارد و از حضور در روابطی که تعارض یا انتقاد زیادی وجود دارد خودداری می کنند.
والدین تیپ شخصیتی ESFJ
کودکان تیپ شخصیتی ESFJ مسئولیت پذیر هستند و از بودن در کنار خانواده خود لذت می برند. با این حال، کودک شما نیاز دارد تا بطور منظم تشویق شوند. به همین جهت، مشارکت خود را با نشان دادن اشتیاق و حمایت از علایق و فعالیت های آنها نشان دهید. این کودکان همچنین باید یک برنامه منظم داشته باشند. بنابراین، قوانینی را مشخص کنید و به کوکان بگویید که باید آنها را رعایت کنند. کودکان تیپ شخصیتی ESFJ زمانی که بدانند باید توقع چه چیزی داشته باشند، احساس اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری می کنند.
روابط عاطفی تیپ شخصیتی ESFJ
تیپ شخصیتی ESFJ در در روابط عاشقانه؛ بسیار فداکار، حامی و وفادار هستند. آنها به روابط گاه به گاه علاقه ای ندارند و تمرکز آنها بروی ایجاد تعهدات بلندمدت است. شما می توانید حمایت خود را با نشان دادن میزان علاقه تان و قدردانی از آنها اعلام کنید. علاقه و توجه خود را با محبت و عکس العمل های عاشقانه نشان دهید. تیپ شخصیتی ESFJ در روابط عاطفی به دنبال افراد راستگو هستند که عواطف و احساسات خود را رک و راست بیان می کنند. به علاوه به نزدیکی، صمیمیت و تعهدات بلندمدت هم اهمیت می دهند.
سخن پایانی
درست مانند همه تیپ های شخصیتی، افراد تیپ شخصیتی ESFJ نیز الگوهای منحصر به فرد و ترجیحات و رفتارهای خودشان را دارند. آگاهی بیشتر درباره تیپ شخصیتیتان میتواند به شما در درک بهتر برخی از این تمایلات کمک کند. به همین جهت می توانید بر روی ارتقای نقاط قوت خود کار کنید و از بروز برخی نقاط ضعف که باعث آسیب رساندن به روابط شما با دیگران می شود جلوگیری می کند.