معرفی 10 ویژگی بارز تیپ شخصیتی کمال گرا

معرفی 10 ویژگی بارز تیپ شخصیتی کمال گرا کمالگرایی می تواند مانند یک شمشیر دو لبه عمل کند، می تواند شما را به موفقیت برساند و یا افسرده و منزوی تان بکند. اما کمال گرای غالبا شما را درگیر یک سیکل بیهوده می کند.

ویژگی های کمال گرایی یا پرفکشنیسم (به انگلیسی: Perfectionism) آیا این کلمات آشنا هستند؟

آیا انتظار خیلی زیاد، آرامش روحی شما را برهم می زند؟ اگر کنجکاو هستید که بدانید آیا شما هم کمال گرا هستید یا نه، به خواندن این متن ادامه دهید. شاید شما هم یکی از دسته افراد گمال گرا  باشید. اگر بخواهیم صادق باشیم فرصت خوبی در اختیار شما است تا با کمی وقت گذاشتن هویت کمال گرا بودن خود را بشناسید و از عواملی که منجر به کمالگرایی می شود با خبر شوید. شما می توانید تصمیم بگیرید تا چه میزان می خواهید برای فهم این ویژگی ها تلاش کنید و بدانید که چطور این کار را انجام بدهید. موضوع کمال گرایی و دلیل اینکه بدانید آیا یکی از ویژگی ها را دارید و چه کاری باید برای آن انجام بدهید این است که، کمال گرایان تقریبا در معرض موفقیت کمتر و استرس بیشتر نسبت به افراد موفق عادی قرار دارند. یعنی اینکه، کمال گرا بودن آنها را برای رسیدن به اهداف عالی و حتی فرد بهتری بودن با چالش های زیادی مواجه می سازد. کمال گرایان با اختلافاتی اندک اما مهم خیلی شبیه افراد موفق هستند، و این تفاوت ها بسیار مهم می باشد، چون کمال گرایان معمولا استرس زیادی را تحمل می کنند. در ادامه 10 ویژگی کمال گرایان را بررسی می کنیم که ممکن است شما آنها را در خود یا افرادی که می شناسید شناسایی کنید. آیا هیچکدام از این کلمات آشنا بودند؟

10 ویژگی افراد کمال گرا 

ویژگی انسان های کمالگرا

1. تفکر همه یا هیچی در کمال گرایان

کمال گرایان مانند افراد موفق تمایل دارند اهداف زیادی را تعین کنند و خیلی سخت روی آنها کار کنند. اما، افراد موفق می توانند برای انجام کار درست و دستیابی به مزایای آن (یا اتمام کاری) حتی اگر اهداف عالی آنها به طور کامل انجام نشود، از خودشان راضی باشند. کمال گرایان هیچ چیزی را کمتر از عملکرد عالی قبول نمی کنند. اغلب "مطلوب" را به عنوان شکست می بینند.

2. نگاه انتقادی و کمال گرایی

انتقاد کمال گرایان به مراتب نسبت به خود و دیگران بیشتر از افراد موفق است. در حالی که، افراد موفق نسبت به دستاوردهایشان احساس غرور می کنند و گرایش به حمایت از طرف دیگران دارند، انسان های کمال گرا به دنبال شناسایی مشکلات ریز و عیب کارهای خود و به همان میزان در دیگران و کارهای آنها هستند. آنها از این نواقص شکایت می کنند و با دیدن هر نقص کوچکی مشکل دارند و خیلی اهل قضاوت کردن می باشند و زمانی که مشکلی پیش بیاید، آنها بسیار سخت گیر می شوند.

3. جذب در مقابل دفع 

افراد موفق سعی می کنند به اهداف خود از طریق خواستن آنها برسند و با هر قدمی که در مسیر درست برمی دارند خیلی خوشحال می شوند. انسان های کمال گرا با ترس از نرسیدن به اهداف خود و دستیابی به چیزی کمتر از حد مطلوب شکست می خورند و تمایل به عقب نشینی از اهداف خود دارند.

4. انسان های کمال گرا استانداردهای غیر واقعی دارند

متأسفانه، همیشه اهداف کمال گرایان معقول نیست. در حالی که افراد موفق می توانند اهداف خود را به صورت واضح مشخص کنند و احتمالا از خوشی دست یابی به یکی از اهداف کوچک خود در آینده لذت ببرند، کمال گرایان اغلب اهداف اولیه خود را دور از دسترس مشخص می کنند. به همین دلیل، افراد موفق نه تنها تمایل به خوشحالی بیشتر نسبت به کمال گرایان دارند بلکه نسبت به کمال گرایان در تعقیب اهداف خود نیز موفق تر هم هستند.

انسانهای کمالگرا خود را مقایسه می کنند

5. کمال گرا ها بر روی نتیجه تمرکز می کنند

افراد موفق می توانند از فرآیند پیگیری اهداف خود به همان میزان یا بیشتر از رسیدن واقعی به اهداف خود لذت ببرند. در مقابل، کمال گرایان فقط هدف و نه چیز دیگری را می بینند. آنها به شدت در مورد دستیابی به اهداف خود از شکست کشنده نگران هستند برای همین آنها نمی توانند از مراحل رشد و تلاش اهداف خود لذت ببرند.

6. افسردگی به دلیل اهداف دست نیافته

انسان های کمالگرا به مراتب خیلی کمتر از افراد موفق خوشحال و آسوده خاطر هستند. درحالیکه افراد موفق می توانند خیلی راحت از نا امیدی رها شوند، کمال گرایان تمایل دارند بیشتر خود را بی خاصیت بدانند و زمانی که انتظارات زیاد آنها به نتیجه نرسید خود را در احساسات منفی غرق کنند. این کار در نهایت منجر به افسردگی می شود.

7. انسان های کمال گرا از شکست می ترسند

کمال گرایان خیلی بیشتر از افراد موفق از شکست می ترسند. چون آنها بیشتر برای نتیجه ارزش قائل می شوند. آنها از رسیدن به چیزی کمتر از کمال مطلوب، خیلی ناامید می شوند، پیش بینی شکست برای افراد کمال گرا خیلی ترسناک است. از این رو، هر چیزی کمتر از کمال به عنوان شکست در نظر گرفته می شود. این عمل می تواند منجر به ترس از شکست بشود.

8. انسان های کمالگرا طفره می روند

این موضوع که انسان های کمالگرا تمایل به طفره رفتن داشته باشند به نظر تناقض آمیز می آید، واضح است که کمال گرایی می تواند موجب آسیب شود، اما کمال گرایی و طفره رفتن بسیار به هم نزدیک هستند. به این دلیل که کمال گرایان ترس از شکست دارند، بعضی اوقات انجام کاری که ممکن است به کمال مطلوب نرسد آنها را گوشه نشین و بسیار نگران خواهد کرد، چون نمی خواهند به هیچ وجه در انجام کاری شکست بخورند. این ترس ها منجر به احساس شکست می شود و چرخه معیوب همیشگی خواهد شد.

9. انسان های کمال گرا حالت تدافعی دارند

برای کمال گرایان عملکرد کمتر از حد مطلوب، باعث ایجاد استرس و ترس خیلی زیاد می شود. آنها سعی می کنند که یک دیوار دفاعی در برابر انتقادها برای خود بسازند، در حالیکه افراد موفق می توانند به انتقاد به عنوان اطلاعاتی ارزشمند نگاه کنند که به عملکرد آینده آنها کمک خواهد کرد.

انسانهای کمالگرا منزوی میشوند

10. کمال گراها عزت نفس پایینی دارند

افراد موفق سعی می کنند تا عزت نفس بالایی داشته باشند ولی برای کمال گرایان این طور نیست. کمال گرایان چون از عزت نفس پایین رنج می برند، تمایل دارند که خود را بسیار مورد سرزنش قرار دهند و ناراحت باشند. کمال گرایان می توانند به خاطر ماهیت انتقادی خود تنها و منزوی شوند و به همان میزان افراد دیگر را به شدت پس بزنند. این اتفاق می تواند در نهایت منجر به عزت نفس پایین شود.

اگر شما برخی از این ویژگی های کمال گرایی را در خودتان مشاهده کردید، ناامید نشوید. تغییراتی که مورد نیاز بوده را شناسایی کنید، اولین و مهم ترین قدم در جهت ایجاد آسودگی خاطر و دستیابی به آرامش درونی و موفقیت واقعی از غلبه کردن بر کمال گرایی حاصل می شود. سعی کنید بپذیرید کاری که "تقریبا مطلوب" انجام شده یعنی به خوبی انجام شده. آیا فکر می کنید کمال گرا هستید؟

از
8
رای