مهندسی ژنتیک چیست + 25 مورد از مزایا و معایب اصلاح ژنتیک

مهندسی ژنتیک چیست + 25 مورد از مزایا و معایب اصلاح ژنتیک مهندسی ژنتیک فرآیندی است که به دانشمندان امکان می دهد ساختار ژن ها در یک ارگانیسم زنده را تغییر دهند. هدف مهندسی ژنتیک ایجاد دنیایی بهتر است. می توانید فواید و معایب اصلاح ژنتیک را در سلام دنیا مشاهده کنید.

مهندسی ژنتیک فرآیندی است که به دانشمندان امکان می دهد ساختار ژن ها در یک ارگانیسم زنده را تغییر دهند. ما اغلب از دریچه پتانسیل های انسانی یا دسترسی به مواد غذایی به علم مهندسی ژنتیک می پردازیم. ما در این پست سایت سلام دنیا، به بررسی اینکه مهندسی ژنتیک چیست و همچنین مزایا و معایب مهندسی ژنتیک و اصلاح ژنتیک پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

مهندسی ژنتیک چیست؟

مهندسی ژنتیک فرآیندی است که به دانشمندان امکان می دهد ساختار ژن ها در یک ارگانیسم زنده را تغییر دهند. با استفاده از اصلاحات عمدی که به دلیل دستکاری مستقیم در DNA ایجاد می شود، می توان تغییراتی در اشکال زندگی ایجاد کرد تا به نفع هر گونه و سایر موجوداتی باشد که ممکن است به نوعی با آنها تعامل داشته باشند. حذف صفات ناخواسته همراه با اضافه کردن موارد جدیدی می تواند باعث شود ارگانیسم مورد نظر وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته باشد.

ما اغلب از دریچه پتانسیل های انسانی یا دسترسی به مواد غذایی به علم مهندسی ژنتیک می پردازیم. یادآوری این نکته ضروری است که ابزارهای ارائه شده از طریق این فرآیند تقریباً می توانند به هر جنبه ای از زندگی به نوعی سود برسانند.

یکی از اولین راه هایی که ما از این رویکرد بهره مند شدیم، استفاده از سلول های باکتریایی به شکلی بود که بتوانند انسولین انسانی تولید کنند. قبل از اینکه مهندسی ژنتیک این روش درمانی را امکان پذیر کند، بیماران دیابتی با انسولین خوک تحت درمان قرار می گرفتند. این امر نه تنها باعث کاهش عوارض جانبی درمانهای ارائه شده به دلیل پاسخ سیستم ایمنی بدن به انسولین های قبلی شد، بلکه باعث شد تا ضمن کاهش فشار بر حیوانات، افراد بیشتری را نیز درمان شوند.

مهندسی ژنتیک چیست

فناوری مهندسی ژنتیک پتانسیل نجات جان میلیون ها انسان را دارد. همچنین این پتانسیل را دارد که صدمات قابل توجهی ایجاد کند. به همین دلیل است که قبل از اقدام در این زمینه، ارزیابی دقیق مزایا و معایب آن ضروری است.


حتما بخوانید: 13 روش مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به دیابت


مزایای مهندسی ژنتیک

1. اصلاح ژنتیک می تواند باعث بهبود تغذیه، طعم و سرعت رشد محصولات زراعی شود

میوه هایی مانند گوجه فرنگی، سویا، برنج و سیب زمینی در حال حاضر از مهندسی ژنتیک به عنوان راهی برای به دست آوردن خصوصیات صفاتی اضافی استفاده می کنند که کیفیت غذایی بهتری ارائه داده و بازده را افزایش می دهند. این فرآیند همچنین امکان رشد اقلام غذایی را در بعضی اراضی فراهم می کند که در حال حاضر برای کشت مناسب نیستند. با تغییر ساختار ژنتیکی این محصولات می توان مهندسی مواد غذایی را به روش هایی انجام داد که طعم بهتری پیدا کرده و برای ما بهتر شوند.

یک مثال مهم از این مزیت، برنج طلایی نامیده می شود. این محصول سطوح بالاتری از ویتامین A را در هنگام رشد دارا می باشد. با تامین این محصول در نواحی کره زمین که افراد به اندازه کافی از این ماده غذایی دریافت نمی کنند، می توانیم به آنها کمک کنیم تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشند. کمبود این ویتامین می تواند در نهایت منجر به نابینایی شود.

مزایای مهندسی ژنتیک

2. اصلاح ژنتیک میتواند منجر به تولید محصولاتی شود که به طور طبیعی در مقابل آفات مقاوم باشند

فرآیند مهندسی ژنتیک این امکان را فراهم می آورد تا محصولاتی تولید کنیم که حتی در مرحله بذر نیز در مقابل حشرات مقاوم باشند. یک مثال از این مزیت، شامل ژن گیاهی At-DBF2 می باشد. وقتی مهندسین این ژن را وارد سلولهای تنباکو و گوجه فرنگی می کنند، گیاهان می توانند سطح مقاومت بیشتری در مقابل شرایط بد آب و هوایی و ضعیف بودن مواد غذایی خاک داشته باشند. این فرآیند حنی می تواند برای کاهش سطوح دور ریز مواد غذایی بدلیل ماندگاری بالاتر موادغذایی از قفسه های فروشگاهها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

3. اصلاح ژنتیک می تواند به ما کمک کند تا مواد غذایی جدیدی تولید کنیم

مهندسی ژنتیک به ما این فرصت را می دهد تا مواد جدیدی تولید کرده و وارد زنجیزه غذایی انسان ها نماییم. ما می توانیم موادمغذی، پروتئین و سایر اقلامی را که افراد نیاز دارند در شرایط ناامنی موادغذایی به آن بیفزاییم تا سلامت عمومی را برای افراد بهبود بخشیم. ما حتی می توانیم از این فرآیند برای ارائه داروها به افراد خاصی که ممکن است به آنها نیاز داشته باشند استفاده کرده و به نوعی واکسن خوراکی تولید کنیم.


حتما بخوانید: آیا محصولات تراریخته (GMO) برای کودکان مضر هستند؟


4. اصلاح ژنتیک، فرآیندی است که می تواند سلامت انسانی را در سطح سلولی بهبود بخشد

مهندسی ژنتیک به ما این فرصت را می دهد تا سلامت انسان را با اصلاح کردن توالی ها و کروموزوم هایی که منجر به مشکلات جدی سلامتی در بعضی افراد می شوند، بهبود بخشیم. این تکنولوژی به ما این گزینه را می دهد تا ژنوتیپ ها را قبل از تولد افراد اصلاح نموده و صفات افراد را دستکاری نماییم. این کار می تواند منجر به اصلاح نقص های تولد، حذف بیماری های ژنتیکی قبل از شروع یا درمانهایی برای کمک به افراد که از قبل وضعیت قابل درمانی دارند، ایجاد نماییم.

معایب مهندسی ژنتیک

5. مهندسی ژنتیک می تواند صفات مثبت را در هر شکلی از حیات تقویت نماید

هدف مهندسی ژنتیک ایجاد دنیایی بهتر با تقویت صفات مثبت در هر شکلی از حیات در سطح سلولی می باشد. ما می توانیم همزمان با ایجاد این تغییرات، مواردی را که باعث ضعف گونه ها می شوند، کاهش داده یا حذف کنیم. هرچند فرآیند درمان بدون شک ابتدا مربوط به بیماری های ژنتیکی خواهد بود، اما می توانیم از این فرآیند برای کاهش ریسک سرطانها، افزایش طول عمر و ارائه درمان برای بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون نیز استفاده کنیم.

6. می تواند برای کمک به منابع غذایی موجود به منظور تولید بیشتر آنها استفاده شود

وقتی ما از مهندسی ژنتیک بر روی منابع غذایی موجود استفاده می نماییم، این امکان وجود خواهد داشت تا مقدار تولیدی را که در هر بخش وجود دارد، بهبود بخشیم. گاوهای شیری می توانند در سطح ژنتیکی مهندسی شوند تا شیر بیشتری نسبت به حالت عادی تولید نمایید. گوسفندان می توانند به نحوی اصلاح شوند که پشم بیشتری تولید نمایند. این فرآیند این امکان را فراهم می آورد که منابع بیشتری نسبت به قبل بدست آورده و بهتر جمعیت در حال رشد بشر را تغذیه نماییم.

7. مهندسی ژنتیک می تواند به بهبود کیفیت خاک کمک کند

یکی از روشهایی که صنایع کشاورزی امکان دسترسی بیشتر به سطوح غذایی را فراهم آورده اند از طریق استفاده از کودهای مصنوعی در خاک زمین های زراعی بوده است. افزودن نیترات و سایر مواد مغذی این امکان را بوجود می آورد که اقلامی را در مکانهایی رشد دهیم که در حالت عادی امکان پذیر نبوده است. وقتی مقدار زیادی از این اقلام وارد خاک شوند، نمک ها از طریق منابع محلی تامین آب شسته می شوند. با ایجاد محصولاتی که به طور طبیعی در مقابل آفت ها و علف کش ها مقاوم هستند، می توانیم جداول آب های زیرزمینی را بهبود ببخشیم زیرا هر مورد پرورش داده شده برای سازگاری با شرایط موجود مهندسی شده است.


حتما بخوانید: تفاوت های بین محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک


8. از همان فرآیندهای قبلی برای ایجاد منابع جدید استفاده می نماید

آیا هرگز گرده گلی را از یک گل به دیگری جابجا کرده اید؟ این فرآیند می تواند به شما کمک کند تا گیاهان ترکیبی تولید کنید که نوع جدیدی از حیات است. هرچند شما در این فرآیند خلقت سلول ها را به یکدیگر پیوند نمی دهید، اما کماکان به روش مصنوعی تغییراتی ایجاد می کنید زیرا شما عامل گرده افشانی متقابل هستید. مهندسی ژنتیک این قاعده را به سطح بعدی می برد. با شناسایی صفات خاص و جستجوی آنها در دیگران، می توان نتایج خاصی را ایجاد کرد که از جهات مختلف به نفع جامعه باشند.

فواید اصلاح ژنتیک

9. این کار می تواند هزینه غذا برای خانواده های متوسط را کاهش دهد

مهندسی ژنتیک به ما این فرصت را می دهد تا مقدار غذای موجود برای افراد در سراسر جهان را افزایش دهیم. همچنین با کمک آن می توانیم محصولاتی تولید کنیم که ماندگاری بیشتری در فروشگاهها داشته و در نتیجه ضایعات صنعت کشاورزی کاهش یابد. این ترکیب عوامل بر قانون عرضه و تقاضا تاثیر می گذارد. وقتی عرضه بیشتر باشد، قیمت های مربوط به هر کالا کاهش خواهد یافت. این یعنی در کشورهایی که 10% یا بیشتر از درآمد صرفاً خرید خواروبار می شود، می توانند منابع هزینه ای را به سمت نیازهای دیگری سوق دهند.

10. مهندسی ژنتیک تضمین می کند که منابع در دسترس باقی بمانند

وقتی ایالت تگزاس با یکی از بزرگترین خشکسالی هایش در سال 2010 مواجه شد، ضررهای بخش کشاورزی بسیار زیاد بودند. گله داران و کشاورزان تا حدود 5 میلیارد دلار در سال ضرر نمودند زیرا به اندازه کافی باران نباریده بود. گرم شدن زمین امری است که بدون توجه به عاملی که باعث بروز آن می شود، در حال روی دادن است. علم مهندسی ژنتیک این امکان را فراهم می آورد که منابع غذایی مناسبی ایجاد کنیم که بتوانند با این تغییرات آب و هوایی بدون نیاز به تغییر زیاد در سبک زندگی یا عادات کاری، مقابله کنند.

11. این کار به ما امکان دسترسی به محصولات اضافی را می دهد که مفید هستند

وقتی ما محصولاتی داریم که بازده بیشتری دارند، این امکان فراهم می شود که بتوانیم محصولات اضافی که خارج از زنجیره غذایی انسان ها قرار دارند را نیز تولید نماییم. وقتی ذرت یا نیشکر اضافی در بازار وجود داشته باشد، این اقلام می توانند برای ساخت سوختهایی مانند اتانول استفاده شوند. می توانیم آن قدر غذا تولید کنیم که بتوانیم غذای احشام را نیز با آن در دنیای جدید تامین نماییم. چون ما به غذای بیشتری دسترسی خواهیم داشت، می توانیم اقلام نوآورانه ای تولید کنیم که می توانند به دنیا از جنبه های مختلف کمک کنند.

12. مهندسی ژنتیک به بیماران اجازه می دهد تا سلولهای خودشان را ترمیم نمایند

هرچند علم پزشکی با فراز و نشیب در حال پیشرفت است، ما کماکان با یک مشکل اساسی روبرو هستیم. وقتی فردی تحت پیوند اعضا قرار می گیرد، سیستم ایمنی بدن وی تصمیم می گیرد تا این عضو را به عنوان یک شیء خارجی پس بزند. هر فرآیند درمانی که شامل تغییر در مواد ژنتیکی باشد این احتمال را بوجود می آورد. ما در حال حاضر این گونه بیماران را با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درمان می کنیم. با استفاده از رویکرد مهندسی ژنتیک، خواهیم توانست نتایج بهتری برای بیماران با استفاده از سلولهای بدن خودشان بوجود آوریم و در نتیجه خطر پس زدن را نیز کاهش دهیم.


حتما بخوانید: تقویت سیستم ایمنی بدن با 15 ماده غذایی


هرچند داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی عملکرد خوبی دارند، اما می توانند افراد را در معرض بیماری ها و عفونت های دیگری نیز قرار دهند. کاهش نیاز برای این گزینه درمانی می تواند به بازگرداندن سلامت به این افراد همزمان با کاهش هزینه کلی در طول زندگی افراد کمک نماید.

13. مهندسی ژنتیک می تواند برای بهبود وضعیت داروها استفاده شود

ما می توانیم از فرآیندهای مهندسی ژنتیک به عنوان روشی برای بهبود داروهایی که در حال حاضر در اختیار بیماران قرار دارند، استفاده کنیم. علمی که در پس این رویکرد قرار دارد می تواند باعث شود این گزینه های دارویی ایمن تر و کارآمدتر شوند. ما مزایای این ابزار را در درمانهای هورمون رشد انسانی مشاهده نموده ایم. وقتی این تکنولوژی بر روی هزاران داروی بالقوه ای که افراد به صورت روزانه استفاده می کنند، این امکان بوجود می آید تا مشکلات سلامتی با منابع کمتری درمان شوند. این امر نهایتاً می تواند باعث کاهش هزینه های مراقبتی برای تمامی افراد شود.

14. این کار می تواند تعداد زمین های زراعی را که ما در اختیار داریم، افزایش دهد

دو روش بالقوه برای سود بردن از این مزیت مهندسی ژنتیک وجود دارد. اولین مزیت، توانایی تولید محصولات بیشتر بر روی زمین های کمتر می باشد. کشاورزان می توانند با منابع کمتر، بازده بیشتری داشته، انواع مختلفی از محصولات را که می توانند خط تولیدات آنها را در هر فصل متنوع تر نماید، پرورش دهند. این امر همچنین می تواند اجازه دهد بخش هایی از زمین های زراعی در وضعیت آیش قرار گرفته و بازسازی طبیعی خاک کمک شود.

دومین مزیت این است که وقتی بذرها به طور خاص برای کار در آب و هوای خاص مهندسی شوند، می توانیم از فضاهایی که در حالت عادی نمی توان آنها را به عنوان زمین قابل کشت در نظر گرفت، استفاده نماییم.

دستکاری ژنتیکی حیوانات

لیستی از معایب مهندسی ژنتیک

1. مهندسی ژنتیک، می تواند ارزش غذایی بعضی خوراکی ها را کاهش دهد

وقتی ما محصولات را از طریق مهندسی ژنتیک تولید می کنیم که بتوانیم محصولات جدید را سریعتر به بازار برسانیم، این احتمال وجود دارد که اقلام تولیدی ارزش غذایی کمتری نسبت به حالت عادی داشته باشند. وقتی ما محصولاتی تولید می کنیم که سریع تر رشد می کنند، به غذای بیشتری برای تامین همان میزان پاسخ مواد مغذی نیاز خواهیم داشت. مرغ های تامین شده از صنعت طیور مثال بسیار خوبی در این زمینه هستند. زمان رسیدن آنها به بازار به حدود 20 روز در طول 100 سال اخیر کاهش یافته است اما این مزیت به قیمت محتوای چربی بیشتر در این ماده غذایی تمام شده است.

2. می تواند احتمال ایجاد پاتوژن ها را افزایش دهد

با ظهور آنتی بیوتیک ها مشاهده کردیم که باکتری ها و ویروس ها به سرعت می توانند خودشان را با تغییر شرایط سازگار نمایند. وقتی ما در ساختار ژنتیکی حیات تغییر ایجاد می کنیم، نوعی تحول را در پاتوژن هایی که هر روزه ما را احاطه کرده اند ایجاد می کنیم. وقتی این عامل ها نتوانند از دافع های طبیعی که مهندسین برای هر شکل از زندگی ایجاد می کنند، عبور کنند، می توانند در مقابل تغییرات ایجاد شده مقاوم تر شوند و مشکلات جدیدی برای گیاهان و حیواناتی که از روند مهندسی ژنتیک سود نمی برند، ایجاد می کنند.


حتما بخوانید: 8 عارضه جانبی آنتی بیوتیک ها که کمتر گفته شده


3. مهندسی ژنتیک، پتانسیل ایجاد عوارض جانبی ناخواسته را دارد

دانشگاه ایالت پنسیلوانیا توصیه می کند که وقتی مهندسین ژنتیک تلاش می کنند یک مشکل در ساختار سلولهای گیاهی یا جانوری را برطرف نمایند، این فرصتی برای ایجاد عوارض جانبی اضافی فراهم می آورد که ممکن است پیش بینی نشده یا ناخواسته باشند. این امکان وجود دارد که ما ارگانیسمی را اصلاح کنیم که به آب کمتری برای بقا نیاز داشته باشد. این نتیجه به قیمت ایجاد یک شکل حیات که اکنون تحمل تابش نور مستقیم آفتاب را ندارد، تمام شده است. هرچند کیفیت پیش بینی شده ما در مزارع در حال افزایش است، کماکان نمی دانیم وقتی به صورت مصنوعی تکامل زندگی را پیش می بریم، چه اتفاقی روی خواهد داد.

4. اصلاح ژنتیکی می تواند نوعی نامطلوبی از تنوع را بوجود آورد

آیا شنیده اید که تنوع به ما قدرت می بخشد؟ این امر به طور کلی درست است زیرا داشتن تفاوت در ساختارهای ژنتیکی باعث کاهش شانس جهش های ناخواسته می شود. این چشم انداز مثبت به طور طبیعی از طریق فرآیند تکامل روی می دهد. وقتی ما تغییراتی که در یک گونه ایجاد می کنیم که وارد حیات وحش می شود، بر گونه هایی که اصلاح نشده اند، تاثیر منفی خواهیم گذاشت. این فرآیندی است که نهایتاً تنوع را کاهش می دهد زیرا قدرت گونه های مصنوعی در نهایت بر گونه های دیگر غلبه خواهد کرد.

5. اصلاح ژنتیکی می تواند نتایج غیرقابل پیش بینی به همراه داشته باشد

تولید محصولات و منابع غذایی که به صورت ژنتیکی اصلاح شده باشند تا در شرایط جغرافیایی خاصی رشد کنند، این امکان را فراهم می آورد تا بهره وری بیشتری با منابع کمتر داشته باشیم. این امر همچنین پتانسیل بروز این مشکل را برای کشاورزان بوجود می آورد اگر که شرایط محیطی دچار تغییر شود. فرانسه در حال حاضر در تاکستان هایش با این مشکل مواجه شده است زیرا تغییرات الگویی غربی باعث بروز یخبندان و سرماهایی شده است که از سال 1945 تاکنون بی سابقه می باشد. این امر باعث شده است تا برداشت محصول در ناحیه بوردو تا حدود 40% در یک سال کاهش یابد و این امر برای محصولاتی روی داده است که به صورت ژنتیکی اصلاح نشده بودند. اگر انگورها به طور خاص برای شرایط آب و هوایی آن ناحیه ساخته شده بودند، این نتیجه می توانست حتی بدتر نیز باشد.

دستکاری ژنتیکی گیاهان

6. این امکان وجود خواهد داشت که شرکت ها حق مالکیت مواد غذایی را در انحصار بگیرند

چون مهندسی ژنتیک یک فرآیند مصنوعی است، قوانین حق مالکیت فعلی ما این امکان را بوجود می آورد که بعضی سازمانها حق انحصار ساختارهایی را که می سازند، در اختیار بگیرند. این امر برای این خاطر است که به سازمانها کمک کند تا ضررهای تحقیق و پژوهش خود را از سوددهی آینده تامین نمایند. وقتی این مساله در خصوص منابع غذایی اعمال شود، دنیایی را ایجاد می کند که در آن ما بایستی وارد کسب و کار خاصی شویم تا بتوانیم برای بقای خود غذا بدست آوریم مگر اینکه منابع جایگزینی برای استفاده در اختیار داشته باشیم. یک شرکت همچنین می تواند مانع استفاده دیگران از محصولاتش شده و از لحاط تئوری، یک صنعت را برای پیش بردن برنامه عملیاتی خود، به زانو درآورد.

7. می تواند کارگران حوزه کشاورزی را در معرض آسیب های مالی قرار دهد

واقعیت مهندسی ژنتیکی در اینجا قابل مشاهده است. بیش از 53% از بازار بذرهای تجاری جهان در حال حاضر توسط تنها سه شرکت کنترل می شود: DuPont، Monsanto و Syngenta. در حال حاضر Monsanto از صدها کشاورز کوچک به دلیلی استفاده از بذرهای اصلاح شده بدون کسب اجازه شکایت کرده و رای خسارتی بالغ بر 23 میلیون دلار را بدست آورده است. در بعضی موارد، از یک کشاورز تایید شده به زمین های کشاورزی اطراف وی از طریق شرایط کشت و کار طبیعی منتقل گردیده است. درمجموع ، بیش از 140 دادخواست نقض حق ثبت اختراع علیه 410 کشاورز تاکنون در حداقل 27 ایالت مطرح شده است.

8. مهندسی ژنتیک، می تواند مقدار تنوع در منابع غذایی ما را کاهش دهد

هرچند هدف مهندسی ژنتیک بهبود تنوع به شیوه های مثبت است، نتیجه می تواند وقتی رقابت برای سودآوری باشد، بسیار متفاوت گردد. محصولاتی که تحت تاثیر قوانین انحصار مهندسی ژنتیک شده اند، به شدت در منابع غذایی ما در آمریکا حاکم شده اند. 93% سویا و 86% ذرت تولیدی در این دسته قرار می گیرند.

معایب مهندسی ژنتیک چیست

9. می تواند برای مقاصد خصمانه مورد استفاده قرار گیرد

ما در حال حاضر به فرآیند مهدسی ژنتیک به عنوان روشی برای نجات افراد از مشکلات مختلفی که می توانند افراد را تحت تاثیر ناخواسته قرار دهند، می نگریم. با استفاده از ابزارهای اصلاحی به منظور ترمیم کروموزوم ها در یک جنین، می تواند پتانسیل زندگی را در وی افزایش دهد. مساله این است که همین ابزار می تواند برای مقاصدی استفاده شود که می تواند ظاهر آن کودک را نیز تغییر دهد مانند رنگ مو یا چشم. می توان با کمک آن هوش افراد را نیز تغییر داد. با ایجاد یک نتیجه که در آن طراحی کودکان یک واقعیت ممکن می باشد، این فرآیند علمی می تواند طبقات اجتماعی اقتصادی را در جامعه جهانی ما ایجاد کند که پرداختن به این می تواند چالش برانگیز باشد.

10. اصلاح ژنتیک می تواند تعامل منفی با سایر گونه ها داشته باشد

مهندسی ژنتیک می تواند یک سری ترکیبات ناشناخته از طریق فرآیند گرده افشانی متقابل ایجاد کند که ممکن است نتایج پیش بینی نشده برای جامعه به همراه داشته باشد. تلاش های ما برای ایجاد محصولاتی غذایی ممکن است باعث ایجاد محصولاتی شود که دیگر قادر به استفاده از آنها نخواهیم بود. ساخت داروها در گیاهان می تواند باعث شود باکتری ها و ویروس ها بیش از پیش به آنها مقاومت شوند و پزشکان نتوانند دیگر عفونت را در بیماران درمان نمایند. تاثیر انعطاف پذیری هرگز دائمی نیست. ما یا باید به سرمایه گذاری در منابع علمی برای اینکه یک گام از طبیعت در استفاده از این فرآیند جلوتر باشیم، ادامه دهیم یا در غیراین صورت با مضرات قابل توجهی در نسل های آینده که تلاش هایمان برای حل کمبود موادغذایی در واقع منجر به ایجاد مشکلات بیشتری شود، روبرو خواهیم شد.

11. مهندسی ژنتیک می تواند باعث بروز بیماری های جدید شود

وقتی ما مشکلات ژنتیکی را درمان می کنیم، همواره این احتمال وجود دارد که نتیجه بر طبق نظر ما نباشد. بسیاری از رویکردهای مدرن در این حوزه در بهترین شرایط تواسنته اند مزایایی به همراه داشته باشند. سپس مشکل بروز بیماری های جدید ممکن است بوجود آید. آنفولانزا به دلیل توانایی زیاد برای تغییر روند آلوده نمودن افراد مشهور است. تلاش ما برای کاهش بیماری ها ممکن است باعث بروز بیماری های جدیدتری در جهان شود.

سخن آخر

همان طور که در این مطلب سایت سلام دنیا، مزایا و معایب مهندسی ژنتیک نشان می دهد که ما همزمان با این که می توانیم به صورت بالقوه منابع غذایی بیشتری تولید کرده و ریسک بروز بسیاری از بیماری های ناخوشایند امروزی را کاهش دهیم، اما مزایای این کار هرگز بدون خطر نمی باشد. ما می توانیم دنیا را به شیوه ای پیش بینی نشده با این علم تغییر دهیم و نتایجی بدست آوریم که شاید ادامه زندگی بر روی این سیاره را به مساله ای چالش برانگیز تبدیل نماید. به همین دلیل است که ما باید با دقت تمامی جوانب را قبل از دنبال نمودن این روند به طور کلی، در نظر بگیریم.


مطالب مرتبط

همه چیز درباره سرطان روده بزرگ و نقش ژنتیک در بروز این بیماری

از
8
رای