هفته نوزدهم بارداری ماه چندم است؛ سونوگرافی و تغذیه در هفته 19

هفته نوزدهم بارداری ماه چندم است؛ سونوگرافی و تغذیه در هفته 19 هفته نوزدهم بارداری ماه چندم است ؛ علائم هفته نوزدهم بارداری جنین دختر و پسر، حرکات جنین، سقط جنین، لکه بینی و درد شکم، مراقبت و تغذیه در هفته نوزدهم بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

با رسیدن هفته نوزدهم بارداری احتمالاً می توانید برای تعیین جنسیت سونوگرافی انجام دهید. چون در هفته نوزدهم جنین رشد بیشتری داشته و اکثر اعضای بدن او قابل‌مشاهده هستند. در این هفته هم مادر و هم جنین با تغییراتی رو به رو می شوند. در این هفته مادر با علائمی نظیر درد شکم، درد پایین کمر، درد لیگامان گرد،احتقان و خونریزی بینی و سرگیجه مواجه خواهد شد. برای اطلاع دقیق از وضعیت مادر و جنین، تغذیه و مراقبت های هفته نوزدهم بارداری تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید. 

هفته نوزدهم بارداری ماه چندم است

در هفته نوزدهم شما وارد پنج ماهگی شدید. درواقع در سه ماهه دوم بارداری قرار دارید.

هفته نوزدهم بارداری و حرکات جنین

هیچ تجربه‌ای به اندازه حس کردن حرکات جنین برای مادر خوشحال‌کننده نیست.مادر باردار می تواند بین هفته‌ 16 تا هفته 22 بارداری این اتفاق شیرین را تجربه کند. این اتفاق معمولا در هفته نوزدهم بارداری رخ می دهد اما از انجایی که دست و پا جنین ظریف است حرکات او فقط برای مادر قابل احساس است و پدر نمی تواند حرکات را با لمس روی شکم حس کند. به توصیه متخصصان بهتر است در این هفته بارداری الگوی حرکات فرزند خود را بشناسید. چون حرکات تا جنین تا زمان به دنیا آمدن ادامه پیدا می کند و با شناخت الگوهای حرکت او می توانید در صورت کاهش یا تغییر در الگوی حرکات جنین، به ماما یا پزشک خود مراجعه کنید تا معاینات لازم صورت بگیرد.

هفته نوزدهم بارداری و حرکات جنین

هفته نوزدهم بارداری جنین دختر

در هفته نوزدهم بارداری، در صورتی که جنین دختر باشد، سیستم تولیدمثل او تکمیل شده است. اندام هایی مانند واژن، رحم و لوله‌های رحم یا فالوپ همه در جای خود قرار می گیرند و تخمدان‌های او بیشتر از شش میلیون سلول اولیه دارند. در زمان تولد تعداد تخمدان‌ها به حدود یک میلیون کاهش پیدا می کنند.

هفته نوزدهم بارداری جنین پسر

اگر در این هفته جنین شما پسر باشد، بیضه‌های او کامل شده اند و از هفته دهم بارداری، تستوسترون ترشح می‌کنند.اما رشد اندام‌های تناسلی خارجی او بازهم ادامه دارد.

هفته نوزدهم بارداری جنین پسر

اندازه جنین در هفته نوزدهم بارداری

در این هفته کودک به اندازه انبه است با 6.0 اینچ (15.24 سانتی متر) طول و 8.5 اونس (240 گرم) وزن و هم چنان به رشد خود ادامه می دهد!

رشد کودک در هفته نوزدهم بارداری

جنین 19 هفته ای یک لایه ی محافظ به نام کازئوزا ورنیکس می سازد. این لایه چرب و سفید است و ممکن است هنگام تولد متوجه آن بشوید. در هفته نوزدهم حواس پنجگانه کودک شکل می گیرد. بله، سلول های عصبی برای حس چشایی، شنوایی، بینایی و بویایی که در مغز کودک شکل می گیرد. هفته نوزدهم بارداری معادل چهار ماه و یک هفته بارداری است. با پایان هفته آینده نصف دوران بارداری را گذرانده اید.

رشد کودک در هفته نوزدهم بارداری

علائم هفته نوزدهم بارداری

علائم بارداری هفته نوزدهم شدید نیست؛ بلکه فقط باعث ناراحتی شما می شوند. البته علائمی وجود دارد که چندان خوشایند نیست:

1. درد شکمی

درد رباط دور رحم درد شکم در هفته نوزدهم به دلیل کشیدگی عضلات است. در صورت درد شدید با ماما صحبت کنید.

2. سرگیجه

سرگیجه دارید؟ آیا احساس ضعف می کنید؟ سرگیجه و احساس ضعف در زنان باردار عادی است. سرگیجه به دلیل فشار رحم بر رگ های خونی است. به علاوه، رشد کودک باعث می شود که اکسیژن کمتری به بدن شما برسد! اما سرگیجه دلایل دیگری نیز دارد از جمله: کم آبی و گرسنگی، بنابراین از خود مراقبت کرده و غذا و آب کافی مصرف کنید! اما اگر سرگیجه یا احساس ضعف شدید باشد ماما باید کم خونی و یا پره اکلامپسی را کنترل کند.


حتما بخوانید: علت سرگیجه در دوران بارداری چیست


3. گرفتگی عضلات پا

اوه . درد شما را درک می کنیم!

راه های کاهش درد عضلانی: دراز کردن پاها. پای خود را دراز کرده و مچ پا و انگشتان را به سمت زانوی خود بکشید. (یوگا بارداری نیز خوب است). یا از همسر خود بخواهید که ماهیچه های پا و کمر شما را ماساژ دهد.

4. درد کفل

برای جلوگیری از این درد، مخصوصا اگر دوقلو باردار باشید، سعی کنید به پهلو و با یک بالش بین زانوهای خود خوابید.

علائم هفته نوزدهم بارداری

شکم در هفته نوزدهم بارداری

در هفته نوزدهم بارداری حرکت نوزاد در داخل شکم شما کاملا مشهود است. البته، حرکت نوزاد در برخی از زنان دیرتر از دیگر زنان اتفاق می افتد. در حال حاضر، این حرکات بیشتر شبیه ضربه و لرزش بوده اما در هفته های آینده درد بیشتر می شود. مطمئنا همسر شما یا دیگر افراد متوجه آن حرکات نخواهند شد.

در هفته نوزدهم بارداری، افزایش وزن ممکن است باعث ناراحتی شما شود، زیرا بین 8 تا 14 پوند (3.600 تا 6.350 کیلوگرم) وزن اضافه کرده اید. (یا 20 تا 30 پوند (9 تا 13 کیلوگرم)، اگر دوقلو باردار باشید). اگر افزایش وزن بیشتر یا کمتر از این میزان باشد، باید با پزشک صحبت کنید. افزایش ناگهانی و یا سریع وزن ممکن است نشانه ی پره اکلامپسی باشد که باید هر چه سریع تر درمان شود و عدم افزایش وزن به این معنی است که کودک به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی کند.

شکم در هفته نوزدهم بارداری

سونوگرافی هفته نوزدهم بارداری

در اولین سونوگرافی اواسط بارداری تکنسین تقریبا تمام بدن کودک را از جمله مغز، ستون فقرات و قلب بررسی کرده تا مطمئن شود رشد آنها کامل است. می توانید همه چیز را از نزدیک ببینید! و تکنسین می تواند جنسیت کودک را به شما بگوید. پرینتی از سونوگرافی تهیه کنید زیرا ممکن است مایل باشید آن را به دیگران نشان دهید.

به غیر از سونوگرافی، پیدا کردن یک متخصص خوب اطفال یکی دیگر از برنامه های هفته نوزدهم است. از خانواده و دوستان بخواهید که دکتر خوبی به شما معرفی کنند. و سپس از بین آنها هر کدام که بهتر است را انتخاب کنید. یک دکتر قابل اعتماد انتخاب کنید.  

سونوگرافی هفته نوزدهم بارداری

سقط جنین در هفته نوزدهم

سقط جنین تا پایان هفته بیستم بارداری ممکن است رخ دهد. در هفته نوزدهم هم ممکن است دچار سقط جنین شوید بنابراین با مشاهده خونریزی شدید یا درد های غیر قابل تحمل شکم در این هفته فورا با پزشک خود تماس بگیرید.


حتما بخوانید: مهمترین دلایل سقط جنین چیست


لکه بینی در هفته نوزدهم بارداری

علائمی مانند لکه بینی، خونریزی و یا داشتن انقباضات رحمی به منزله تهدید حیات جنین هستند. در صورت مشاهده لکه بینی در هفته نوزدهم بارداری بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

درد شکم (دل درد) در هفته نوزدهم بارداری

درد شکم یا دل درد در هفته نوزدهم بارداری از یک طرف یا دو طرف ناشی از درد رباط رحم است که کاملا طبیعی می باشد.زیرا با رشد جنین ماهیچه های رحم به بدن فشار می آورد.اما در صورتی که درد شکم ادامه داشت و شدید شد فورا به پزشک خود مراجعه کنید.

درد شکم (دل درد) در هفته نوزدهم بارداری

تغذیه در هفته نوزدهم بارداری

همانطور که گفته شد در هفته نوزدهم جنین بازهم به رشد و تکمیل اندام هایش ادامه می دهد به همین دلیل مادر برای حفظ سلامت خود و فرزندش باید مراقب تغذیه خود باشد و مواد مغذی مورد نیاز رشد جنین را فراهم کند. علاوه براین، داشتن رژیم غذایی سالم می تواند در  کاهش علائم حاملگی نظیر یبوست، تهوع صبحگاهی و خستگی نیر موثر عمل کند. برای این منظور مادر باید مواد غذایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند میوه ها و سبزیحات تازه را در برنامه غذایی خود قرار دهد. همچنین مصرف طیف کاملی از همه گروه‌های غذایی را فراموش نکند.مصرف غذاهای ویتامین‌دار به ویژه گروه ویتامین‌های B در حفظ سلامت و رشد مغز و سیستم عصبی جنین موثر عمل می‌کند.

هفته نوزدهم بارداری چی بخوریم

در هفته نوزدهم بارداری باید وعده های غذایی بیشتر و حجم غذای کمتری مصرف کنید تا سلامت دستگاه گوارش خود را حفظ کنید. برای حفظ وزن مناسب باید از یک برنامه غذایی مانند برنامه زیر پیروی کنید.

  • پروتئین بدون چرب
  • میوه و سبزیجات تازه
  • کربوهیدرات‌های پیچیده
  • لبنیات پاستوریزه
  • مایعات فراوان
  • آجیل و دانه‌های روغنی حاوی امگا 3

حتما بخوانید: بهترین منابع غذایی و گیاهی امگا 3


 علاوه براین مصرف غذاهای حاوی مواد مغذی ازجمله تخم‌مرغ، ماهی قزل‌آلا، سبزیجات برگ‌دار، ماست و جو دوسر را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهید.

هفته نوزدهم بارداری چی بخوریم

هفته نوزدهم بارداری چی نخوریم

  • از مصرف غذاهای سرخ شده با روغن های اشباع شده خودداری کنید.
  • از مصرف گوشت های خام،نیمه پخته و مواد غذایی خارج از خانه صرف نظر کنید.
  • از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید.
  • مصرف ماهی های حاوی جیوه را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
  • مواد غذایی مانند تنقلات،شیرینی، فست فود را فراموش کنید.
  • لبنیات غیرپاستوریزه را مصرف نکنید.
  • از مصرف غذاهای پر کالری و پر ادویه و تند خودداری کنید.

مراقبت های هفته نوزدهم بارداری

  • اگر دچار سرگیجه هستید روی دست چپ بخوابید.
  • برای جلوگیری از گرفتگی عضلات شیر و لبنیات بیشتری مصرف کنید.
  • سعی کنید برای مدت طولانی در حالت ایستاده نمانید و پاها را روی هم قرار ندهید.
  • ورزش های مناسب می تواند به جلوگیری از کمردرد و داشتن زایمان راحت کمک کنند.
  • مصرف میوه و سبزیجات زیاد برای پیشگیری و رفع یبوست موثر هستند.

حتما بخوانید: پیشگیری و کاهش یبوست در دوران بارداری


  • نوشیدن مقدار زیاد آب در هوای گرم را فراموش نکنید.
  • از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید.
  • سعی کنید از نزدیک شدن به دود سیگار و حیوانات خودداری کنید.
  • مدیتیشن، کتاب خواندن و مصرف میان وعده کوچک مانند میوه به حفظ آرامش قبل از خواب کمک می کنند.

مراقبت های هفته نوزدهم بارداری

فهرست فعالیت های هفته نوزدهم بارداری

1. مصاحبه با پزشکان متخصص اطفال

2. جستجوی بانك خون بند ناف

3. ثبت نام در کلاس احیای قلبی. ریوی نوزاد

سخن پایانی:

در هفته نوزدهم بارداری مادر می تواند طعم شیرین حرکات فرزند دلبند خود را بچشد و با انجام سونوگرافی جنسیت او را تعیین کند.در این هفته مادر علاوه بر شناختن حرکات جنین باید مراقب تغذیه،علائم و تغییرات بدن خود هم باشد.در صورت مشاهده تب و لرز ممکن است دچار عفونت ادراری شده باشید برای درمان صحیح به پزشک خود مراجعه کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تغذیه و مراقبت های هفته نوزدهم این طلب را مطالعه کنید تا با موفقیت هفته نوزدهم بارداری را هم پشت سر بگذارید.


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته بیستم بارداری

همه چیز درباره هفته بیست و یکم بارداری



از
4
رای