وقتی می بینید شخصی برای راه رفتن از آتل پا استفاده می کند یا دست کسی بانداژ شده است، به راحتی حدس می زنید که در روزهای بهبودی بعد از یک جراحت است. اما بیماری ذهنی یا روحی آشکار نیست.
بسیاری از افرادی که به طور روزمره می بینید، می توانند از لحاظ جسمی سالم باشند اما در معرض مشکلات درونی مانند افسردگی، اضطراب یا سایر اختلالات روانی یا عاطفی باشند. ممکن شما یکی از افرادی باشید که از یک مشکل روحی یا عاطفی رنج می برد. سلامت روان به همان اندازه سلامت جسمی مهم است، بنابراین ملاقات به موقع با یک روانپزشک به همان اندازه معاینه شدن بدن توسط پزشک، معقولانه است.
در اینجا سه فایده مراجعه به متخصص اختلالات روانپزشکی بیان شده است.
فواید مراجعه به روان پزشک (روانپزشک)
1. صحبت کردن از احساسات درونی
وقتی صحبت از یک اختلال روانی باشد، توجه کردن و گوش دادن بدون قضاوت بسیار ارزشمند می شود. یک روانپزشک نه تنها به میزان هوشیاری شما دقت می کند، بلکه می تواند به شما کمک کند تا افکار و رفتار خود را آنالیز کنید و عاداتی که برای رشد شما مضر هستند را تغییر دهید.
2. یک روانپزشک از لحاظ پزشکی آموزش دیده است
در حالیکه ممکن است دوستانی داشته باشید که پشتیبان شما باشند و به حرفهایتان گوش بدهند، اما ممکن است آنها همیشه بهترین افراد برای یک مشاوره مفید نباشند. روانپزشک آموزش دیده است که افکار و رفتارها را درک کند. آنها به صورت حرفه ای و پزشکی برای درک افکار انسانی آموزش دیده اند و می توانند برنامه ای برای نحوه کنترل اختلال روانی شما ارائه دهند.
3. آنها از ابتدا تا انتهای درمان را پیگیری می کنند
هنگامی که بیماری شما تشخیص داده شد و نوعی از درمان توصیه گردید، به حال خود رها نمی شوید. یک روانپزشک همه نگرانی های شما را به طور جدی مورد توجه قرار می دهد و نحوه واکنش شما به مسیر درمانی و داروها را پیگیری می کند.
روان پزشکان در کلینیک های مربوطه به شما کمک می کنند تا سلامت روان خود را بررسی کنید.
علائم قابل تشخیص و درمان در مراکز روان پزشکی
برخی از علائمی که در این مراکز تشخیص و درمان می شوند، عبارتند از:
· اختلال افسردگی عمده (MDD)
· اختلال نافرمانی مقابله جویانه (ODD)
· اختلال اضطرابی
· اختلال کم توجهی (ADD) و اختلال بیش فعالی (ADHA)
· بی خوابی و اختلالات خواب
· اختلال طیف اوتیسم (ADD)
· افسردگی پس از زایمان (PDD)
· اسکیزوفرنی
· اخلال وسواس فکری-عملی (OCD)
· سوء مصرف مواد
· اختلال استرسی پس از آسیب روانی (PTSD)
. اختلال دو قطبی