کاربرد قطره اشک مصنوعی چیست و چه عوارضی دارد

کاربرد قطره اشک مصنوعی چیست و چه عوارضی دارد اشک مصنوعی برای تسکین خشکی و خارش چشم به کار می رود؛ علائم خشکی چشم: سوزش، قرمزی و ... می باشد. تاری دید موقت، آزردگی چشم و... برخی از عوارض جانبی قطره اشک مصنوعی است.

قطره های اشک مصنوعی مانند قطره سینالون؛ چشم ها را مرطوب نگه می دارند، و در محافظت از زخم و عفونت موثر است. در ادامه اطلاعات دارویی اشک مصنوعی از جمله: طریقه استفاده و کاربردهای اشک مصنوعی، عوارض جانبی و ...  در این مقاله سلام دنیا بیان شده است.

کاربردهای اشک مصنوعی سینالون

اشک مصنوعی مانند داروی سینالون برای تسکین چشم های خشک و تحریک پذیر به کار می برد. دلایل اصلی خشک شدن چشم ها عبارتند از: باد، خورشید، گرما یا تهویه مطبوع، کار با رایانه و داروهای خاص. این محصول ممکن است حاوی یک یا چند مورد از مواد تشکیل دهنده زیر باشد: کربوکسی متیل سلولز، دکستران، گلیسیرین، هایپروملوز، پلی اتیلن گلیکول 400 (400 PEG)، پلی سوربات، پلی وینیل الکل، پوویدون یا پروپیلن گلیکول. قطره های روان کننده چشم ها را مرطوب نگه می دارند، و در محافظت از زخم و عفونت موثر است، همین طور به کاهش علائم خشکی چشم مانند: سوزش، خارش و احساس وجود جسم خارجی در چشم کمک می کند.

نحوه استفاده از قطره اشک مصنوعی

همه راهنمای موجود روی بسته بندی محصول را دنبال کنید. اگر درباره نحوه مصرف آن اطمینان ندارید، با پزشک یا مسئول داروخانه مشورت کنید. چنانچه رنگ محلول تغییر کرده یا کدر شده است، از آن استفاده نکنید. برخی برندهای خاص (حاوی گلیسیرین همراه با پلی سوربات ها، در کنار سایر مواد تشکیل دهنده) ممکن است شیری رنگ باشد. در این صورت مشکلی برای استفاده از آن وجود ندارد تا وقتی رنگ آن تغییر نکرده باشد. برخی از قطره های چشمی را باید قبل از مصرف تکان بدهید. برچسب آن را بررسی کنید تا ببینید آیا پیش از مصرف نیاز به تکان دادن دارد یا نه. معمولاً، قطره ها هر وقت که مورد نیاز هستند، استفاده می شوند. پمادها غالباً 1 تا 2 بار در روز در صورت نیاز مصرف می شوند. اگر روزی یکبار از پماد استفاده می کنید، ممکن است بهترین زمان مصرف در هنگام خواب باشد.


حتما بخوانید: قطره و پماد چشم بتامتازون چیست


نحوه استفاده از قطره اشک مصنوعی

برای استفاده از پماد چشم یا قطره یا ژل

  • ابتدا دست ها را بشویید.
  • برای جلوگیری از آلودگی، دقت کنید که نوک قطره چکان یا پماد را لمس نکنید یا آن را در تماس با چشم قرار ندهید.
  • همیشه پس از استفاده درپوش آن را محکم ببندید.
  • برای مصرف، سر خود را به عقب کج کنید، به بالا نگاه کنید و پلک پایین را بکشید تا فضایی خالی ایجاد شود.
  • برای قطره یا ژل چشمی، قطره چکان را مستقیم بالای چشم بگیرید و 1 تا 2 قطره را بچکانید.
  • سپس به پایین نگاه و به آرامی چشم را برای 1 تا 2 دقیقه ببندید.
  • یک انگشت را در گوشه نزدیک به بینی بگذارید و فشار ملایمی وارد کنید. این باعث می شود قطره از چشم خارج نشود.
  • برای پماد، لوله را مستقیماً روی چشم نگه دارید و به آرامی یک نوار کوچک (تقریباً 6 میلی متر) از پماد را در پلک قرار دهید. پلک را رها کنید، چشم را ببندید و به آرامی چشم خود را به همه جهات بچرخانید تا دارو پخش شود. پماد اضافی را با دستمال تمیز از اطراف چشم پاک کنید.
  • اگر نوع دیگری از داروهای چشم را نیز مصرف می کنید (مثل قطره یا پماد)،  قبل از مصرف آن 5 دقیقه صبر کنید و سپس بعدی را استفاده کنید. قبل از پماد چشمی از قطره چشم استفاده کنید تا اجازه دهد که قطره وارد چشم شود.
  • در صورتی که از لنزهای تماسی استفاده می کنید، قبل از مصرف قطره های چشمی آن را بردارید. از پزشک یا مسئول داروخانه درباره زمان گذاشتن دوباره لنز سوال کنید. چندین نوع از روان کننده های چشمی وجود دارند (برخی حاوی پلی سوربات ها) که در هنگام استفاده از لنزهای تماسی قابل مصرف هستند. اگر هنگام مصرف دارو از لنزهای تماسی استفاده می کنید، روی بسته بندی دارو را مطالعه کنید.
  • در صورت تداوم یا بدتر شدن وضعیت خود، بعد از 3 روز به پزشک خود بگویید.

طریقه مصرف اشک مصنوعی

عوارض جانبی قطره اشک مصنوعی

  • ممکن است در ابتدای مصرف برخی از این داروها، بینایی شما تا حدی تار شود. همچنین، احتمالاً دچار سوزش، ناراحتی و آزردگی چشم شوید. چنانچه هر یک از این اثرات ادامه دارد یا بدتر شد به پزشک خود بگویید.
  • در نظر داشته باشید که اگر پزشک توصیه کرد از این داروها مانند داروی سینالون استفاده کنید، پس او تشخیص داده است که مزیت آن بیشتر از عوارض جانبی احتمالی است. بسیاری از مردم با استفاده از این داروها هیچ عارضه جانبی را تجربه نمی کنند.
  • اگر هر یک از این عوارض غیر محتمل اما جدی را داشتید، فوراً به پزشک مراجعه کنید: درد چشم، تغییر در دید، ادامه داشتن قرمزی و سوزش چشم.
  • واکنش آلرژیک به این دارو بسیار نادر است. با این حال، در مواردی که متوجه هر یک از این واکنش های آلرژیک مانند خارش، سوزش، ورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو) سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی شده اید، باید به از پزشک کمک بگیرید.

اینجا لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی وجود ندارد. اگر شما متوجه سایر عوارض جانبی شدید که در لیست وجود ندارد، با پزشک یا مسئول داروخانه تماس بگیرید.


حتما بخوانید: علت قرمز شدن چشم چیست


عوارض جانبی قطره اشک مصنوعی

اقدامات احتیاطی پیش از مصرف اشک مصنوعی

  • پیش از مصرف این داروها، در صورت حساسیت پزشک را مطلع کنید. این محصولات ممکن است شامل مواد غیر فعال باشند که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شوند. درباره جزئیات بیشتر با متصدی داروخانه صحبت کنید.
  • اگر هر نوع بیماری دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
  • این محصولات (به خصوص پمادها) ممکن است به طور موقت و درست پس از مصرف موجب تاری دید شوند. در این صورت، از رانندگی و کار با ماشین آلات یا هر فعالیت دیگری که نیاز به دید واضح دارد خودداری کنید تا اینکه اطمینان یابید دید شما به وضعیت مطلوبی رسیده است.

تداخلات دارویی اشک مصنوعی

  • اگر زیر نظر پزشک از این محصولات استفاده می کنید، پزشک یا متصدی داروخانه ممکن است شما را از تداخلات دارویی احتمالی با خبر کند و ممکن است شما را بخاطر این موارد تحت نظر داشته باشد. بدون مشورت با پزشک استفاده از این دارو را شروع یا متوقف نکنید و دوز مصرفی را تغییر ندهید.
  • قبل از استفاده از این محصول، تمام داروهای با نسخه، بدون نسخه یا گیاهی که مصرف می کنید را به اطلاع پزشک خود برسانید. بخصوص سایر داروهای چشم را.

این متن حاوی تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست. بنابراین، پیش از استفاده از این محصولات، نام همه داروهایی که استفاده می کنید را به پزشک خود بگویید. پس لیستی از آنها تهیه کنید و در اختیار پزشک یا مسئول داروخانه بگذارید.

تداخلات دارویی اشک مصنوعی

مصرف بیش از حد

روان کننده های چشمی ممکن است در صورت بلعیده شدن مضر باشد. اگر فردی بخاطر مصرف بیش از حد دچار علائم جدی مانند مشکلات تنفسی یا بیهوشی ناگهانی شد، با اورژانس تماس بگیرید. در غیر این صورت با مرکز مسمومیت ها تماس بگیرید.

تذکر

برخی از محصولات دارای نگهدارنده هستند که می تواند به لنزهای تماسی آسیب بزند یا در افراد دچار حساسیت موجب تحریک شود. برای اطلاعات بیشتر، بسته بندی محصول را بخوانید یا با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

این دارو فقط در صورت مورد نیاز مصرف می شود.

اطلاعات دارویی اشک مصنوعی

نحوه نگهداری
  • برای اطلاع از نحوه نگهداری باید اطلاعات روی بسته بندی را مطالعه کنید. دارو را دور از نور و رطوبت نگه دارید.
  • پماد را دور از یخ زدگی نگه دارید.
  • برخی از قطره های بدون نگهدارنده برای استفاده یکبار مصرف هستند و در صورت باز شدن باید پس از 12 ساعت دور انداخته شوند.
  • اطلاعات لازم درباره نگهداری دارو را از روی بسته بندی محصول بخوانید.
  • اگر هر سوالی در مورد نحوه نگهداری دارو دارید، از متصدی داروخانه سوال کنید.
  • همه محصولات دارویی را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید.
  • داروها را در توالت نریزید مگر اینکه روش دفع آن به این شکل باشد. در مورد روش صحیح امحاء دارو با متصدی داروخانه یا شرکت دفع زباله محلی صحبت کنید.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

نحوه استفاده از قطره چشمی سولفاستامید سدیم

علت ریزش اشک چشم در نوزادان چیست

از
1
رای