18 علت قرمز شدن چشم + درمان لکه خون در چشم

18 علت قرمز شدن چشم + درمان لکه خون در چشم بسیاری از مردم هر چند وقت از قرمزی چشم عذاب می کشند، اما چشم قرمز عادی نیست. علت قرمز شدن چشم و بروز لکه خون در چشم می تواند متفاوت باشد و راه های درمان به توجه به علت قرمزی چشم مختلف است.

اصطلاح "چشم قرمز" برای توصیف چشمهای قرمز یا با لکه خون مورد استفاده قرار می گیرد. لکه های خونی در چشم معمولا بدون درد هستند و هنگامی که رگ های خونی در نزدیکی سطح چشم بزرگ و متسع و گشاد می شوند بوجود می آید. برخی دلایل ممکن است مسبب التهاب و تحریک در چشمهای شما شوند و می توان از طریق چشم پزشک تسکین یابند.

بسیاری از مردم هر چند وقت از قرمزی چشم عذاب می کشند، اما چشم قرمز عادی نیست. اگر تا به حال لکه خونی در چشم داشته اید، احتمالا متعجب بوده اید که دلیل این اتفاق چیست، در این مقاله از سایت سلام دنیا، علت قرمز شدن چشم و بروز لکه خون در چشم و راه های درمان قرمزی چشم را بررسی کرده ایم. در حالی که همیشه بهتر است به دنبال مشاوره با چشم پزشک خود باشید، شما ممکن است بخواهید برای اولین بار از چند درمان خانگی قرمزی چشم استفاده کنید.

18 علت ایجاد قرمزی چشم و لکه های خون در چشم

1. علت قرمز شدن چشم: سندرم خشکی چشم

یک علت شایع لکه خونی در چشم ها سندرم چشم خشک است. زمانی که اشک کافی برای مرطوب نگاه داشتن قسمت جلویی چشم وجود ندارد این اتفاق می افتد. هنگامی که چشم شما خشک می شود، بسیار قرمز و ملتهب خواهد شد.

اگر به مدت زمان طولانی به صفحه نمایش کامپیوتر خیره شوید، اگر چشم شما به اندازه کافی نخوابد یا اگر لنزهای تماسی خود را برای مدت طولانی استفاده کنید، ممکن است چشم خشک شود. استفاده از برخی داروها که به طور مرتب منجر به خشکی چشم می شود. تغییرات هورمونی که در داخل بدن شما رخ می دهد همچنین می تواند چشم شما را خشک و تحریک کند. اگر غدد اشکی چشم با عرق و چربی بسته شود خشکی چشم رخ می دهد.

درمان قرمزی چشم ناشی از خشکی چشم

اگر چشم شما به علت سندرم خشکی چشم قرمز و خونی شده است، استفاده از قطره مرطوب کننده و روانساز چشم به صورت روزانه پیشنهاد می شود.


حتما بخوانید: علت خشکی چشم چیست


2. علت قرمز شدن چشم: چشم صورتی (Pink Eye)

برخی از موارد چشم قرمز ناشی از "چشم صورتی" است، که به عنوان ملتحمه نیز شناخته می شود. این یک التهاب یا عفونت در لایه روشن و محافظ است که قسمت جلویی چشم را پوشانده است. چشم صورتی ممکن است به علت آلرژی، باکتری، ویروس یا مواد سمی باشد. این پدیده بسیار رایج است اما معمولا جدی نیست.

درمان قرمزی چشم ناشی از چشم صورتی

اگر مشکوک به چشم صورتی شدید با پزشک خود مشورت کنید. آنها قادر به تعیین منشا باکتریایی آن هستند و در صورت لزوم قطره چشم آنتی بیوتیک تجویز می کنند. توجه داشته باشید که چشم صورتی باکتریایی بهتر است با آنتی بیوتیک ها درمان شود.

چشم صورتی

3. علت قرمز شدن چشم: بلفاریت (Blepharitis)

بلفاریت سبب التهاب پلک ها و مژه ها می شود و ممکن است به علت کمبود بهداشت پلک ها ایجاد شود. غدد لنفاوی روغنی، واکنش های آلرژیک، عفونت های باکتریایی و یا شپش بر روی مژه ها نیز علل شایع بلفاریت هستند.

اگر بلفاریت دارید، ممکن است حس جسم خارجی یا سوزش در چشم ها، ریزش اشک بیش از حد، خارش، پلک های قرمز و متورم، چشم های خشک یا شکسته شدن پلک ها را مشاهده کنید. این بیماری مسری نیست و معمولا باعث آسیب دائمی به بینایی شما نمی شود.

درمان قرمزی چشم ناشی از بلفاریت

بهداشت خوب پلک ها، از جمله به طور مرتب تمیز کردن مژه ها و اسکراب پلک ها مهم است. اگر متوجه شدید که این کار کمک نمی کند، به پزشک خود مراجعه کنید تا آنتی بیوتیک ها یا داروهای ممکن را تجویز کند.


حتما بخوانید: بلفاریت (Blepharitis) چیست


4. علت قرمز شدن چشم: یوئیت (Uveitis)

یوئیت، التهاب بافت یوه چشم، می تواند باعث قرمزی، درد، تاری دید، شناور و حساسیت به نور شود. نشانه های این بیماری می تواند ناگهان اتفاق بیفتد و خیلی سریع پیشرفت کند.

درمان قرمزی چشم ناشی از یوئیت

باید به سرعت درمان شود زیرا در صورت تداوم ممکن است منجر به بروز سایر عوارض، مانند گلوکوم (آب سیاه) یواتی یا شبکیه و زخم مشیمیه شود. به احتمال زیاد پزشک شما یک نوع استروئید تجویز می کند تا به کاهش التهاب کمک کند. اگر او قادر به تعیین علت زمینه ای برای یوئیت باشد، درمان به درستی انجام می گیرد.

5. علت قرمز شدن چشم: استفاده مکرر از قطره چشم

آیا هنگامی که با چشم قرمز بیدار می شوید، قطره چشم استفاده می کنید؟ جالب است که استفاده مکرر از قطره چشم برای رفع قرمزی چشم منجر به قرمز تر شدن آنها می شود. استفاده مداوم از این قطره ها می تواند باعث انقباض عروق خونی در چشم ها شود و منجر به بروز بیشتر لکه های خونی در چشم ها شود. قبل از تزریق هر نوع قطره چشم، ابتدا با چشم پزشک خود مشورت کنید تا علت چشم قرمزتان را تشخیص دهد.

 علت قرمز شدن چشم: استفاده مکرر از قطره چشم

6. علت قرمز شدن چشم: استفاده از لنز تماسی

استفاده از لنزهای تماسی گاهی باعث قرمزی چشم می شوند. در برخی افراد، داشتن یک لنز تماسی در چشم به سادگی منجر به ایجاد چشم قرمز می شود.

درمان قرمزی چشم ناشی از لنز تماسی

اگر هنگام استفاده از لنزهای تماسی احساس ناراحتی می کنید، ممکن است بخواهید از قطره ها مرطوب کننده استفاده کنید. این قطره چشم برای لنزهای تماسی طراحی شده است و می تواند برای کاهش خشکی چشم و ناراحتی هایی که در مورد لنزهای تماسی وجود دارد، کمک کند.


حتما بخوانید: درمان خشکی چشم با روش های خانگی


7. علت قرمز شدن چشم: آسیب

گاهی قرمز شدن با آسیب چشم همراه می شود. آسیب زدن به چشم شما می تواند بسادگی در هنگام استفاده از ریمل مژه و ابرو و یا ضربه تصادفی ناخن تیز با چشم اتفاق بیفتد. زمانی که به چشم شما آسیب می رسد، عروق خونی داخل چشم بزرگ می شوند و خون در سلول ها برای ترمیم آسیب انباشته می شوند. قرمزی چشم همراه با آسیب هشداری برای شماست تا به پزشک خود مراجعه کنید.

8. علت قرمز شدن چشم: زخم قرنیه یا عفونت

اگر قرنیه چشم آلوده شود، عروق خونی بزرگ شده و متورم می شوند تا به سلول ها برای مبارزه با عفونت کمک کنند. این سلول ها می توانند قرمزی چشم را ایجاد کنند. دلیل این امر اینست که به طور طبیعی، قرنیه هیچ عروق خونی ندارد و اکثر اكسیژن و مواد مغذی خود را از اشک و فضای خارج دریافت می کند. با عفونت قرنیه، عروق خونی مجاور به اندازه کافی بزرگ می شوند تا سلول های التهابی مهمی را به ناحیه عفونت وارد کنند.

درمان قرمزی چشم ناشی از زخم قرنیه

درمان زخم قرنیه باید به منظور جلوگیری از کاهش دید و نابینایی، هر چه سریعتر انجام گیرد. درمان معمولا شامل آنتی بیوتیک ها و همچنین داروهای ضد ویروسی یا ضد قارچی یا استروئیدها می باشد.

9. علت قرمز شدن چشم: خونریزی زیر ملتحمه

خونریزی زیر ملتحمه (بافت شفاف و روشنی که بخش سفیدی چشم را پوشانیده است) سبب می شود قسمت سفید چشم به طور کامل قرمز شود. این اتفاق زمانی می افتد که یکی از رگ های خونی در زیرملتحمه، پاره شود. در این حالت خون جایی برای رفتن ندارد، پس در همانجا گسترش می یابد، مانند کچاپ پخش شده زیر پوشش پلاستیکی. اگر خونریزی شدید باشد، خون می تواند به صورت کیست و تورم در چشم ظاهر شود. خونریزی زیر ملتحمه بسیار ترسناک بنظر می رسد ولی عموما باعث آسیب دائمی نمی شود. فشار بیش از حد، بلند کردن اجسام سنگین، عطسه و سرفه بسیار شدید منجر به این پدیده می شود.

درمان قرمزی چشم ناشی از خونریزی زیر ملتحمه

خون در چشم شما می تواند ترسناک باشد، اما به طور معمول هیچ علتی برای زنگ خطر نیست، به خصوص اگر درد یا تغییرات بصری را تجربه نکنید. با این حال، قرار ملاقات با چشم پزشک خود را انجام دهید. او چشم شما را بررسی می کند و اطمینان حاصل می کند که هیچ آسیبی وجود ندارد.

علت بروز لکه خون در چشم

10. علت قرمز شدن چشم: گلوکم (آب سیاه) زاویه بسته حاد

گاهی اوقات چشم قرمز می تواند یک وضعیت جدی را نشان دهد. یک وضعیت بسیار جدی چشم که ممکن است باعث ایجاد چشم قرمز شود، گلوکوم زاویه بسته حاد که یک اورژانس جدی پزشکی است که بایستی فورا درمان شود. زمانی که فشار مایع داخل چشم به سرعت افزایش می یابد این اتفاق می افتد. این نوع جدی گلوکوم معمولا باعث ایجاد قرمزی چشم در ناحیه چشم، درد شدید چشم و تاری بینایی چشم می شود (معمولا در یک چشم تنها اتفاق می افتد). در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید.

11. علت قرمز شدن چشم: اپی اسکلریت (Episcleritis)

یکی دیگر از شرایطی که می تواند یک ظاهر خونریزی ایجاد کند، اپی اسکلریت است. این یک التهاب لایه نازک و روشن قرار گرفته بین ملتحمه و اسکلرا است. اپی اسکلریت باعث درد و سوزش خفیف چشم و قرمزی چشم می شود. گاهی اوقات چشمها به لمس حساس می شوند.

درمان قرمزی چشم ناشی از اپی اسکلریت

اگر چه ممکن است به طور خودکار برطرف شود، استروئید موضعی اغلب مورد نیاز است.


حتما بخوانید: علت وجود لکه در چشم چیست؟ 


اپی اسکلریت

12. علت قرمز شدن چشم: آلرژی

چشمان شما به دلیل آلرژی می تواند قرمز شود. چشم های قرمز همراه با سوزش و خارش اغلب به علت آلرژی ایجاد می شود. چشم ها قرمز می شوند زیرا عروق خونی در قسمت جلویی چشم گسترش می یابد و بزرگ می شود و منجر به تجمع سیال و تورم می شود.

درمان قرمزی چشم ناشی از آلرژی

درمان آلرژی استاندارد می تواند به کاهش قرمزی چشم کمک کند. پزشک ممکن است بر اساس وضعیت خاص شما دارویی تجویز کند.

13. علت قرمز شدن چشم: بارداری

بارداری باعث تغییرات زیادی در هورمون های مختلف بدن می شود. این تغییرات می تواند منجر به کاهش تولید اشک شود، بنابراین چشم شما ممکن است تحریک شده یا قرمز باشد. چشم ها ممکن است قرمز و حساس به نور شوند.

درمان قرمزی چشم ناشی از بارداری

بسیاری از زنان باردار عینک را تا پس از زایمان انتخاب می کنند.

14. علت قرمز شدن چشم: سندرم بینایی کامپیوتر

قرمزی و خشکی چشم ناشی از کمبود رطوبت در چشم است. اشک های شما برای رساندن رطوبت به چشم با پلک زدن کار می کنند. پلک زدن یکی از سریعترین رفلکس های بدن است. با این حال، وقتی مردم در حال کار با کامپیوتر هستند، حدود نصف حالت عادی پلک می زنند

درمان قرمزی چشم ناشی از سندرم بینایی کامیپوتر

سعی کنید قرمزی چشم را پلک زدن بیشتر بر طرف کنید. همچنین با استفاده از اشک مصنوعی، رطوبت را در چشم افزایش دهید.

15. علت قرمز شدن چشم: سیگار کشیدن

سیگار کشیدن مواد شیمیایی مضر شامل فرمالدئید، آمونیاک و سولفید هیدروژن را آزاد می کند. این مواد شیمیایی برای غشاهای حساس چشم تحریک کننده هستند، باعث التهاب و "چشم هایی با لکه خونی" می شوند. سیگار کشیدن همچنین می تواند خطر ابتلا به آب مروارید، ابولا در لنز چشم را افزایش دهد.

 علت قرمز شدن چشم: سیگار کشیدن

16. علت قرمز شدن چشم: شنا کردن

بسیاری از مردم پس از گذراندن وقت در یک استخر، چشم قرمز دارند. قرمزی زمان گسترش رگ های خونی در نزدیکی سطح چشم، رخ می دهد. کلر موجود در استخر همچنین می تواند چشم را تحریک کند. اگر شما مستعد ابتلا به چشم قرمز از شنا هستید، استفاده از عینک شنا در استخر، گزینه خوبی است.

17. علت قرمز شدن چشم: کمبود خواب

اگر خواب کافی نداشته باشید، ممکن است چشم شما آن را نشان دهد. از دست دادن خواب موجب افزایش نگهداری خون و مایع در اطراف چشم می شود و منجر به ظاهر پف کرده و قرمز آنها می شود. کمبود خواب نیز می تواند به خشکی چشم منجر شود. چشم ها نیاز به ذخیره ثابت اشک دارند تا به درستی عمل کنند، به همین دلیل پلک زدن بسیار مهم است. نبستن چشم برای یک شب طولانی منجر به دوری چشم از گردش سیال در آنها می شود. چشمان شما برای تمیزی و تازگی نیاز به سیال دارد. بیدار در مدت طولانی ایده خوبی برای سلامت کلی چشم نیست.

18.علت قرمز شدن چشم:  الکل

نوشیدن الکل منجر به افزایش قرمزی چشم در برخی افراد می شود. الکل باعث گشادی رگ و بزرگ و قابل رویت شدن آنها در بخش های سفید چشم می شود. همچنین، الکل باعث کم آبی و قرمز و خسته شدن چشم ها می شود.

الکل و  قرمزی چشم

سخن آخر

در کل زمانی که قرمزی چشم اتفاق می افتد چشم و بدن شما تلاش می کند چیز مهمی به شما بگوید تا شما به آن رسیدگی کنید. یک علت شایع لکه خونی در چشم ها سندرم چشم خشک است. در این پست سلام دنیا، علت لکه خون در چشم و قرمز شدن چشم و راه های درمان آن پرداختیم. امیدوارم این پست برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط:

ریزش اشک چشم در نوزادان: علل، علائم و درمان خانگی و پیشگیری از آن

علل و درمان پرش و پلک زدن زیاد چشم چیست؟

از
8
رای