علت دیدن لکه های سیاه در میدان دید و درمان لکه های شناور در چشم

علت دیدن لکه های سیاه در میدان دید و درمان لکه های شناور در چشم دیدن لکه های سیاه در جلوی چشم چیست ؛ با علت دیدن لکه های سیاه در میدان دید و درمان لکه های شناور در چشم که به آن فلوتر چشمی نیز می گویند در سلام دنیا آشنا شوید.

فلوترهای چشمی در واقع لکه های کوچکی هستند که در میدان دید افراد به شکل شناور ظاهر می شوند. وقتی به یک چیز درخشان مثل کاغذ سفید یا آسمان آبی نگاه می کنید، ممکن است کمی شما را اذیت کنند اما نباید در بینایی تان مشکل ایجاد کنند. در این مقاله سلام دنیا، قصد داریم تا در خصوص علت دیدن لکه های سیاه در میدان دید و نحوه درمان لکه های شناور در چشم صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

لکه ها یا فلوترهای چشمی چیست؟ (دیدن لکه های سیاه در جلوی چشم چیست)

به علت شناور بودن این ذرات در چشم، نام فلوتر به آنها داده اند. لکه های شناور چشمی در واقع ذراتی هستند که در محدوده بینایی شخص ظاهر می شوند. این ذرات ممکن است رنگ های مختلفی داشته و به رنگ سیاه یا خاکستری یا شبیه به تار یا رشته به نظر برسد. وقتی شخص تلاش می کند تا مستقیما به این لکه ها نگاه کند، آنها حرکت کرده و ناپدید می شوند.

علت بروز لکه های چشمی چیست؟ (علت دیدن لکه های سیاه در میدان دید)

اکثر این لکه ها در اثر تغییرات مربوط به افزایش سن و تغییر در زجاجیه به وجود می آیند. فیبرهای میکروسکوپی موجود در زجاجیه در یک قسمت جمع شده و سایه ای کوچک بر روی شبکیه چشم فرد ایجاد می کنند. این سایه ها در واقع همان فلوترهایی هستند که وجود خارجی ندارند، اما فرد آنها را مشاهده می کند. اگر به طور ناگهانی تعداد این لکه ها در چشم افزایش پیدا کرد، بهتر است که فورا به چشم پزشک مراجعه کنید. به خصوص زمانی که نورها در اطراف چشمک می زنند یا میزان بینایی تان کاهش پیدا کرده است. این علائم نشان دهنده یک وضعیت حاد است و باید فورا درمان شود. اکنون به طور کامل در خصوص تمام علل احتمالی وجود این لکه ها صحبت می کنیم.

علل لکه های شناور چشمی

علت وجود فلوترهای چشمی به شرح زیر است:

1. سن و سال

وقتی سن شخص افزایش پیدا می کند، زجاجیه که ماده ای ژله مانند است و داخل چشم را پر می کند و باعث کروی ماندن چشم می شود، تغییرات قابل توجهی را تجربه می کند. با گذشت زمان به تدریج زجاجیه حالت ژله ای خود را از دست می دهد و فرم مایع پیدا می کند. با جمع شدن زجاجیه، برخی از قسمت ها حالت رشته ای پیدا می کنند و مانع از ورود برخی از نورها به چشم می شوند. در نتیجه سایه و لکه هایی بر روی شبکیه فرد ظاهر شده و شخص آنها را به شکل فلوترها مشاهده می کند.


حتما بخوانید: علت آبریزش چشم و درمان آن


2. التهاب چشم

یوئیت خلفی نوعی التهاب چشمی است که در لایه های یووه آ پشت چشم اتفاق می افتد. این اختلال باعث می شود تا ذرات باقی مانده وارد زجاجیه چشم شده و فرد آنها را به شکل فلوترها مشاهده کند. این اختلال ممکن است در اثر عفونت، بیماری التهابی و یا سایر اختلالات رخ دهد.

علت بروز لکه های چشمی چیست؟

3. خونریزی در چشم

خونریزی در داخل زجاجیه چشم به علل مختلفی اتفاق می افتد که به شرح زیر است:

  • مالش چشم ها: دلایل متعددی برای مالش چشم ها وجود دارد. تحریک های کوچکی مثل گرد و غبار می تواند باعث شود تا چشم خود را بدون فکر کردن مالش دهید.
  • فشار آوردن به چشم برای دید بهتر: فشار آوردن به چشم برای دید بهتر، باعث ایجاد پارگی در رگ ها می شود. در صورتی که عینکی هستید و سعی می کنید تا اجسام را بدون عینک ببینید، باعث می شود تا به چشم فشار وارد کنید.
  • در برخی موارد عطسه و سرفه کردن: گاهی اوقات عطسه سنگین و سرفه زیاد می تواند باعث پارگی رگ های خونی شود. آلرژی و سرماخوردگی و آنفولانزا می تواند باعث عطسه شده و احتمال پارگی رگ ها را افزایش دهد.
  • استفراغ: استفراغ از چیزهای غیر معمولی است که به صورت دائمی اتفاق نمی افتد. مشکلات مربوط به شکم، مصرف الکل و حالت تهوع صبحگاهی و مسمومیت های غذایی می تواند باعث ایجاد استفراغ شود. این استفراغ می تواند فشار شدیدی به چشم وارد کرده و باعث پارگی رگ های خونی شود.
  • گریه کردن: گریه کردن می تواند باعث پارگی رگ های خونی در چشم شود.
  • افزایش فشار بر روی چشم: افزایش فشار بر چشم می تواند باعث شکستگی و پارگی رگ های خونی شود. ثابت ماندن در یک حرکت ایستاده یوگا و یا بالا رفتن به سرعت در ترن هوایی یا حتی فشار ایجاد شده در هواپیما می تواند باعث فشار در چشم و پارگی رگ های خونی شود.
  • فشار خون پایین و بالا: فشار خون بالا و پایین می تواند باعث آسیب جدی به شریان ها شده و پارگی در رگ ها ایجاد شود.
  • دیابت: معمولا قند بالا باعث مختل شدن عملکرد سلول های بدن می شود و در مراحل انتهایی، در چشم خونریزی ایجاد می کند.
  • مسدود شدن عروق خونی
  • آسیب دیدن چشم: هر گونه آسیب به چشم می تواند باعث پارگی رگ های خونی شود.

حتما بخوانید: علائم فشار خون بالا چیست


پس از خونریزی، سلول های خونی به شکل فلوترها در چشم قابل مشاهده هستند.

عوامل موثر در فلوتر چشم

4. پارگی شبکیه

وقتی زجاجیه حالت افتاده پیدا کند و وزن خود را بر روی شبکیه قرار دهد، ممکن است پارگی شبکیه اتفاق بیافتد. در صورت عدم درمان به موقع، پارگی ایجاد شده در شبکیه می تواند باعث جاشدگی شبکیه شود. درمان نکردن جداشدگی شبکیه نیز می تواند باعث نابینایی و کوری دائمی شود.

5. جراحی ها و داروهای چشمی

برخی از داروها در داخل زجاجیه چشم تزریق می شوند و می توانند باعث ایجاد حباب در زجاجیه شوند. این حباب های هوا تا زمانی که چشم بتواند آنها را به طور کامل جذب کند، به شکل سایه به نظر می رسند. برخی از عمل های جراحی نیز می تواند باعث ایجاد حباب چشمی شده و در نهایت خود را به شکل فلوترها نشان می دهد.

عوامل خطر در خصوص فلوترهای چشمی

عوامل زیر می توانند احتمال بروز فلوترهای چشمی را افزایش دهند:

  • ضربه به چشم
  • نزدیک بینی
  • رتینو پاتی دیابتی
  • التهابات چشمی
  • سن بیشتر از 50 سال
  • عوارض ایجاد شده در اثر جراحی آب مروارید چشمی

عوامل خطر در خصوص فلوترهای چشمی

علائم ایجاد فلوترهای چشمی چیست؟

  • در محدوده بینایی شخص، اجسام کوچکی به شکل رشته های نامرئی با رنگ تیره یا اشیاء پرنده ایجاد می شود
  • لکه ها و نقطه هایی که با حرکت دادن چشم، تکان می خورند. وقتی شخص سعی می کند تا مستقیما به آنها نگاه کند، حرکت کرده و از محدوده دید شخص ناپدید می شوند.
  • وقتی شخص به یک جسم سفید یا روشن مثل برگ کاغذ یا آسمان نگاه می کند، این لکه ها خود را بیشتر نشان می دهند.
  • این اجسام و رشته ها در نهایت از محدوده بینایی فرد خارج شده یا ته نشین می شوند.

حتما بخوانید: درمان خشکی چشم با ساده ترین روش های خانگی


چه زمانی نیاز است تا برای لکه های شناور چشمی به پزشک مراجعه کنید؟

در صورتی که هر کدام از موارد زیر رخ داد، باید به پزشک مراجعه کنید:

  • تعداد فلوترهای داخل چشم به میزان زیادی افزایش پیدا کرده است
  • افزایش تعداد زیادی فلوتر جدید به شکل ناگهانی
  • چشمک زدن نورها در چشمی که فلوترها وجود دارند
  • یک یا چندین بخش از بینایی تاریک می شود (بخش هایی از قدرت بینایی از دست می رود)

این علائم هیچ گونه دردی ندارند. بروز این علائم هشدار دهنده نیاز دارد تا فورا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه چشمی می تواند وضعیت پشت چشم و زجاجیه را مورد بررسی قرار دهد و علت اصلی بروز فلوترهای چشمی را مشخص کند.

دیدن لکه های سیاه در جلوی چشم چیست

فلوترهای چشمی چگونه درمان می شوند؟

در اکثر موارد، نیازی به درمان فلوترهای چشمی نیست و آنها در مدت چند هفته تا چند ماه برطرف می شوند. اما اگر یک مرتبه فلوترهای چشمی اتفاق افتاد، احتمال بازگشت آن وجود خواهد داشت. برای درمان فلوترهای چشمی، ابتدا باید علت بروز آن مشخص شود. همانطور که قبلا توضیح داده شد، فلوترها می توانند در اثر فشار به چشم و حتی در اثر دیابت ایجاد شوند. پس از تشخیص علت بروز این فلوترها، درمان متناسب با آن انجام می شود. در صورتی که فلوترهای چشمی آزاردهنده باشند و یا در بینایی تان اختلال ایجاد کنند، پزشک جهت درمان اقدام خواهد کرد. گزینه های درمانی به شکل زیر است:

1. برداشتن زجاجیه

با برشی کوچک زجاجیه را برداشته و آن را با محلولی که به حفظ فرم کره ای چشم کمک می کند، پر می کنند. انجام این عمل ممکن است نتواند تمام فلوترهای چشمی را از بین ببرد و حتی با گذشت زمان فلوترهای جدیدی ایجاد شوند. این عمل با خطراتی مثل پاره شدن شبکیه و خونریزی همراه است.

2. استفاده از لیزر برای درمان فلوترها

فلوترهای موجود در زجاجیه را می توان با استفاده از لیزر از بین برد و یا آنها را کم رنگ تر کرد. برخی تاکید کردند که این روش درمانی موفقیت آمیز است، اما برخی دیگر معتقدند که این روش درمانی تغییری در وضعیت فلوترها ایجاد نمی کند. استفاده از لیزر برای درمان می تواند باعث آسیب دیدگی شبکیه نیز شود.

سخن آخر

فلوترهای چشمی در واقع لکه های کوچکی هستند که در میدان دید افراد به شکل شناور ظاهر می شوند. در اکثر موارد، نیازی به درمان فلوترهای چشمی نیست و آنها در مدت چند هفته تا چند ماه برطرف می شوند. اما اگر یک مرتبه فلوترهای چشمی اتفاق افتاد، احتمال بازگشت آن وجود خواهد داشت. برای درمان فلوتر چشمی، ابتدا باید علت بروز آن مشخص شود. 


مقالات مرتبط:

علت بوجود آمدن آب مروارید و درمان آن

درمان خارش چشم با 2 درمان خانگی ساده و قطعی
 

از
52
رای