روش مصرف قطره سولفاستامید (Sulfacetamide) و عوارض قطره باکتی ماید

روش مصرف قطره سولفاستامید (Sulfacetamide) و عوارض قطره باکتی ماید قطره سولفاستامید سدیم برای چیست؛ کاربردها و نحوه مصرف قطره چشمی باکتی ماید برای درمان عفونت باکتریایی چشم و عوارض قطره (sulfacetamide) و تداخل دارویی سولفاستامید در سلام دنیا بخوانید.

قطره سولفاستامید سدیم به طبقه ای از داروها تعلق دارد که با نام «آنتی بیوتیک های سولفا» شناخته می شوند؛ این قطره به نام  در ادامه این مطلب از سلام دنیا درباره اینکه قطره چشمی باکتی ماید چیست؛  اطلاعات دارویی قطره چشمی سولفاستامید سدیم از جمله: روش مصرف، اقدامات احتیاطی، شرایط نگهداری و... بیان شده است.

موارد استفاده از سولفاستامید سدیم

از داروی سولفاستامید سدیم برای درمان عفونت باکتریایی چشم (مثل ملتحمه چشم) استفاده می شود. این دارو به طبقه ای از داروها تعلق دارد که با نام «آنتی بیوتیک های سولفا» شناخته می شوند. سولفاستامید با توقف رشد باکتری ها عمل می کند. این دارو تنها عفونت های باکتریایی چشم را درمان می کند. این دارو ممکن است برای سایر عفونت های چشمی موثر نباشد. استفاده غیر ضروری یا نادرست از هر گونه آنتی بیوتیکی می تواند باعث کاهش اثر بخشی آن شود.


حتما بخوانید: علت و درمان عفونت چشم با داروی گیاهی و خانگی


نحوه استفاده از قطره چشمی سولفاستامید سدیم (Sulfacetamide)

  • قبل از استفاده از این دارو، قطره آن را به صورت چشمی برای هر گونه تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود تغییر رنگ در محلول، از آن استفاده نکنید.
  • برای اعمال قطره چشم، ابتدا دستان خود را بشوئید. برای جلوگیری از آلودگی، نوک قطره چکان را لمس نکرده یا اجازه ندهید که سطح آن با چشم و یا هر سطح دیگری در تماس باشد. از این دارو تنها برای چشم خود استفاده کنید. آن را نبلعیده یا تزریق نکنید.
  • در هنگام استفاده از این دارو از لنزهای تماسی استفاده نکنید. لنزهای تماسی را مطابق دستورالعمل کارخانه سازنده ضد عفونی کرده و قبل از استفاده مجدد از آنها، با پزشک خود مشورت کنید.
  • سر خود را به عقب خم کرده، به بالا نگاه کرده و پلک پایین خود را به سمت پایین بکشید تا یک فضای خالی ایجاد شود. قطره را دقیقا در بالای چشم خود نگه داشته و یک قطره در ناحیه فضای خالی ایجاد شده مطابق با تجویز پزشک بریزید.
  • به پایین نگاه کنید و به آرامی چشم های خود را ببندید، و یک انگشت را در گوشه چشم خود (در نزدیک بینی) قرار دهید. قبل از باز کردن چشم خود، به آرامی فشار ملایم به مدت 1 تا 2 دقیقه بر روی آن اعمال کنید. این کار مانع از بیرون ریختن قطره می شود. سعی کنید چشمک نزده و چشم های خود را مالش ندهید. اگر دوز مصرفی شما بیشتر از یک قطره است، این مراحل را تکرار کنید. اگر تجویز شده که از این دارو برای هر دو چشم استفاده کنید، این کار را برای چشم دیگر خود نیز تکرار کنید. قطره چکان خود را نشوئید. بعد از هر بار استفاده کلاهک قطره چکان را تعویض کنید.
  • مقدار مصرف این دارو بستگی به شرایط پزشکی شما و پاسخ به درمان دارد. پزشک ممکن است در ابتدا به شما تجویز کند که از این دارو در فواصل زمانی کمتر استفاده کنید و پس از آنکه عفونت بهبود پیدا کرد، از این دارو کمتر استفاده کنید. با دقت از دستورالعمل های پزشک خود تبعیت کنید. پزشک ممکن است به شما تجویز کند که قطره سولفاستامید را در طول روز و پماد را در هنگام خواب استفاده کنید.
  • اگر نوع دیگری از داروی چشمی را استفاده می کنید (به عنوان مثال قطره یا پماد)، به مدت حداقل 5 دقیقه برای  اعمال داروی بعدی صبر کنید. قبل از اعمال پمادهای چشمی، از قطره چشمی استفاده کنید تا به قطره اجازه دهید که وارد چشم شود.

حتما بخوانید: قطره چشمی کتوتیفن (Ketotifen) برای چیست


  • از این دارو به طور مرتب استفاده کنید تا بیشترین فواید آن را کسب کنید. برای کمک به یادآوری، هر روز از این دارو در زمان های مشابهی استفاده کنید. به مصرف این دارو تا پایان زمان تجویز شده که معمولا 7 تا 10 روز است، ادامه دهید. قطع زود هنگام این دارو ممکن است باعث شود که باکتری ها به رشد خود ادامه داده که ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود.
  • در صورتی که هر یک از علائم شما ادامه پیدا کرد و یا وخیم تر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه استفاده از قطره چشمی سولفاستامید سدیم (sulfacetamide)

عوارض جانبی قطره چشمی باکتی ماید (سولفاستامید سدیم)

  • حس گزیدگی یا سوزش یا قرمزی چشم و به طور موقتی تاری دید ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این عوارض جانبی ادامه پیدا کرد و یا وخیم تر شد، فورا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
  • به خاطر داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده است؛ زیرا او تشخیص داده است که فواید آن بیشتر از خطر عوارض جانبی دارو است. بسیاری از افراد با مصرف این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.
  • استفاده از این دارو برای مدت طولانی یا مصرف مجدد این دارو ممکن است منجر به انواع دیگر عفونت چشم از جمله عفونت های قارچی شود. اگر متوجه علائم جدید و یا وخیم تر شدن علائم چشم شده اید (مانند درد، تورم، ترشح غلیظ یا چرک)، مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.
  • به ندرت ممکن است داروهای سولفاستامید مورد استفاده در چشم، جذب چشم شده و ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کنند.

حتما بخوانید: علت و درمان قرمزی و لکه خون در چشم


  • در صورت بروز هر کدام از عوارض جانبی نادر اما جدی زیر، مصرف این دارو را متوقف کرده و به پزشک خود اطلاع دهید: درد یا تورم مفاصل، جوش بر روی بینی و گونه ها، علائم عفونت (مانند تب یا گلو درد مداوم)، علائم کم خونی (مانند خستگی یا ضعف غیر عادی، سریع نفس کشیدن، ضربان قلب سریع)، خونریزی یا کبودی غیر عادی، علائم مشکلات کبدی (مانند ادرار تیره، زرد شدن چشم یا پوست، درد معده یا شکم، تهوع مداوم، استفراغ)، زخم در دهان.
  • یک واکنش آلرژی زا بسیار جدی به این دارو نادر است، اما در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژی زا جدی، از جمله موارد زیر، فورا درخواست کمک پزشکی نمایید: جوش، خارش یا تورم (به ویژه در صورت یا زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس.

این فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی این دارو نیست. اگر شما عوارض جانبی دیگر ذکر نشده در فهرست فوق را مشاهده کردید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

عوارض جانبی قطره سولفاستامید سدیم

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف سولفاستامید

  • قبل از مصرف سولفاستامید، اگر به این دارو و یا اگر به سایر آنتی بیوتیک های سولفا (مانند سولفامتوکسازول) آلرژی دارید و یا هر گونه آلرژی دیگری دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد، که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژی زا یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.
  • قبل از مصرف این دارو، در مورد سابقه پزشکی خود به خصوص اگر هر یک از بیماری های زیر را دارید، با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید: استفاده از لنز تماسی.
  • ممکن است بعد از استفاده از این دارو دچار تاری دید موقتی شوید. رانندگی نکرده و از ماشین آلات استفاده نکنید یا هر گونه فعالیتی که نیاز به دید واضح دارد انجام ندهید، تا به صورت ایمن قادر به انجام آن باشید.
  • قبل از جراحی، در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  • این دارو در دوران بارداری تنها باید در مواردی استفاده شود که به وضوح به آن نیاز باشد. در مورد خطرات و فواید مصرف آن در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید.
  • مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف سولفاستامید

تداخلات دارویی قطره چشمی سولفاستامید سدیم

  • اگر شما دارو یا محصول گیاهی دیگری هم زمان با این دارو مصرف می کنید، اثر این دارو ممکن است تغییر کند. این حالت می تواند خطر عوارض جانبی را افزایش داده و یا باعث شود که دارو به خوبی عمل نکند. این تداخلات دارویی امکان پذیر هستند، اما همیشه رخ نمی دهند. پزشک یا داروساز شما می تواند مانع از این تداخل دارویی شده و یا با تغییر میزان داروهای مصرفی تان یا از طریق نظارت نزدیک، آن را کنترل کند.
  • اطمینان حاصل کنید که به پزشک یا داروسازتان در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای غیر تجویزی و محصولات گیاهی) قبل از شروع درمان با این دارو اطلاع می دهید. در هنگام مصرف این دارو، بدون مشورت با پزشک، مصرف داروهای دیگر را شروع یا متوقف نکرده و دوز آن را تغییر ندهید.
  • برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: قطره نقره برای چشم (نقره نیترات).

حتما بخوانید: قطره چشمی زادیتن برای چیست


این مطلب شامل تمام تداخلات احتمالی این دارو نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید را تهیه کنید و آن را با پزشک یا داروساز خود به اشتراک بگذارید تا خطر ابتلا به بیماری های جدی دارویی کاهش پیدا کند.

تداخلات دارویی قطره چشمی سولفاستامید سدیم

اوردوز

اگر کسی اوردوز کرده و یا علائم جدی مانند بیهوشی یا مشکلات تنفسی دارد، با 115 تماس بگیرید. 

تذکر
  • این دارو را با دیگران سهیم نشوید.
  • این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز شده است. بعداً از آن برای عفونت دیگر استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید.
دوزهای فراموش شده دارو

اگر مصرف یک دوز را فراموش کرده اید، آن را هر زمان که به خاطر آورید، مصرف کنید. اگر تقریبا زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. دوز بعدی را مطابق با برنامه زمانی عادی آن مصرف کنید. هرگز دو دوز را به طور هم زمان برای جبران دوز فراموش شده مصرف نکنید.

نگهداری دارو قطره باکتی ماید

  • مارک های تجاری مختلف این دارو نیاز به شرایط نگهداری متفاوتی دارند. دستورالعمل درج شده بر روی بسته بندی محصول را درباره نحوه استفاده بخوانید یا با داروساز خود مشورت کنید. تمام داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • این دارو را جهت دور ریختن در داخل چاه دست شویی یا فاضلاب نریزید، مگر اینکه در دستورالعمل دارو این گونه نوشته شده باشد.
  • این دارو را زمانی که تاریخ انقضاء آن گذشته و یا دیگر قصد استفاده از آن را ندارید، به درستی دور بریزید. با داروساز یا شرکت دفع زباله های محلی برای چگونگی روش های بی خطر دور ریختن دارو مشورت نمایید.
سخن آخر

قطره چشمی سولفاستامید سدیم برای درمان عفونت باکتریایی چشم (مثل ملتحمه چشم) استفاده می شود. این دارو تنها عفونت های باکتریایی چشم را درمان می کند. قرمزی چشم، تاری دید موقت از عوارض جانبی آن است. ما در این مطلب سلام دنیا، درباره اطلاعات دارویی قطره سولفاستامید سدیم؛ نکات مهم مصرفی پیش از مصرف قطره چشمی باکتی ماید و روش مصرف و عوارض آن صحبت کردیم. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. 

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

عوارض جانبی متفاوت مصرف آنتی بیوتیک و راه مقابله با آن

کاربرد قطره اشک مصنوعی چیست و چه عوارضی دارد
 



از
9
رای