قرص آسنترا چیست و روش مصرف و عوارض قرص سرترالین

قرص آسنترا چیست و روش مصرف و عوارض قرص سرترالین آسنترا (سرترالین) یک داروی ضدافسردگی است که به گروهی از داروها موسوم به مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) تعلق دارد. اینکه قرص آسنترا چیست، نحوه مصرف و عوارض آسنترا را در سلام دنیا بخوانید.

آسنترا نام تجاری دارویی به نام سرترالین است و توسط کارخانه داروسازی Actoverco تحت مجوز KRKA، اسلوونی تولید می شود. مزایای قرص آسنترا و نکات پیش از مصرف و عوارض قرص آسنترا را در بخش اطلاعات دارویی و پزشکی سلام دنیا، بیان کرده ایم. با ما همراه باشید.

آسنترا چیست؟

آسنترا (سرترالین) یک داروی ضدافسردگی است که به گروهی از داروها موسوم به مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) تعلق دارد و بر شیمی مغز افراد نامتعادل و مبتلا به افسردگی یا اضطراب تأثیر می گذارد.

فرم مصرف آسنترا (قرص های روکش دار آسنترا 50 ، 100 میلی گرم)

آسنترا (سرترالین) برای چه مواردی استفاده می شود (فواید قرص آسنترا)

  • برای درمان خلق و خو (افسردگی) 
  • برای درمان مشکلات وسواسی
  • برای درمان حملات وحشت (پاتیک)
  • برای درمان استرس پس از سانحه
  • برای درمان مشکلات خلقی ناشی از پریودهای ماهانه
  • برای درمان مشکلات اضطراب اجتماعی.

حتما بخوانید: درمان افسردگی در خانه بدون دارو


قرص آسنترا برای چیست

نکات مهم قبل از مصرف آسنترا (سرترالین):

  • در صورت حساسیت به سرترالین یا هر نوع دیگری از این دارو، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
  • در صورت حساسیت به هرگونه دارویی مانند این دارو، سایر داروها ، غذاها یا مواد دیگر ، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
  • به پزشک خود در مورد حساسیت و علائم آن مانند بثورات پوستی اطلاع دهید. خارش، تنگی نفس، خس خس سینه ، سرفه کردن، تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو ، یا علائم دیگر.

تداخل دارویی قرص آسنترا

  • در صورت مصرف هر یک از این داروها ، پزشک یا داروساز خود را مطلع کنید: لینزولید، متیلن بلو یا پیموزاید

اگر در 14 روز گذشته از داروهای مورد استفاده برای افسردگی یا بیماری پارکینسون استفاده کرده اید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.


حتما بخوانید: بیماری پارکینسون چیست


مصرف قرص آسنترا در بارداری

در صورت بارداری یا شیردهی، یا اگر فکر می کنید که باردار هستید یا قصد بچه دار شدن دارید، قبل از مصرف آسنترا (سرترالین) از پزشک یا داروساز خود مشورت بخواهید.

پزشک و داروساز خود را در مورد تمام داروهای خود (تجویز یا بدون نسخه ، محصولات طبیعی ، ویتامین ها) و مشکلات سلامتی خود مطلع کنید.

باید بررسی کنید تا مطمئن شوید که مصرف این دارو با همه داروها و مشکلات سلامتی شما برای شما بی خطر است. بدون مشورت با پزشک، شروع، قطع یا تغییر دوز هیچ دارویی را انجام ندهید.

مصرف قرص آسنترا در بارداری

نکات مهم هنگام مصرف آسنترا (سرترالین) ، (نحوه مصرف قرص آسنترا)

  • به همه ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود بگویید که این دارو را مصرف می کنید. این شامل پزشکان، پرستاران ، داروسازان و دندانپزشکان می شود.
  • این دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کوچکتر یا بیشتر از مدت توصیه شده مصرف نکنید.

معایب قرص آسنترا

روش قطع مصرف اسنترا

مصرف این دارو را بدون صحبت با پزشک متوقف نکنید. در صورت قطع ناگهانی مصرف این دارو ، ممکن است علائم ترک مانند تغییر خلق و خو، تحریک پذیری، بیقراری، سرگیجه، بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست ها و پاها، اضطراب، گیجی، سردرد، خستگی و مشکل در خوابیدن را تجربه کنید. احتمالاً پزشک دوز شما را به تدریج کاهش می دهد.

آسنترا و الکل

هنگام مصرف این دارو از نوشیدن الکل خودداری کنید.

در افسردگی ، خواب و اشتها ممکن است بلافاصله پس از شروع این دارو بهبود یابد. سایر علائم خلقی ممکن است تا 4 هفته طول بکشد تا بهتر شوند.

سندرم سروتونین ممکن است با این دارو اتفاق بیفتد. اگر این دارو را با داروهای افسردگی، میگرن یا برخی داروهای دیگر مصرف کنید، ممکن است خطر بیشتر باشد. در صورت داشتن بیقراری، تغییر در تعادل، گیجی، توهم، تب، ضربان قلب سریع یا غیر طبیعی، گرگرفتگی ، گرفتگی یا سفت شدن عضلات، تشنج ، لرز یا لرزش ، تعریق زیاد ، اسهال شدید، ناراحتی معده یا پرش یا سردرد شدید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.


حتما بخوانید: درمان گرفتگی عضلات بدن به کمک 15 ماده غذایی


عوارض جانبی قرص آسنترا (سرترالین):

حتی اگر نادر باشد، برخی از افراد هنگام مصرف دارو ممکن است عوارض جانبی شدید و گاهی کشنده داشته باشند. در صورت مشاهده هر یک از علائم یا نشانه های زیر که ممکن است مربوط به عوارض جانبی شدید باشد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید یا از پزشک کمک بگیرید.

علائم واکنش آلرژیک مانند: بثورات پوستی، خارش، قرمزی ، تورم ، تاول یا لایه برداری پوست با یا بدون تب، خس خس سینه، سفتی در قفسه سینه یا گلو، مشکل در تنفس، بلع یا صحبت کردن، گرفتگی صدا غیر معمول ، یا تورم دهان، صورت ، لب ها ، زبان یا گلو.

هرگونه علائم جدید یا بدتر را به پزشک خود گزارش دهید، مانند: تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشکل در خواب، یا اگر احساس می کنید تکانشی، تحریک پذیر ، آشفته، خصمانه، پرخاشگر، بی قرار، بیش فعال (از نظر روحی یا جسمی)، یا بیشتر هستید افسرده هستید، یا در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود فکر کنید.

این دارو ممکن است احتمال خونریزی را افزایش دهد. گاهی اوقات ، خونریزی می تواند بسیار تهدید کننده باشد. باید با دکتر مشورت کنید.

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. با این حال ، بسیاری از افراد عوارض جانبی ندارند یا فقط عوارض جانبی جزئی دارند. اگر هریک از این عوارض جانبی یا عوارض جانبی دیگر شما را آزار می دهد یا از بین نمی رود ، با پزشک خود تماس بگیرید یا از پزشک کمک بگیرید:

  • سرگیجه 
  • ناراحتی معده 
  • اسهال 
  • یبوست
  • دهان خشک
  • مشکل خواب
  • لرزش 
  • احساس خستگی یا ضعف 
  • احساس خواب آلودگی
  • تغییر در توانایی جنسی یا علاقه به رابطه جنسی

موارد مصرف قرص آسنترا

آسنترا و چاقی و لاغری (ایا قرص اسنترا لاغر میکند)

از آنجایی که مصرف قرص آسنترا، ممکن است بر اشتهای افراد تاثیر بگذارد، می تواند باعث چاقی یا لاغری شود. به همین دلیل متخصصین توصیه می کنند که افرادی که قرص آسنترا مصرف می کنند، برای افزایش اثر بخشی این قرص و همچنین کاهش عوارض جانبی آن، ورزش را به برنامه روزانه خود اضافه کنند.


حتما بخوانید: 13 دارویی که باعث افزایش وزن و چاقی می شوند


در صورت فراموش شدن یک دوز قرص آسنترا چکار کنم؟

به محض یادآوری در مورد دوز فراموش شده آن مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی شما نزدیک است ، دوز فراموش شده را کنار گذاشته و به زمان عادی مصرف خود بازگردید. 2 دوز همزمان یا دوزهای اضافی مصرف نکنید.

چگونه می توانم داروی آسنترا را ذخیره و یا دور بیندازم؟

  • آن را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
  • در دمای اتاق و در جای خشک نگهداری شود.
  • داروهای بلااستفاده یا تاریخ مصرف را دور بریزید. اگر در مورد دور ریختن آن از طریق توالت نشنیده اید این کار را انجام ندهید. در مورد بهترین روش دور انداختن داروها، با داروساز خود مشورت کنید.
سخن آخر

آسنترا (سرترالین) یک داروی ضد افسردگی است که به گروهی از داروها موسوم به مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) تعلق دارد. همانند همه داروها، قرص آسنترا فواید و عوارضی دارد که ما در این مطلب سلام دنیا، فواید قرص آسنترا، نکات مصرفی و عوارض آن را مطرح کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

موارد مصرف و عوارض داروی ازیپم [قرص ضد افسردگی]

رهایی از پانیک و درمان سندرم هراس با 7 روش مؤثر

همه چیز در مورد قرص سرترالین

از
13
رای