موارد مصرف و عوارض داروی ازیپم [قرص ضد افسردگی]

موارد مصرف و عوارض داروی ازیپم [قرص ضد افسردگی] ازیپم نوعی داروی ضد افسردگی شناخته می شود که به عنوان یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته می شود. موارد مصرف و عوارض داروی ازپیم برای اختلال افسردگی و اضطرابی را در سلام دنیا بخوانید.

داروی ازیپم با بهبود روحیه فرد و رفع اضطراب و تنش، به بسیاری از افراد کمک می کند تا از افسردگی خلاص شوند. در این مقاله از سایت سلام دنیا، قصد داریم تا در مورد اینکه قرص ازیپم چیست ، عوارض قطع قرص ازیپم ؛ موارد مصرف داروی ازیپم و ... صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ازیپم چیست؟

ازیپم به طور گسترده ای برای درمان افسردگی و سایر بیماری های سلامت روان مانند اضطراب، اختلال هراس، اختلال وسواس اجباری تجویز می شود. ازیپم نوعی داروی ضد افسردگی شناخته می شود که به عنوان یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته می شود.

داروی ازیپم با بهبود روحیه فرد و رفع اضطراب و تنش، به بسیاری از افراد کمک می کند تا از افسردگی خلاص شوند. می توان آن را با یا بدون غذا مصرف کرد. دوز و مدت مصرف ازیپم را پزشک تعیین می کند تا بیمار مقدار مناسبی را برای کنترل علائم بیماری خود دریافت کند. پزشک ممکن است در ابتدا با تجویز دوز پایین دارو شروع کند و به تدریج آن را افزایش دهد.


حتما بخوانید: علائم افسردگی در مردان و زنان


عوارض قطع قرص ازیپم

بدون مشورت با پزشک دوز دارو را تغییر ندهید و مصرف آن را قطع نکنید، حتی اگر احساس بیماری نمی کنید. انجام این کار ممکن است بیماری شما را تشدید کند یا ممکن است عوارضی مانند اضطراب، بیقراری، تنگی نفس، سرگیجه یا اختلال خواب به دنبال داشته باشد.

برای اینکه بهترین نتیجه را از مصرف ازیپم بگیرید، این دارو را هر روز به طور مرتب مصرف کنید. اگر با مصرف دارو دچار مشکلات خواب شده اید، پزشک به شما توصیه می کند که آن را صبح ها مصرف کنید. ممکن است چند هفته طول بکشد تا احساس بهبود داشته باشید. چنانچه بعد از 4 هفته حس بهتری نداشتید، به پزشک خود اطلاع دهید.

برخی از عوارض جانبی رایج این دارو شامل حالت تهوع، خستگی، افزایش تعریق، بی خوابی (مشکلات خواب)، کاهش میل جنسی و تاخیر در انزال است، در خانم ها نیز ممکن است رسیدن به ارگاسم را دچار مشکل کند. برخی از افراد ممکن است بعد از مصرف دارو احساس خواب آلودگی کنند. در صورت بدتر شدن روحیه و هر گونه فکر به خودکشی یا آسیب به خود، فوراً به پزشک اطلاع دهید.

قبل از مصرف ازیپم، باید در مورد بیماری ها خود مثل صرع، دیابت، بیماری کبد یا کلیه، هر گونه مشکل قلبی یا مصرف داروهای افسردگی معروف به مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز را به پزشک اطلاع دهید. اینها ممکن است روی روند درمان شما تاثیر بگذارد. بهتر است درباره تمام داروهای که مصرف می کنید به پزشک اطلاع بدهید.

عکس قرص ازیپم

موارد مصرف ازیپم

  • افسردگی
  • اختلال اضطراب
  • اختلال هراس

مزایای استفاده از ازیپم

1. ازیپم در درمان در افسردگی

داروی ازیپم متعلق به گروهی از داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های بازجذب سروتونین (SSRIs) است. این دارو با افزایش سطح یک ماده شیمیایی به نام سروتونین در مغز کار می کند. مصرف داروی ازیپم روحیه شما را بهبود می بخشد، اضطراب و تنش را برطرف می کند و به شما در بهتر خوابیدن کمک می کند. عوارض جانبی ازیپم نسبت به داروهای ضد افسردگی قدیمی کمتر است. معمولاً 4 تا 6 هفته طول می کشد که دارو اثر کند، بنابراین حتی اگر در اوایل مصرف احساس کردید که برای شما تاثیری نداشته است نیز باید به مصرف آن ادامه دهید. مصرف دارو را متوقف نکنید، حتی اگر احساس بهبودی دارید مگر اینکه پزشک به شما توصیه کند.


حتما بخوانید: درمان افسردگی در خانه بدون دارو


2. ازیپم در درمان اختلال اضطراب

قرص ازیپم با افزایش سطح یک ماده شیمیایی به نام سروتین در مغز شما، در رفع علائم بسیاری از اختلالات اضطرابی از جمله اختلال وسواس اجباری و اختلال اضطراب عمومی کمک می کند. داروی ازیپم کمک می کند با داشتن توانایی بهتر در مواجه شدن با مشکلات، احساس آرامش کنید. ورزش و رعایت یک رژیم غذایی سالم همچنین می تواند روحیه شما را بهبود بخشد. دارو را ادامه دهید تا وقتی پزشک دستور توقف مصرف را بدهد.

3. ازیپم در درمان اختلال هراس

مصرف داروی ازیپم می تواند به تسکین علائم بسیاری از اختلالات هراس از جمله حملات هراس کمک کند. این دارو به شما کمک می کند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید و توانایی خود برای مقابله با مشکلات را تقویت کنید. مصرف آن متوقف نکنید، مگر اینکه به دستور پزشک باشد.

مزایا و موارد مصرف ازیپم

عوارض جانبی ازیپم

آلرژی به این دارو به ندرت دیده شده است. در موارد کمی تورم، کهیر، آنافیلاکسی مشاهده شده است. بیشتر عوارض جانبی نیاز به مراقبت پزشکی ندارند و با سازگار شدن بدن شما عوارض از بین می روند. اگر عوارض داروی ازیپم همچنان ادامه داشت یا نگران هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض داروی ازیپم

  •  آنورگاسمی (کاهش ارگاسم) در زنان
  • کاهش در میل جنسی
  • تاخیر در انزال
  • خستگی
  • افزایش تعریق
  • بی خوابی (مشکلات خواب)
  • حالت تهوع
  • خواب آلودگی
  • خشکی دهان
  • عوارض گوارشی مثل تهوع، یبوست یا اسهال

در صورت مشاهده عوارض زیر مصرف داروی ازیپم را متوقف کنید و با پزشک مشورت کنید:

  • علائمی مانند واکنش های آلرژیکی مثل ظاهر شدن جوش ها، مشکل شدن تنفس، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو با بالا رفتن ضربان قلب.
  • تغییر در خلق خو و فکر کردن به خودکشی
  • نعوظ طولانی و دردناک آلت تناسلی

حتما بخوانید: راه های مقابله و جلوگیری از افکار خودکشی


نحوه مصرف داروی ازیپم

این دارو را طبق دوز و مدت زمانی که پزشک توصیه کرده است مصرف کنید. باید آن را به طور کامل قورت بدهید. از جویدن، خرد کردن یا شکستن قرص خودداری کنید. قرص ازیپم را می توانید با یا بدون غذا مصرف کنید، اما بهتر است آن را در زمان تعیین شده مصرف کنید.

نحوه مصرف داروی ازیپم

داروی ازیپم چطور عمل می کند؟

داروی ازیپم یک مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین ضد افسردگی است. این دارو با افزایش سطح سروتونین، که یک پیام رسان شیمیایی در مغز است عمل می کند. به این ترتیب باعث بهبود خلق و خو و علائم جسمی افسردگی می شود و همچنین علائم اضطراب، حملات هراس و اختلالات وسواس را کاهش می دهد.

توصیه های ایمنی در خصوص مصرف داروی ازیپم

  • الکل: مصرف الکل در طول دوره استفاده از داروی ازیپم خطرناک است.
  • رانندگی: داروی ازیپم ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که می تواند رانندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. پس بهتر است در صورت مصرف از رانندگی خودداری کنید.

مصرف قرص ازیپم در بارداری:

  • داروی ازیپم ممکن است برای استفاده در دوران بارداری ناامن باشد. اگرچه مطالعات روی انسان ها محدود است، اما مطالعه روی حیوانات تاثیرات مضر آن روی جنین را نشان می دهد. پزشک شما پیش از تجویز ازیپم برای شما، مزایا و خطرات احتمالی را می سنجد. پس باید پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.

مصرف قرص ازیپم در شیردهی

  • مصرف داروی ازیپم در دوران شیردهی بی خطر محسوب نمی شود. مطالعات انسانی مختصر نشان داده است که این دارو ممکن است به شیر مادر منتقل شود و به کودک آسیب برساند.

مصرف قرص ازیپم برای بیماران کلیوی

  •  عوارض مصرف داروی ازیپم روی بیماران کلیوی دیده شده است، به همین خاطر باید در افراد مبتلا به بیماری های شدید کلیوی با احتیاط مصرف شود. ممکن است لازم باشد پزشک در تجویز دوز دارو این مسئله را در نظر بگیرد. لطفاً پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف قرص ازیپم برای بیماران کلیوی

  • داروی ازیپم باید در بیماران مبتلا به بیماری های کبد با احتیاط مصرف شود. برای تعیین دوز مناسب، پزشک را از بیماری خود مطلع کنید.
سخن آخر

داروی ازیپم متعلق به گروهی از داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های بازجذب سروتونین (SSRIs) است. دوز و مدت مصرف ازیپم را پزشک تعیین می کند تا بیمار مقدار مناسبی را برای کنترل علائم بیماری خود دریافت کند. هر آنچه درباره داروی ازیپم، قرص ضد افسردگی و اضطراب  باید بدانید، را در این پست سلام دنیا بیان کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید سوالات خود را در خصوص قرص ازیپم با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط

علائم فیزیکی افسردگی ؛ 8 بیماری جسمی ناشی از افسردگی

تاثیر و نقش دعا در سلامت روح، روان و جسم و درمان افسردگی

برای افسردگی چه قرصی بخوریم؟ (معرفی داروهای ضد افسردگی)

از
75
رای