خواص و مضرات تخم شربتی برای لاغری و سلامتی و زمان مصرف آن

خواص و مضرات تخم شربتی برای لاغری و سلامتی و زمان مصرف آن خواص و مضرات تخم شربتی چیست ؛ با خواص تخمه شربتی برای ورزشکاران، فشار خون، استخوان و بدنسازی و در لاغری ؛ طبع تخم شربتی ؛ بهترین زمان مصرف تخمه شربتی برای لاغری و عوارض آن در سلام دنیا آشنا شوید.

تخم شربتی از دسته گیاهان خودرو است و عمر آن یک سال بیشتر نیست. در این مقاله از وب سایت سلام دنیا با خواص بی نظیر تخم شربتی آشنا خواهید شد. از اثر آن بر زیبایی پوست و مو درمان امراض دستگاه گوارش و معده درد و اثر مستقیمی که بر کاهش وزن و لاغر شدن دارد و همچنین خواص آن بر کاهش فشار خون و اثر آرام بخشی آن و ارزش غذایی تخم شربتی و در نهایت به مضرات مصرف بیش از حد آن خواهیم پرداخت.

گیاه تخم شربتی چیست

گیاه تخم شربتی از دسته گیاهان خودرو است و عمر آن یک سال بیشتر نیست. بسیار شبیه به ریحان است اما برگ ها و تخم هایش از ریحان کوچک تر است و در ابتدای فصل بهار در مناطق کوهستانی می روید. این گیاه در بیشتر مناطق جهان کشت می شود.

خواص تخم شربتی برای سلامتی

خواص تخمه شربتی برای پوست و مو

با توجه به مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در تخم شربتی، می توان از آن به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی در برابر تشعشعات مضر خورشید استفاده کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری کرد. همچنین می تواند به عنوان روشن کننده پوست، بهبود دهنده اگزما و درمانی برای شوره سر مورد استفاده قرار گیرد.


حتما بخوانید: چگونه با روش های خانگی و طبیعی از شوره سر خلاص شویم؟


خواص تخم شربتی برای پوست و مو

خواص تخم شربتی در درمان بیماری های دستگاه گوارش و معده درد

یکی دیگر از خواص تخم شربتی اثر قابل توجه آن در رفع مشکلات دستگاه گوارشی است. رفع مشکلاتی از قبیل سوء هاضمه، نفخ و یبوست از جمله خواص بی مانند این گیاه است. جهت درمان یبوست می توانید هر روز صبح بعد از بیدار شدن بلافاصله به اندازه یک قاشق چایخوری تخم شربتی را که از شب قبل خیسانده اید به صورت ناشتا میل کنید.

خواص تخمه شربتی برای ورزشکاران

یکی از خواص تخم شربتی ، این است که سرشار از پروتئین است بنابراین برای بدنسازی و ساخت عضله عالی است زیرا بدن هر آنچه که برای عضله سازی نیاز دارد ، دریافت می کند. از آنجایی که تخم شربتی 10 برابر وزن خود آب جذب می کند، با کند کردن هضم و گوارش باعث می شود مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. و آب بدن را نیز تامین می کند.

فواید تخم شربتی برای لاغری

  • این گیاه دارای مقادیر قابل توجهی فیبر است و فیبر، حجم زیادی از معده را اشغال می کند. زمانی که تخم شربتی وارد معده می شود مقدار بیشتری آب جذب کرده و حجیم تر نیز می شود و در نتیجه موجب کاهش اشتها شده و از پرخوری جلوگیری می کند.
  • با توجه به اینکه تخم شربتی کالری کمی دارد، اما میزان پروتیین موجود در آن بالاست و همچنین غنی از اسید های چرب امگا 3 نیز می باشد. این ویژگی های ذکر شده موجب افزایش سوخت و ساز بدن شده و افزایش سوخت و ساز موجب کاهش وزن و لاغری می شود.

نحوه مصرف تخمه شربتی برای لاغری

  • به منظور لاغری با تخم شربتی می توانید یک قاشق چایخوری از دانه های تخم شربتی را داخل یک لیوان آب ریخته تا ده دقیقه بعد دانه ها لعاب دار شوند، در صورت تمایل می توان مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کرد و سپس نیم ساعت قبل از صرف غذا مصرف کرد. این نوشیدنی همچنان که کالری کمی دارد اما مدت زمان مناسبی به احساس سیری کمک می کند. همچنین می توان تخم شربتی را آسیاب کرده و از پودر به دست آمده در ماست و سالاد استفاده کرد.

بهترین زمان مصرف تخمه شربتی برای لاغری

به پیشنهاد کارشناسان، بهترین زمان و مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای کاهش وزن به این صورت است:

  • ابتدا دو قاشق غذا خوری از آن را در آب خیسانده و سپس 3 نوبت در روز پیش از هر وعده غذایی میل کنید تا از مزایای آن جهت لاغری بهره مند شوید.
  • اما اگر صرفا جهت بهرمندی از خواص غذایی تخم شربتی برای سلامتی استفاده می کنید، می توانید 2 قاشق غذاخوری از آن را در آب خیسانده و دو نوبت در روز، صبح و عصر استفاده کنید.

خاصیت تخم شربتی و کاهش فشار خون

تخم شربتی دارای مقادیر مناسبی از پتاسیم و منیزیم است. مصرف مقادیر بالای پتاسیم و منیزیوم می تواند موجب کاهش فشار خون شود. افرادی که تحت نظر پزشک برای درمان فشار خون بالا دارو مصرف می کنند باید در مصرف این گیاه احتیاط کنند.


حتما بخوانید: 25 شگرد و راهکار ساده و عجیب برای کاهش وزن و لاغری


شربت تخم شربتی و آرامش اعصاب

مصرف روزانه ترکیب تخم شربتی با عسل و عرق بادرنجبویه به صورت شربت می تواند به آرامش اعصاب و رفع تنش و استرس هاس روزمره کمک کند.

خاصیت غذایی دانه تخم شربتی (خواص تخم شربتي)

این دانه سرشار از ویتامین های A و K می باشد و همچنین دارای مقادیر قابل توجهی از منگنز و آهن می باشد. آهن موجود در آن به تولید گلبول های قرمز کمک کرده و از ابتلا به کم خونی جلوگیری می کند. همچنین در طب سنتی نیز مصرف تخم شربتی به زنان در دوران شیردهی جهت افزایش شیر توصیه شده است.

زمان مصرف تخم شربتی

خواص تخمه شربتی برای کبد

اشتباه شایعی که درباره تخمه شربتی وجود دارد ، خواص تخمه شربتی برای کبد است، زیرا طبق مطالعات که در سال 2016 در مجله بین المللی Preventive Medicine منتشر شد و درباره خواص تخم شربتی برای کبد که به صورت تاثیر فیبر رژیمی در بارهنگ و تخم شربتی در کاهش وزن و کبد چرب الکلی بود. بیماران به 4 گروه تقسیم شدند و به صورت زیر تخم شربتی دریافت کردند:

  • گروه 1 روزانه 10 گرم تخم شربتی کردند.
  • گروه 2 روزانه 10 گرم بارهنگ مصرف کردند.
  • گروه 3 روزانه مخلوطی از تخم شربتی و بارهنگ (10 گرم) مصرف کردند.
  • گروه 4 گروه کنترل بود.

بعد از 12 هفته ، نتایج نشان داد که مصرف تخم شربتی، بارهنگ یا ترکیبی از آنها، در ین 12 هفته هیچ اثری بر هیچ کدام از معیارهای تن سنجی مختص بیماری کبد چرب الکلی نداشته است.

خواص تخمه شربتی برای استخوان و دندان

تخم شربتی سرشار از ویتامین ها و موادمعدنی مورد نیاز بدن است. از آنجایی که 99 درصد از کلسیم بدن هر شخص در دندان و استخوان های او قرار دارد. تخم شربتی می تواند برای استخوان و سلامت دندان مفید. باشد؛ زیرا فقط سی گرم از تخم شربتی می تواند 18 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کند. همچنین به دلیل وجود زینک یا همان روی در تخم شربتی، بوی بد دهان و جلوگیری از جمع شدن رسوب و جرم در دهان و دندان با خوردن تخم شربتی اتفاق می افتد.

مضرات مصرف تخمه شربتی

  • استفاده بیش از حد از این ماده غذایی سبب ایجاد سرگیجه و اختلالات بینایی می شود.
  • اگر از داروهای ضد انعقاد خون  مانند وارفارین استفاده می کنید در مصرف تخم شربتی احتیاط کنید.
  • یکی از خواص تخم شربتی کاهش دادن فشار خون است که اگر از داروهای کاهش فشار خون مانند لوزارتان استفاده می کنید، باید در مصرف تخم شربتی احتیاط کنید.

حتما بخوانید: قرص لوزارتان پتاسیم (Losartan): موارد مصرف و روش استفاده


  • افرادی که مبتلا به انگل دستگاه گوارش هستند باید در مصرف این ماده احتیاط کنند.
  • اگر به گلوتن حساسیت دارید باید در مصرف تخم شربتی احتیاط کنید چرا که این دانه های کوچک حاوی گلوتن هستند.

طبع تخم شربتی چیست و برای چه کسانی مفید یا مضر است

تخم شربتی طبع گرم و تر دارد. و همچنین ملین و خنک کننده بدن می باشد، به همین جهت به رفع التهابات مجاری ادرار کمک می‌کند. در حالت کلی مصرف تخم شربتی برای افراد با مزاج سوداوی (سرد و خشک) مفید و زیاده‌ روی در مصرف آن برای افراد با مزاج دموی (گرم و تر) مضر است.

ارزش غذایی در هر 100 گرم

  • کالری : 94
  • کربوهیدرات : 12 گرم
  • فیبر : 10 گرم
  • پروتیین : 4.7 گرم
  • چربی : 0.6 گرم
سخن آخر

در این پست از سایت سلام دنیا ، فواید تخم شربتی عالی و شگفت انگیز را برای سلامتی، لاغری و ... بیان کردیم. از جمله خواص تخمه شربتی کاهش فشار خون،  درمان معده درد و ... می باشد. امیدوارم این مطلب برای شما، همراهان عزیز، مفید بوده باشد. می توانید این مقاله را برای کسی که فکر می کنید خواص تخم شربتی برای آنها مفید و کاربردی می باشد به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

خواص شیرین بیان برای معده

در خصوص فواید و خواص عرق خارشتر چه می دانید؟
 

از
11
رای