با رسیدن ماه مبارک رمضان خیلی از کسانی که روزه می گیرند، نگران این هستند که بدنشان کم آب نشود و بتوانند کم آبی بدنشان را جبران کنند. ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع نوشیدنی های ماه رمضان از نظر طب سنتی و بهترین و بدترین نوشیدنی برای رفع تشنگی و بهترین میوه ها برای این ماه در سلام دنیا آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.
بهترین نوشیدنی ماه رمضان برای رفع تشنگی
بعد از ساعت ها تشنگی و روزه داری خیلی از افراد آب بدن خود را از دست می دهند. که این مشکل خیلی مهم است که حتی ممکن است برخی از افراد جان خود را از دست بدهند. از این رو نوشیدن ، نوشیدنی های مناسب برای رفع تشنگی در ماه رمضان در طول افطار تا سحر بسیار مهم است. برخی از بهترین و مفیدترین نوشیدنی ها ماه رمضان برای رفع تشنگی شامل موارد زیر است:
- چای کمرنگ؛ به دلیل آنتی اکسیدانی بالا و ضد سرطان بودن می توانند روزه داران استفاده کنند اما کمرنگ نه پررنگ؛ چون چای پررنگ باعث دفع بیشتر آب بدن می شود.
- شربت خیار سکنجبین؛ یکی از بهترین و مفید ترین نوشیدنی ها برای روزه داران است که باعث افزایش نشاط در روزه داران نیز می شود.
- شربت تمبر هندی با عسل؛ اول تمبر هندی را خیس کنید و آنرا از صافی رد کنید و بعد با عسل مخلوط کنید. این نوشیدنی بسیار مفید برای رفع یبوست است و توصیه می شود روزه داران در موقع افطار از این نوشیدنی استفاده کنند.
- شربت آب لیمو؛ این شربت برای رفع تشنگی و عطش استفاده می شود و اگر بخواهید کم تر تشنه شوید باید این شربت را کمتر شکر بزنید چون ترش تر باشد باعث بیشتر ترشح شدن بزاق دهان می شود و فرد روزه دار کمتر باعث تشنگی و کم آبی می شود.
حتما بخوانید: طرز تهیه شربت آبلیمو خانگی زعفرانی خوشمزه
- تخم شربتی به همراه عسل و گلاب؛ تخم شربتی دارای مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم است که برای رفع تشنگی و عطش های زیاد بسیار موثر است.
- دمنوش یا شربت نعنا؛ برگ خشک را دم کرده و بعد بین افطار و سحر مصرف شود برای رفع تشنگی بسیار مفید است و با ترکیب تخم شربتی و عسل؛ عطش را از بین می برد.
- شربت خاکشیر؛ این نوشیدنی بسیار مفید در ماه رمضان برای رفع گرمازدگی و تشنگی خیلی مورد استفاه قرار می گیرد. خاکشیر وقتی با آب ترکیب می شود قادر است چند برابر بیشتر از وزن خود آب جذب کند.
بهترین نوشیدنی ماه رمضان در طب سنتی
- استفاده از تخم خرفه با ترکیب عسل و عرق کاسنی و شاتره می تواند از عطش جلوگیری کند.
- خوردن دوغی که پرچرب، زیاد نمک نداشته باشد و گاز دار هم نباشید یک نوشیدنی مفید محسوب می شود.
- در مواقع عطش شدید به جای آب از دلستر یا ماءالشعیر طبیعی استفاده شود.
- آب نارگیل یکی از بهترین نوشیدنی ها برای روزه داران است که بسیار مقوی و آب رسان است.
حتما بخوانید: دستورالعمل بهترین نوشیدنی برای سم زدایی بدن
انواع عرقیجات برای رفع تشنگی در ماه رمضان
- عرق کاسنی خنک؛ باعث افزایش مقاومت بدن در برابر گرمازدگی و عطش
- گل گاوزبان؛ باعث کنترل اعصاب و افزایش نشاط
- عرق شاه تره؛ باعث رفع تشنگی
- عرق سنبل الطیب؛ پیشگیری از سر درد های خفیف
- عرق خارشتر؛ باعث افزایش اشتها و تعریق بیشتر بدن
- عرق هفت گیاه؛ بعد از خوردن شیرینی جات فراوان باعث کاهش میزان قند خون
- عرق نعنا؛ ضد نفخ و دل درد
- چهل گیاه؛ برای هضم راحت تر
- عرق بهار نارنج؛ کاهش استرس و افزایش آرامش
بدترین نوشیدنی ماه رمضان
- به شدت توصیه می شود از خوردن آب یخ و نوشیدنی های خیلی سرد خودداری کنید.
- مصرف کافئین بدن خود را پایین بیاورید و از خوردن انواع قهوه و نوشیدنی هایی که کافئین بالایی دارند خودداری کنید.
- از خوردن بیش از حد نوشیدنی های گاز دار مانند نوشابه و دلستر و... خودداری کنید.
بهترین میوه ها برای رفع تشنگی در ماه رمضان
- هندوانه: میوه ای سرشار از آب است که برای روزه داران بسیار مفید است. این میوه می تواند به حفظ رطوبت بدن کمک کند. هندوانه سرشار از فیبر و یک آنتی اکسیدان قوی است که مانع بروز سرطان می شود.
- خیار: خیار دارای مقادیر بالایی از پتاسیم است که به تعادل برقرار کردن فشار خون کمک می کند. این میوه یا سبزیجات کم کالری و پر آب است که تشنگی را رفع می کند.
- انگور: انگور ها زیاد هستند و طرفداران زیادی هم در هر نوع خود دارد. این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است کعه مانع بروز بیماری ها می شود. با خوردن این میوه به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک می کنید در دورانی که روزه هستید.
- انجیر: سرشار از آنتی اکسیدان اکسیدان است و مانع بروز بیماری هایی هم چون سرطان می شود. این میوه اندازه سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
- طالبی: این میوه نیز مانند هندوانه پر آب با خوردن طالبی می توان به کم آبی بدن کمک کرد. طالبی سطح فشار خون را کاهش می دهد و مانع بروز دیابت و مشکلات قلبی می شود.
حتما بخوانید: 11 میوه سالم و پر کالری که به افزایش وزن تان کمک می کنند
نکات مهم برای رفع تشنگی و تامین آب بدن در ماه رمضان
- در طول فاصله افطار تا سحر حداقل 7 لیوان آب مصرف کنید.
- معمولا می گویند بهتر است هر نیم ساعت یک بار یک نصف لیوان آب در طول مدت افطار تا سحر بخورید.
- حتما سحری بخورید، چون بدن نیاز به دریافت پروتئین ها و ویتامین ها دارد و در طول روز کمبود هر کدام از این مواد باعث کسل شدن و خواب آلودگی و مشکلات دیگر می شود.
- با خوردن ماست در سحری مانع اسیدیته شدن معده خود و کم آبی بدن شوید.
- هرچه در سحری غذا و نوشیدنی که سرشار از فیبر و آب کافی باشد میل کنید، که در طول روز کمتر احساس تشنگی و گرنسگی به شما دست بدهد.
- از مصرف غذا های پرچرب و شور و پر ادویه در سحری اکیدا دوری کنید.
سخن آخر
هر چند تغذیه دارای اهمیت بالایی است اما در ماه رمضان چون بدن شما ساعت ها تشنگی و گشنگی می کشد رعایت یک رژیم برای افطار تا سحر خیلی مهم است که باعث تقویت بدن شما و مانع بروز بیماری های قلبی و ... شود. ما در این مقاله سعی کردیم روش های اصولی تر و بهتری به شما ارائه کنیم تا در ماه رمضان بدانید چگونه باید از این غذا ها و نوشیدنی ها استفاده کنید که هم به بدنتان مواد مغذی و کافی برسئ هم دچار کم آبی نشود.
مقالات مرتبط:
نکات مهم برای روزه داری و کاهش خطر کم آبی بدن در ماه رمضان
حفظ تناسب اندام و جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان با 3 روش