نکات مهم برای روزه داری و کاهش خطر کم آبی بدن در ماه رمضان

نکات مهم برای روزه داری و کاهش خطر کم آبی بدن در ماه رمضان اگر ماه مبارک رمضان در گرمای تابستان باشد، احتمال کمبود آب بدن را بالا می برد که این می تواند منجر به خستگی و حالت تهوع شود. در ادامه نکات و توصیه های مهم که می تواند از کم آبی بدن در ماه رمضان جلوگیری کند، آمده است.

اگر ماه مبارک رمضان در گرمای تابستان باشد، احتمال کمبود آب بدن را بالا می برد که این می تواند منجر به خستگی و حالت تهوع شود. کودکان، افراد مسن، بیماران دیابتی، کلیوی یا دارای سایر بیماری های مزمن و همچنین افرادی که فعالیت های بدنی زیر نور آفتاب انجام می دهند، در معرض خطر کمبود آب بدن هستند.

عوامل ایجاد کننده خطر کمبود آب بدن

دیگر عوامل ایجاد کننده خطر کمبود آب بدن، بیماری هایی هستند که همراه با اسهال، استفراغ، تب بالا یا افزایش جریان ادرار باشند.

علائم کم آبی شدید بدن

کم آبی شدید با علائمی مانند خشکی شدید دهان، پوست خشک و چروکیده، احساس کسلی، عدم تمرکز، خستگی عمومی، خواب بیش از حد، مشکل در دفع ادرار، یبوست و آریتمی قلبی همراه است. افرادی که این علائم را تجربه می کنند یا مشکوک به کم آبی بدن هستند، باید سریعاً با پزشک مشورت کنند.

علائم کم آبی شدید بدن

نکات و توصیه ها برای کمک به جلوگیری از کم آبی بدن در ماه رمضان

1. در فاصله زمانی افطار تا سحر، بین هشت تا 12 فنجان آب بنوشید

بهتر است به جای آب سرد، آب ولرم بنوشید، زیرا سریعتر جذب بدن می شود. توصیه می شود در ماه رمضان سوپ میل کنید، چون منبع خوبی از مایعات است. به علاوه میوه ها و سبزیجات مانند هندوانه، گوجه فرنگی، خیار، انگور و غیره که به دارا بودن آب زیاد شناخته شده اند، به کاهش عطش کمک می کنند.

2. برای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان از مصرف بیش از حد نمک و ادویه ها اجتناب کنید

بهتر است از خوردن غذاهای پر ادویه در هنگام افطار خودداری کنید زیرا باعث افزایش نیاز بدن به آب می شود. علاوه بر این، توصیه می شود که استفاده از نمک در سالادها و در هنگام پختن غذا را کاهش دهید، زیرا منجر به افزایش تشنگی می شود.

3. در خوردن شیرینی ها خود را محدود کنید

تحقیقات نشان داده است که خوردن شیرینی باعث افزایش تشنگی می شود زیرا حاوی مقدار قند بالایی است. به جای آن میوه ها را مصرف کنید که مایعات بدن شما را تامین و تشنگی را رفع می کنند.

روش های جلوگیری از کم آبی بدن در ماه رمضان

4. کافئین و نیکوتین

کافئین یک ادرار آور طبیعی است که باعث از دست رفتن مایعات بدن و تشنگی می گردد. توصیه می شود که در ماه رمضان از مصرف نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید. این شامل انرژی زاها و نوشیدنی گازدار، چای و قهوه می شود. همچنین از کشیدن سیگار اجتناب کنید زیرا موجب خشکی دهان و تشنگی می شود.  

5. از قرار گرفتن در معرض آفتاب یا فعالیت بدنی در طول روز خودداری کنید

به دلیل دمای زیاد و قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب، نوشیدن مقدار زیادی آب ضروری است زیرا بدن احتمالاً دچار کمبود آب و افزایش تشنگی می شود. بهترین زمان برای ورزش در طول روزه داری، پس از افطار است زیرا بدن شما غذا و مایعات کافی برای تامین انرژی را دریافت کرده است و زمان کافی برای جایگزین کردن مایعات از دست رفته در طول ورزش را خواهد داشت.

از
6
رای