دیابت بیماری مزمنی است که با مقادیر زیاد قند در خون مشخص می شود. براساس اطلاعات موسسه ملی دیابت این بیماری 5/28 میلیون نفر یا 3/8 درصد از جمعیت ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری به دلیل کاهش تولید هورمون انسولین لوزالعمده ای یا کاهش حساسیت عضلات کبد،سلول های چربی نسبت به این هورمون رخ می دهد. علائم شایع دیابت شامل تاری دید، دفع ادرار مکرر، خستگی، کاهش وزن و تشنگی می باشد. در کنار رژیم غذایی سالم، ورزش و داروها، ممکن است داروهای گیاهی خاصی مانند سیاه دانه هم برای کنترل دیابت مفید باشد. ما در این مقاله از سایت سلام دنیا، به بررسی خواص سیاه دانه برای دیابت، روش مصرف سیاه دانه برای دیابت و همچنین عوارض سیاه دانه برای دیابت پرداختیم. با ما همراه باشید.
خواص سیاه دانه برای دیابت
سیاه دانه از غلاف های گیاه Kalanji یا Nigella sativa که بومی مناطق هند، عربی و اروپایی است، بدست می آید. این دانه ها حاوی روغن غیر فرار، آلکالوئیدها و روغن های گیاهی مانند تیموکینون و تیمو هیدروکینون که مسئول خواص دارویی بسیار خوب ان هستند. این مکمل ها به صورت کپسول،پودر و روغن موجود هستند و برای درمان مشکلات متعددی از جمله فشار خون بالا،بیماری کبد، سرطان، روماتیسم و آسم استفاده می شوند. به گفته سایت Drugs.com هیچ تحقیقی منجر به توصیه رسمی برای مصرف منظم انسان ها از این دارو گیاهی نشده است.ممکن است پزشک تان برای ایجاد یک رژیم که مناسب شما باشد به شما کمک کند.
حتما بخوانید: فواید روغن سیاه دانه برای سلامتی
درمان دیابت با سیاه دانه
براساس یک مطالعه در ژانویه سال 2009 که در مجله Ethnopharmacolog منتشر شد، عصاره سیاه دانه مانع جذب گلوکز در رودها و به بهبود تعادل گلوکز در حیوانات آزمایشگاهی کمک کرد. مطالعه دیگر در سال 2009 که در Bangladesh Journal of Pharmacology منتشر شد، مشخص کرد که عصاره سیاه دانه خام (Nigella sativa انگلیسی)، آسیب به سلول های بتا در لوزالعمده که مسئول تولید انسولین هستند را کاهش می دهد. بر اساس این مطالعه، احتمالا این عصاره خطر دیابت نوع 1 را کاهش می دهد.
مقاله ای که در ماه اوریل در سال 2011 در Journal of Endocrinology and Metabolism منتشر شد، مجددا تایید می کند که تیموکینون موجود در سیاه دانه ها می توانند از پیشرفت دیابت نوع 1 پیشگیری و حساسیت انسولین در سلول های کبدی را افزایش دهد، که این کار به پیشگیری از بروز دیابت نوع 2 کمک می کند. طبق این مطالعه، همچنین عصاره سیاه دانه ها حاوی فعالیت های انتی اکسیدانی مهمی هستند و احتمالا از سلول های لوزالعمده در مقابل اثرات مضر رادیکال های ازاد حمایت می کنند.
طرز مصرف سیاه دانه برای درمان دیابت نوع 2
برای کاهش قند خون و هموگلوبین گلیکوزیه (HbA1C) کافی است که به اندازه 2 گرم سیاه دانه را در روز مصرف کنید. سیاه دانه علاوه بر کاهش مقاومت به انسولین، می تواند عملکرد سلول بتا را بالا ببرد. در نتیجه می تواند به درمان دیابت و کنترل قند خون کمک کند.
عوارض جانبی و تداخلات مصرف سیاه دانه با داروهای دیابت
در مورد عوارض جانبی و تداخلات دارویی با سیاه دانه مطالعه ای به صورت گسترده انجام نشده است. احتمالا پمادهای حاوی روغن سیاه دانه در بعضی موارد منجر به بثورات آلرژیک و درماتیت تماسی می شوند.به گفته مرکز سرطان Memorial Sloan-Kettering، مصرف خوراکی گیاه سیاه دانه با دوز بالا باعث آسیب هایی به کبد و کلیه حیوانات ازمایشگاهی شده و احتمالا واکنش های مشابه ای در انسان هم رخ می دهد. ممکن است مکمل ها غلظت داخل سلولی با داروهایی مانند: استامینوفن، کدئین، سیکلوسپورین و اریترومایسین را کاهش دهد.
حتما بخوانید: عوارض خطرناک سیاه دانه
نکات مهم برای افراد دیابتی قبل از مصرف مکمل سیاه دانه
قبل از مصرف مکمل سیاه دانه برای پیشگیری یا درمان دیابت ها با پزشکان تان صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که سازمان نظارت بر غذا و دارو یا FDA بروی فروش این مکمل ها در ایالات متحده نظارتی ندارند، بنابراین مطمئن شوید که این مکمل از لحاظ ایمنی و کارایی ازمایش شده است. ممکن است شما به دنبال نشان usp باشید، نشانی که توسط کنوانسیون نظارت بر فراورده های دارویی ایالات متحده به مکمل هایی که داوطلبانه برای ازمایش های ایمنی ارائه شدند، داده می شود.
در این مطلب سلام دنیا، در خصوص خواص سیاه دانه برای دیابت و روش مصرف و عوارض جانبی آن صحبت کردیم. امیدوارم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. می توانید نظرات و سوالات خود را در خصوص سیاه دانه برای دیابت با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.