قرص کلداکس برای چیست ؛ مقدار مصرف قرص کلداکس و عوارض آن

قرص کلداکس برای چیست ؛ مقدار مصرف قرص کلداکس و عوارض آن قرص کلداکس از داروهای سرماخوردگی است. اطلاعات دارویی قرص کلداکس، تاثیر قرص کلداکس برای کرونا، قرص کلداکس برای دندان درد، مقدار مصرف قرص کلداکس، تداخلات دارویی و عوارض آن را در سلام دنیا بخوانید.

با شروع فصل سرما بروز سرماخوردگی و آنفولانزا در جامعه بیش از پیش خواهد بود. قرص کلداکس یکی از داروهای سرماخوردگی پراستفاده در سال‌های اخیر است که عوارض جانبی کمی به همراه دارد. در ادامه این متن از سلام دنیا بیشتر به این دارو، اثر قرص کلداکس برای سردرد و دندان درد، قرص کلداکس برای کرونا و عوارض جانبی آن می‌پردازیم.

قرص کلداکس برای چیست (قرص سرماخوردگی)

قرص کلداکس از موثرترین و رایج‌ترین قرص‌های سرماخوردگی است که به شکل قرص شب و روز شناخته می‌شود. این دارو برای تسکین موقت علائم سرماخوردگی و آنفولانزا، از جمله آبریزش بینی، احتقان بینی، سردرد، دردهای بدن و کاهش تب تجویز می‌شود. قرص کلداکس از ترکیب استامینوفن، آنتی‌هیستامین و فنیل افرین تهیه شده و نمونه‌های مختلف آن بر اساس نوع سرماخوردگی تجویز می‌شود و عبارتند از: کلداکس سینوس و آلرژی، کلداکس روز و کلداکس شب، کلداکس آنفولانزا.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا


قرص کلداکس برای سردرد

یکی از ترکیبات موجود در قرص کلداکس استامینوفن است. مکانیسم اثر استامینوفن به این صورت است که با کاهش تولید پروستاگلاندین‌ها در سیستم عصبی مرکزی، به کاهش درد و تب کمک می‌کند. (پروستاگلاندین ها موجب بروز التهاب و تب در بدن هستند). پس کلداکس آنفولانزا انتخاب خوبی در کنترل سردرد است.

قرص کلداکس برای چیست

قرص کلداکس سینوس و آلرژی

همانطور که گفتیم قرص کلداکس برای انواع سرماخوردگی با ترکیبات متفاوت عرضه می‌شود. قرص کلداکس سینوس و آلرژی برای افرادی تجویز می‌شود که دچار سرماخوردگی همراه با علائم سینوزیت، تب و درد، گرفتگی و آبریزش بینی، عطسه و علائم آلرژی هستند. مصرف این قرص به درمان هرچه سریعتر بیماری کمک می‌کند. این دارو حاوی استامینوفن، فنیل افرین هیدروکلراید و دیفن هیدرامین هیدروکلراید است.

قرص کلداکس برای کرونا

قرص کلداکس یکی از داروهایی است که معمولاً برای بیماران دچار به کرونا تجویز می‌شود. این دارو که برای درمان که برای سرماخوردگی‌های رایج استفاده می‌شود دارای عملکردی مشابه قرص سرماخوردگی بزرگسالان است. این قرص از داروهای بود که در اوایل شیوع پاندمی کرونا، به علت خریداری بیش از حد توسط مردم در داروخانه‌ها کمیاب شد.


حتما بخوانید: بهترین ویتامین و مکمل ها برای مقابله با ویروس کرونا


قرص کلداکس برای کودکان

مصرف خود سرانه برخی از محصولات کلداکس برای کودکان کمتر از 12 سال، به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی توصیه نمی‌شود و لازم است پیش از مصرف با پزشک و متخصص مشورت کنید. 

قرص کلداکس برای دندان درد

پیش از گفتیم کلداکس از داروهای ترکیبی حاوی استامینوفن است. با وجود اینکه داروهای ترکیبی در تسکین دندان درد مفید هستند، اما باید با احتیاط مصرف شوند. زیرا احتمال بروز عوارض ناخواسته در نتیجه افزایش ترکیبات دارو بالا خواهد رفت.

قرص کلداکس هر چند ساعت

  • برای کودکان 12- 6 سال هر 6 ساعت یک قرص
  • برای بزرگسالان بالای 12 سال هر 6-4 ساعت 2-1 قرص

مقدار مصرف قرص کلداکس

مقدار مصرف قرص کلداکس

مقدار مصرف دارو بر اساس سن بیمار و علائم بیماری متفاوت است:

  • بزرگسالان و کودکان بالای 12: هر 4 تا 6 ساعت 2-1 قرص و حداکثر تعداد قرص مصرفی 8 عدد در روز است. مصرف قرص به این صورت است که در طول فعالیت روزانه از قرص روز (زرد) و در زمان خواب از قرص شب (آبی) استفاده شود.
  • کودکان 6 تا 12 سال: هر 6 ساعت 1 قرص و حداکثر 6 قرص روزانه.
  • قرص کلداکس برای کودکان زیر 6 سال و نوزادان توصیه نمی‌شود.

قرص کلداکس خواب آور است

ترکیبات موجود در کلداکس دارای اثرات مسکن بوده و خواب آلودگی یکی از عوارض جانبی آن اعلام شده است. به همین دلیل توصیه می‌شود که از مصرف این دارو در زمان‌ انجام فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، خودداری شود. قرص کلداکس روز و شب در بیماران مصرف کننده علاوه بر کاهش علائم سرماخوردگی به خواب راحت‌تر هم کمک می‌کند.

عوارض قرص کلداکس

اغلب داروها به دلیل ترکیبات شیمیایی موجود در آنها عوارضی را به همراه دارد که همه آنها در یک فرد دیده نمی‌شود؛ قرص کلداکس هم از این قاعده مستثنی نیست. برخی از رایج‌ترین عوارض قرص کلداکس عبارتند از:

  • خواب آلودگی و سرگیجه شدید
  • اختلال در روند خواب و بیداری، توهم، تغییرات رفتاری و ذهنی
  • احساس خشکی در دهان، گلو و بینی
  • کهیر و خارش پوستی
  • مشکل ادراری
  • مدفوع سیاه و خونی
  • برافروختگی و سرخی صورت
  • تپش قلب، ضربان نامنظم قلب، حملات ناگهانی قلبی
  • تهوع و استفراغ و درد شدید معده

حتما بخوانید: 10 درمان ساده خانگی و طبیعی برای سرگیجه


عوارض کلداکس

 تداخل دارویی قرص کلداکس

 بعضی از داروها را نمی‌توان به طور همزمان با سایر داروها مصرف کرد زیرا خطر بروز تداخل دارویی و عوارض ناخواسته جدی وجود دارد. برخی از تداخلات دارویی قرص کلداکس عبارتند از:

  • خطر تداخل با داروهای بیهوشی، به همین دلیل باید 5 روز پیش از جراحی از مصرف کلداکس خودداری کنید.
  • اگر داروهایی با اثر خواب‌آور مصرف می‌کنید باید پزشک را مطلع کنید، از جمله: آنتی هستامین‌ها، دیفن هیدرامین، داروی خواب آور مثل دیازپام، آلپرازولام و ...
  • در صورت مصرف داروهای کاهش دهنده اشتها، استفاده از قرص کلداس باید با احتیاط و طبق دستور پزشک باشد.
  • مصرف سایر داروهای حاوی استامینوفن، آسپیرین یا دیگر سالیسیلات‌ها همزمان باید با احتیاط و تنها به تجویز پزشک انجام شود.
  • اگر داروهای، گلیکوزیدهای دیژیتال، داروهای ضد افسردگی، داروهای آنتی کولینرژیک، داروهای مسدود کننده بتا آدرنرژیک خوراکی، داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، مهار کننده مونو آمین اکسیداز مصرف می‌کنید احتمال بروز علائم تداخل دارویی وجود دارد. 
  • قرص کلداکس حاوی ترکیب پسودوافدرین است که می‌تواند فشار خون را بالا ببرد، پس مصرف آن برای افرادی که داروی فشار خون استفاده می‌کنند باید با احتیاط انجام شود.
سخن آخر

قرص کلداکس از داروهای سرماخوردگی است که بسیاری از مردم آن را به خاطر عوارض جانبی کمی دارد به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف می‌کنند. با وجود اینکه اکثر داروهای سرماخوردگی دارای ترکیباتی یکسان و عملکرد مشابه هستند، اما لازم است پیش از مصرف اطلاعات دارویی درباره آنها، عوارض جانبی و تداخلات دارویی احتمالی داشته باشید. ما در این مقاله از بخش اطلاعات دارویی و پزشکی شما را با اطلاعات دارویی کلداکس آشنا کردیم. اگر سابقه مصرف آن را دارید، تجربه‌های خود در اینباره را با ما در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

تفاوت آنفولانزا، کرونا و سرماخوردگی چیست [علائم و روش تشخیص]

شربت کوریزان برای سرماخوردگی؛ مقدار مصرف و عوارض (corizan)

از
32
رای