خواص و مضرات روغن هسته خرما برای پوست، مو و سلامتی + طرز تهیه

خواص و مضرات روغن هسته خرما برای پوست، مو و سلامتی + طرز تهیه خواص روغن هسته خرما چیست؛خواص و مضرات روغن هسته خرما برای پوست،مو،باروری،درمان التهاب و طرز تهیه روغن هسته خرما را در این مطلب سلام دنیا بخوانید.

روغن هسته خرما روغنی است که از خرما به دست می آید.یعنی به طور خاص، به روغن استخراج شده از هسته های میوه خرما گفته می شود. روغن هسته خرما دارای خواص مختلف و ترکیبات منحصر به فردی است.می توانید از روغن هسته خرما برای مصارف مختلفی مانند پخت و پز، مکمل غذایی، درمان های زیبایی و غیره استفاده کنید. روغن هسته خرما فواید متعددی از جمله حفظ سلامت مو، پوست، باروری را بهمراه دارد و یک عامل ضد التهاب محسوب می شود. ما در این مقاله سلام دنیا به بررسی مطالبی مانند روغن هسته خرما چیست و برای چی خوبه، خواص و مضرات روغن هسته خرما برای پوست، مو و سلامتی، طرز استفاده و تهیه آن و چگونه روغن هسته خرما را بگیریم خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

روغن هسته خرما چیست و برای چی خوبه

با افزایش تولید میوه خرما هر ساله، هسته خرما به یک کالای اصلی تبدیل شده است. آنها حاوی حدود 5-13٪ روغن هستند که ترکیب خوبی از اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع است. این باعث می شود که روغن هسته خرما محصول جانبی ارزشمندی از صنعت میوه خرما باشد. مانند روغن نارگیل، افراد زیادی روغن هسته خرما را جایگزین خوبی برای مصارف روزمره خود می دانند. خرما برای مصارف زیادی کشت می شود. این میوه خود بخشی از غذاهای سنتی مدیترانه ای، خاورمیانه و آفریقایی است. البته این روزها می توانید این میوه را در جاهای دیگر هم پیدا کنید.


حتما بخوانید: خواص هسته خرما برای دیابت، سنگ کلیه و سلامتی


به همین دلیل، کشت خرما محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. در حین برداشت خرما، هسته های خرما نیز جمع آوری می شود. سپس از این هسته ها برای تولید روغن هسته خرما استفاده می شود و همانطور که در قسمت بالا هم گفته شد فواید زیادی هم بهمراه دارد. در واقع هسته خرما یکی از مغذی ترین قسمت های میوه خرما است. آنها حاوی تعدادی مواد مغذی مهم هستند. این مواد مغذی شامل اسیدهای چرب، پروتئین ها و کربوهیدرات ها،همچنین مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، سدیم و آهن هستند.از روغن هسته خرما می توان به عنوان روغن خوراکی و مکمل غذایی استفاده کرد.

روغن هسته خرما به دلیل داشتن ترکیب اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع خود می تواند به جای سایر روغن های خوراکی استفاده شود. از آنجایی که می تواند دمای بالا را تحمل کند، حتی می توان از آن برای سرخ کردن غذاها هم استفاده کرد. علاوه بر پخت و پز،روغن هسته خرما به عنوان یک مکمل غذایی طبیعی نیز کاربرد دارد.همچنین روغن هسته خرما ماندگاری خوبی دارد و همین امر آن را برای مراقبت از پوست و مو مفید می کند. بسیاری از افراد از روغن هسته خرما برای مرطوب نگه داشتن پوست و موهای خود استفاده می کنند. روغن خرما برای جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به پوست شناخته شده است. همچنین باعث بهبود زخم و کاهش التهاب نیز می شود

روغن هسته خرما چیست و برای چی خوبه

ترکیبات روغن هسته خرما

با وجود بسیاری مواد مغذی، جای تعجب نیست که روغن هسته خرما یک روغن طبیعی خاص باشد. این روغن سرشار از فیبر خوراکی، پروتئین، کربوهیدرات، فنل یا اسیدهای فنولیک و مواد معدنی است.این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی هستند. روغن خرما همچنین دارای پنج نوع اسید چرب به نام اسید اولئیک، اسید لینولئیک، اسید پالمیتیک، اسید میریستیک و اسید لوریک است. از این میان، اسیدهای لوریک، میریستیک و پالمیتیک اسیدهای چرب اشباع شده هستند در حالی که اسیدهای پالمیتولئیک و اولئیک اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) هستند.

در عین حال، اسید لینولئیک و لینولئیک اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) هستند. اسید لینولئیک و اسید اولئیک به عنوان اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 9 نیز شناخته می شوند.اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA) و اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFA) انتخاب های سالم تری هستند زیرا ضد التهاب هستند. آنها همچنین به عنوان چربی برای انرژی در بدن ذخیره نمی شوند. از سوی دیگر، چربی های اشباع، التهاب زا هستند و در بدن ذخیره می شوند که این منجر به افزایش وزن می شود. سایر ترکیبات مهم روغن هسته خرما ترکیبات فنلی هستند. این ترکیبات دارای سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها و فعالیت ضد التهابی هستند.


حتما بخوانید: خواص خرما برای سلامتی زنان و مردان


تصور می شود که یک گرم روغن هسته خرما حدود 0.64-1.27 میلی گرم از این ترکیبات را داشته باشد. آنها همچنین به روغن هسته خرما طعمی خاص و ماندگاری طولانی تری می دهند و از اکسیداسیون جلوگیری می کنند.روغن هسته خرما همچنین حاوی توکوفرول و توکوترینول، دو نوع ویتامین E است. این ویتامین نه تنها برای عملکردهای متابولیک مهم است، بلکه می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نیز عمل کند. همچنین دارای خواص ضد سرطانی، ضد التهابی و تعدیل کننده سیستم ایمنی است. ویتامین E به عنوان محافظ کبد و محافظت کننده از کلیه شناخته شده است، به این معنی که به ترتیب از سلامت کبد و کلیه ها محافظت می کند.

خواص روغن هسته خرما برای سلامتی

بهبود سلامت قلب

همانطور که قبلا ذکر شد، روغن هسته خرما حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری است. اسید اولئیک یا اسید چرب امگا 9 به ویژه می تواند به کاهش سطح کلسترول خون و کنترل سایر عواملی که می تواند منجر به بیماری های قلبی شود کمک کند.

خواص روغن هسته خرما برای سلامتی

خواص روغن هسته خرما برای درمان التهاب و مبارزه با اکسیداسیون کمک کند

روغن هسته خرما به دلیل محتوای استئاریک، پالمیتیک و اسید اولئیک، منبع خوبی برای کسانی است که به دنبال درمان التهاب هستند. مطالعات نشان می دهد که وقتی به عنوان یک مکمل غذایی یا درکنار سایر داروها استفاده می شود، می تواند مفید باشد. این به این دلیل است که ممکن است قدرت داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن را افزایش دهد. استفاده از روغن دانه خرما به ویژه برای کسانی که از التهاب حاد و مزمن (از جمله جراحات، در نتیجه آرتریت، درد مزمن عضلانی) رنج می برند، مفید است. روغن هسته خرما به دلیل دارا بودن ویتامین E و اسید فنولیک می تواند یک آنتی اکسیدان قوی نیز باشد. شما می توانید با افزودن آن به رژیم غذایی خود به کاهش خطر التهاب مزمن، درد و حتی سرطان کمک کنید.

خواص روغن هسته خرما برای بهبود باروری مردان

مطالعات همچنین نشان داده است که روغن هسته خرما اثرات بالقوه ای بر حرکت و کیفیت اسپرم دارد. بخشی از این به دلیل جلوگیری از آسیب اکسیداتیو ناشی از پراکسیداسیون لیپیدی است. علاوه بر این، می تواند کیفیت اسپرم را پس از قرار گرفتن در معرض آسیب اکسیداتیو بهبود بخشد. مطالعات دیگر نیز نشان داده اند که روغن هسته خرما می تواند تعداد اسپرم را افزایش دهد. روغن هسته خرما را می توان به عنوان مکمل غذایی و در کنار یک رژیم غذایی سالم مصرف کرد.


حتما بخوانید: خواص گرده نخل برای سلامت جنسی و درمان ناباروری مردان


خواص روغن هسته خرما برای پوست

یکی دیگر از خواص مهم روغن هسته خرما تقویت سلامت پوست است. مطالعات نشان داده است که روغن هسته خرما دارای اثرات محافظتی در برابر آسیب های ناشی از اشعه UV-B و اشعه UV-C است. در واقع حتی می تواند پوست انسان را از طریق خواص آنتی اکسیدانی خود ترمیم کند.این محافظت می تواند بسیار مفید باشد زیرا پوست شما به طور طبیعی در معرض اشعه UV شدید خورشید قرار دارد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این اشعه ها می تواند باعث آسیب های پوستی مانند لکه ها،تیرگی ها و حتی سرطان پوست شود.

توصیه می کنیم روغن را مستقیماً روی پوست خود بمالید و همچنین در غذای خود استفاده کنید. این روغن می تواند از پوست شما در برابر آسیب سموم اکسیداتیو مانند اشعه ماوراء بنفش محافظت کند.از آنجایی که روغن هسته خرما حاوی مقدار زیادی اسید اولئیک است، می تواند در حفظ رطوبت پوست نیز مفید باشد. این امر به ویژه در شرایط آب و هوایی خشن، مانند زمستان یا رطوبت شدید، صادق است. در نهایت، استفاده از محصولات حاوی روغن هسته خرما یا استفاده مستقیم از روغن روی پوست می تواند از قرار گرفتن آن در معرض پراکسید هیدروژن و سایر مواد شیمیایی اکسیداتیو و سموم جلوگیری کند.

خواص روغن هسته خرما برای مو

در بسیاری از فرهنگ ها استفاده از روغن هسته خرما سابقه مدت طولانی مدتی دارد. با این حال، آنها به اندازه کافی برای خواص سلامتی که فراهم می کنند خیلی خوب شناخته نشده اند. اخیراً بسیاری از شرکت های آرایشی و بهداشتی اقدام به معرفی محصولات روغن هسته خرما کرده اند. یکی از ویژگی هایی که آنها روی آن تمرکز کرده اند، توانایی روغن در تحریک فولیکول های مو است. این یک محیط ایده آل برای رشد مو ایجاد می کند.از آنجایی که 90 درصد اسیدهای چرب موجود در روغن هسته خرما از اسید اولئیک یا امگا 9 به دست می آید.

روغن محلول در آب نیست، بنابراین استفاده از آن می توان از هدر رفتن رطوبت مو جلوگیری کرد. این به فولیکول های مو انعطاف پذیری و آبرسانی بیشتری می دهد. از طرف دیگر، اسید لینولئیک یا امگا 6 یک اسید چرب ضروری است که باعث سلامت پوست سر می شود. این برای رشد مو عالی است.روغن هسته خرما را می توان به عنوان ترکیبی در چندین محصول مراقبت از مو نیز پیدا کرد. این به دلیل توانایی آنها در تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو است.

خواص روغن هسته خرما برای مو

طرز تهیه روغن هسته خرما در منزل (چگونه روغن هسته خرما در خانه بگیریم)

طرز تهیه روغن هسته کار بسیار دشوار و پیچیده ای است علاوه بر این به هزینه و تعداد زیادی هسته خرما نیاز دارد.برای تهیه این روغن طبیعی مراحل زیر را دنیال کنید

  • برای شروع باید هسته‌های خرما را خوب بشویید و تمامی ضایعات و مواد اضافه را از روی سطح آن تمیز کنید.
  • در ادامه برای روغن گیری باید هسته‌های خرما را کاملا خرد کنید.برای اینکه کیفیت روغن استخراج شده شما بهتر باشد باید هسته ها خیلی خرد شوند.
  • بعد از این مرحله باید یک دیگ بزرگ تهیه کنید و هسته‌های خرمای خردشده را در آن بریزید. برای اینکه استخراج روغن راحتر انجام شود، می توایند به هسته های خرما کمی آب یا بخار اضافه کنید تا هسته ها خیلی خوب پخته شوند.

حتما بخوانید: خواص و مضرات شیره خرما برای سلامتی و لاغری


خواص روغن هسته خرما در آشپزی

روغن دانه خرما برای استفاده از آن به عنوان روغن خوراکی، ترکیب شیمیایی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ارزشمندی را ارائه می دهد. این ماده سرشار از اسید اولئیک است که اهمیت تغذیه ای دارد. محتوای آن از اسیدهای چرب اشباع و وجود بسیاری از آنتی اکسیدان های دیگر (ترکیبات فنلی، توکل ها، کاروتنوئیدها و غیره) آن را در برابر ترشیدگی اکسیداتیو تیمارهای حرارتی پایدار می کند و روغن دانه خرما را برای پخت، سرخ کردن، یا چاشنی روغن، یا حتی به عنوان جایگزینی برای اولئین پالم مناسب می کند.

محتوای کاروتنوئیدهای آن برای تولید مارگارین کافی است زیرا آنها یک رنگ کره‌ مانند زرد طبیعی را بدون افزودن رنگ‌های مصنوعی ارائه می‌کنند. در تحقیقاتیريال روغن ذرت معمولی را با روغن دانه خرما برای تولید سس مایونز جایگزین کردند که ویژگی‌های بالاتری نسبت به آن داشت. با این حال، هر گونه برنامه کاربردی برای مصرف انسان باید برای ایمنی کامل آنها بررسی شود.

مضرات روغن هسته خرما

درباره مضرات مصرف روغن هسته خرما اطلاعات زیادی در دسترس نیست .

قیمت روغن هسته خرما

قبل از خرید روغن هسته خرما ابتدا از اصل بودن ان مطمئن شوید.می توانید این روغن طبیعی را بسته به اندازه و برندهای مختلف از فروشگاهای معتبر به صورت حضوری و آنلاین با قیمت 79 هزارتومان تهیه کنید.

قیمت روغن هسته خرما

سخن پایانی:

روغن خرما از هسته خرما تهیه می شود و به اندازه خود میوه آن دارای مواد مغذی است. در سال های اخیر، روغن هسته خرما در محیط های مختلف مفید بوده و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. استفاده از روغن هسته خرما به عنوان یک جزء غذایی، مکمل یا درمان موضعی می تواند مفید باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که آنها فوایدی برای سلامت مو، سلامت پوست و باروری شما دارند. این روغن طبیعی حتی می توانند التهاب را کاهش دهند.


مقالات مرتبط:

رژیم شیر و خرما برای لاغری سریع

فواید و مضرات خرما خشک



از
1
رای