خواص خرما برای سلامتی زنان و مردان، پوست و مو و مضرات خرما

خواص خرما برای سلامتی زنان و مردان، پوست و مو و مضرات خرما خرما با داشتن مواد ضروری برای سلامتی بدن، یکی از غنی ترین مواد غذایی برای تامین نیاز های بدن است. در ادامه با تمامی فواید و مضرات خرما در درمان بیماری ها و سلامت مردان و زنان آشنا خواهید شد.

خرما با داشتن مواد ضروری برای سلامتی بدن، یکی از غنی ترین مواد غذایی برای تامین نیاز های بدن است. به همین دلیل توصیه می شود روزه را با خرما افطار کنید. استفاده خرما با شیر یک معجون بی نظیر برای سلامتی بدن است. خرما سرشار از پتاسیم، مس، منیزیم، سولفور، آهن، منگنز، کلسیم، فسفر و ویتامین های مختلف و مواد معدنی متفاوت است. بعضی از متخصصان تغذیه معتقد هستند که خوردن یک عدد خرما در روز برای یک رژیم غذایی متعادل و سالم ضروری می باشد. فواید خرما برای سلامتی 

فواید و خواص خرما برای سلامتی زنان، مردان

1. خواص خرما برای سلامت قلب

یکی از راه های حفظ سلامت قلب کاهش کلسترول خون است. فیبر موجود در خرما با اثر بر روی کلسترول خون باعث کاهش کلسترول خون می شود. اثر دیگر خرما برای سلامتی قلب وجود مقادیر زیاد پتاسیم در خرما است. طبق پژوهش های انجام شده؛ پتاسیم می تواند خطر ابتلا به سکته و سایر بیماری های مرتبط با قلب را کاهش دهد.
برای استفاده از فواید خرما برای سلامتی آن را به طریق ذکر شده مصرف نمایید: خرما را به مدت یک شب در آب خیس کنید و در صبح روز بعد آن را میل نمایید.


حتما بخوانید: انواع خرما در ایران 


2. خواص خرما برای سلامت سیستم عصبی

مواد و ترکیبات زیادی هستند که با بهبود عملکرد سلول های مغزی به سلامتی سیستم عصبی کمک می کنند. سیستم عصبی با کمک 2 ماده سدیم و پتاسیم، عمل انتقال پیام های عصبی را انجام می دهد و خرما سرشار از پتاسیم است. همچنین پتاسیم سرعت فعالیت های مغزی را نیز افزایش می دهد. خرما علاوه بر پتاسیم دارای ویتامین های فراوانی است. همان طور که می دانید وجود ویتامین ها برای انجام واکنش های زیستی الزامی است و ویتامین های موجود در خرما عملکرد مغز را بهبود می بخشند.

3. اثر خرما بر افزایش انرژی

همه ما خرما را با شیرینی دلچسب آن می شناسیم. وجود قند هایی مثل گلوکز، فروکتوز و ساکاروز این ویژگی را به آن داده است. این قند ها انرژی از دست داده شده بر اثر فعالیت های مختلف را خیلی سریع به شما باز می گرداند. بهتر است از خرما در میان وعده ها استفاده شود.

4. خواص خرما باعث لاغری می شود یا چاقی !؟

شما در منابع مختلف خواهید دید که خرما را هم برای چاق شدن مفید می دانند و هم لاغر شدن. اینکه بالاخره کدام یک درست است را برای شما شرح خواهیم داد.

زمان مصرف این ماده غذایی باعث ایجاد این تناقض شده است.

روش مصرف خرما برای افزایش وزن و لاغری

خرما به دلیل کالری زیاد، برای افرادی که می خواهند افزایش وزن داشته باشند بسیار مناسب است. البته به یاد داشته باشید که خرما را همراه با غذا یا بعد از غذا میل نمایید زیرا مصرف آن قبل از غذا مانند هر چیز شیرین باعث کاهش اشتها و در نهایت کاهش وزن می شود. همچنین به دلیل وجود شکر، پروتئین و سایر ویتامین های ضروری به افزایش ماهیچه ها نیز کمک می کند.

خواص خرما برای لاغری

5. کاهش آلرژی ها فصل با خرما

وجود سولفور ارگانیک (سولفور طبیعی) در خرما یکی دیگر از ویژگی های جالب این ماده غذایی مفید است زیرا سولفور ارگانیک در هر ماده غذایی یافت نمی شود.
طبق پژوهش های انجام شده در سال 2002، مصرف سولفور ارگانیک آلرژی فصلی را کاهش می دهد و خرما یک منبع طبیعی از سولفور ارگانیک است.

6. خواص خرما در درمان کم خونی ناشی از آهن

در خرما مواد معدنی زیادی یافت می شود که هر کدام اثر های متفاوتی روی بدن دارند. آهن موجود در خرما به درمان کم خونی ناشی از آهن کمک می کند و با کالری زیادی که دارد از خستگی و بی حالی را کاهش می دهد.

7. خواص خرما برای گوارش و کمک به درمان اختلالات روده

گفته می شود نیکوتینی که در خرما وجود دارد می تواند برای درمان انواع مختلفی از اختلالات روده مفید باشد. مصرف مداوم آن به پیشگیری از رشد پاتوژن ها (عوامل بیماری زا) کمک می کند و رشد باکتری های مفید در روده را افزایش می دهد. خرما دارای فیبر محلول و نامحلول است و می تواند برای سیستم گوارش نیز مفید باشد.


حتما بخوانید:  فواید شیره خرما برای سلامتی و لاغری


8. خواص خرما برای پوکی استخوان 

استخوان ها برای سلامتی و استحکام کافی نیاز به مواد معدنی دارند. استفاده مستمر از مواد غذایی سرشار از مواد معدنی، مثل خرما شما را از استفاده دارو های مکمل بی نیاز می کند. خرما دارای مس، منگنز، سلنیم و منیزیم است و همه این مواد معدنی برای داشتن استخوان های سالم و قدرتمند لازم و ضروری هستند. خرما یکی از مواد غذایی ضد پوکی استخوان است.

9. رفع یبوست با مصرف خرما

خرما خاصیت ملین دارد و برای دفع مواد زائد به دستگاه گوارش کمک می کند. بنابراین خوردن خرما یبوست را رفع می کند و دفع را آسان می نماید.

10. کنترل اسهال با مصرف خرما

خرما دارای پتاسیم فراوان است و پتاسیم هم در کنترل اسهال اثر زیادی دارد. دلیل دیگر مفید بودن خرما در کنترل اسهال، هضم سریع آن در دستگاه گوارش است. استفاده از خرما در اسهال های مزمن کاربرد زیادی دارد. فیبر موجود در خرما با حجیم کردن مدفوع و بهبود سلامت و عملکرد دستگاه دفع، باعث تسکین اسهال می شود. (استفاده نادرست ممکن است کاملا برعکس عمل کند.)

11. خواص خرما برای پوست صورت

از انجایی که خرما سرشار از ویتامین های C  و D است و این ویتامین ها برای الاستیک و کلاژن سازی پوست مفید می باشند، در نتیجه خرما می تواند به مقابله با مشکلات پوست کمک کند. همچنین خرما دارای خاصیت ضد پیری است که این خاصیت مانع از جمع شدن ملانین در بدن می شود. 

12. خواص خرما برای جلوگیری از ریزش مو:

کمبود آهن می تواند باعث ضعف و ریزش مو شود. به دلیل اینکه خرما سرشار از آهن است می تواند به افزایش گردش خون کمک کند و این امر باعث رشد موها و جلوگیری از ریزش مو می شود. 

13. خواص مصرف خرما برای زنان در بارداری

خرما فواید زیادی برای زنان باردار دارد و بیشتر موارد ذکر شده در قسمت فواید خرما برای زنان باردار نیز صدق می کند اما یکی از مهم ترین مواد مفید خرما برای دوران حاملگی وجود اسید فولیک (که به آن فولات یا ویتامین B9 نیز گفته می شود) در خرما است این ماده برای رشد کامل نخاع و ستون فقرات جنین لازم است و خرما یک منبع طبیعی تامین اسید فولیک بدن در دوران بارداری است.

خواص مصرف خرما برای زنان در بارداری

14. خواص مصرف خرما برای کودکان

خرما یک میان وعده سالم و مقوی است که مصرف آن عملکرد سیستم عصبی را بهبود می بخشد و به رشد ذهنی، و تقویت سیستم ایمنی کودک کمک فراوانی می‌کند. خرما حاوی ویتامین K، ویتامین A، ویتامین‌های گروه B، اسید فولیک و مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم و روی است.این مواد معدنی و ویتامین‌ها در افزایش سلامتی استخوان‌ها و قلب، اختلالات روده‌ای، یبوست، اسهال، شب کوری، کاهش علائم کم‌خونی و اضافه وزن مفید هستند. کلسیم و منیزیم موجود در خرما برای استخوان‌سازی کودکان بسیار موثر و مفید خواهند بود.

15. خواص خرما برای مردان چیست

از خواص خرما برای مردان، درمان مشکلات و اختلالات جنسی است. 

16. خواص خرما برای اسپرم

خرما، سرشار از فلاونوئید است که می تواند به افزایش تعداد اسپرم در آقایان و درمان ناباروری مردان که ناشی از کم بودن اسپرم است، کمک می کند. می توانید برای درمان ناباروری مردان طبق طب سنتی، می توانید خرما را با شیر و عسل ترکیب کنید.


حتما بخوانید: خواص گرده نخل خرما برای درمان ناباروری


مضرات و عوارض خرما

وقتی صحبت از مضرات خرما است؛ به معنی نیست که باید از خرما پرهیز شود، بلکه عوارض جانبی خرما زمانی اتفاق می افتد که شما بیش از حد خرما مصرف کنید. مثلا خوردن بیشتر از 10 خرما در روز، یا اینکه بعضی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند. بنابراین مصرف خرما باید تحت کنترل باشد و از میوه های دیگر نیز استفاده شود.

1. ممکن است باعث حملات آسم شود

افراد حساس یا افراد مبتلا به آسم بهتر است با احتیاط از خرما استفاده کنند و اگر به آن حساسیت دارند از مصرف آن اجتناب نمایند. مواد افزودنی که برای نگهداری خرما از آن استفاده می شود و مواد و میکروب هایی که به طور طبیعی روی خرما وجود دارد، برای افراد با حساسیت بالا ممکن است خطر ساز باشد.

2. تحریک و خارش پوست

سولفات یک ماده افزودنی در خرما های خشک است. این ماده برای نگهداری بیشتر و از بین بردن باکتری های خرما به آن افزوده می شود. بعضی افراد به این ترکیب شیمیایی حساسیت دارند و مصرف خرما باعث تحریک و خارش پوست در آن ها می شود.

3. افزایش سطح پتاسیم در خون

اگر شخصی مبتلا به هایپرکالمی (پتاسیم خون بالا) است از خوردن خرما بپرهیزد زیرا همان طور که گفتیم خرما غنی از پتاسیم است و مصرف زیاد آن پتاسیم خون را از حد تعادل خارج می کند. میزان طبیعی پتاسیم خون به طور معمول بین 3٫5 تا 5٫0 mmol/L است و اگر مقدار پتاسیم خون به عدد 7 برسد نیاز است با دارو درمان شود.

4. ایجاد مشکلات شکمی

ممکن است بگویید چه تناقض واضحی بین این عنوان و عنوان فواید خرما است؟! شما درست فکر کردید؛ خرما واقعا برای گوارش بد نیست ولی سولفاتی که به آن افزوده می شود ممکن است باعث دردهای شکمی، نفخ و اسهال شود.

معرفی مختصر فرآورده های خرما

فرآورده های خرما

متداول ترین نوع مصرف خرما، استفاده از میوه آن است ولی استفاده از گرده خرما، شیره خرما و روغن هسته خرما نیز مصارف خوراکی و درمانی زیادی دارد.

گرده خرما برای درمان نازایی

گرده با تکاندن شاخه های تازه جمع آوری می شود. این کار در محیطی بسته و بدون وزش باد که کف اتاق با کاغذ پوشانده شده است انجام می شود. ذرات گرده بسیار ریز و نرم هستند، طوری که به هر شیء می چسبد و با کوچکترین حرکتی غبار شده و به هوا می رود. جمع کردن آن با پَر از روی کاغذ کار را آسان تر می کند.


حتما بخوانید: خواص هسته خرما برای دیابت و سنگ کلیه


نسخه های سنتی گرده نخل برای درمان نازایی:

1. ترکیب 2 قاشق چای خوری گرده در 2 قاشق غذاخوری عسل در دوره 40 روزه بعد از پاکی
2. شیر گاو 1 لیوان، گرده نخل به اندازه 1 نخود، شیره خرما 2 قاشق، شیره انگور 2 قاشق، پودر نارگیل 1 قاشق چایخوری، پودر جوز به اندازه 1 نخود، پودر ثعلب قلوه نصف قاشق چایخوری، را به مدت 5 دقیقه مخلوط کنید. این ترکیب را تا 40 شب به جای شام میل فرمایید.
3. خوردن ترکیب 2 قاشق چایخوری در شیربرنج در دوره 40 روزه بعد از پاکی
4. تفت دادن گرده و استفاده آن به صورت کپسول به طور روزانه
5. اضافه کردن 2 قاشق گرده در حلوای چهار قلم این مواد ترکیبی، گرمی بخش هستند و میل جنسی را افزایش می دهند.

فواید شیره خرما

شیره‌ی خرما حاوی بیشتر مواد موجود در خرما است. موادی همچون فسفر و آهن که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و همین طور مانع ایجاد کم خونی در افراد مستعد می‌شود. شیره خرما، دردهای رماتیسمی را تسکین می دهد و امراض شریانی و وریدی را نیز بهبود می بخشد.

موارد استفاده از روغن هسته خرما

در واقع «روغن خرما» به‌عنوان یکی از مواد استخراج شده از هسته خرما محسوب می‌شود که در طب سنتی کاربرد زیادی دارد. این روغن برای جلوگیری از ریزش مو و بهبود زخم معده به کار گرفته می‌شود. روغن هسته خرما موارد مصرف خوراکی دیگری نیز دارد. استفاده صنایع مختلف از روغن هسته خرما؛ که به آن فرصت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری داده است، از دیگر موارد استفاده از روغن خرما است. در بسیاری از کشورها از این مایع به عنوان ماده اولیه صنایع شوینده و پاک‌کننده مانند انواع شامپو، پودر لباسشویی و صابون استفاده می شود.

در این مطلب درباره خواص و فواید خرما برای درمان بیماری ها و پوست و مو پرداختیم . امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

رژیم شیر و خرما برای لاغری سریع + مضرات رژیم شیر و خرما

طرز تهیه شیره خرما سنتی خانگی خوشمزه غلیظ و خالص در منزل
 

از
7
رای