علائم کمبود دوپامین چیست؛ افزایش دوپامین با قرص و روش خانگی

علائم کمبود دوپامین چیست؛ افزایش دوپامین با قرص و روش خانگی دوپامین چیست و کجا ترشح میشود؛ علائم کمبود دوپامین؛ ارتباط دوپامین با افسردگی، خواب، روانشناسی، سم زدایی و بهترین قرص افزایش دوپامین و درمان خانگی کمبود دوپامین در سلام دنیا بخوانید.

دوپامین پیام رسان عصبی است که کاهش آن در بدن دچار بروز علایم و عوارضی خواهد شد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات دوپامین چیست، دوماپین از کجا ترشح میشود، علائم کمبود دوپامین، دوپامین در روانشناسی، دوپامین و افسردگی، دوپامین و خواب، سم زدایی دوپامین، راه های طبیعی و خانگی افزایش دوپامین، بهترین قرص افزایش دوپامین، آزمایش دوپامین چیست  عوارض کمبود دوپامین صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

دوپامین چیست

از انواع نوروترانسمیتر یا پیام رسان های عصبی که در صورت تغذیه و انجام روابط جنسی بوجود می آید دوپامین نام دارد، دوپامین پیام ها را از سلول های عصبی دریافت و به سیستم عصبی مرکزی انتقال می دهد، دوپامین احساس لذت را دریافت می کند و برای انجام کارها تمرکز کرده و انسان را وادار به انجام عادات روزانه می کند، که اگر مقدار آن کم یا زیاد شود باعث بروز مشکلاتی در بدن می شود.

دوماپین از کجا ترشح میشود

دوپامین در دو مرحله در مغز بوجود می آید، ابتدا تبدیل آمینواسید تیروزین به ماده ای به اسم L-dopa و بعد به دوپامین را بوجود می آورد.

علائم کمبود دوپامین

زمانی که با کمبود دو پامین مواجه شوید علایمی در بدن ظاهر خواهد شد که مشابه با بیماری‌هایی مانند شیزوفرنی و پارکینسون می باشد، این علائم از این دست می باشند:

  • درد کمر مزمن
  • ایجاد یبوست

حتما بخوانید: درمان خانگی یبوست با 8 دمنوش ملین


  • پایین و بالا رفتن وزن
  • دیسفاژی
  • اختلال در خواب
  • ایجاد و احساس خستگی
  • از دست دادن تمرکز
  • کاهش میل جنسی
  • ایجاد توهم در ذهن
  • پنومونی آسپیراتیو
  • خلق پایین

دوپامین چیست و علائم کمبود آن

دوپامین در روانشناسی

اثرات کاهش دوپامین اکثرا عوارضی دارد که در حیطه روانشناسی درمان می شوند، این اثرات از لحاظ روحی فرد را دچار مشکل می کندف در ادامه بیشتر درباره اثرات آن عنوان خواهیم کرد.

دوپامین و افسردگی

کمبود دوپامین در سیستم مغز اثرهای بگذارد که فرد در زمان لذت برد از مسایل و موارد جذاب زندگی اش خود را نشان می دهد فرد با بی انگیزگی تمام از هیچ چیز و هیچ کس خوشش نمی آید، در این مرحله پا به افسردگی گذاشته است و می دانید که افسردگی یک از بیماری های روحی است که حتی می تواند شدیدترین آن لقب بگیرد زیرا فرد هیچ احساسی در رفتار و حالات خود و دیگران نخواهد داشت، به این بی عللاقگی و بی تفاوت بودن آنهدونی (Anhedonia) می گویند که با کاهش سطح دوپامین در مغز کاملا ارتباط دارد.


حتما بخوانید: قویترین داروی گیاهی و مکمل ضد افسردگی


دوپامین و خواب

افرادی که هنگام صبح احساس سرزندگی می کنند سطح دوپامین مغزشان نرمال می باشد ، اما دیده شده که افرادی که دچار پارکینسون می شوند به علت کاهش سطح دوپامین خود همیشه احساس خستگی و خواب آلودگی دارند، این کمبود خواب می تواند گیرنده‌های دوپامین و به خصوص گیرنده D2 تحت تاثیر قرار دهد.

ارتباط دوپامین با خواب

سم زدایی دوپامین

برای سم زدایی دوپامین می توانید چند راهکار ساده اما موثر انجام دهید، زیرا این قبیل کارها می توانند به ترمیم گیرنده های عصبی دوپامین کمک کنند، به این شکل که خود را از تمام سرگرمی هایی که داشتید محروم کنید، تلویزیون، کتابف اینترنت و حتی خوردن تنقلات همه را کنار بگذارید و خود را برای کسل شدن آماده کنید و تنها به پیاده روی بروید ، مدیتیشن کنید و دایم به خود و افکارتان فکر کنید، ایده هایی که برای زندگی و اهداف خود در روزهای آتی به ذهنتان می رسد تنها با قلم و کاغذ یادداشت کنید.

راه های طبیعی و خانگی افزایش دوپامین

برای بالا بردن سطح دوپامین به صورت طبیعی می توانید این روش های ساده را انجام دهید:

1. ورزش کنید

ورزش در درمان تمامی مشکلات جسمی و روحی موثر می باشد، سعی کنید حتی برای دقایقی در طول روز به انجام حرکات ورزشی بپردازید البته هر روز این کار را انجام دهید تا معجزه آن را ببینید.


حتما بخوانید: فواید ورزش صبحگاهی


2. خوابیدن به حد کافی

اینکه می گوییم خواب کافی داشته باشید این نیست که در تمامی ساعات شبانه روز بخوابید، شما با یک برنامه ریزی منظم برای خواب خود می توانید به تعادل سطح دوپامین مغز خود کمک کنید.

3. موزیک گوش کنید

انتخاب موزیک در این مرحله بسیار مهم می باشد، پس سعی کنید از موزیکی بهره ببرید که فاخر باشد و بتواند دقایقی شما را شاد کند.

4. استفاده از نور خورشید

نور خورشید در ساعت اولیه صبح می تواند فعالیت انتقال دهنده های عصبی را بهبود بخشد، با تابیدن نور خورشید به بدن افسردگی و بی حوصلگی را از خود دور خواهید کرد.

5. حذف چربی‌های اشباع شده

با پرهبز از خوردن چربی‌های اشباع شده مانند چربی حیوانی، محصولات لبنی پرچرب، روغن نارگیل، روغن پالم می توانید گیرنده های دوپامین مغز را فعال کنید.

6. مصرف پروتئین 

با مصرف پروتئین ها که در گوشت قرمز، بوقلمون، تخم‌مرغ ، سویا و غیره وجود دارد می توانید مقاومت بدن را در برابر استرس بالا ببرید و به تولید تیروزین کمک کنید ، تیروزین ها می توانند به تولید دوپامین در بدن بپردازند.

اگر بدن شما کمبود مواد معدنی و ویتامین های ضروری داشته باشد در تولید دوپامین با مشکل مواجه می‌شود. مصرف حد معقولی ازو غیر را روزانه فراموش نکنید.

بهترین قرص افزایش دوپامین

بهترین داروهایی که می توانید برای افزایش سطح دوپامین مصرف کنید مکمل های حاوی ویتامین D، منیزیم، امگا 3 می باشند ، همچنین داروهایی که حاوی مواد معدنی از جمله آهن، نیاسین، فولات و ویتامین B6 به تولید دوپامین کمک خواهند کرد. برخی از داروهای گیاهی نیز در این راه به شما کمک می کنند مانند: موکونا، ویتامین سی، روغن ماهی، تیروزین، منیزیم، کورکومین/زردچوبه، کارواکرول، ال تیانین، ویتامین دی، پروبیوتیک ها، عصاره زعفران، چای سبز و پونه کوهی،  مکمل جینکو بیلوبا.

دوپامین چیست

آزمایش دوپامین چیست

دوپامین یکی از هورمون‌هایی است که در گروه کاتکول‌آمین‌ها قرار می‌گیرد. به عنوان انتقال‌دهنده عصبی در مغز عمل می‌کند و نقش مهمی در رفتار با انگیزه پاداش، کنترل حرکتی و در تنظیم ترشح هورمون‌های مختلف ایفا می‌کند. غده فوق کلیوی در پاسخ به استرس مقدار زیادی کاتکول‌آمین تولید می‌کند.

آزمایش خون کاتکول‌آمین میزان این مواد را در بدن شما اندازه‌گیری می‌کند. کاتکول‌آمین‌ها اصطلاحی جامع برای هورمون‌های دوپامین، نوراپی‌نفرین و اپی‌نفرین است که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد. پزشکان معمولاً آزمایش را برای بررسی تومورهایآدرنال در بزرگسالان تجویز می‌کنند. این‌ها تومورهایی هستند که غده فوق کلیوی را که در بالای کلیه قرار دارد، تحت تأثیر قرار می‌دهند. این آزمایش همچنین نوروبلاستوم، سرطانی که در سیستم عصبی سمپاتیک در کودکان شروع می‌شود، بررسی می‌کند. بدن شما در زمان استرس کاتکول‌آمین‌های بیشتری تولید می‌کند. این هورمون‌ها با تندتر زدن قلب و افزایش فشار خون بدن شما را برای استرس آماده می‌‌کنند.

عوارض کمبود دوپامین

از عوارض کمبود دوپامین بمی توان بروز بیماری های زیر را عنوان کرد:

1. اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی بیماری ناشی از بروز کمبود دوپامین می باشد که یک نوع بیماری اختلال شخصیتی و بر هم خوردن سیستم عصبی می باشد.


حتما بخوانید: علائم اسکیزوفرنی چیست


2. دیابت نوع دو

یکی از دلایل بروز دیابت نوع دو اختلال در متابولیسم بدن است که نتیجه کاهش دوپامین می باشد.

3. بیماری پارکینسون

افرادی که دچار کمبود دوپامین هستند اغلب درگیر بیماری پارکینسون می شوند که یک بیماری در اثر اختلال مغزی می باشد.

4. میل به استفاده از داروهای روانگردان

کسانی که سطح دوپامین در بدنشان پایین می آید اغلب بیشتر از دیگران به داروهای روان گردان علاقه نشان می دهند که در نتیجه به اعتیاد ختم می شود.

5. مشکلات مربوط به افسردگی

با آزمایش های انجام شده اکثر افرادی دچار افسردگی می شوند دیده شده که از کمبود دوپامین در بدن خود رنج می برد.

 سخن آخر

برای اطلاع از مقدار دوپامین بدن خود تنها کار انجام آزمایش می باشد، شما با تجویز پزشک می توانید آزمایش بدهید و در صورت کمبود دوپامین توصیه های پزشک را اجرا کنید.


مقالات مرتبط:

بیماری پارکینسون چیست و علائم و درمان آن

کمبود چه ویتامینی باعث خستگی میشود و روش درمان آن


 

از
4
رای