اثر خوردن قهوه در بارداری؛ آیا قهوه باعث سقط جنین می شود

اثر خوردن قهوه در بارداری؛ آیا قهوه باعث سقط جنین می شود بسیاری از زنان نگران مصرف قهوه و تاثیر کافئین بر جنین شان هستند می توانید پاسخ سوالات، میزان مجاز مصرف قهوه در بارداری و اینکه ایا قهوه باعث سقط جنین میشود یا نه در سلام دنیا بخوانید.

کافئین یک ماده محرک است و نوشیدن آن باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون نیز می گردد و همچنین باعث افزایش ادرار نیز می گردد که بدن با کمبود آب مواجه می گردد. کافئین در برخی بانوان ممکن است باعث ایجاد سوزش معده نیز شود. مهم این است که در کل دوران بارداری خود به مصرف کافئین خود توجه داشته باشید. اما برای آگاهی از باید و نباید های نوشیدن قهوه در دوران بارداری و عوارض قهوه برای زنان باردار  تا انتهای مقاله همراه ما در وب سایت سلام دنیا باشید.

آیا نوشیدن قهوه در دوران بارداری بی خطر است؟

بله، در دوران بارداری همچنان می توانید هر از چند گاهی یک فنجان  قهوه میل کنید. فقط مطمئن شوید که بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز مصرف ندارید. این میزان حدود دو لیوان قهوه فوری یا یک لیوان قهوه فیلترشده است.

عوارض کافئین بر جنین (ایا قهوه باعث سقط جنین میشود)

اگر در حین بارداری به طور منظم بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز مصرف داشته باشید، ریسک بالایی برای داشتن نوزاد کم وزن هنگام تولد خواهید داشت. نوزادانی که با کم وزنی زمان تولد به دنیا می آیند با بزرگتر شدن در معرض افزایش خطر مشکلات سلامتی قرار می گیرند. همچنین شواهدی وجود دارد که نوشیدن مرتب کافئین در دوران بارداری ، خطر سقط جنین را افزایش می دهد. هر چند این خطر همچنان کم است.


حتما بخوانید: مهمترین دلایل سقط جنین + انواع سقط جنین 


عوارض قهوه برای زنان باردار

میزان مجاز مصرف قهوه در بارداری

این محدودیت 200 میلی گرم شامل تمام منابع حاوی کافئین است ، بنابراین علاوه بر قهوه لازم است که به مصرف چایی ها (از جمله چای سبز) ، کولا (یک اسانس برای نوشیدنی های غیر الکلی)، نوشیدنی های انرژی زا و شکلات هم توجه کنید. زمانی که قصد صرف قهوه خارج از خانه را دارید بسیار مراقب باشید زیرا کافی شاپ مورد علاقه شما نوشیدنی های بسیار قوی تری نسبت به نوشیدنی هایی که در خانه درست می کنید، سرو می کند.

مصرف قهوه در بارداری

محتوای کافئین در اسپرسوها و قهوه های با پایه اسپرسوها مانند کاپوچینو ، فلت وایت (flat whites) و لاته می تواند به میزان قهوه ای که بدست می آید بستگی داشته باشد. یک مطالعه نشان داد که سطح کافئین می تواند در هر فنجان اسپرسو در یک کافه از 50 میلی گرم تا بیشتر از 300 میلی گرم نسبت به  هر اسپرسو در کافه دیگر  باشد. قهوه بدون کافئین موجود در کافی شاپ حتی می تواند به مقدار 15 میلی گرم کافئین داشته باشد.

خوردن قهوه در بارداری

ممنوعات غذایی دوران بارداری

اگر باید مصرف کافئین در زمان بارداری را کاهش دهید ، قهوه فیلتر شده را به قهوه فوری تغییر دهید زیرا این نوع قهوه مقدار کمی کافئین دارد. همچنین می توانید با استفاده از فقط نصف قاشق چای خوری قهوه در هر لیوان ، میزان کافئین آن را کمتر کنید. قهوه بدون کافئین نیز گزینه خوب و مطمئنی است و طعم آن تقریباً مشابه قهوه معمولی است. می توانید خودتان را قانع کنید که میزان کافئین را کاهش داده اید. فراموش نکنید که، حتی اگر قهوه کافئین دارد، اما فنجان قهوه شما مایعات مورد نیاز تان را نیز تأمین می کند، بنابراین اگر تصمیم به ترک آن دارید مطمئن شوید که آن را با یک نوشیدنی دیگر جایگزین کنید تا به اندازه کافی هیدراتاسیون بدن تان را حفظ کنید. اگر نگران مصرف کافئین خود هستید، با ماما یا پزشک خود صحبت کنید.


حتما بخوانید: آیا خوردن جگر در دوران بارداری بی خطر است؟ 


مصرف قهوه در دوران شیردهی 

موسسه شیر دهی استرالیا چنین اظهار می کند که تا قبل از سن 6 ماهگی فرآیند جذب و دفع کافئین هنگام نوشیدن قهوه در هنگام شیر دهی مادر ممکن است تا 160 ساعت یعنی تا بیش از 6 روز طول بکشد و به مادران در این باره هشدار داده است این در حالی است که زمان این فرآیند پس از 6 ماهگی به 3 الی 7 ساعت کاهش می یابد. و همچنین در حالی که خطرات احتمالی نوشیدن قهوه در دوران باردرای وحشتناک است، خطرات کافئین در شیر دهی نوزادان بسیار خفیف است.

مصرف قهوه در دوران شیردهی 

نتیجه گیری

قهوه، یکی از نوشیدنی های کافئین دار خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. اگر باردار هستید و نگران مصرف قهوه و تاثیر کافئین بر جنین خود هستید، ما در این پست سایت سلام دنیا، مورد اثرات خوردن قهوه در بارداری و میزان مجاز مصرف قهوه در بارداری را بیان کردیم. امیدواریم که این پست برای شما مفید بوده باشد. می توانید این مطلب را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود و یا کسانی که فکر می کنید این مطلب برایشان کاربردی است؛ به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید، تجربیات و نظرات خود را در خصوص مصرف قهوه در بارداری با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

خوردن شلغم در دوران بارداری: فواید، ارزش غذایی و عوارض احتمالی آن

6 راه غلبه بر ضعف و گرسنگی زیاد در بارداری + علل افزایش و کاهش اشتها

خالکوبی در بارداری؛ خطرات و اقدامات لازم تاتو کردن در بارداری

درمان حساسیت و آلرژی در بارداری با طب سنتی

از
11
رای