ترشحات گوش: علل تغییر رنگ و نکات تمیز کردن صحیح موم گوش

ترشحات گوش: علل تغییر رنگ و نکات تمیز کردن صحیح موم گوش ترشحات گوش سالم دارای رنگ و بافت های بسیار متفاوتی است. گوش به طور طبیعی خود تمیز کننده است و بهترین راه برای مراقبت از این اندام، عدم دخالت در این روند است. تولید موم زیاد در اعماق گوش می تواند باعث انسداد آن شود.

موم گوش یا سرومن ماده ای طبیعی است که گوش برای محافظت از مجرا و پرده گوش تولید می کند.موم گوش یا جرم گوش نقش بسیار مهم در سلامت این اندام بازی می کند. این ماده مومی شکل به از بین بردن آلودگی های مجرای گوش کمک می کند، از نفوذ مواد خارجی و ذرات به اعماق گوش جلوگیری کرده و حتی در محافظت در مقابل میکروب ها نیز موثر است.

گوش ها نسبتاً خود تنظیم هستند. به لطف حرکات حاصل از صحبت کردن و جویدن و همچنین شکل خود گوش، این موم به طور طبیعی از گوش خارج می شود. موم قدیمی در نهایت از مجرای گوش خارج شده و به طور طبیعی بیرون می ریزد، به این ترتیب هر نوع آلودگی و سلول های مرده پوست را هم خارج می کند. در این مقاله، آنچه می توانید از رنگ و بافت موم گوش بفهمید را به شما می گوییم و همچنین روش بی خطر تمیز کردن گوش را یادآوری می کنیم.

نمودار رنگی موم و ترشحات گوش

موم گوش می تواند انواع مختلفی از رنگ ها را داشته باشد از جمله:

  • سفید
  • زرد
  • نارنجی روشن
  • نارنجی تیره
  • قهوه ای
  • سیاه

موم گوش اغلب نارنجی کهربایی تا قهوه ای روشن، مرطوب و چسبناک است. برای بعضی از افراد، خشک تر است و رنگی روشن تر مایل به سفید یا زرد دارد. به طور کلی، رنگ موم گوش تا حدی با سن آن مرتبط است. موم های تازه تر، رنگ روشن تری دارند و موم های قدیمی تر رنگی تیره تر و ضایعات بیشتری دارد. رنگ، بافت و مقدار موم گوش به طور طبیعی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. برای بیشتر افرادی که به طور منظم موم گوش تولید می کنند، گوش به آسانی می تواند موم قدیمی درون خود را خارج کند. این اتفاق اغلب با سرعت های مختلفی اتفاق می افتد، و منجر به ایجاد بافت های مختلف موم گوش می شود.

نمودار رنگی موم و ترشحات گوش

دلایل تغییر رنگ و بافت ترشحات گوش

با این حال، گوش برخی افراد میزان موم بیشتر از معمول تولید می کند یا زمانی که فرد دچار استرس زیاد می شود، ممکن است موم بیشتری تولید کند. وقتی این اتفاق بیفتد، گوش ها ممکن است نتوانند با سرعت مناسبی اقدام به رفع این میزان اضافی کنند و منجر به انسداد مجاری گوش شود. انسداد در گوش می تواند باعث تغییر رنگ و بافت موم شود. اگر فرد نتواند موم را دفع کند، ممکن است کانال گوش کاملاً مسدود شود که این مسئله باعث اختلال در شنوایی و افزایش خطر عفونت می شود. عفونت ها و زخم ها می تواند باعث شود ترشحات گوش به شکل های زیر باشد:

  • ترشحات روان
  • بد بو
  • خونی
  • سبز

دلایل تغییر رنگ و بافت ترشحات گوش

بافت موم

بافت موم با افزایش سن تغییر می کند. همچنین ممکن است ژنتیک و سن فرد در آن نقش داشته باشد. یک مطالعه قدیمی از سال 2006 نشان داده است که نژاد آسیای شرقی دارای موم گوشی هستند که معمولاً خشک و پوسته پوسته است. همچنین کودکان دارای موم گوش نرم تر و با رنگ روشن ترند، در حالی که بزرگسالان موم گوشی تیره تر و سفت تر دارند.

چه زمانی باید برای ترشحات گوش به پزشک مراجعه کرد

در حالی که رنگ ها و بافت های موم گوش می تواند به شکل های متفاوتی باشد، اما باز هم مواردی وجود دارد که باید به پزشک مراجعه کنید. هر کسی که ترشحاتی از گوش دارد که چیزی به جز موم گوش است باید به پزشک مراجعه کند، زیرا می تواند نشانه ای از ترشحات عفونی گوش باشد. همچنین، در صورت وجود خون در ترشحات گوش باید به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این، هر کسی که دچار افزایش تولید موم گوش شده است نیز باید پس از مشاهده اولین نشانه های انسداد، با پزشک مشورت کند.

چه زمانی باید برای ترشحات گوش به پزشک مراجعه کرد

گوش چه کسانی ترشحات بیشتری تولید می کند

گوش برخی از افراد میزان موم بیشتری تولید می کند، از جمله افرادی که:

  • عفونت مزمن گوش دارند
  • مسن تر هستند
  • موی زیادی در گوششان است
  • در مجرای گوش آنها تغییر شکلی وجود دارد

این افراد در معرض خطر بیشتر انسداد گوش هستند. اگر آنها علائمی مانند کاهش شنوایی را تجربه کردند، باید به پزشک مراجعه کنند تا در مورد چگونگی رفع این موم اضافی به شکل بی خطر آگاه شوند.

تمیز کردن گوش ها به طور ایمن

شما می توانید با پزشک صحبت کنید تا روش های امن برای تمیز کردن گوش ها را یاد بگیرید.

  • قانون شماره یک برای مراقبت از گوش ها این است که به آنها کاری نداشته باشید. هیچ چیزی وارد مجرای گوش نکنید، از جمله انگشتان، گوش پاک کن یا هر وسیله یا ابزار دیگر برای اینکه موم آن را خارج کنید.
  • وارد کردن هر جسمی به درون گوش تنها باعث می شود که موم گوش به قسمت های عمیق تر برود و باعث انسداد آن شود.
  • همچنین، از بکار بردن شمع گوش که طی آن لوله مومی شده در گوش قرار می گیرد و روی آن آتش روشن می شود، خودداری کنید. برخی از پزشکان ادعا می کنند که این روش به از بین بردن موم گوش و کاهش دیگر مشکلات گوش کمک می کند، اما هیچ مدرک علمی این ادعا را تایید نمی کند.
  • نویسندگان یک مقاله منتشر شده توسط آکادمی شنوایی آمریکا هشدار می دهند که حتی وقتی فردی به طور درستی از شمع گوش استفاده می کند، می تواند صدمات جدی مانند سوختگی ایجاد کند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده FDA اعلامیه ای صادر کرده است و روش های دیگری برای جلوگیری از استفاده از این ابزارها توصیه کرده است.

نکات مهم در مورد تمیز کردن صحیح موم گوش

  • برای تمیز کردن بی خطر گوش، لاله بیرونی گوش را به آرامی با صابون ملایم و آب بشویید. اجازه دهید آب به درون مجرای گوش جریان یابد تا مومی که از دیواره های جدا شده است را خارج کند. شستشوی این موم به این دلیل که وظیفه خود را انجام داده است، بی خطر است.
  • هر نوع رطوبت اضافی یا موم خارجی را با حوله تمیز کنید. برای اکثر مردم، همین مقدار تمام کاری است که باید برای تمیز کردن گوش خود انجام دهند.
  • اگر گوش ها بیش از حد موم تولید می کنند، قطره های رقیق کننده موم گوش تنها راه مطمئن برای خارج کردن این موم اضافی از مجرای گوش است.
  • فرد چند قطره از مایع را داخل گوش می ریزد و اجازه می دهد تا چند روز درون گوش باشد و موم اضافی را تجزیه کند. قطره های گوش اغلب حاوی هیدروژن پراکسید یا گلیسیرین هستند.
  • بعد از چند روز، شخص آب گرم را از طریق یک سرنگ سیلیکونی به آرامی درون گوش اسپری می کند، سپس سر خود را کج کرده تا به مایع اجازه دهد که خارج شود.
  • اگر این روش موثر نبود، به پزشک مراجعه کنید تا روش های دیگری برای رفع انسداد مجرای گوش پیدا کند.  
  • کسی که دچار پارگی پرده گوش است نباید از این قطره ها و اسپری مایعات درون گوش استفاده کند. باید در مورد سایر گزینه ها با پزشک مشورت کند.
  • طیف وسیعی از کیت های شستشوی گوش، به صورت آنلاین یا در داروخانه ها یافت می شود. برای اطمینان از ایمنی گوش خود، دستورالعمل خاص هر کیت را به دقت مطالعه کنید.

روش درست پاک کردن ترشحات گوش

نتیجه گیری

موم و ترشحات گوش سالم دارای رنگ و بافت های بسیار متفاوتی است. گوش ها به طور طبیعی خود تمیز کننده هستند و بهترین راه برای مراقبت از این اندام، عدم دخالت در این روند است. با این حال، تولید موم بیش از حد در اعماق گوش می تواند باعث انسداد آن شود. این ممکن است به کاهش شنوایی جزئی منجر شود و فرد را در معرض سایر عوارض قرار دهد. هر کسی که انسداد موم در گوش را تجربه کرده است یا گمان می کند که موم بیش از حدی تولید می کند، باید برای مشاوره به پزشک مراجعه کند.

منبع: medicalnewstoday

از
7
رای