تاثیر سن مرد در بارداری + راه افزایش قدرت باروری مردان

تاثیر سن مرد در بارداری + راه افزایش قدرت باروری مردان طبق تحقیقات مردانی که در سنین بالا اقدام به بچه دار شدن می کنند، سلامتی همسر و فرزند خود را در معرض خطرات زیادی قرار می دهند. در ادامه تاثیر سن بارداری مردان و راه های افزایش توان باروری مردان را در سلام دنیا مشاهده کنید.

ممکن است فکر کنید برای صاحب فرزند شدن سن شما اهمیت خاصی ندارد. البته افراد مشهوری مانند رابرت دو نیرو و میک جاگر در سالخوردگی صاحب فرزندانی سالم گردیدند. بر اساس کتاب رکوردهای گینس، پیرترین مردی که صاحب فرزند شده است، 92 سال سن داشته است! با این وجود، واقعیت درباره قدرت باروری مردان و تاثیر سن مرد در بارداری ممکن است شما را شگفت زده نماید. 

آیا سن بر باروری تاثیر می گذارد؟ (تاثیر سن مرد در بارداری)

به طور خلاصه، بلی. هر چند بسیاری از مردان قادرند در دهه 50 سالگی و حتی پس از آن نیز صاحب فرزندش شوند اما این مساله بتدریج پس از 40 سالگی دشوارتر می شود. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد:

  • کیفیت اسپرم ها با افزایش سن کاهش می یابد. بویژه شکل (ریخت شناسی) و حرکت (قابلیت جابجایی) اسپرم ها با افزایش سن کاهش کمتر شده، بارور نمودن تخمک را برای آنها دشوارتر می سازد.
  • همچنین با افزایش سن ممکن است میزان تولید اسپرم کاهش یابد.
  • از 40 سالگی به بعد، سطوح هورمون تستسترون شروع به کاهش کرده و این امر می تواند میل جنسی را کاهش داده یا داشتن رابطه جنسی عادی را برای شما دشوارتر نماید.
  • بیماری هایی که باروری را کاهش می دهند در مردان سالخورده تر بیشتر شایع هستند. بعضی داروهای برای مشکلات سلامت نیز می توانند بر توانایی باروری تاثیر گذارند.
  • مردان سالخورده معمولاً شریک های زندگی سالخورده تری نیز دارند. قدرت باروری در زنان پس از 30 سالگی شروع به کاهش نموده و پس از 35 سالگی شدت نزول آن بیشتر می شود. هرچه شریک زندگی شما سالخورده تر باشد، بارداری برای وی دشوارتر خواهد بود.

این عوامل الزاماً به این معنی نیست که شما قادر به صاحب فرزند شدن در سنین بالا نمی باشید بلکه یعنی این امر برای شما دشوارتر خواهد بود.


حتما بخوانید: در چه مواردی باید برای مشکلات باروری به متخصص نازایی مراجعه کرد


تاثیر سن مرد در بارداری

آیا با بالاتر رفتن سن به زمان بیشتری برای بارداری نیاز است؟

بلی، هرچه شما سالخورده تر باشید، زمان بیشتری طول خواهد کشید که شما و شریک زندگی تان صاحب فرزند شوید. این مساله بدون توجه به سن وی صحیح می باشد. به طور میانگین اگر زوجین کمتر از 25 سال سن داشته باشند، معمولاً ظرف مدت پنج ماه باردار خواهد شد اما اگر سن زن کمتر از 25 و سن مرد بیش از 40 سال باشد، ممکن است این فرایند دو سال طول بکشد.

آیا با افزایش سن خطر به دنیا آمدن فرزندی با مشکلات ژنتیکی بیشتر می شود؟

متاسفانه بعضی مشکلات ژنتیکی به نظر می رسد در بین کودکانی با پدران سالخورده بیشتر باشند. کودک شما ممکن است کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات زیر قرار داشته باشد بویژه اگر شما بیش از 40 سال سن داشته باشید:

  • اختلال طیف اوتیسم
  • شیزوفرنی، هرچند خطر آن کم است.
  • سندروم داون. خطر داشتن فرزندی با سندروم داون ممکن است کمی با افزایش سن افزایش یابد اما فقط اگر شریک زندگی شما نیز بیش از 35 سال سن داشته باشد.
  • نوع خاصی از لوکمی. با این وجود میزان افزایش خطر بسیار کم بوده و لوکمی کماکان در بین کودکانی که پدری سالحورده دارند، نادر است.

متاسفانه خطر بارداری که منجر به سقط جنین شود نیز ممکن است با افزایش سن بیشتر شود بویژه اگر شما بالای 40 سال و همسر شما بیش از 35 سال سن داشته باشید.

خطر فرزند آوری در سنین بالا

بعضی تحقیقات پیشنهاد می دهند که کودکانی که پدران آنها کمتر از 20 سال سن دارند نیز ممکن است در هنگام تولد وزن و امتیاز آپگار کمتری داشته باشند. با این وجود، سایر تحقیقات این چنین نتایجی را بدست نیاورده اند. هرچند سن شما ممکن است بر این خطرات تاثیر گذارد اما این تنها یکی از تعداد زیاد عوامل دخیل در این زمینه می باشد. سایر جنبه های زندگی شما و همسرتان مانند سابقه پزشکی خانوادگی و سبک زندگی، تاثیرات بسیار بیشتری در این زمینه دارند.


حتما بخوانید: 12 عامل که موجب ناباروری مردان و زنان می شود


آیا سن همسرتان بر قدرت باروری شما تاثیر می گذارد؟

بلی. با افزایش سن، احتمال اینکه اسپرم شما حاوی DNA های معیوب باشد بیشتر است و این احتمال داشتن فرزند سالم را کاهش می دهد. تخمک های همسرتان دارای یک مکانیسم درونی می باشند که می توانند DNA های آسیب دیده در اسپرم شما را ترمیم کنند. اما هرچه سن همسرتان بیشتر باشد، این روند از کارآیی کمتری برخوردار خواهد بود. به همین دلیل است که خطر بروز بعضی مشکلات ژنتیکی تنها وقتی زیاد می شود که زوجین هر دو سالخورده باشند.

برای مراقبت از توان باروری خود با افزایش سن چه می توانم بکنم؟

خوشبختانه کارهای زیادی را می توان برای حفظ توان باروری در سطح بالا انجام داد. در ادامه نکاتی برای کمک به مراقبت از شانس تان برای داشتن یک فرزند سالم را بیان می کنیم:

1. افزایش شانس باروری با تغذیه سالم

اگر بیش از حد اضافه وزن داشته باشید، کاهش وزن می تواند باروری را برای شما تسهیل نماید. بعضی تحقیقات پیشنهاد می کنند که رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها نیز ممکن است مفید باشند هرچند تحقیقات در این زمینه کماکان ناقص می باشد.

2. افزایش توان باروری با ترک سیگار

مردانی که سیگار می کشند از مایع منی کم کیفیت تری برخوردار می باشند. همچنین اگر همسرتان باردار شود، هم نشینی با یک سیگاری برای وی و کودکتان خطرآفرین خواهد بود. اگر سیگار می کشید، اکنون زمان مناسبی برای ترک آن است تا سلامت خود را بهبود بخشیده و از خانوادتان مراقبت کنید.

افزایش توان باروری با ترک سیگار

3. افزایش توان باروری با مصرف الکل را کاهش دهید

مصرف بیش از حد الکل می تواند کیفیت اسپرم ها را پایین آورد. NHS توصیه می کند که مصرف الکل در هفته کمتر از 14 واحد بوده و آن را حداقل در طول سه روز توزیع نمایید. سعی کنید از این توصیه ها در زمانی که می خواهید صاحب فرزند شوید، پیروی نمایید. یک واحد الکل تقریباً نصف یک پاینت از آبجوی با قدرت استاندارد یا 25 میلی لیتر مشرویات الکلی می باشد. یک لیوان کوچک شراب (125 میلی لیتر) حدود 1.5 واحد الکل دارد.


حتما بخوانید: بهترین مکمل های تقویت و افزایش اسپرم در مردان 


4. افزایش توان باروری با خنک نگه داشتن بیضه هایتان

بیضه ها وقتی در دمایی کمی خنک تر از سایر قسمت های بدن قرار داشته باشند، بهترین اسپرم را تولید می کنند. بنابراین بهتر است لپ تاپ را بر روی پاهایتان قرار نداده، مدت طولانی در هوای گرم نمانید یا برای مدت طولانی در یک محل ثابت ننشینید. تحقیقات درباره اینکه پوشیدن لباس زیر راحت می تواند موثر باشد یا خیر در حال انجام است اما امتحان این کار ضرری نخواهد داشت.

5. افزایش توان باروری با کاهش استرس

آرام بودن می تواند شما را در شرایط بهتری برای رابطه جنسی قرار دهد و در بعضی شرایط این مساله حتی می تواند کیفیت اسپرم های شما را بهبود بخشد. بنابراین اگر سعی در بارداری دارید، تا حد امکان آرام و خونسرد باشید. این نکات می توانند به شما کمک کنند تا قدرت باروری خود را در حد عالی نگه دارید. با این وجود به خاطر داشته باشید که حتی زوجین سالم و بارور نیز گاهی به کمی زمان برای باروری نیاز دارند. اگر شما و همسرتان برای مدت یک سال یا بیشتر است که برای بچه دار شدن تلاش می کنید و موفق نشده اید، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. اگر همسرتان بیش از 35 سال سن دارد یا هر کدام از شما سابقه ناباروری دارید، باید زودتر از این بازه زمانی به پزشک مراجعه نمایید. وی برای شما آزمایشاتی در نظر خواهد گرفت تا مشخص شود که آیا یک دلیل پزشکی باعث بروز این وضعیت گردیده است یا خیر.

نتیجه گیری

نهایتاً، شما می توانید خودتان را با این حقیقت آرام کنید که هرچند تاثیر سن مرد در بارداری دارای اهمیت است و قدرت باروری مردان با افزایش سن بتدریج کاهش می یابد اما بعضی مردان کماکان قادرند در دهه 50 زندگی و حتی پس از آن صاحب فرزندی سالم شوند. در این مطلب از سایت سلام دنیا، ما درباره تاثیر سن مرد در بارداری و راه های افزایش قدرت باروری صحبت کردیم. امیدوارم که مفید بوده باشد. 


مقالات مرتبط:

خواص گیاه پنج انگشت (پاکدامنی) برای زنان، ناباروری و سلامتی

آمپول گنادوتروپین؛ عوارض جانبی داروهای تزریقی باروری (گنادوتروپین)

8 علامت تخمک گذاری موفق برای تشخیص بهترین زمان باروری

تاثیر قهوه در افزایش سرعت حرکت اسپرم و درمان ناباروری مردان

از
6
رای