آبله مرغان چیست؛ علائم و درمان خانگی آبله مرغان کودکان و بزرگسالان

آبله مرغان چیست؛ علائم و درمان خانگی آبله مرغان کودکان و بزرگسالان بیماری آبله مرغان چیست و چه علائمی دارد ؛ علت آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان ؛ درمان های خانگی آبله مرغان چیست؛ عوامل ، عوارض پیشگیری و درمان آبله مرغان در سلام دنیا بخوانید.

آبله مرغان یک عفونت بسیار مسری است که عامل آن ویروس واریسلا زوستر است. شیوع قاطع این بیماری را می توان با این واقعیت سنجید که زمانی به عنوان یک بیماری اجتناب ناپذیر تلقی می شد. موارد ابتلا به آبله مرغان به خصوص در کودکان خفیف بوده و ظرف مدت 1 یا 2 هفته درمان می شود. درمان آبله مرغان با روش های خانگی و گیاهی مانند جوش شیرین ، خمیر چریش و ... است. ما در این مطلب سلام دنیا، در خصوص اینکه بیماری آبله مرغان چیست، چگونه بفهمیم که ابله مرغان گرفته ایم،

بیماری آبله مرغان چیست

آبله مرغان یک عفونت بسیار مسری است که عامل آن ویروس واریسلا زوستر است. شیوع قاطع این بیماری را می توان با این واقعیت سنجید که زمانی به عنوان یک بیماری اجتناب ناپذیر تلقی می شد؛ زیرا تقریبا همه افراد قبل از رسیدن به بزرگسالی به آن مبتلا شده بودند. اگر چه این بیماری بیشتر در کودکان دیده می شود، اما می توان در هر سنی به آن مبتلا شد. با معرفی واکسن آبله مرغان در دهه 1990، میزان ابتلا به آبله مرغان در سرتاسر جهان به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است. به هر حال افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا نشده و واکسیناسیون نشده اند، همچنان در خطر ابتلا به این بیماری هستند.

همانند سایر عفونت های ویروسی از قبیل سرماخوردگی و آنفولانزا، این بیماری می تواند از طریق هوا، تماس بزاق یا مخاط و یا مایع آزاد شده از تاول های شخص بیمار منتقل شود. فرد مبتلا به ویروس به اندازه ای حامل ویروس هست که تمام اشخاص اطراف خود را یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن جوش ها و تا زمانی که همه تاول ها خشک شوند، مبتلا کند. در ابتدای عفونت، فرد مبتلا ممکن است خارش پوستی شدید همراه با لکه های قرمز را تجربه کند که به تدریج به تاول با مایع پر شده در داخل آنها تبدیل می شوند. همانطور که بیماری پیشرفت می کند، این تاول ها برای آزاد سازی از آب تخلیه می شوند. سپس تاول های ترکیده پوسته پوسته شده و اثر زخم ایجاد می کنند و در نهایت درمان شده و لایه پوستی تشکیل می شود.


حتما بخوانید: برای درمان آبله مرغان چی بخوریم


آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان

موارد ابتلا به آبله مرغان به خصوص در کودکان خفیف بوده و ظرف مدت 1 یا 2 هفته درمان می شود. همچنین احتمال مبتلا شدن شخصی به این بیماری بیش از یک بار وجود ندارد. با این وجود، ویروس آبله مرغان حتی در شرایطی که شخص به طور کامل درمان شده است هم بیمار را در معرض خستگی در سیستم عصبی قرار می دهد و می تواند بعدها منجر به بیماری دردناک دیگری به نام زونا شود. به هر حال احتمال ابتلا به زونا برای کودکانی که در برابر این ویروس ایمن شده اند، بسیار کم است. به هر حال این بیماری دارای علائم خفیف و بدون عوارض برای کودکان واکسینه شده است. موارد شدیدتر ابتلا به آبله مرغان معمولا در بزرگسالان رخ می دهد.

آبله مرغان چگونه سرایت می کند

چه عواملی باعث ایجاد آبله مرغان می شود؟

نخستین عامل ریشه ای این عفونت فراگیر، ویروس واریسلا زوستر (VZV) است. این ویروس از خانواده ویروس های تبخالی است و شدیدا مسری بوده و می تواند در سرتاسر جهان یافت شود.

آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد (انتقال آبله مرغان تا چند روز است)

شخص می تواند از طریق کوچک ترین و کوتاه ترین تماس به فرد حامل بیماری، به این ویروس مبتلا شود؛ به طوری که شخص حامل این ویروس تهدیدی برای آلوده کردن دیگران از 48 ساعت قبل از تاول زدن بدن تا زمان از بین رفتن تمام تاول ها است.

حالت های انتقال استاندارد برای این ویروس عبارتند از: 

  • تماس با پوست شخص آلوده که دارای جوش های فعال است.
  • تنفس هوا هنگامی که شخص آلوده در نزدیکی شما سرفه یا عطسه می کند.
  • در تماس بودن با مایع تخلیه شده از تاول های بدن شخص آلوده.

چگونه بفهمیم که ابله مرغان گرفته ایم

علائم و نشانه های ابتلا به آبله مرغان چیست؟

دوران نهفتگی این ویروس 10 تا 21 روز است که زمان لازم برای رشد علائم بعدی ویروس است. شفاف ترین نشانه ابتلا به عفونت آبله مرغان فعال، این است که با خارش خفیف شروع شده و به رنگ صورتی تبدیل شده و سپس تبدیل به جوش های قرمز رنگی می شود و به تدریج مایعی داخل تاول ها را پر می کند که در نهایت ترکیده و پوسته پوسته می شود. این جوش ها ابتدا در صورت، پوست سر و اندام بدن به جزء دست و پا ظاهر می شوند و سپس در سایر قسمت های بدن پخش می شوند. شدت این جوش ها می تواند تنها چند نقطه در بدن بوده و یا کل بدن را شامل شود.

علائم دیگری که ممکن است پیش از وقوع جوش ها ظاهر شوند، عبارتند از:

  • تب
  • درد و حساسیت در اطراف تاول ها
  • خستگی
  • سردرد
  • عدم اشتها
  • درد ماهیچه ها
  • بی قراری و کلا ناراحتی
  • مشکلات تنفسی 

افرادی که به این بیماری با وجود واکسیناسیون مبتلا شده اند، علائم نسبتا خفیفی دارند. معمولا بدترین علائم بیماری آبله مرغان در کمتر از دو هفته فروکش می کند.

علائم و نشانه های آبله مرغان

عوامل خطرناک مربوط به آبله مرغان

VZV به میزان قابل توجه، تهدیدی برای کودکان زیر دو سال است؛ زیرا آنها آسیب پذیرتر هستند. علاوه بر این، 90 درصد مبتلایان به این بیماری را کودکان تشکیل می دهند. بنابراین، اگرچه کودکان زیر ده سال در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، این بیماری فقط به آنها محدود نمی شود. اولویت قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد که بچه های بزرگتر و بزرگسالان نیز می توانند به این بیماری دچار شوند. علاوه بر این، عوامل ریسک دیگری نیز وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند:

  • کسانی که قبلا به این بیماری مبتلا نشده اند، در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
  • کسانی که در برابر این ویروس واکسینه نشده اند، در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
  • افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها به دلیل داروها، سرطان، شیمی درمانی، پرتو درمانی و بیماری های مزمن مانند روماتیسم مفصلی و لوپوس تضعیف می شود، در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
  • اشخاصی که با کودکان زندگی می کنند.
  • اشخاصی که در مدارس یا مراکز مراقبت از کودکان مشغول به کار هستند.

حتما بخوانید: بهترین درمان جای آبله مرغان و جلوگیری از باقی ماندن آثار آن


درمان دارویی آبله مرغان

آبله مرغان معمولا یک بیماری تهدید کننده نبوده و نسبتا خفیف است که در مدت 5 تا 10 روز درمان می شود. بیشتر ناراحتی ناشی از این وضعیت به علت خارش و جوش های خارشی است که به نظر می رسد التیام آن تا ابد طول می کشد. از خوش شانسی شما، روش های مختلفی برای کاهش شدت این علائم وجود دارد؛ اگرچه بدن از طریق فرآیند طبیعی خود التیام می یابد.

  • می توانید از داروهای فاقد نسخه برای تسکین درد استفاده کنید.
  • بهتر است از مصرف داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن پرهیز نمایید؛ زیرا آنها در نهایت علائم بیماری را تشدید می کنند.
  • در صورت لزوم، می توان از استامینوفن ها مانند تینلول به عنوان جایگزین برای پایین آوردن تب استفاده نمود. 
  • از خاراندن زخم ها خودداری نمایید؛ زیرا ممکن است مراحل بهبود بیماری را آهسته کرده و خطر ابتلا به عفونت باکتریایی را افزایش دهد.
  • از چرب کردن مرتبط انگشت دست کودک خود اطمینان حاصل کنید تا خطر عفونت باکتریایی را که به علت خاراندن یا دست زدن به تاول ها ایجاد می شود، جلوگیری کنید.
  • در نهایت اگر کودک تمایل به خاراندن خود در حین خواب دارد، می توانید دستان کودک خود را با دستکش نرم یا جوراب بپوشانید. 
  • ضروری است که در محیطی بمانید که بدن کمتر عرق می کند؛ زیرا عرق کردن می تواند خارش را تشدید نموده و موجب سوزش زخم ها شود.
  • مایعات فراوان و ترجیحا آب بنوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری کرده و به بدن خود در دفع سریع تر ویروس کمک کنید.
  • از مصرف غذاهایی که بیش از حد تند، شور یا ترش هستند پرهیز کنید.

تذکر: ترکیب آسپرین یا ترکیبات حاوی آسپرین با آبله مرغان یک ترکیب کشنده ایجاد می کند که خطر ابتلا به عوارض جدی مانند سندرم ری را در پی دارد. بنابراین از مصرف این دارو به منظور کاهش درد و تب برای کودکان زیر 16 سال جدا خودداری نمایید.

با این حال، می توانید از برخی از درمان های طبیعی استفاده کنید تا برخی از علائم را کم کنید و از خارش پوست هنگامی که ویروس دوره خود را سپری می کند، جلوگیری نمایید.

10 روش ساده جهت درمان خانگی آبله مرغان

در این قسمت به 10 مورد از درمان های خانگی آبله مرغان اشاره شده است:

1. از جوش شیرین با آب استفاده کنید

جوش شیرین می تواند از خارش و تحریک پوستی که به علت آبله مرغان ایجاد می شود، جلوگیری نماید.

  • نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب بریزید. از لیف حمام برای قرار دادن محلول بر روی قسمت های آسیب دیده بدن استفاده کنید و صبر کنید تا خشک شود.
  • نصف یا یک فنجان جوش شیرین را در آب وان حمام بریزید و بدن خود را در آن خیس کنید.

درمان خانگی آبله مرغان

2. از خمیر چریش استفاده کنید

چریش که همچنین با نام مارگوسا و نیم شناخته می شود؛ برای درمان آبله مرغان مفید است. دارای خواص ضد ویروسی است. علاوه بر این، تاول ها را خشک کرده و خارش را تسکین می دهد.

  • تعداد کمی از برگ های نیم را بردارید، آنها را فشرده و خمیر آن را بر روی قسمت آسیب دیده قرار دهید.
  • یک داروی نیروبخش را با اضافه کردن برگ های نیم به یک فنجان آب داغ بسازید، عسل را به عنوان طعم دهنده به آن اضافه کنید و به مدت 3 تا 5 دقیقه صبر کنید. این چای را برای از بین بردن عفونت میل کنید.
  • همچنین می توانید برگ های نیم را به آب حمام خود بیافزایید.

درمان گیاهی آبله مرغان

3. سوپ تهیه شده از هویج و گشنیز میل کنید

سوپ تهیه شده از هویج و گشنیز برای درمان آبله مرغان بسیار مفید است. این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است که به فرآیند درمان کمک می کند. 

  • 100 گرم هویج را خرد کنید تا حدود یک پیمانه هویج خرد شده داشته باشید و 60 گرم یا 1.5 پیمانه برگ های گشنیز تازه را خرد کنید. آنها را در  پیمانه آب بجوشانید تا نصف آب آن تبخیر شود.
  • این سوپ را یک بار در روز و به مدت یک ماه بخورید. همچنین می توانید هویج جوشیده و برگ های گشنیز را به عنوان مواد مغذی مصرف کنید.

درمان خانگی آبله مرغان با سوپ هویج

4. پوست خود را با بلغور جو تسکین دهید

حمام با بلغور جو یک درمان خانگی مشهور برای درمان خارش ناشی از آبله مرغان است.


حتما بخوانید: خطرات ابتلا به آبله مرغان در دوران بارداری


علاوه بر این، می توانید لوسیون بلغور جو را بر روی پوست آسیب دیده خود قرار دهید که می تواند باعث تسکین و مرطوب شدن تاول های خارشی شود.

  • دو پیمانه بلغور جو را در یک پودر مناسب بریزید.
  • بلغور جو پودر شده را در دو لیتر (نصف گالن) آب آشامیدنی قرار دهید.
  • به مدت 10 تا 15 دقیقه بدن خود را در این آب قرار دهید.

تذکر: همیشه آب را با قرار دادن انگشت خود در آن قبل از ورود به آب بررسی کنید.

درمان خارش آبله مرغان با بلغور جو

5. استفاده از چای بابونه کیسه ای

یکی دیگر از درمان های موثر برای کاهش خارش آبله مرغان و بهبود پوست در نقاط آسیب دیده، مقدار خاصی از چای بابونه است. ارزش درمانی این چای به ویژه برای پوست آسیب دیده است که به علت خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی آن است. 

  • دو یا سه چای بابونه کیسه ای را در داخل یک فنجان آب گرم بریزید و صبر کنید تا خنک شود.
  • یک پد پنبه ای نرم یا دستمال کاغذی را در داخل چای قرار داده و سپس بر روی قسمت های خارشی پوست اعمال کنید.
  • مطمئن شوید که پد را به طور آهسته بر روی پوست خود فشار می دهید.

به طور جایگزین، می توانید یک فنجان چای بابونه را جهت مبارزه با ویروس بنوشید و خارش مداوم را تسکین دهید. مصرف این چای برای کودکان نیز مفید است و طعم آن را می توان با اضافه کردن عسل به آن بهبود بخشید.

چای بابونه کیسه ای همراه با تعداد انگشت شماری بلغور جو را می توان به آب گرم حمام (نه آب داغ) اضافه نمود تا پوست پر از تاول خود را در آن آب خیس کنید.

درمان طبیعی آبله مرغان با چای بابونه

6. پوشاندن ناحیه آسیب دیده با عسل

عسل خارش بدن شما را کم کرده و به درمان زخم هایی که به علت آبله مرغان ایجاد شده، کمک می کند.

  • یک عسل خالص با کیفیت مناسب تهیه کنید و آن را بر روی قسمت های آسیب دیده قرار دهید.
  • این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید تا زخم ها درمان شوند.

درمان آبله مرغان با عسل

7. یک چای گیاهی بنوشید

همچنین می توانید یک چای گیاهی ملایم و آرام بخش از گیاهانی مانند ریحان مقدس، گل جعفری، گل همیشه بهار و فرنجشمک را امتحان کنید.

  • یک قاشق غذا خوری از گیاهان را در یک فنجان آب جوش قرار دهید و به مدت 3 تا 5 دقیقه صبر کنید و سپس آن را بر روی پوست خود قرار دهید.
  • کمی دارچین و عسل و آبلیمو اضافه کنید. چای را آهسته بشویید. همچنین می توانید زنجبیل یا شهد آگاو را برای بهبود طعم به آن اضافه کنید.
  • این چای گیاهی غیر کافئین دار را چندین بار در روز برای کسب بهترین نتایج بنوشید.

درمان طبیعی و گیاهی آبله مرغان

8. پوست خود را با روغن اسطوخودوس درمان کنید

روغن اسطوخودوس یک درمان موثر دیگر برای کاهش تحریک پوستی و خارش ناشی از آبله مرغان است.


حتما بخوانید: خواص روغن اسطوخودوس برای مو و پوست


  • کمی روغن اسطوخودوس را را با روغن حامل مانند روغن بادام یا روغن نارگیل رقیق کرده و آن را بر روی منطقه آسیب دیده قرار دهید. تا زمان خشک شدن آن صبر کنید؛ نیازی به پاک کردن یا شستشو آن نیست. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
  • راه حل دیگر اضافه کردن چند قطره روغن اسانس سنبل و بابونه در آب ولرم است. بدن خود را به مدت 10 دقیقه در این آب قرار دهید.

 کاهش تحریک پوستی و خارش ناشی از آبله مرغان با روغن اسطوخودوس

9. از روغن صندل استفاده کنید

روغن صندل به علت خواص ضد عفونی کنندگی و ضد التهابی برای درمان آبله مرغان مفید است. همچنین می تواند در از بین بردن زخم های آبله مرغان مفید باشد.

  • چند قطره روغن صندل را به یک قاشق چایخوری روغن حامل مانند روغن بادام اضافه کنید و آن را بر روی جوش ها قرار دهید. این کار را به طور مداوم تکرار کنید تا همه زخم ها کاملا درمان شوند.

روغن صندل درمان خانگی برای آبله مرغان

10. خمیر کالاندولا را بر روی ناحیه آسیب دیده بمالید

کالاندولا که به عنوان گل همیشه بهار نیز شناخته می شود، می تواند برای تکسین خارش ناشی از بیماری آبله مرغان مورد استفاده قرار بگیرد. 

  • دو قاشق غذا خوری از گل همیشه بهار را در یک قاشق چای خوری از برگ های درخت فندق ریخته و یک پیمانه آب بریزید و اجازه دهید یک شب ته نشین شود.
  • پس از خیس خوردن، مخلوط را به طور کامل خرد کرده و خمیر را مستقیما بر روی جوش ها قرار دهید.
  • پس از خشک شدن مخلوط، آن را کاملا بشوئید.

تذکر: این روش درمانی برای کودکان زیر شش سال مناسب نیست.

درمان های دارویی و خانگی آبله مرغان

هنگام مراجعه به دکتر برای آبله مرغان چه زمانی است

با مشاهده اولین علائم آبله مرغان، با پزشک خود جهت بررسی علائم تشخیص صحیح مشورت کنید. پس از ارزیابی شدت بیماری، ممکن است پزشک در صورت لزوم داروهای خود را برای کاهش علائم و درمان عوارض تجویز نماید. با این حال، کار محتاطانه این است که به پزشک خود قبل از رفتن به کلینیک اطلاع دهید که شما مشکوک به ابتلا به آبله مرغان هستید؛ تا مجبور نباشید در اتاق انتظار صبر نموده و در نتیجه بیماران دیگر را مبتلا کنید. 

علاوه بر این، برخی از علائم هشدار دهنده که شما را وادار به مراجعه به پزشک می کند عبارتند از:

  • تاول هایی که قرمز، گرم و حساس می شوند که می تواند نشانه ای از عوارض جانبی عفونت پوستی باکتریایی باشد.
  • جوش هایی که شروع به خون ریزی می کنند.
  • ضعف سیستم ایمنی بدن که ناشی از بیماری های مزمن یا سابقه ضعف ایمنی بدن است.
  • سرگیجه و سردرگمی پس از به وجود آمدن جوش ها
  • تپش قلب، لرزش و نفس کم آوردن پس از مشاهده علائم اولیه
  • سخت شدگی در گردن
  • دما بالاتر از 102 درجه فارنهایت (38.9 درجه سانتی گراد)
  • جوش هایی که پخش می شوند و بر روی یک یا هر دو چشم اثر می گذارند.
  • تهوع و استفراغ
  • نبود هماهنگی بین ماهیچه ها
  • سرفه ای که با گذر زمان شدیدتر می شود.
  • زندگی در خانه با کسی که ضعف سیستم ایمنی بدن دارد یا کمتر از شش ماه سن دارد.

راهنمایی بیشتر

  • در مراحل اولیه این بیماری افزودن انجیر در رژیم غذایی می تواند بسیار موثر باشد. 
  • آب میوه و سبزیجات تازه میل کنید.
  • غذاهای سرشار از ویتامین C بیشتری مصرف کنید.
  • برای کاهش ظاهر شدن کلی زخم ها، روغن ویتامین E به مناطق آسیب دیده بمالید.
  • لوسیون های ضد چروک فاقد چربی می تواند در از بین بردن خارش ها مفید باشد. 

تذکر: آبله مرغان معمولا بیماری خفیفی است که با گذر زمان و بدون نیاز به داروها و درمان های جدی، درمان می شود. اما به هر حال اگر شما یا فرزندتان به شدت بیمار شده اید و علائم به طور ناگهانی بدتر شده و هیچ نشانی از بهبودی مشاهده نمی شود، بلافاصله با دکتر مشورت کنید.

توصیه های غذایی برای درمان آبله مرغان

عوارض جانبی آبله مرغان

عوارض جانبی آبله مرغان بیش از کودکان، در بزرگ سالان مشاهده می شود.  سایر اشخاصی که در معرض بیشتر ابتلا به این ویروس هستند عبارتند از:

  • زنان باردار
  • نوزادان تازه متولد شده و نوزادانی که بیش از 4 هفته از تولد آنها می گذرد.
  • اشخاص با سیستم ایمنی ضعیف

تمام این گروه های آسیب پذیر در معرض خطر ابتلا به ذات الریه VZV یا عفونت های باکتریایی پوستی، جریان خون (عفونت)، مفصل ها، بافت های نرم و استخوان ها هستند. یکی از راه های تشخیص اینکه تاول ها آلوده به باکتری شده اند این است که پوست اطراف آن قرمز شده و با درد و سوزش همراه باشد. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، خطر عوارض افزایش می یابد.

عوارض دیگر عبارتند از:

  • انسفالیت (التهاب مغز)؛ نوعی تب مغزی است که باعث التهاب حاد مغز می شود.
  • سندرم ری؛  یک بیماری نادر اما جدی است که معمولا کودکان و نوجوانانی که اخیرا به بیماری های ویروسی مانند آبله مرغان و آنفولانزا مبتلا شده اند را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری سریعا پیشرفت کرده و می تواند کبد و مغز را به طور خطرناکی تحریک کند.

عوارض جانبی در اکثر افراد به طور کامل بهبود می یابد.

چگونه از ابتلا به آبله مرغان جلوگیری کنیم؟

تنها کاری که می توان انجام داد این است که از تماس با فرد حامل ویروس خودداری کنید تا ریسک ابتلا به ویروس را به حداقل برسانید. واقعیت این است که آبله مرغان هیچ گونه علائم فیزیکی از خود نشان نمی دهد و حتی قبل از ظاهر شدن تاول ها نیز مسری است که پیشگیری از آن را دشوارتر می کند. بهترین راه پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون خود و فرزندتان است. میزان موفقیت واکسن واریسلا برای کودکان 98 درصد و 75 درصد برای نوجوانان و بزرگسالان است، لازم به ذکر است که هر دو گروه باید دوز مربوط به خود را تزریق کرده باشند. علاوه بر این، حتی اگر پس از واکسیناسیون به این بیماری دچار شوید، علائم بسیار خفیف خواهد بود و احتمال ظهور عوارض جانبی آن بسیار ناچیز است. این واکسن به میزان زیادی یک عامل پیشگیری موثر است که به خصوص برای اشخاص زیر پیشنهاد می شود:

  • کودکان کم سن؛ دو دوز واکسن واریسلا برای اشخاص با سنین بین 12 تا 15 ماهه و پس از آن سنین بین 4 تا 6 سال است.
  • بچه های مسن تر واکسینه نشده؛ دو دوز مصرف کننده. برای کودکان سنین 7 تا 12 سال و دوزها باید با فاصله زمانی حداقل سه ماه از هم تزریق شوند؛ این در حالی است که برای کودکان 13 ساله و بزرگتر فاصله تزریق دوزها به چهار هفته می رسد.
  • بزرگسالانی که واکسینه نشده اند، به میزان زیادی در معرض ابتلا به این ویروس هستند. مانند معلمان، پرسنل نظامی، کارکنان مراقبت از کودکان، زنان در سنین بارداری، مسافران دائمی بین المللی، کارکنان مراکز بهداشتی و بزرگسالانی که با کودکان زندگی می کنند، دو دوز که با فاصله چهار تا هشت هفته از هم تزریق می شوند.

تزریق واکسن واریسلا در موارد زیر توصیه نمی شود:

  • زنان باردار
  • افراد مبتلا به آلرژی فعال به ژلاتین یا آنتی بیوتیک نئومایسین
  • افرادی که ایمنی بدن آنها به علت مشکلات پزشکی مانند HIV و به دلیل داروهای از بین برنده سیستم ایمنی بدن، ضعیف شده است.

علاوه بر این، اگر قبلا به بیماری آبله مرغان مبتلا شده اید، کم و بیش برای باقی عمر خود از این بیماری در امان خواهید بود. به طور مشابه، اگر خانمی قبل از بارداری به بیماری ابله مرغان مبتلا شود، از طریق جفت جنین و شیردهی، فرزند خود را در برابر این بیماری ایمن می کند. اما این محافظت تنها برای چند ماه اول زندگی کودک است. برای بزرگسالان با بیش از 60 سال سن، یک گزینه دیگر به نام واکسن زونا موجود است که پس از مشورت با دکتر می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

واکسن آبله مرغان راه پیشگیری از آن

سخن آخر

 آبله مرغان یک عفونت بسیار مسری است که عامل آن ویروس واریسلا زوستر است. از علائم آبله مرغان: تب، خستگی و سردرد است. مانند عفونت های ویروسی، آبله مرغان می تواند از طریق هوا، تماس بزاق یا مخاط و یا مایع آزاد شده از تاول های شخص بیمار منتقل شود. چریش برای درمان آبله مرغان مفید است.رمان های دارویی و خانگی آبله مرغان شامل: عسل، روغن صندل، راه جلوگیری از آبله مرغان واکسیناسیون است.


مقالات مرتبط:

زونا چیست و چگونه درمان میشود

علائم تبخال ناحیه تناسلی در زنان و مردان



از
7
رای