برای درمان آبله مرغان چی بخوریم + درمان جای آبله مرغان در طب سنتی

برای درمان آبله مرغان چی بخوریم + درمان جای آبله مرغان در طب سنتی برای درمان آبله مرغان چی بخوریم ؛ درمان خانگی آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان با عسل، تغذیه و رفع خارش و درمان جای آبله مرغان با طب سنتی را در سلام دنیا بخوانید.

آبله مرغان بیماری عفونی و مسری است که معمولا از اواخر زمستان تا بهار رخ می دهد. این عفونت بیشتر کودکان زیر 10 سال را درگیر می کند اما گاهی اوقات بزرگسالان نیز دچار این بیماری می شوند. علائم بیماری آبله مرغان بروز دانه های ریز روی بدن است که کودک مبتلا شدیدا دچار خارش در تمام نقاط بدن می شود. این بیماری عفونی با بروز تب نیز همراه است و برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر افراد، فرد باید در قرنطینه بماند. در صورت ابتلا به این بیماری عفونی مصرف برخی غذاها در رژیم غذایی در روند بهبودی سریعتر فرد نقش موثری دارند. در این مطلب سلام دنیا، شما را درباره اینکه برای درمان آبله مرغان چی بخوریم؛ درمان خانگی آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان با عسل و دیگر داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین درمان جای آبله مرغان در طب سنتی آشنا خواهیم کرد.

برای درمان آبله مرغان چی بخوریم

از آنجایی که ابله مرغان بیماری ویروسی است بنابراین مصرف برخی غذاهای ضد ویروسی مانند سیر و زردچوبه در روند بهبودی نقش موثری دارند. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ث به عنوان آنتی اکسیدان های قوی موجب بهبود این بیماری می شوند.مصرف این غذاها برای بهبود بیماری آبله مرغان موثر هستند:

  • ماست
  • ماهی
  • گوشت
  • پنیر و شیر ارگانیک
  • میوه های مانند سیب، گلابی و آناناس
  • سبزیجات 

حتما بخوانید: علت آبله مرغان چیست و چگونه درمان میشود


سوپ هویج و گشنیز

مصرف سوپ گشنیز و هویج در درمان آبله مرغان موثر است.زیرا این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است، ماده ای که به درمان این بیماری کمک زیادی می کند.برای تهیه این سوپ حدود 100 گرم (یک فنجان) هویج خرد شده، 60 گرم (نصف فنجان) و برگ تازه ی گشنیز را در دو و یک چهارم فنجان آب بجوشانید تا نصف آب تبخیر شود و بعد میل نمایید.

برای درمان آبله مرغان چی بخوریم

مصرف غذاهایی حاوی آنتی هیستامین

برای کاهش خارش ناشی از آبله مرغان مصرف غذاهایی حاوی آنتی هیستامین موثر است. مواد غذایی غنی از ویتامین ث مانند کلم، بروکلی، فلفل؛ پاپایا، کیوی و توت فرنگی از اجمله این مواد غذایی هستند.

حفظ سلامتی پوست

مصرف برخی مواد غذایی برای حفظ سلامتی پوست در زمان آبله مرغان لازم است و دانه ها را کاهش می دهد.این غذاها شامل میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن نظیر اسفناج، قارچ و روغن زیتون، روغن ماهی و آواکادو هستند.

درمان آبله مرغان با عسل

عسل یک ماده‌ی موثر برای درمان بسیاری از بیماری ها و اختلالات متفاوت است. عسل دارای خواص آنتی‌باکتریال و ضد ویروسی است که برای جلوگیری از گسترش آبله مرغان موثر عمل می کند. برای این منظور، عسل خالص و با کیفیت خریداری کنید و روی نواحی  آسیب‌دیده­ بمالید. اجازه دهید عسل چند دقیقه روی پوست باقی بماند و بعد پوست را بشویید. برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید  این روش را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید، این درمان خانگی به رفع لکه‌ها، تاول و قرمزی و جوش‌های خارش‌دار کمک می کند.

درمان آبله مرغان با عسل

درمان آبله مرغان در کودکان

از آنجایی که آبله مرغان نوعی بیماری ویروس است بنابراین، تجویز آنتی بیوتیک گزینه مناسبی برای درمان آن نیست. تنها در صورتی که باکتری‌ها عامل آلوده شدن زخم های ناشی از آبله مرغان باشند، تجویز آنتی بیوتیک از سوی پزشک انجام می‌شود. برای درمان این بیماری داروهای ضد ویروسی تجویز می شود که به موارد زیر بستگی دارد:

  • سن و سلامت کودک
  • میزان عفونت
  • زمان شروع درمان

درمان خارش آبله مرغان 

اقدامات زیر به رفع خارش و ناراحتی‌های ناشی از آبله مرغان در کودک کمک می کند:

  • استفاده از کمپرس‌های خنک یا طی چند روز هر 3 الی 4 ساعت یکبار کودک را با آب ولرم حمام کنید.
  • بدن کودک را خوب خشک کنید (به هیچ وجه بدن را مالش ندهید).
  • از لوسیون کالامین در قسمت خارش دار استفاده کنید (در نزدیک چشم استفاده نکنید).

حتما بخوانید: پماد کالامین برای چیست


  • کرم‌های تسکین‌دهنده را در داروخانه تهیه و استفاده کنید.

درمان آبله مرغان در کودکان

درمان آبله مرغان در بزرگسالان

درمان آبله مرغان در بزرگسالان فقط شامل استراحت است. البته به  به علت خطرات بیشتر بیماری زونا در افراد بزرگسال مبتلا به آبله مرغان، حتما درمان باید طبق نظر پزشک باشد. استراحت در این شرایط نه تنها باعث بهبودی فرد می شود، بلکه مانع از انتقال بیماری به دیگران هم می شود. آبله مرغان در بزرگسالان تنها در موارد شدید نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد. درمان این بیماری قبل از هر چیزی به اتمام دوره بیماری نیاز دارد. در عین حال، می توانید برای کاهش تب و خارش های پوستی از درمان های دارویی و خانگی استفاده کنید. مصرف برخی داروها نظیر آنتی هیستامین‌ها و پمادها و سایر داروهایی تجویز شده در بهبودی شما موثر هستند.

برخی درمان های آبله مرغان برای بزرگسالان شامل موارد زیر است:

1. حمام‌ خنک

حمام کردن با جو دوسر کلوئیدی و جوش شیرین در تسکین علائم موثر عمل می کند.

2. داروهای کاهش درد بدون نسخه

مصرف داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن (تایلنول) می‌توانند  در کاهش هرگونه تب یا دردهای بدن مفید باشند.

درمان آبله مرغان در بزرگسالان:داروهای کاهش درد بدون نسخه

3. پوشیدن لباس‌های نخی و نازک

پوشیدن لباس‌های نخی و نازک برای کاهش خارش ناشی از آبله ها موثر است.

4. مصرف غذاهای سبک

مصرف غذاهایی که طبع معتدل دارند مانند آش‌ها و سوپ‌ها و نوشیدن مایعات فراوان در بهبودی شما نقش موثری دارند.

در چه صورت جای آبله مرغان می ماند

بطور کلی، جای آبله مرغان بعد از حدوداً 4-5 روز اول ظاهر می شود. معمولاً جوش های آبله مرغان باعث ایجاد اسکار دائمی نمی شوند مگر آنکه جای آبله مرغان دچار عفونت شدیدی شود یا اینکه دائم روی زخم ها کنده شود. بهرحال، جای آبله مرغان معمولا دائمی باقی نمی ماند و طی 6 ماه الی 1 سال رفع می شود.

درمان جای آبله مرغان با طب سنتی

1. عسل

مالیدن عسل خالص و طبیعی اولین روش درمان جای آبله مرغان در طب سنتی است.


حتما بخوانید: درمان خانگی سوختگی با عسل و داروهای گیاهی


2. روغن زیتون

روغن زیتون روش دیگر درمان جای آبله مرغان است.برای این منظور  روغن زیتون خالص و طبیعی را بصورت موضعی روی نواحی ماساژ دهید.

3. سرکه سیب

استفاده موضعی از سرکه سیب در درمان جای آبله مرغان در بزرگسالان و همچنین کودکان موثر است. نکته مهم استفاده از سرکه سیب طبیعی است. پنبه را درون محلول سرکه سیب ببرید و روی موضع بمالید؛ اجازه دهید سرکه سیب حداقل 15 تا 20 دقیقه روی موضع بماند.

درمان جای آبله مرغان با طب سنتی: سرکه سیب

لیموترش

استفاده از لیموترش یکی دیگر از درمان جای آبله مرغان در بزرگسالان و همچنین کودکان در طب سنتی است. برای این کار آب لیموترش را روی موضع بمالید و اجازه دهید حداقل 15 تا 20 دقیقه روی پوست بماند.

ماسک خیار

استفاده از ماسک خیار یک درمان گیاهی برای رفع جای آبله مرغان است. برای تهیه این ماسک خیار را برش بزنید و تکه هایی آن را روی موضع قرار دهید و اجازه دهید حداقل برای 20 تا 30 دقیقه روی نواحی بماند.

درمان جای آبله مرغان با طب سنتی: ماسک خیار

جوش شیرین

جوش شیرین هم برای درمان جای آبله مرغان موثر است. برای اینکار مقداری جوش شیرین را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیر بدست آید. حالا موضع را با آب مرطوب کرده و خمیر را روی آن قرار دهید. بعد از گذشت 10 تا 15 دقیقه موضع را با آب گرم بشویید.

آلوئه ورا

استفاده از آلوئه ورا نیز برای درمان جای جوش های آبله مرغان مفید است. برای درمان جای آبله مرغان یک برگ تازه آلوئه ورا را برش بزنید و عصاره آن را خارج کنید و روی موضع بمالید.


حتما بخوانید: خواص آلوئه ورا برای پوست


روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخدوس نیز به درمان جای آبله مرغان کمک می کند. برای درمان جای آبله مرغان روغن اسطوخودوس را روی نواحی بریزید و روی پوست ماساٰژ دهید.

درمان جای آبله مرغان با طب سنتی: روغن اسطوخدوس

پماد برای از بین بردن جای آبله مرغان

برای استفاده از کرم و پماد برای از بین بردن جای آبله مرغان فرد بیمار حتما باید توسط پزشک معاینه شود. زیرا این درمان تخصصی است و هر شخص کرم و یا پماد مناسب خود را لازم دارد. ولی بطور کلی استفاده از کرم ها و پماد های لایه بردار برای از بین بردن جای آبله مرغان موثر است. پماد هایی مانند پماد ترتینوئین 0.05 درصد یا کرم های لایه بردار از هر برندی برای این منظور استفاده می شوند.

از بین بردن جای آبله مرغان قدیمی

میکرونیدلینگ یک روش موثر برای از بین بردن جای آبله مرغان قدیمی است. با استفاده از روش آراف فرکشنال انرژی رادیوفرکانسی به میکرونیدلینگ افزوده میشود. یعنی گرمایی که از انرژی رادیوفرکانسی ایجاد می شود، از طریق سوزن های بسیار ریز میکرونیدلینگ وارد لایه درم پوست می شود و این کلاژن سازی و تولید الاستین در سطح پوست را در پی دارد. در این روش انرژی آر اف با نفوذ به به عمق پوست، به درمان جای آبله مرغان قدیمی کمک زیادی می کند.

از بین بردن جای آبله مرغان با لیزر

استفاده از لیزر درمانی روش رایجی برای درمانی جای زخم است. این درمان در کاهش ظاهر زخم های قدیمی، جای زخم های آبله مرغان فرو رفته موثر است و باعث کاهش رنگ جای اسکارها می شود. انواع مختلفی از لیزر براى این رفع جای زخم وجود دارد که شامل لیزر تخریبى و لیزر غیر تخریبى است، که حالت اول کمى تهاجمی تر از حالت دوم است. درمان با لیزر به صورت سرپایی و بدون نیازی به آرام بخش است. پزشک قبل از انجام لیزر از یک بی حسی موضعی برای بی حس کردن موضع استفاده می کند. انجام این فرایند به حدود ١5 دقیقه تا ٢ ساعت، بسته به محل و گستردگى اسکار نیاز دارد.

از بین بردن جای آبله مرغان با لیزر

سخن پایانی:

آبله مرغان بیماری ویروسی است که با تب و ایجاد تاول هایی روی پوست ظاهر می شود. علاوه بر درمان های خانگی و دارویی مصرف برخی غذاها برای درمان این بیماری موثر هستند.


مقالات مرتبط:

عوارض و خطرات ابتلا به آبله مرغان در دوران بارداری

بهترین روش های درمان جای زخم آبله مرغان

از
30
رای