چگونه احساسات منفی به بدن و سلامت کلی آسیب می رسانند + عوارض استرس و اضطراب بر سلامتی

چگونه احساسات منفی به بدن و سلامت کلی آسیب می رسانند + عوارض استرس و اضطراب بر سلامتی احساسات منفی مثل: استرس، ترس، عصبانیت، حسادت و ... می تواند آسیب های جسمی، روحی و روانی زیادی بر سلامتی داشته باشد. مثلا خشم و عصبانیت می تواند باعث افزایش خطر حمله قلبی شود.

احساسات تنها یک واژه زیبا نیست! نحوه تفکر و احساسات ما مستقیما بر روی نحوه زندگی ما تاثیرگذار است. مفاهیم معمولی پزشکی و شفابخشی می گوید: سلامتی با شیوه زندگی، ژنتیک و قرار گرفتن در معرض عفونت در ارتباط است. اما علاوه بر این عوامل، بین وضعیت عاطفی و سلامت همبستگی مستقیمی وجود دارد. احساسات بر سلامت شخصی، خود شما به عنوان یک فرد، مهارت های اجتماعی و موفقیت شما در جامعه تاثیرگذار است. برخورد با احساسات، به ویژه احساسات منفی، برای بقا بسیار مهم است. احساساتی که بروز داده نمی شود ممکن است در دراز مدت به یک فاجعه تبدیل شود. بنابراین، همیشه بروز احساسات مهم است.

سلامت عاطفی خوب این روزها یک پدیده نادر است. احساسات منفی مانند: اضطراب، استرس، ترس، عصبانیت، حسادت، نفرت، تردید و بی تاب بودن می تواند تا حد زیادی بر سلامتی تأثیر بگذارد. برخی از حوادث مانند: اخراج از شغل، گذراندن یک ازدواج آشفته، تجربه مسائل پولی یا مقابله با مرگ یک دوست عزیز می تواند آسیب های روحی و روانی بر سلامتی ذهنی و عاطفی ایجاد کند و به نوبه خود عوارض خود را برای سلامتی به دنبال داشته باشد. در اینجا 10 مورد از بیشترین حالاتی که احساسات به سلامتی آسیب می رسانند، ارائه شده است:

تاثیر احساسات منفی بر سلامتی

10 مورد از احساساتی که به سلامتی آسیب می رسانند

1. خشم و عصبانیت

خشم به عنوان یک احساس شدید در پاسخ به احساس بیهودگی، صدمه دیدن، ناامیدی یا تهدید تعریف می شود. اگر سریع و به روشی سالم بروز داده شود، عصبانیت برای سلامتی مفید است. اما بیشتر اوقات عصبانیت برای سلامتی مضر است. به ویژه، عصبانیت می تواند بر توانایی استدلال تأثیر بگذارد و باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شود. عصبانیت واکنش «پاسخ جنگ یا گریز» را در بدن افزایش می دهد، بنابراین منجر به ترشح بیش از حد هورمون های استرس مانند: آدرنالین، نورآدرنالین و کورتیزول می شود. این امر باعث می شود که آمیگدال مغز (ناحیه ای که درگیر احساسات است) بیش از حد واکنش نشان دهد، و خون بیشتری به لوب فرونتال (ناحیه مسئول استدلال) وارد می کند. خون اضافی در ناحیه استدلال می تواند روند تفکر را مختل کند. به همین دلیل مردم می گویند که «عصبانیت کور است». این حالت می تواند به پرتاب تلفن، لپ تاپ یا هر چیز دیگری که در آن لحظه حمل می کنید، منجر شود.

علاوه بر این، عصبانیت منجر به سفت شدن رگ های خونی و در نتیجه افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و افزایش سرعت تنفس می شود. اگر این اتفاق به طور مکرر رخ دهد، باعث پارگی در دیواره شریان می شود. مطالعه ای در سال 2000 که در گزارش های مجله گردش خون منتشر شده است نشان می دهد که تمایل به عصبانیت، مردان و زنان میان سال با فشار خون عادی را مستقل از عوامل خطرزای بیولوژیکی، در معرض خطر قابل توجه بیماری قلب کرونری و مرگ قرار می دهد. یک مطالعه در سال 2014 که در ژورنال قلب اروپا منتشر شد، نتیجه گرفت که اندکی پس از دو ساعت عصبانیت شدید، احتمال بروز حوادث قلبی عروقی بیشتر است.

یک مطالعه دیگر در سال 2014 که در ژورنال آمریکایی قلب و عروق منتشر شده است، تأثیر مختلف عصبانیت بر بیماری های قلبی عروقی را نشان داد و نتیجه گرفت که عصبانیت با یک اتونومیک کاردیوتوکسیک و همودینامیک قلب و عروق بیشتر همراه است. مطالعه ای که اخیرا در سال 2015 در همان ژورنال منتشر شده، گزارش داده است که در طی دو ساعت پس از احساس شدید عصبانیت، خطر حمله قلبی 8.5 برابر بیشتر است. این تجزیه و تحلیل پس از بررسی ارتباط بین محرک های حاد و خطر بالای ایست قلبی انجام شد.

عصبانیت یک انرژی ناگهانی موقتی را به همراه دارد که ما را کور کرده و ناحیه ای از مغز را مسدود می کند که به ما در تشخیص صحیح و غلط کمک می کند. علاوه بر این، طبق تحقیقات سال 2008 که در مجله مغز، رفتار و مصونیت منتشر شده است، به دلیل واکنش پذیری بالای کورتیزول، 40 درصد سرعت ترمیم زخم را کاهش می دهد. عصبانیت همچنین باعث افزایش سطح سیتوکین ها (مولکول های ایمنی بدن که باعث التهاب می شوند) می شود که خطر ابتلا به آرتروز، دیابت و سرطان را افزایش می دهد. برای کنترل عصبانیت، ورزش منظم را نیز انجام دهید، تکنیک های آرامش را یاد بگیرید و حتی از مشاوره کمک بگیرید.

چگونه احساسات منفی به بدن آسیب می رسانند

2. نگرانی

نگرانی مزمن می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی شود. بر طحال تأثیر می گذارد و معده را تضعیف می کند. این امر باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد انتقال دهنده های عصبی به خصوص سروتونین می شود. بنابراین، وقتی بسیار نگران می شوید، بدن مواد شیمیایی را دریافت می کند که آن را راهنمایی می کند تا به معده ناراحت یا ضعیف واکنش نشان دهد. نگرانی یا وسواس در مورد یک موضوع خاص منجر به مشکلاتی مانند: استفراغ، اسهال، مشکلات معده و سایر مشکلات پزشکی مزمن می شود. نگرانی بیش از حد همچنین با درد قفسه سینه، فشار خون بالا، ضعف ایمنی و پیری زودرس مرتبط است.

علاوه بر این، نگرانی بیش از حد در مورد یک چیز خاص، فشار زیادی به عضلات معده وارد می کند، که به نوبه خود باعث فشار بر معده می شود. هر گونه فشار بر روی معده، احساس معده را تغییر می دهد. به عنوان مثال، ممکن است موقعیت هایی را تجربه کرده باشید که به دلیل نگرانی بیش از حد، «حس پروانه در معده» خود داشته باشید. نگرانی بیش از حد برای روابط شخصی نیز بد است.

مطالعه ای در سال 2011 که توسط یک عضو هیئت علمی دانشگاه Case Reserve در گزارشی از روان شناسی انجام شده است، اظهار داشت: نگرانی می تواند آنقدر مزاحم و وسواسی باشد که بتواند در زندگی فرد تداخل ایجاد کرده و سلامت روابط اجتماعی را به خطر بیندازد. در عین حال، نگرانی می تواند باعث هواس پرتی یا نادیده گرفتن سلامت عمومی شود. نگرانی بیش از حد، آرامش ذهنی  را به هم می ریزد، لذت بردن از یک خواب سالم را سخت تر می کند. اختلال خواب از جهات مختلفی می تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد.

احساسات منفی کدامند و چه تاثیری بر بدن دارد

3.  غم و اندوه

از بین احساساتی که در طول زندگی تجربه می کنید، غم و اندوه ماندگارترین احساس است. غم و اندوه باعث ضعف ریه ها و باعث خستگی و تنگی نفس می شود. با تنگ کردن راه عبوری تنفس در لوله های نایژه ای، جریان آسان نفس را مختل می کند. هنگامی که سرشار از غم و اندوه و هستید، نفس شما نمی تواند به راحتی از داخل ریه ها جاری و خارج شود، در نتیجه منجر به حملات آسم یا سایر مشکلات نایژه ای می شود. گزارش منتشر شده سال 2003 در مجله "طب سوزنی امروز" بیان کرد، که غم و اندوه از قلب ناشی می شود، به ریه ها آسیب می زند، سپس آسیب آن به قلب می رسد. اگر ریه‌ها واقعاً آسیب دیده باشند، باید به دنبال علائم دیگر ریه چی (qi) یا کمبود یین (yin)، مانند: سرفه، تنگی نفس و ... باشید.

افسردگی و غم همچنین می تواند به پوست آسیب برساند و حتی می تواند باعث یبوست و کم شدن اکسیژن خون شود. همچنین، افرادی که دچار افسردگی می شوند، تمایل دارند به راحتی وزن خود را افزایش یا کاهش دهند و حتی به راحتی به مواد مخدر یا سایر مواد مضر اعتیاد پیدا می کنند. هنگامی که احساس غم و اندوه می کنید، مانع از ریختن اشک های خود نشوید. اجازه دادن برای جاری شدن اشک ها باعث می شود تا احساسات خود را بروز دهید. جالب توجه است که در واقع اشک های عاطفی حاوی هورمون های استرسی و انتقال دهنده های عصبی مرتبط با استرس هستند.

اثرات احساس غم و اندوه بر سلامتی بدن

4. استرس

هر شخص نسبت به استرس احساس یا واکنش متفاوتی نشان می دهد. استرس خفیف می تواند برای سلامتی مفید باشد و می تواند به شما در انجام بهتر کارها کمک کند. با این حال، هنگامی که استرس بیش از حد است، می تواند منجر به فشار خون بالا، آسم، زخم معده و سندرم روده تحریک پذیر شود. در حقیقت، استرس نقش مهمی در بیماری های قلبی دارد. استرس باعث افزایش فشار خون و کلسترول می شود. به علاوه، این امر، عادات و رفتارهای ناسالم مانند: سیگار کشیدن، عدم تحرک جسمی و پرخوری را ترغیب می کند. همه این عوامل ممکن است به دیواره شریان آسیب برساند و می تواند مشکلات قلبی ایجاد کند. استرس به صورت علائمی مانند: میگرن، دندان قروچه، تپش قلب، احساس گرسنگی، خستگی، بی خوابی، حالت تهوع و کاهش اشتها آشکار می شود. در حقیقت، استرس می تواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر شود، از جمله:

  • مشکل آسم
  • ریزش بیش از حد مو و حتی طاسی
  • زخم های دهان و خشکی بیش از حد
  • مشکلات روحی مانند بی خوابی ، سردرد ، تغییر شخصیت و تحریک پذیری
  • بیماری قلبی عروقی و فشار خون بالا
  • دردهای اسپاسمی در گردن و شانه ها، درد عضلانی اسکلتی، درد کمر و درد انواع مختلف مچ پا و مفاصل عضلانی جزئی و تیک های عصبی
  • شیوع بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس
  • دستگاه تناسلی ناسالم که منجر به اختلالات قاعدگی و عفونت های مکرر واژن در زنان و ناتوانی جنسی و انزال زودرس در بین مردان می شود.
  • بیماری های دستگاه گوارش از جمله ورم معده، زخم معده و اثنی عشر، کولیت اولسراتیو و روده بزرگ تحریک پذیر

عوارض استرس بر سلامتی

5.  تنهایی

تنهایی احساسی است که باعث می شود فرد گریه کند و به درون مالیخولیای عمیق برود. این باعث ایجاد ناسازگاری در ریه ها شده و جریان مناسب خون و اکسیژن را در گردش بدن متوقف می کند. در حقیقت، تنهایی به طور فزآینده ای تبدیل به یک خطر سلامت عمومی جدی می شود. همچنین می تواند به اندازه خطر بروز عصبانیت ناگهانی شدید، خطرناک باشد. هنگامی که تنها هستید، مغز هورمون های استرس بیشتری مانند کورتیزول را ترشح می کند، که می تواند باعث افسردگی شود. این ممکن است بیشتر بر فشار خون و کیفیت خواب تأثیر بگذارد.

مطالعه ای در سال 2012 که در مجله سالمندی و سلامت منتشر شده است، حاکی است که تنهایی با احتمال بیشتری با داشتن یک مشکل سلامت روان در سالمندان همراه است. مطالعه دیگری که در سال 2016 در مجله علم پیرشناسی منتشر شد، تأثیرات مستقیم، غیرمستقیم و تعدیل شده تنهایی بر سلامتی را که فوراً نیاز به برطرف شدن دارند، برجسته می کند. این مطالعه همچنین ارتباط بین تنهایی و کاهش قدرت شناختی در دوره سالمندی و میزان بازگرداندن این کاهش قدرت از طریق مداخله را برجسته می کند.

یک مطالعه منتشر شده در سال 2015 در مجله قبل، گزارش داد که تنهایی و انزوا اجتماعی، عوامل خطر بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی است. با این حال، مطالعات بیشتری لازم است تا بررسی شود که آیا مداخلاتی که تنهایی و انزوای اجتماعی را هدف قرار می دهد، می تواند به جلوگیری از بروز این مشکلات کمک کند. نه فقط تنهایی به قلب و مشکلات روانی مرتبط است، بلکه می تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند. افرادی که تنها هستند، در پاسخ به استرس، بیشتر در معرض ترکیبات التهابی قرار دارند، که می تواند ایمنی را تضعیف کند.

عوارض احساسات منفی بر بدن

6. ترس

ترس یک احساس است که عملاً می تواند اعتماد به نفس، روحیه، اعتقاد و خوشبختی را پایان دهد. ترس منجر به اضطراب می شود، که می تواند به کلیه ها، غدد فوق کلیوی و حتی گاهی دستگاه تناسلی آسیب برساند. وضعیت ترس باعث افت جریان انرژی در بدن می شود و بدن را مجبور می کند برای محافظت از خود منقبض شود و منجر به افت سرعت تنفس و کاهش گردش خون شود، که در ادامه منجر به رکود مغزی می شود، بنابراین دست ها و پاهای شما به معنای واقعی کلمه از ترس یخ می زند.

علاوه بر این، وقتی ترس را تجربه می کنید، کلیه بیش از همه قسمت های بدن تحت تاثیر قرار می گیرد. این بدان دلیل است که بخشی از مغز که عملکرد کلیه را کنترل می کند، کند می شود. این امر منجر به تکرر ادرار و نگرانی های مختلف دیگری در رابطه با سلامت کلیه می شود. همچنین ترس باعث می شود غدد فوق کلیوی هورمون های استرس بیشتری ترشح کنند که این امر اثرات مخربی دیگری بر بدن دارد. وضعیت ترس شدید باعث درد و بیماری در غدد فوق کلیوی، کلیه ها و کمر و همچنین اختلالات دستگاه ادراری می شود. در كودكان، این احساس می تواند از طریق شب ادراری در رختخواب بیان شود، كه رابطه نزدیکی با اضطراب و عدم امنیت دارد.

عوارض احساسات منفی مثل ترس بر بدن

7.  شوک

شوک عبارت است از ضربه روحی ناشی از وضعیت غیر منتظره که شما را از پا در می آورد و قادر به کنار آمدن با آن نیستید. شوک ناگهانی می تواند تعادل طبیعی بدن را مختل کند و باعث هایپر اروزال و ترس شود. حتی سیستم عصبی «گیر می کند». شوک به خصوص برای قلب و کلیه ها ناتوان کننده است. واکنش آسیب دیدگی در بدن، آدرنالین اضافی را از غدد فوق کلیوی که در بالای کلیه ها قرار دارد آزاد می کند. این به نوبه خود باعث می شود قلب با تنگی نفس، بی خوابی، استرس و اضطراب واکنش نشان دهد.

شوک معمولاً در مغز رخ می دهد و در واقع می تواند ساختار مغز را تغییر دهد. این ممکن است ناحیه همگرایی قشر فرونتال (مغز عاطفی) و بقا مغز را تغییر دهد. اثرات سلامتی جسمی ناشی از ضربه روحی یا شوک عاطفی ممکن است شامل کمبود انرژی، رنگ پریدگی پوست، مشکل در تنفس، تپش سریع قلب، مشکلات خوردن و خواب، اختلال عملکرد جنسی و درد مزمن باشد.

چگونه احساس منفی به بدن آسیب می رساند

8. بی حوصلگی و نفرت

احساسات نفرت و بی تاب بودن می تواند بر روده و سلامت قلب تأثیر بگذارد و منجر به درد در قفسه سینه، فشار خون بالا و تپش قلب شود. نفرت یا بی حوصلگی باعث می شود تا شما به شکلی واکنش نشان دهید که هورمون های استرس را در بدن آزاد کند، و این باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب غیر طبیعی می شود. یک مطالعه در سال 2003 که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، حاکی از آن است که عدم تحمل و خصومت، جوانان را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار می دهد.

هر چه این رفتارها شدیدتر باشد، خطر بیشتر می شود. یک مطالعه در سال 2015 که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است و نشانگرهای ژنتیکی مرتبط با پیری سلولی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، نتیجه گرفت که افرادی که بی تاب هستند، نسبت به افرادی که کمی راحت تر عمل می کنند با خطر بیشتر پیری بیولوژیکی روبرو هستند. بی تاب بودن برای کبد نیز بد است. مولکول های متراکم شده از عمل بیرون دادن نفس که ناشی از عبارات کلامی نفرت بوده، حاوی سمومی هستند که می توانند به کبد و مثانه آسیب بزنند.

مضرات احساسات منفی بر بدن

9. حسادت و رشک

حسادت، سرخوردگی و رشک مستقیماً به مغز، مثانه و کبد ضربه می زند. یک مطالعه منتشر شده در سال 2010 در مجله احساسات، زوج های عاشق را که از طریق یک پرده از هم جدا شده بودند، مورد بررسی قرار داد. این مردان و زنان مجبور بودند تا صفحه نمایش رایانه را مشاهده و میزان جذابیت تصاویر بر روی صفحه را ارزیابی کنند. در نیمه این مطالعه، به زنان گفته شد که از مردان شریک زندگی آنها خواسته شده است که میزان جذابیت زنان دیگر را بر روی صفحه نمایش ارزیابی کنند.

محققان سپس واکنش های زنان را مشاهده كردند و نتیجه گرفتند كه زنانی که ثابت شده بیشتر حسادت می کردند، بالاترین میزان حواس پرتی را تجربه کرده اند. این اختلال زمانی در بینایی، فقط در شرایطی اتفاق می افتد که زنان تصور می کردند شرکای آنها جذابیت سایر زنان را ارزیابی می کنند. بنابراین، حسادت توجه شما را از همه چیزهای دیگر سلب کرده و به سمت خود جلب می کند. از این رو، اختلال فکری و اختلال در توانایی دیدن باعث می شود چیزهایی که درست در مقابل شما ظاهر می شوند را از دست دهید.

حسادت علائم استرس، اضطراب و افسردگی را ایجاد می کند که بیشتر منجر به تولید بیش از حد آدرنالین و نورآدرنالین در خون می شود. علاوه بر این، حسادت بر مثانه تأثیر منفی می گذارد. تولید بیش از حد هورمون ها در بدن منجر به رکود خون در کبد می شود که منجر به عدم تعادل تولید صفرا در کیسه صفرا می شود. این اتفاق مانع از سم زدایی می شود. ایمنی ضعیف، بیخوابی، افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب و افزایش سطح آدرنالین، کلسترول بالا و اختلال در هضم غذا رخ می دهد. در مواقع حسادت، سیستم عصبی سمپاتیک سفت می شود، که به نوبه خود می تواند عملکرد قلب را تسریع کرده و باعث افزایش فشار خون شود.

احساس حسادت چه اثری بر سلامتی دارد

10.  اضطراب

اضطراب یک قسمت عادی از زندگی است. اضطراب حاد می تواند تنفس و ضربان قلب را افزایش داده و جریان خون به را به مغز شما در زمانی که به آن نیاز دارید، متمرکز کند. این می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. با این وجود، اگر اضطراب به بخشی از زندگی تبدیل شود، می تواند تأثیر مخربی بر سلامت جسمی و روانی بگذارد. در حقیقت، اضطراب با علائم جسمی مانند: درد، حالت تهوع، تنگی نفس، ضعف یا سرگیجه مشخص می شود که هیچ دلیل فیزیکی مشخصی ندارند. ناراحتی های دستگاه گوارش و اضطراب غالباً دست به دست هم می دهند. اضطراب بر معده، طحال و لوزالمعده تأثیر می گذارد، بنابراین منجر به مشکلاتی مانند هضم نامناسب، یبوست و کولیت اولسراتیو (التهاب روده بزرگ) می شود.

اثرات مخرب احساسات منفی بر سلامتی

اختلالات اضطرابی همچنین شما را در معرض خطر ابتلا به تعدادی از بیماری های مزمن پزشکی قرار می دهد.یک مطالعه در سال 2000 که در مجله تحقیقات روانپزشکی منتشر شد، نشان داد که احساسات منفی بر پیشرفت بیماری عروق کرونر قلب تأثیر می گذارد. این مطالعه ادعا کرده است که اضطراب شایعترین عامل در بروز مشکلات قلبی است، در حالی که عصبانیت اثرات متوسطی بر قلب دارد.

منبع: top10homeremedies

از
5
رای