برای زخم معده چی بخوریم چی نخوریم؛ غذاهای مفید و مضر زخم معده

برای زخم معده چی بخوریم چی نخوریم؛ غذاهای مفید و مضر زخم معده برای زخم معده چی خوبه ؛ برای زخم معده چی بخوریم چی نخوریم ؛ با غذاهای مفید و مضر، بهترین میوه ها و دمنوش برای زخم معده و راه پیشگیری از زخم معده را در سلام دنیا بخوانید.

پزشکان به این امر دست یافته اند که زخم های معده، دردهای سطحی می باشند که در دیواره معده گسترش می یابند. دو دلیل اصلی که منجر به زخم معده می شود، عفونت باکتریایی (هلیکوباکتر پیلوری) و مصرف بدون تجویز داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن و آسپرین.

برای زخم معده چی بخوریم چی نخوریم

زخم معده بوسیله عفونت باکتریایی معمول هستند اما در بیشتر موارد بیماری های معده را باید در مجاری گوارشی رصد کرد. چنین بیماری های زخم معده، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد. متخصصان پیشنهاد دارند که رژیم غذایی مشخصی که شما استفاده کرده و از سرطان معده خلاص شوید وجود ندارد. اما می توانید منابعی را به رژیم غذایی خود اضافه و حذف نمایید تا از آسیب های پیشگیری کنید.


حتما بخوانید: سرطان معده چیست و چه علائمی دارد


برای زخم معده چی خوبه (7 غذای مفید برای درمان زخم معده)

1. غذاهای پروبیوتیک

در مورد زخم معده مصرف غذاهای پروبیوتیک مانند کلم ترش با ادویه و ماست را افزایش دهید. این غذاها خواص بهبود دهنده و کاهش دهنده درد را دارا هستند که برای درمان زخم معده بسیار ضروری می باشند. به علاوه غذاهای پروبیوتیک دارای فیبرهای رژیمی هستند که فعالیت باکتری های مفید و مضر در معده را متعادل نگه می دارد. میل نمودن یک پیاله ماست می تواند حس سوزشی که در زخم معده معمول است را بی اثر کند.

2. سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگ دار به عنوان بهبود دهنده مشکلات زخم معده می تواند موثر باشند. متخصصان سلامت اضافه نمودن سبزیجات برگ دار به رژیم غذایی خود روشی عالی برای دور نگهداشتن شما از زخم معده می باشد. به علاوه متخصصان تغذیه توصیه نموده اند که به علت دارا بودن مواد مغذی اسفناج و کلم میل کنید. این سبزیجات آنزیم های مختلفی دارند که از باکتری هایی که به گسترش درد در موضع دیواره معده کمک می کنند جلوگیری می کند. می توانید اسفناج یا کلم را به صورت خام یا پخته میل کنید. اما از مصرف ادویه جات در حالت پخته پرهیز کنید و به جای آن از گیاهان دارویی تازه استفاده کنید.

غذاهای مفید برای درمان زخم معده

3. روغن زیتون

روغن داروهای گیاهی ضامن سلامتی روح و جسم شما می باشند. به همین علت است که پزشکان توصیه می کنند که روغن زیتون را در رژیم غذایی خود بگنجانید. روغن زیتون دارای امگا 3 و مواد معدنی فراوانی می باشد که نه تنها برای درمان بیماری های دیواره معده مفید است بلکه حرکات نامنظم روده را نیز تنظیم می کند. بنابراین وقتی با زخم معده دست و پنجه نرم می کنید سعی کنید مقدار بیشتری روغن زیتون طبیعی میل کنید تا به حالت طبیعی برگردید.


حتما بخوانید: فواید روغن زیتون برای پوست و مو


4. زردچوبه

بدون شک زردچوبه یکی از ادویه های بسیار عالی می باشد؛ علی رغم باقی ادویه ها می توانید برای درمان زخم معده از زردچوبه استفاده نماید. زردچوبه دارای خواص ضد التهاب آوری می باشد که التهاب ناشی از مصرف زیادی ایبوپروفن و دارو را رفع کند. زخم معده یکی از بیماری های می باشد که فرد را ضعیف کرده و احساس ناراحتی و نگرانی را در فرد ظاهر می کند. می توانید بوسیله اضافه نمودن یک مقدار کم زردچوبه به غذای خودتان این مشکل را حل نمایید و آرامش جسمی خود را برگردانید.

درمان گیاهی و طبیعی زخم معده

بهترین دمنوش برای زخم معده

5. چای سبز

اگر برای درمان سیستم گوارشی تان از چای سبز استفاده می کنید ممکن است بدانید که به علت خواص آنتی اکسیدانی که در این ماده وجود دارد باید مصرفش را افزایش دهید. آنتی اکسیدان برای مقابله با فاکتورهای مخرب سلامتی که چندین بیماری را درگیر می کنند ضروری هستند. زخم معده یکی از آن بیماری ها می باشد و نوشیدن چای سبز می تواند ورم و التهاب را از دیواره معده کاهش دهد. متخصصان تغذیه به این موضوع دست یافته اند که اگر فقط یک لیوان چای سبز دم کشیده را قبل از خواب بنوشید دچار زخم معده نخواهید شد.

6. گوشت پرندگان اهلی

هنگامی که قصد مقابله با زخم معده را دارید به عنوان یک رژیم کوتاه مدت گوشتی گوشت پرندگان اهلی مانند مرغ و بوقلمون بسیار مفید است. مرغ و بوقلمون سرشار از مواد مغذی هستند که تولید صفرا را ارتقا داده و به حذف سموم و مواد زائد و بدون آسیب رساندن به قلب کمک شایانی به این مقابله می کنند. می توانید یک برنامه غذایی متعادلی را برای خود انتخاب نمایید. با این وجود در مصرف پرندگان اهلی مانند مرغ و بوقلمون از اضافه کردن ادویه جات و سس ها به علت افزایش التهاب زخم معده پرهیز کنید.

زخم معده | 7 غذای مفید برای درمان زخم معده و راه پیشگیری از آن

چه میوه هایی برای زخم معده مفید است

7. توت

توت های شیرین و ترش سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که برای کاهش التهاب معده مفید می باشند. توت سیاه، زغال اخته، تمشک دارای خواص التیام بخش برای بدن هستند. زمانی که یک فنجان از توت ها را در رژیم غذایی خود جای می دهید این امر سرعت بهبود بخشیدن به بدن را بالا می برد.

راه ها و نکاتی برای پیشگیری از زخم معده

غذاهای مضر برای زخم معده

1. غذاهای مضر برای زخم معده: غذاهای تند

زخم معده یکی از جدی ترین مشکلات سلامتی است. بنابراین نیاز دارید اثرات مضر غذاهای تند بر دیواره معده را با پرهیز از بین ببرید. برای مثال از سس ها، چاشنی ها، فلفل قرمز، ترب کوهی و فلفل سیاه پرهیز کنید.


حتما بخوانید: علائم زخم معده چیست


2. غذاهای مضر برای زخم معده: کافئین

پزشکان توصیه می کنند به این علت که نوشیدنی های کافئین دار امکان سوزش در معده را افزایش می دهند از نوشیدن چای و قهوه پرهیز کنید. همچنین اگر می خواهید درمان زخم معده در مدت زمان کوتاهی صورت پذیرد از نوشیدن نوشابه های کافئین دار پرهیز نمایید.

برای پیشگیری از زخم معده چه کنیم؟

3. غذاهای مضر برای زخم معده: غذاهای سرخ کردنی

ممکن است هم از خوردن سیب زمینی سرخ شده یا سس های مختلف خوشمزه لذت ببرید اما این غذاها می توانند شرایط را بدتر کنند. غذاهای سرخ کردنی درد را در دیواره معده افزایش داده و دوره نقاهت را به تاخیر می اندازند.

4. غذاهای مضر برای زخم معده: سوپ های چرب

سوپ های چرب می توانند مشکلات گوارشی برای افرادی که زخم معده دارند ایجاد کند. از طرف دیگر آبگوشت چرب و یا سس های چرب منجر به التهاب در دیواره معده می شود. بنابراین اگر دچار زخم معده شده اید از سوپ و آبگوشت های چرب پرهیز کرده و غذاهای سبک با ادویه کم میل نمایید.

غذاهای مضربرای  زخم معده کدامند؟

5. غذاهای مضر برای زخم معده: تنور پزها

کیک، کلوچه، بیسکویت و دیگر محصولات خبازی می تواند شرایط را بدتر نماید. بنابراین نیاز دارید تا تقریبا از تنورپزها پرهیز نمایید تا دوره نقاهت زخم معده در زمان کوتاه تری انجام گیرد.

نکات پیشگیری از زخم معده

این حقیقت وجود دارد که بیماری های معده می تواند به بیماری های مزمن منجر گردد. می توانید با انجام دادن نکات پیشگیرانه خطرات ابتلا به زخم معده را کاهش دهید. توجه داشته باشید که می توانید درمان های خانگی زیادی برای زخم معده در فضای مجازی بیابید. با این وجود درمان های خانگی همیشه کارساز نیستند به خصوص وقتی که احساس سوزش مکرر در سینه و معده خود دارید. در این مورد باید خود درمانی یا درمان های خانگی پرهیز کنید و در پی درمان دارویی فوری باشید. زخم معده قابل درمان می باشد و با تجویز داروهای مناسب توسط پزشک معالج بعد از معاینات کلی صورت می پذیرد.

با این حال نکات پیشگیری که در زیر موجود می باشند باید بعد از تشخیص علائم زخم معده مانند حس سوزش در معده بعد از وعده غذایی انجام داده تا در جهت کاهش اثرات مخرب گام برداریم.

  • مصرف مایعات را افزایش دهید. این مایعات را از سبزیجات و میوه های تازه تامین کنید.
  • از مصرف شکلات که سوزش قلب را در افراد تشدید می کند پرهیز کنید.
  • گوجه به علت ایجاد سوزش در معده و سینه پرهیز شود.
  • از مصرف سبزیجات خام پرهیز کنید.
  • از روغن و ادویه کم در غذای خود استفاده نمایید.
  • شام حداقل دو ساعت قبل از خواب میل شود.
  • غذایتان را قبل از احساس گرسنگی کم و با وعده های مرتب میل نمایید.
  • قبل از گرسنگی، وعده غذایی داشته باشید.
سخن آخر

زخم معده دردی سطحی بوده که در دیواره معده گسترش می یابد. برای درمان زخم معده برخی غذاها مفیدند مثل: زردچوبه و توت. همچنین از برخی غذاها برای پیشگیری از زخم معده باید پرهیز کرد. صرف داشتن یک رژیم غذایی، نمی توانید از زخم معده رهایی یابید اما می توانید از تشدید دوباره زخم معده جلوگیری کنید. به این علت که طب می تواند تضمین کامل در بهبود شما داشته باشد، پیشنهاد می کنیم با پزشک متخصص مشورت نمایید.


مقالات مرتبط:

بهترین درمان خانگی زخم معده با گیاهان دارویی و طبیعی

بررسی تاثیر رژیم غذایی بر زخم معده
 

از
18
رای