پماد کتوکونازول برای چی خوبه، روش مصرف و عوارض آن

پماد کتوکونازول برای چی خوبه، روش مصرف و عوارض آن پماد کتوکونازول یک داروی ضد قارچ است که برای درمان عفونت‌هایی مانند عفونت پای ورزشکاران، خارش جاک، کرم حلقوی و پوسته پوسته یا شوره سر استفاده می‌شود. با پماد ضد قارچ پوستی کتوکونازول، در سلام دنیا بیشتر آشنا شوید.

پماد کتوکونازول داروی ضد قارچی است که به صورت موضعی مصرف می‌شود. این دارو با خاصیت ضدقارچی که دارد به رفع مشکلات پوستی ناشی از قارچ کمک می‌کند که به صورت شایع در پای ورزشکاران دیده می شود. در این مقاله از سلام دنیا به معرفی پماد کتوکونازول، موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض احتمالی آن می‌پردازیم. 

پماد کتوکونازول برای چیست؟ (پماد ضد قارچ پوستی)

پماد کتوکونازول یک داروی ضد قارچ است که برای درمان عفونت‌هایی مانند عفونت پای ورزشکاران، خارش جاک، کرم حلقوی و سبوره (پوست خشک، پوسته پوسته یا شوره سر) استفاده می‌شود. کتوکونازول موضعی همچنین برای درمان عفونت قارچی به نام پیتریازیس استفاده می‌شود که باعث ایجاد لکه‌های پوسته‌دار روی پوست گردن، سینه، بازوها یا پاها می‌شود.

نکات مهم در مصرف  پماد کتوکونازول 

اگر به کتوکونازول حساسیت دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. از پزشک یا داروساز بپرسید که آیا استفاده از این دارو در موارد زیر بی خطر است یا خیر:

  • آسم یا آلرژی به سولفیت؛
  • واکنش آلرژیک به یک داروی ضد قارچ مانند کلوتریمازول، اکونازول یا میکونازول.
  • اگر باردار هستید قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید.
  • در حین استفاده موضعی از کتوکونازول نباید از شیر بدهید.
  • همیشه دستورالعمل های روی برچسب دارو را در مورد استفاده از این دارو برای کودک دنبال کنید.

حتما بخوانید: قرص کتوکونازول برای چیست


پماد کتوکونازول برای چیست

نحوه مصرف پماد کتوکونازول (پماد برای قارچ پوستی)

این دارو را دقیقاً طبق دستورالعمل روی برچسب یا طبق دستور پزشک استفاده کنید. دستورالعمل های مصرف ارائه شده همراه با دارو را بخوانید و به دقت دنبال کنید. اگر این دستورالعمل ها را نمی فهمید از پزشک یا داروساز خود راهنمایی بخواهید.

  • این دارو را نخورید. داروی موضعی فقط برای استفاده روی پوست است.
  • روی زخم های باز یا پوست تحریک شده نیز استفاده نشود.
  • اگر این دارو وارد چشم، بینی یا دهان شما شد، با آب شستشو دهید.
  • قبل از استفاده از کرم، فوم یا ژل کتوکونازول، پوست را تمیز و خشک کنید.
  • استفاده زیاد از داروی کتوکونازول یا استفاده بیشتر از مقدار تجویز شده، تاثیر آن را سریع‌تر نمی‌کند و ممکن است عوارض جانبی را افزایش دهد.
  • قبل و بعد از مصرف این دارو دست های خود را بشویید.
  • این دارو ممکن است قابل اشتعال باشد. در نزدیکی حرارت زیاد یا شعله باز یا هنگام سیگار کشیدن از آن استفاده نکنید. تا زمانی که دارو به طور کامل روی پوست شما خشک نشده است از گرما یا استعمال دخانیات خودداری کنید.
  • شامپو کتوکونازول برای استفاده روزانه نیست. حداقل 3 روز بین استفاده ها فاصله باشد.
  • از این دارو برای تمام مدت زمان تجویز شده استفاده کنید، حتی اگر علائم شما به سرعت بهبود یابد. نادیده گرفتن دوز می تواند خطر ابتلا به عفونت مقاوم به دارو را افزایش دهد.
  • اگر علائم شما پس از 2 تا 4 هفته از درمان شروع به بهبود نکردد، یا اگر وضعیت شما بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • کتوکونازول را به صورت موضعی در دمای اتاق و دور از نور نگهداری کنید و در یخچال یا فریز نگذارید.

در صورت فراموش کردن یک نوبت از پماد کتوکونازول چه کنیم؟

در اسرع وقت از دارو استفاده کنید، اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرا رسیده است، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید. هم زمان دو دوز از دارو را مصرف نکنید.

آیا مصرف بیش از حد پماد کتوکونازول خطرناک است؟

انتظار نمی رود مصرف بیش از حد کتوکونازول موضعی خطرناک باشد. اگر کسی به‌طور تصادفی دارو را بلعیده اید، به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید.


حتما بخوانید: خواص پماد دایمتیکون برای پوست


نحوه مصرف پماد کتوکونازول

هنگام مصرف پماد کتوکونازول از چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟

  • از تماس این دارو با چشم جلوگیری کنید. در صورت تماس، با آب ها را بشویید.
  • از پوشاندن نواحی پوست تحت درمان با لباس های تنگ و مصنوعی (مانند نایلون یا پلی استر) که اجازه نمی‌دهد هوا به پوست شما برسد، خودداری کنید. اگر روی پاهایتان استعمال کردید، جوراب نخی تمیز و صندل یا کفشی بپوشید که اجازه گردش هوا را می‌دهد. پاهای خود را تا حد امکان خشک نگه دارید.
  • اگر در حال درمان پیتریازیس هستید، ممکن است لازم باشد از نور خورشید دوری کنید. دستورات پزشک خود را دنبال کنید.
  • از استفاده از محصولات پوستی که می‌توانند باعث تحریک شوند، مانند صابون‌های تند، شامپو، رنگ مو یا مواد شیمیایی، پاک‌کننده‌های مو یا موم‌ها، یا محصولات پوستی حاوی الکل، ادویه‌ها، مواد قابض یا لیموترش خودداری کنید.
  • از مصرف سایر داروها در مناطقی که با کتوکونازول موضعی درمان می کنید، خودداری کنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید.

عوارض پماد کتوکونازول چیست؟

در صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک، کمک فوری پزشکی دریافت کنید: کهیر؛ تنگی نفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو. همچنین اگر موارد زیر را دارید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

  • سوزش یا سوزش شدید پس از مصرف این دارو؛
  • قرمزی، درد، یا ترشح از پوست درمان شده؛ یا تنگی نفس.

عوارض جانبی رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نازک شدن مو؛
  • تغییر در رنگ یا بافت موها؛
  • پوست خشک؛ یا خارش خفیف

حتما بخوانید: دلیل نازک شدن موی سر چیست


این لیست کاملی از عوارض جانبی نیست و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.

پماد کتوکونازول برای قارچ پوستی

تداخلات دارویی کتوکونازول 

داروهایی که روی پوست استفاده می شود احتمالاً تحت تأثیر داروهای دیگری که استفاده می کنید نیست. اما خیلی داروها میتوانندروی هم اثر بگذارند. به هر یک از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود در مورد تمام داروهایی که استفاده می کنید، از جمله داروهای نسخه ای و بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی اطلاع دهید.

مهمترین اطلاعاتی که باید در مورد کتوکونازول موضعی بدانیم چیست؟

تمام دستورالعمل های روی برچسب و بسته داروی را دنبال کنید. به هر یک از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود در مورد تمام شرایط پزشکی، آلرژی ها و همه داروهایی که استفاده می کنید اطلاع دهید.

از کجا می توانم اطلاعات بیشتری درباره کتوکونازول کسب کنم؟

داروساز می تواند اطلاعات بیشتری در مورد کتوکونازول موضعی ارائه دهد. به یاد داشته باشید، این دارو و سایر داروها را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید و از این دارو فقط برای موارد تجویز شده استفاده کنید. اطلاعات دارویی موجود در اینجا ممکن است وابسته به زمان باشد.

اطلاعات دارویی ارائه شد، داروها را تأیید نمی کند، بیماران را تشخیص نمی‌دهد یا درمان را توصیه نمی کند. فقدان هشدار برای یک دارو یا ترکیب دارویی خاص به هیچ وجه نباید به این معنا تفسیر شود که دارو یا ترکیب دارو برای هر بیمار خاص ایمن، مؤثر یا مناسب است.

اطلاعات موجود در اینجا برای پوشش دادن همه موارد استفاده، دستورالعمل‌ها، اقدامات احتیاطی، هشدارها، تداخلات دارویی، واکنش‌های آلرژیک یا عوارض جانبی در نظر گرفته نشده است. اگر در مورد داروهایی که مصرف می کنید سؤالی دارید، با پزشک، پرستار یا داروساز خود مشورت کنید.

سخن آخر

در این مقاله از بخش اطلاعات دارویی و پزشکی سلام دنیا، به طور خلاصه به معرفی پماد کتوکونازول برای درمان قارچ پوستی پرداختیم. به خاطر عوارض جانبی جدی، در مصرف این دارو باید توصیه های پزشک و دستور العمل مصرف دارو به طور جدی رعایت شود تا از پیامدهای ناشی از مصرف نادرست دارو جلوگیری به عمل آید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد و چنانچه تجربه ای از مصرف این دارو دارید آن را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید تا سایرین نیز بهره ببرند. 


مقالات مرتبط:

پماد موضعی زینک اکساید (Zinc Oxide) چیست؟

بیماری قارچ سیاه یا موکورمیکوزیس چیست

از
22
رای