علائم دقیق سنگ کلیه چیست ؛ علت و درمان سنگ کلیه در منزل

علائم دقیق سنگ کلیه چیست ؛ علت و درمان سنگ کلیه در منزل سنگ کلیه چیست ؛ علائم دقیق سنگ کلیه ؛ برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم ؛ درمان سنگ کلیه در منزل با راه های خانگی؛ آیا سنگ کلیه خطرناک است و راه های جلوگیری از سنگ کلیه در سلام دنیا بخوانید.

سنگ کلیه نتیجه جمع شدن مواد معدنی محلول در پوشش داخلی کلیه ها است. علائم سنگ کلیه شامل: خون در ادرار، درد شدید در کشاله ران و ... می باشد. در این مقاله سلام دنیا، درباره علت ایجاد سنگ کلیه و درمان سنگ کلیه با روش های خانگی و پزشکی صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.

سنگ کلیه چیست

سنگ کلیه نتیجه جمع شدن مواد معدنی محلول در پوشش داخلی کلیه ها است. این سنگ ها معمولا از اگزالات کلسیم تشکیل شده اند اما ممکن شامل چند ترکیب دیگر نیز باشند. سنگ های کلیه می تواند با حفظ ساختار تیز و بلوری خود، به اندازه یک توپ گلف بزرگ شود. همچنین ممکن است کوچک باشند و از طریق مجاری ادراری دفع بشوند، اما دفع می تواند با درد بسیار شدیدی همراه باشد.

علائم سنگ کلیه

سنگ کلیه معمولاً تا زمانی که وارد میزنای نشود، بدون علائم است. علائم سنگ کلیه بعد از نمایان شدن، اغلب شامل موارد زیر می شود:

علایم دقیق سنگ کلیه

  • درد شدید در کشاله ران
  • خون در ادرار
  • استفراغ و حالت تهوع
  • گلبول های سفید یا چرک در ادرار
  • کاهش میزان ادرار
  • سوزش در حین ادرار
  • حس دائمی ادرار
  • تب و لرز در صورت عفونت

علائم سنگ کلیه

علت سنگ کلیه چیست

علت اصلی سنگ کلیه کمبود آب در بدن است. سنگ کلیه اغلب در افرادی دیده می شود که کمتر از میزان توصیه شده یعنی 8 تا 10 لیوان، در روز آب می نوشند. وقتی در بدن میزان آب کافی برای رقیق کردن اسید اوریک که جزئی از ادرار است وجود نداشته باشد، ادرار اسیدی تر می شود. محیط بیش از حد اسیدی در ادرار منجر به تشکیل سنگ کلیه می شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی سنگ کلیه با 10 نوشیدنی مفید


مشکلاتی مانند: بیماری کرون، عفونت های دستگاه ادراری، اسیدوز لوله های کلیوی، پرکاری پاراتیروئید، کلیه اسفنجی مدولاری، بیماری های دندان خطر سنگ کلیه را افزایش می دهد.

عوامل خطر زا سنگ کلیه

1. سنگ کلیه در مردان شایع تر از زنان است. سنگ کلیه اکثراً در افرادی بین سن 30 تا 50 سال دیده می شود. سابقه خانوادگی نیز احتمال ابتلا به این بیماری را بالا می برد. به همین ترتیب، در افرادی که قبلاً سنگ کلیه را تجربه کرده اند، در صورت عدم انجام اقدامات پیشگیرانه، خطر بروز سنگ کلیه در آینده بالا است.

2. بعضی از داروها ریسک ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. دانشمندان دریافتند که توپیرامات (توپامکس)، دارویی که معمولاً برای درمان تشنج و سردردهای میگرنی تجویز می گردد، احتمال ایجاد سنگ کلیه را بیشتر می کند.

3. علاوه بر این، ممکن است استفاده بلند مدت از ویتامین D و مکمل های کلسیم باعث بالا رفتن سطح کلسیم بدن و در نهایت باعث سنگ کلیه گردد.

4. دیگر عوامل موثر در تشکیل سنگ کلیه عبارتند از:

. رژیم های غذایی حاوی پروتئین و سدیم بالا و کلسیم پایین

. سبک زندگی بی حرکت

. چاقی

. فشار خون بالا 

. شرایطی که بر روی جذب کلسیم در بدن تاثیر بگذارد: مانند جراحی پای پس معده، بیماری روده التهابی و اسهال مزمن.

عوامل خطر زا برای سنگ کلیه

راه های تشخیص سنگ کلیه

چند آزمایش مختلف می تواند وجود سنگ کلیه را تایید کند. معاینه فیزیکی نیز ممکن درد کولیکی در کشاله ران و قسمت پایین نزدیک کلیه را نشان دهد. این ها اغلب علائم هشدار دهنده ای از وضعیت بیمار هستند.

1. بررسی ادرار، وجود خون یا عفونت در آن را نشان می دهد.

2. آزمایش خون نیز می تواند برای شناسایی عوارض حاصل از سنگ کلیه در بدن انجام بگیرد.

3. سی تی اسکن شکم نیز روشی برای آزمایش سنگ کلیه است. با سی تی اسکن وضعیت مثانه، کلیه و کشاله ران برای وجود یا عدم وجود سنگ بررسی می شود، همچنین در صورتی که سنگ کلیه تشخیص داده شود، اندازه، محل قرار گیری آن، آسیب های احتمالی به دیگر اعضای بدن و شرایط آپاندیس، شریان بزرگ و پانکراس به طور دقیق بررسی می شود.

4. سونوگرافی نیز برای تشخیص سنگ و عوارض ناشی از آن بکار برده می شود.

5. زنان باردار به جای سی تی اسکن از سونوگرافی استفاده می کنند تا از اشعه های غیر ضروری اجتناب کنند.

6. هنگامی که سنگ کلیه در یک شخص شناسایی شد، از اشعه ایکس ساده برای ردیابی حرکت سنگ در سیستم دفع ادرار استفاده می شود.

راه های تشخیص سنگ کلیه

درمان سنگ کلیه

درمان سنگ کلیه اصولاً روی کنترل علائم تمرکز دارد. گذشتن یک سنگ از مجاری بدن می تواند بسیار دردناک باشد. اگر یک فرد سابقه سنگ کلیه داشته باشد، درمان خانگی ممکن است برای او مناسب باشد. افرادی که هرگز سنگ کلیه دفع نکرده اند باید به پزشک مراجعه کنند. در صورت نیاز به درمان بیمارستانی، ممکن است از لوله های داخل وریدی برای رساندن آب استفاده شود، و ممکن است داروهای ضد التهابی نیز تجویز شود.

برای اینکه درد گذشتن سنگ از مجاری قابل تحمل تر باشد، از مسکن ها نیز استفاده می شود. داروی ضد استفراع هم ممکن است برای افرادی که دچار حالت تهوع و استفراغ هستند تجویز گردد. در برخی موارد، اورولوژیست می تواند از طریق امواج فراصوت اقدام به سنگ شکنی کند که لیتوتریپسی نامیده می شود. در این روش درمانی، سنگ های کلیه به تکه ها کوچکتر شکسته می شوند تا امکان دفع آنها از بدن وجود داشته باشد. افرادی که سنگ های بزرگی دارند و این سنگ در جایی قرار گرفته که امکان شکستن آن وجود ندارد، برای برداشتن سنگ یا گذاشتن یک لوله نازک در مجرای ادراری جراحی کاربرد دارد.


حتما بخوانید: خواص کلم قمری برای سنگ کلیه


درمان خانگی سنگ کلیه در منزل

روش هایی وجود دارد که می تواند برای کاهش تاثیر سنگ کلیه و کمک به پزشکان در طول پروسه درمان انجام داد. اولین راه مصرف آب کافی است تا ادرار کاملا شفاف شود. ادرار زرد یا قهوه ای، نشان دهنده عدم مصرف آبی کافی است. همچنین ممکن است پزشک بخواهد که سنگ به طورت طبیعی از طریق ادرار دفع بشود. سپس از شما می خواهد که سنگ دفع شده را با گذراندن ادرار از صافی یا جوراب، بردارید. با مطالعه روی سنگ بدست آمده، پزشک تعیین می کند چه درمانی در آینده لازم دارید.

نوشیدن آب کافی از درمان های خانگی سنگ کلیه

برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم (برای سنگ کلیه چی خوبه)

رژیم غذایی

غذاهای متعددی وجود دارند که بر سلامت کلیه ها تاثیر مثبت می گذارند. این غذاها خطر ایجاد سنگ کلیه و تاثیر آن را کاهش می دهند. با مصرف برخی از آنها بدن به طور طبیعی بعد از 48 تا 72 ساعت سنگ را دفع می کند.

1. لوبیا یکی از این مواد غذایی است. لوبیای داخل غلاف را در حدود شش ساعت بجوشانید، مایع را صاف کنید اجازه بدهید تا خنک بشود. فردی که سنگ کلیه دارد باید این مایع را هر دو ساعت و در دوره 1 تا 2 روزه مصرف کند.

سایر غذاهایی که می تواند از کلیه حفاظت کند شامل:

· ریحان

· کرفس

· سیب

· انگور

· انار

مکمل های ویتامین B6 و مکمل های پیریدوکسین نیز به عنوان داروهای موثر در درمان سنگ کلیوی توصیه می شوند. مکمل هایی ویتامین B6 را می تواند بدون تجویز پزشک خریداری کرد.

رژیم غذایی از درمان های خانگی سنگ کلیه

جلوگیری از سنگ کلیه

برای افراد سالم، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه می تواند به اندازه آب خوردن آسان باشد. برای افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، پزشکان ممکن است داروهایی برای جلوگیری از تشکیل برخی انواع خاص سنگ کلیه تجویز کنند.

عوارض جانبی سنگ کلیه (آیا سنگ کلیه خطرناک است)

سنگ های کلیوی که در داخل بدن باقی می ماند، می تواند عوارض زیادی به دنبال داشته باشد از جمله انسداد مجاری اتصال کلیه به مثانه، که باعث مسدود شدن مسیری می شود که ادرار برای دفع باید از آن بگذرد. با توجه به تحقیقات انجام شده، افرادی که سنگ کلیه دارند به طور قابل توجهی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی هستند.

سخن آخر

سنگ کلیه به دلیل تجمع مواد معدنی محلول در پوشش داخلی کلیه ها می باشد. از علائم سنگ کلیه: درد شدید در کشاله ران، حالت تهوع و... است.  ما در این مطلب درباره علت و علایم سنگ کلیه، راه های تشخیص و جلوگیری از سنگ کلیه و اینکه برای دفع سنگ کلیه چی بخوریم ، صحبت کردیم. امیدوارم این پست برای شما مفید بوده باشد.

منبع: medicalnewstoday


مقالات مرتبط:

علت و درمان کوچک شدن کلیه

درمان خانگی دفع پروتئین کلیه یا پروتئینوری با راهکار ساده
 

از
3
رای