علائم آتروفی کلیه چیست ؛ علت و درمان کوچک شدن کلیه

علائم آتروفی کلیه چیست ؛ علت و درمان کوچک شدن کلیه آتروفی کلیه چیست و چگونه درمان می شود ؛ علت کوچک شدن کلیه چیست آیا کوچک شدن کلیه درمان دارد. علائم و راه های تشخیص کوچک شدن کلیه را در این مطلب سلام دنیا بخوانید.

آتروفی کلیه به این معنی است که کلیه کوچکتر از حد طبیعی میباشد. علت کوچک شدن کلیه، می تواند ناشی از عفونت مزمن یا انسداد کلیه باشد. اما علائم آتروفی کلیه و آیا کوچک شدن کلیه درمان دارد، ما این موارد را در این مقاله سلام دنیا بیان کردیم. با ما همراه باشید.

کوچک شدن کلیه یا آتروفی کلیه چیست

به طور معمول، کلیه ها به اندازه یک مشت یا 10 تا 12 سانتی متر (حدود 5 اینچ) هستند. آتروفی کلیه به این معنی است که کلیه کوچکتر از حد طبیعی میباشد. این امر می تواند به دو دلیل اساسی رخ دهد. اولین مورد از این امر این است که بخشی از کلیه از بدو تولد رشد نمی کند (که به نام مشکل مادرزادی آن را میشناسیم) که این خود یک کلیه کوچک را به وجود می آورد. این نوع آتروفی کلیه یا کلیه کوچک معمولاً نیازی به درمان خاصی ندارد. نوع دوم بعد از تولد اتفاق می افتد که می تواند در یک یا هر دو کلیه به وجود بیاید. این نوع آتروفی کلیه به دلیل خونرسانی کمتر به کلیه (ها) و یا از دست دادن نفرون ها، واحدهای اصلی کار کلیه ها، میباشد. عفونت های مزمن یا انسداد کلیه نیز می تواند منجر به آتروفی کلیه شود. کلیه ای که کوچکتر است می تواند منجر به بیماری کلیوی شود. کاهش بیشتر اندازه کلیه، به ویژه برای هر دو کلیه، می تواند منجر به نارسایی کلیه شود.

علت کوچک شدن کلیه چیست (چه چیزی باعث آتروفی کلیه می شود؟)

آتروفی کلیه ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:

  • انسداد شریان کلیه (معروف به تنگی شریان کلیوی) - شریان های اصلی خون رسانی به کلیه ها را مسدود می کند، که می تواند به دلیل سخت شدن شریان ها با رسوبات چربی یا لخته شدن خون اتفاق بیفتد.
  • انسداد مجرای ادرار - جریان طبیعی ادرار را مسدود می کند که منجر به فشار بر کلیه ها و آسیب به نفرون ها می شود.
  • سنگ کلیه - سنگ کلیه درمان نشده می تواند باعث انسداد کلیه شود.
  • عفونت های طولانی مدت کلیه مانند پیلونفریت، بیماری کلیه پلی کیستیک و سایر بیماری های مزمن کلیه که می تواند به نفرون ها آسیب برساند.

حتما بخوانید: عفونت کلیه پیلونفریت چیست؟


علائم آتروفی کلیه چیست؟

برخی از علائم آتروفی کلیه عبارتند از: درد در هنگام دفع ادرار، درد در شکم یا پهلو (پهلو و پشت)، خون در ادرار، دفع بیشتر ادرار، احساس خستگی، از دست دادن اشتها، خارش پوست، ناراحتی کلی در ناحیه کلیه، گرفتگی عضلات و تورم دست ها و پاها. گاهی اوقات آتروفی کلیه اگر که علت آن آهسته و در طول سالیان طولانی به وجود بیاید می تواند بدون علامت باشد.

آتروفی کلیه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش‌های آتروفی کلیه شامل آزمایش‌های تصویربرداری مانند اولتراسوند، توموگرافی کامپیوتری (CT یا CAT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) میشود. تشخیص زودهنگام و درمان آتروفی کلیه برای جلوگیری از آسیب بیشتر کلیه امری بسیار مهم به شمار میرود.

آتروفی کلیه چگونه تشخیص داده می شود؟

آتروفی کلیه چگونه درمان می شود؟ (آیا کوچک شدن کلیه درمان دارد)

درمان کردن آتروفی کلیه به این بستگی دارد که در وهله اول چه چیزی باعث کوچکتر شدن کلیه ها میشود. برای مثال، بیمار مبتلا به آتروفی کلیه به دلیل عفونت مزمن دستگاه ادراری به خوردن آنتی بیوتیک نیاز دارد.

آتروفی کلیه می تواند منفرد (یک کلیه) یا دو طرفه (هر دو کلیه) باشد. پزشک شما از طریق آزمایش خون و ادرار متوجه خواهد شد که چه مقدار از عملکرد کلیه در شما باقی مانده است. اگر کلیه اصلاً کار نکند، معمولاً نیازی به برداشتن کلیه نیست، مگر اینکه یک مشکل مداوم مانند عفونت مکرر را به وجود بیاورد. اگر کلیه هنوز فیلتر یا کار می کند، ممکن است درمان پزشکی برای حفظ عملکرد کلیه باقی مانده وجود داشته باشد. اگر هر دو کلیه از کار بیفتند، درمان آن دیالیز یا پیوند کلیه است.

سخن آخر

با کنترل فشار خون، سیگار نکشیدن، درمان دیابت در صورت ابتلا، حفظ وزن مناسب و خوردن یک رژیم غذایی سالم کم نمک، به فکر سلامت کلیه خود باشید. همچنین مهم است که برای معاینات منظم با پزشک خود در ارتباط و پیگیر بیماری خود باشید. امیدوارم این مطلب که در خصوص کوچک شدن کلیه یا همان آتروفی کلیه بود، برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

برای کاهش و پایین آوردن فشار خون بالا چه بخوریم
 

از
10
رای