علائم حاملگی مولار چیست؛ علت، تشخیص و درمان بارداری مولار

علائم حاملگی مولار چیست؛ علت، تشخیص و درمان بارداری مولار حاملگی مولار چیست، انواع بارداری مولار کدامند و چه کسانی احتمال حاملگی مولار دارند؛ علت، علائم، راه تشخیص و درمان حاملگی مولار و روش پیشگیری از بارداری مولار در سلام دنیا بخوانید.

حاملگی مولار ناشی از مشکلات ژنتیکی، زمانی است که اسپرم تخمک را بارور می کند. اکثر زنان تحت درمان قرار می گیرند و بعداً حاملگی سالمی دارند. در بارداری مولار، تومور در رحم رشد می کند. تومور به صورت کیست های پر از مایع شبیه خوشه های انگور تشکیل می شود. در این مطلب سلام دنیا، درباره اینکه حاملگی مولار چیست و انواع آن کدام است؛ چه کسانی احتمال حاملگی مولار دارند؛ علائم و علت و درمان بارداری مولار صحبت می کنیم. 

حاملگی مولار چیست؟

بارداری مولار زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک و اسپرم در هنگام لقاح به اشتباه به هم متصل می‌شوند و به جای جفت سالم، تومور غیرسرطانی تشکیل می‌شود. تومور یا مول نمی تواند جنین در حال رشد را پشتیبانی کند و بارداری به پایان می رسد. به آن مول هیداتید فرم نیز می گویند. بارداری مولار نوعی بیماری تروفوبلاستیک بارداری است. در بارداری مولار، تومور در رحم رشد می کند. تومور به صورت کیست های پر از مایع شبیه خوشه های انگور تشکیل می شود.

انواع بارداری مولار کدامند؟

حاملگی های مولار به دو دسته کامل و جزئی تقسیم می شوند.

  • در حاملگی های مولار کامل: بافتی که جفت را تشکیل می دهد، غیر طبیعی است و جنینی تشکیل نمی شود. تومور هنوز هم هورمون بارداری HCG را تشکیل می دهد و تولید می کند که توسط جفت های سالم در دوران بارداری طبیعی ساخته می شود. سطح HCG توسط بسیاری از تست های بارداری اندازه گیری می شود.
  • حاملگی مولار جزئی: زمانی اتفاق می افتد که جفت غیرطبیعی همراه با جنین تشکیل شود. در این موارد، جنین ها دارای نقایص شدید مادرزادی هستند. تومور در حال رشد به سرعت بر جنین غلبه می کند.

چه کسانی احتمال حاملگی مولار دارند؟

اگرچه بارداری مولار بسیار نادر است، اما هر کسی ممکن است حاملگی مولار داشته باشد. احتمال بارداری مولار در شما بیشتر است اگر:

  • کمتر از 20 سال سن دارید
  • بالای 40 سال سن دارید
  • سابقه بارداری مولار داشته باشید
  • دو یا چند سقط جنین داشته باشید

حتما بخوانید:  علت سقط جنین خوبخودی چیست


  • در مکان های جغرافیایی خاصی از جمله فیلیپین، آسیای جنوب شرقی و مکزیک زندگی کنید
  • در ایالات متحده، زنان اروپایی در مقایسه با زنان سایر اقوام در معرض خطر بیشتری برای بارداری مولار قرار دارند.

چه کسانی احتمال حاملگی مولار دارند؟

بارداری مولار چقدر شایع است؟

کمتر از 1٪ از تمام بارداری ها - حدود 1 در 1000 - حاملگی مولار است.

علائم حاملگی مولار چیست؟

شایع ترین علائم بارداری مولار عبارتند از:

  • خونریزی واژینال در سه ماه اول بارداری
  • حالت تهوع و استفراغ شدید.
  • پره اکلامپسی (فشار خون بسیار بالا)

حتما بخوانید: علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست


  • سطوح بالای HCG
  • افزایش اندازه شکم که بسیار سریعتر از بارداری سالم اتفاق می افتد
  • بدون ضربان قلب و حرکت جنین
  • کیست های انگور مانندی که از واژن خارج می شوند.

علت بارداری مولار (چه چیزی باعث حاملگی مولار می شود؟)

بارداری مولار زمانی رخ می دهد که خطاهای ژنتیکی خاصی در طی لقاح تخمک توسط اسپرم رخ دهد. در بارداری سالم، جفت برای تغذیه جنین در حال رشد تشکیل می شود. در حاملگی مولار، به جای جفت، تومور در داخل رحم تشکیل می شود. یک جنین در حال رشد تقریباً هرگز در حاملگی مولار دخالت نمی کند.

گاهی اوقات، بارداری مولار پس از سقط جنین، بارداری موفق یا حاملگی خارج از رحم، زمانی که سلول ها در رحم باقی می مانند، ایجاد می شود. در حاملگی خارج از رحم، یک تخمک بارور شده در خارج از رحم کاشته می شود.

روش تشخیص حاملگی مولار (بارداری مولار چگونه تشخیص داده می شود؟)

پزشک شما حاملگی مولار را با گرفتن سونوگرافی از رحم شما تشخیص می دهد. سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصاویری از رحم شما استفاده می کند. پزشک شما همچنین ممکن است آزمایش خون را برای بررسی سطح HCG شما توصیه کند.

روش تشخیص حاملگی مولار

درمان بارداری مولار چیست

اکثر بارداری های مولار خود به خود به پایان می رسد. در این موارد، کیست های انگور مانند از رحم و به طور طبیعی از واژن عبور می کنند. برخی از زنان برای برداشتن بارداری مولار نیاز به درمان دارند.

  • درمان شامل اتساع و کورتاژ (استفاده از ابزاری برای برداشتن بافت) با ساکشن برای برداشتن تمام بافت های غیر طبیعی از رحم است.
  • در موارد نادر، هیسترکتومی یا برداشتن کل رحم با جراحی برای درمان بارداری مولار ضروری است.

حتما بخوانید: هیسترکتومی چیست


چه عوارضی با بارداری مولار همراه است؟ (عوارض بارداری مولار)

گاهی اوقات، قسمت هایی از بارداری مولار پس از پایان خود به خودی بارداری یا پس از درمان در رحم باقی می ماند. در این موارد، بیماری تروفوبلاستیک حاملگی مداوم ممکن است ایجاد شود.

بیماری تروفوبلاستیک حاملگی مداوم به این معنی است که جراحی اولیه برای برداشتن تومور باعث درمان این بیماری نمی شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، سلول های تومور به لایه عضلانی اطراف رحم رشد کرده اند. توموری  که در لایه عضلانی رشد می کند، تومور مهاجم نامیده می شود. تومور های تهاجمی در کمتر از 1 زن از هر 5 زن پس از برداشتن کامل تومور ایجاد می شود.

در موارد نادر، بیماری تروفوبلاستیک حاملگی مداوم باعث نوعی سرطان به نام کوریوکارسینوما می شود. کوریوکارسینوما در داخل رحم شکل می گیرد و ممکن است به سایر قسمت های بدن گسترش یابد. پزشکان ممکن است برای تعیین اینکه آیا تومور به ریه‌ها گسترش یافته یا خیر، عکس رادیوگرافی قفسه سینه انجام دهند. اگر کوریوکارسینوما گسترش یافته باشد، به درمان های سرطان مانند شیمی درمانی نیاز دارد.

سایر عوارض احتمالی بارداری مولار عبارتند از:

  • عفونت خون (سپسیس)
  • عفونت رحم
  • پره اکلامپسی (فشار خون بسیار بالا)
  • شوک (فشار خون بسیار پایین)

حتما بخوانید: علائم عفونت رحم در بارداری


جلوگیری از بارداری مولار

آیا می توان از بارداری مولار جلوگیری کرد؟

هیچ راهی برای جلوگیری از بارداری مولار وجود ندارد. اگر قبلا بارداری مولار داشته اید، می توانید با اجتناب از بارداری دیگر به مدت یک سال پس از بارداری مولار اولیه، احتمال بروز عوارض را کاهش دهید. پزشک سطح HCG شما را یک بار در ماه تا یک سال کنترل می کند تا مطمئن شود که هیچ اثری از بارداری مولار در رحم شما باقی نمانده باشد.

آینده برای افرادی که حاملگی مولار دارند چیست؟

اکثر زنانی که برای بارداری مولار تحت درمان قرار می گیرند، هیچ عارضه دیگری ندارند. زنان به طور کلی می توانند پس از بارداری مولار بارداری سالمی داشته باشند. اگر حاملگی مولار دارید، خطر سقط جنین افزایش نمی یابد.

چه زمانی باید با پزشکم تماس بگیرم؟

اگر باردار هستید و خونریزی از واژن، حالت تهوع و استفراغ شدید یا خروج کیست های انگور مانند از واژن خود را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. ارزیابی و درمان سریع برای جلوگیری از عوارض ضروری است.

چه سوالاتی باید از پزشکم بپرسم؟

اگر نگران بارداری مولار هستید، ممکن است بخواهید از پزشک خود بپرسید:

  • آیا من عوامل خطری دارم که احتمال بارداری مولار را بیشتر کند؟
  • چگونه می توانم بفهمم بارداریم سالم است؟
  • اگر حاملگی مولار دارم، گزینه های درمانی من چیست؟
  • به دنبال چه عوارضی باشم؟
  • بعد از بارداری مولار، چه مدت باید قبل از بارداری مجدد صبر کنم؟
سخن آخر

بارداری مولار نوعی بیماری تروفوبلاستیک بارداری است. در بارداری مولار، تومور در رحم رشد می کند. تومور به صورت کیست های پر از مایع شبیه خوشه های انگور تشکیل می شود. در این مطلب ما شما را با علت بارداری مولار، علائم و روش های درمان و پیشگیری از حاملگی مولار آشنا کردیم. امیدوارم این پست برای شما مفید بوده باشد. 


مقالات مرتبط:

علت حاملگی خارج از رحم چیست

علائم میوم رحم چیست 

از
3
رای