یکی از نشانه های بارداری داشتن حالت تهوع در هفته های ابتدایی آن است ، در این مطلب از سلام دنیا درباره علت حالت تهوع در بارداری چیست؟ اوج تهوع بارداری، فواید حالت تهوع در بارداری، برای حالت تهوع صبحگاهی بارداری چه بخوریم، درمان تهوع بارداری در شب، درمان تهوع بارداری با سیرابی،در خانه،در طب سنتی، با زنجبیل صحبت خواهیم کرد، لطفا با ما همراه باشید.
علت حالت تهوع در بارداری چیست؟
با افزایش ناگهانی هورمون بارداری و استروژن در بدن زنان و تغییر حالات آنها مخصوصا اگر جنین آنها دوقلو باشد حالت تهوع بیشتر خواهد شد که با خالی بودن معده، یبوست، خستگی های جسمی و روحی نیز این حالت تشدید نیز خواهد شد.
حتما بخوانید: برای حالت تهوع بارداری چه قرصی بخوریم
اوج تهوع بارداری در کدام هفته است
حالت تهوع در بارداری از هفته پنجم بارداری آغاز خواهد و این حالت در هفته های 9 و 10 بارداری به اوج خود خواهد رسید زیرا در این هفته ها مقدار هورمون بارداری به بالاترین مقدار خود می رسد و گاها تا هفته های 14 تا 20 نیز ادامه خواهد داشت.
فواید حالت تهوع در بارداری
در تحقیقات علمی پزشکی امده است که بدن زنان باردار در هنگامی که دچار تهوع می شوند موجب دفع سموم شده و از جنین در مقابل خوراکیهای مضر حفاظت خواهد کرد.
برای حالت تهوع بارداری چه بخوریم
برای جلوگیری از تهوع در زمان بارداری پزشکان سعی می کنند دارویی تجویز نکنند مگر در شرایط خاص، که اغلب با تغییر رژیم غذایی و همچنین تغییر سبک زندگی به مداوای این حالت می پردازند، در ادامه با درمان های خانگی حالت تهوع در بارداری آشنا خواهید شد.
برای حالت تهوع صبحگاهی بارداری چه بخوریم
1. درمان حالت تهوع صبحگاهی بارداری با بیسکوئیت:
از بیسکوئیت خشک و یا نان خشک می توانید صبح که بیدار می شوید میل کنید و سپس یک ربع بعد صبحانه سبک خود را بخورید تا دچار حالت تهوع نخواهید شد.
2. درمان حالت تهوع صبحگاهی بارداری با مواد غذایی کربوهیدراته:
غذاهای کربوهیدراته مانند نان برشته شده، بیسکوئیت های نمکی کراکر، نان های خشک شده یا نان سوخاری می توانند از بروز حالت تهوع صبحگاهی در زمان بارداری جلوگیری نمایند.
3. درمان حالت تهوع صبحگاهی بارداری با ویتامین B6
مواد غذایی حاوی ویتامین B6 مانند انواع گوشت، شیر و تخم مرغ، حبوبات و غلات می توانند از بروز حالت تهوع در هنگام صبح در زمان بارداری جلوگیری نمایند، بهتر است در طول روز از این مواد در برنامه غذایی خود بگنجانید.
حتما بخوانید: خواص ویتامین B6 (پیریدوکسین) برای سلامتی
4. درمان حالت تهوع صبحگاهی بارداری با مچ بند ضد تهوع
بستن مچ بند ضد تهوع می تواند از بروز تهوع زنان باردار جلوگیری نماید، این نوع مچ بندهای طبی P6 درمانی تصویب شده از نظر پزشکی می باشد.
درمان تهوع بارداری در شب
اگر چه بروز حالت تهوع برای زنان باردار در صبح رایج است اما گاها در هنگام شب نیز دچار آن خواهند شد که با رعایت موارد زیر می توانند این مشکل را حل نمایند:
- زنان باردار می توانند با فشار دادن سه انگشت بالاتر از مچ دست خود حالت تهوع را در این دوران برطرف نمایند.
- استشمام لیمو ، نارنج و یا برگهای نعناع این حالت را کاهش می دهند.
- مصرف قهوه و نوشیدنی های انرژی زا و الکلی را قطع کرده.
- از مکان های پر سر و صدا دوری کنند .
- در محل هاییی با هوای گرم و خشک قرار نگیرند.
درمان تهوع بارداری با سیرابی
سیرابی با داشتن ویتامین B می تواند در درمان تهوع بارداری مفید باشد، این ماده غذایی نه تنها می تواند از تهوع جلوگیری کند بلکه برای سلامتی بدن مادر و جنین نیز بسیار مفید می باشد و البته مصرف سیرابی توسط زنان پیش از بارداری و همچنین در طول دوران بارداری موجب زیبایی جنین شده .
حتما ببینید: طرز تهیه سیرابی خانگی خوشمزه و لعاب دار به سبک بازاری
درمان حالت تهوع بارداری در خانه
1. درمان خانگی حالت تهوع بارداری با مصرف دمنوش نعناع:
گیاه نعناع از موارد درمان می باشد که ویار حاملگی را کاهش می دهد، برای این منظور هم دمنوش نعناع و هم عرق نعنا مفید خواهد بود، مصرف نعناع بعد از خوردن غذا از بروز تهوع بارداری می کاهد، افراد باردار در صورت احساس تهوع بعد از غذا می توانند از دمنوش نعناع و یا عرق نعناع استفاده کنند.
2. درمان خانگی حالت تهوع بارداری مصرف مایعات سرد و ترش:
اگر احساس تهوع به شما دست خواهد داد، سعی کنید از وعده های کوچک غذایی می کنید و از موادی که حاوی پروتئین بالا و چربی می باشند کم کنید، سعی کنید در بین وعده های غذایی خود نیز مایعات سرد، شفاف و گازدار یا ترش مانند لیموناد زنجبیلی و یا لیموناد البته به مقدار کم میل کنید.
3. درمان خانگی حالت تهوع بارداری با بوئیدن لیمو:
از درمان ها خانگی که برای رفع حالت تهوع بارداری سفارش شده است می توانیم به بوییدن لیموی تازه، نعناع، یا پرتقال و یا اسانس آنها اشاره کرد.
4. درمان خانگی حالت تهوع بارداری با دوری از محرکها:
برخی از منابع مانند بوها و طعم ها مانند ادویه ها باعث بروز حالت تهوع میشوند پس بنابراین تا جایی که می شود از این محرک ها دوری کنید.
5. درمان خانگی حالت تهوع بارداری با مسواک زدن:
مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی می تواند از علائم بروز حالت تهوع بکاهد همچنین بعد از مصرف غذا بنشینید و از حالت دراز کش خارج شوید.
رفع حالت تهوع بارداری در طب سنتی
در طب سنتی برای رفع حالت تهوع بارداری به موارد زیر توصیه شده است:
- حجم وعده های غذایی را کم کنید.
- در برنامه غذایی خود تغییر ایجاد کرده و آنرا اصلاح کنید.
- از غذاهای زود هضم مانند: گوشت پرندگان، گوشت بره، نان خوب پخته شده، تخم مرغ عسلی استفاده کنید.
- برای میان وعده میوههایی مانند انار، سیب، انگور و گلابی میل کنید.
- از انار شیرین یا ترش برای بعد از غذا برای مکیدن استفاده کنید.
- از خوردن شیرینی های پرچرب اجتناب کنید.
- برگهای نعناع را در دهان نگهدارید یا بخورید.
- شیر تازه گاو در زمان های غیر ناشتا مصرف کنید.
- به بجوید و مربای بالنگ بخورید.
درمان تهوع بارداری با زنجبیل
زنجبیل بهترین درمان برای رفع حالت تهوع می باشد، از زنجبیل در پخت شیرینی، تهیه نوشیدنی گازدار و دمنوش ها استفاده می شود شما حتی با بوئیدن زنجبیل هنگام صبح می توانید حالت تهوع را از خود را دور کنید. کپسول های زنجبیلی نیز می تواند در این راه کمک کند البته برای مصرف این کپسول ها با پزشک باید مشورت نمایید.
حتما بخوانید: خواص زنجبیل برای سلامتی زنان و مردان
سخن آخر
با امتحان کردن هر کدام از موارد عنوان شده در این مطلب یک قدم از حالت تهوع دور خواهید شد. امیدواریم که از این مطلب استفاده و لذت برده باشید.
مقالات مرتبط:
نداشتن حالت تهوع در بارداری نشانه دهنده پسر است یا دختر؟
علت سرگیجه و حالت تهوع بعد از غذا چیست و روش های درمان آن