بهترین قرص خواب آور گیاهی و شیمیایی قوی بدون نسخه و عوارض آنها

بهترین قرص خواب آور گیاهی و شیمیایی قوی بدون نسخه و عوارض آنها داروهای خواب آور بدون نسخه؛ با بهترین قرص و داروهای خواب آور بدون نسخه گیاهی و شیمیایی ملاتونین، و دیگر انواع قرص خواب اور قوی با عوارض و تداخل دارویی آنها، در سلام دنیا، آشنا شوید.
دیدگاه ها

داروهای خواب آور بدون نسخه می توانند برای درمان بی خوابی و سایر مشکلات دیگر مورد استفاده قرار گیرند. ما در این مقاله سلام دنیا، درباره قرص های خواب آور بدون نسخه؛ معرفی انواع قرص های خواب آور بدون نسخه، عوارض آن و موارد دیگر صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

نکته: مطالبی که در این صفحه درج شده است به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه های پزشکی و یا به عنوان توصیه ای برای مصرف هر داروی خاصی در نظر گرفته شوند. همیشه قبل از مصرف هر گونه داروی جدیدی و یا تغییر در دوز های فعلی داروی خود با پزشک خود مشورت لازم را به عمل بیاورید.

عده زیادی از افراد برای اینکه هر چه سریعتر به خواب بروند و یا استراحت کافی را در طول روز داشته باشند، از قرص های خواب آور استفاده می کنند. بعضی از دارو های خواب آور، مانند آنتاگونیست های گیرنده اورکسین و بنزودیازپین ها، نیاز به تجویز پزشک دارند و برخی دیگر نه.

داروهای خواب آور بدون نسخه پزشک

شما می‌توانید از میان ده‌ها نام تجاری مختلف یکی را انتخاب کنید. اکثر داروهای خواب بدون نسخه بر اساس ترکیب شیمیایی‌شان در یکی از دسته‌های زیر قرار می‌گیرند. همیشه قبل از مصرف داروی خواب چه نیاز به نسخه داشته باشد یا نه، با پزشک خود مشورت لازم را انجام دهید.

داروهای خواب آور بدون نسخه پزشک

داروی خواب آور بدون نسخه: ملاتونین

ملاتونین هورمونی است طبیعی که در غده پینه آل مغز تولید و ترشح می شود. در طول روز، شبکیه‌ها حضور دائم نور طبیعی را حس می‌کنند و به مغز سیگنال های لازم، برای ترشح هورمون‌هایی مانند کورتیزول که احساس بیداری و هوشیاری را در ما افزایش می‌دهد را ارسال می کنند.

هرچه به عصر و شب نزدیک تر می شویم نور طبیعی روز هم به همان مصداق کم تر می شود، پس با این تفاسیر غده پینه آل سیگنال هایی را برای ترشح ملاتونین که باعث می شود احساس خستگی و آرامش لازم را بکنید دریافت می کند. برخی از عوامل (همچون قرار گرفتن در معرض نور در هنگام عصر مغز را گیج می کند و باعث می شود که مغز فکر کند باید شما را بیدار نگه دارد) مانع و یا حتی باعث کاهش تولید ملاتونین در بدن شما می شود.


حتما بخوانید: آیا مصرف هر شب ملاتونین بی خطر است؟


برای افزایش سطح ملاتونین پایین در بدن، برخی از افراد از مکمل های ملاتونین استفاده می کنند. این مکمل‌ها می توانند از حیوانات، میکروارگانیسم‌ها و یا اغلب از اجزای مصنوعی ساخته شوند. ملاتونین برای شرایط خاصی توصیه و یا تجویز می شود. این نوع از شرایط خاص می تواند شامل اختلالات خواب ریتمی شبانه روزی که سطح ملاتونین شما را کاهش می دهد (مانند اختلال تاخیری فاز خواب و بیداری یا اختلال در شیفت کاری) و همچنین برخی اختلالات خواب در کودکان، شود.

ملاتونین همچنین نیز می تواند علائم را برای مسافرانی که جت لگ (بی خوابی و ناراحتی ناشی از مسافرت طولانی با هواپیما) را تجربه می کنند بهبود ببخشد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ملاتونین را به عنوان یک مکمل غذایی طبقه بندی کرده است. این را هم باید اضافه کنم که به گفته برخی از پزشکان، ملاتونین برای برخی افراد خطر آلرژی را به همراه دارد. افراد مبتلا به صرع و کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند هم نیز باید در حین مصرف ملاتونین تحت نظارت پزشکی قرار گیرند تا از تداخلات دارویی خطرناک جلوگیری شود.

داروی خواب آور بدون نسخه: ملاتونین

داروی خواب آور بدون نسخه: دیفن هیدرامین

دیفن هیدرامین یک نوع آنتی هیستامین مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده می باشد که معمولا با نام تجاری بنادریل به بازار عرضه می شود و به فروش می رسد. این دارو در طیف های گسترده ای از داروهای تسکین دهنده درد و یا کاهش تب با نام تجاری OTC (بدون نسخه) ، از جمله Advil PM، Excedrin PM، Nytol، Tylenol PM، و ZzzQuil یافت می شود.

داروهایی که شامل دیفن هیدرامین می شوند می توانند به عنوان خواب آور هم توصیه و یا تجویز شوند. اثربخشی دیفن هیدرامین به عنوان یک داروی خواب آور، بحثی است که هنوز جای صحبت دارد. برخی از مطالعات دوز توصیه شده 50 میلی گرمی را برای شرکت کنندگان خود تجویز کرده بودند. نتایج این مطالعات نشان داد که بهبود خواب در بهترین حالت محدود بود.

از طرفی دیگر این را هم باید بدانید که دیفن هیدرامین مصرف شده در شب با اختلالات روانی حرکتی و کاهش بیداری در روز بعد همراه بوده است. برخی از مطالعات نشان داده اند که تعداد نسبتا زیادی از افراد مسن می توانند به طور مکرر و مداوم داروهای دیفن هیدرامین را برای درمان بی خوابی یا مراقبت از خود مصرف کنند. افراد مسن به دلیل داشتن بیماری هایی زمینه ای مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و سکته در معرض خطر خواب ناکافی یا با کیفیت پایین‌تری قرار دارند.

افراد مسن تقریباً 35٪ از داروهای بدون نسخه را در ایالات متحده مصرف می کنند و 12٪ از بزرگسالان 65 سال و بالاتر از قرص های خواب بدون نسخه را استفاده می کنند. مصرف مکرر این نوع از داروها می تواند برای افراد مسن مشکل آفرین باشد زیرا متابولیسم ما که نیمه عمر داروها را افزایش می دهد و اثرات آنها را طولانی می کند، با افزایش سن کاهش می یابد. نوجوانان و بزرگسالان هم نیز باید در مصرف دیفن هیدرامین احتیاط کنند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده هشدار می دهد که دوزهای بالاتر از حد توصیه شده دیفن هیدرامین می تواند منجر به بیماری هایی جدی از جمله تشنج، حمله قلبی، کما و حتی مرگ شود. در سال های اخیر، بسیاری از جوانان پس از مصرف مقادیر زیاد دیفن هیدرامین به عنوان بخشی از چالش بنادریل که از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی تبلیغ شده بود، در بیمارستان ها بستری شدند.

داروی خواب آور بدون نسخه: دیفن هیدرامین

داروی خواب آور بدون نسخه: دوکسیلامین

مانند دیفن هیدرامین، دوکسیلامین (یا همان سوکسینات داکسیلامین) هم یک آنتی هیستامین نسل اول است که می تواند اثرات آرام بخش را در بدن به وجود بیاورد. از دوکسیلامین می توان به عنوان یک درمان کوتاه مدت برای بی خوابی و یا با داروهای ضداحتقان برای کاهش علائم سرماخوردگی مانند عطسه یا گرفتگی بینی استفاده کرد.

این دارو با نام‌های تجاری Unisom SleepTabs، Medi-Sleep، و Good Sense Sleep Aid به بازار عرضه می شود و به فروش می رسد. این دارو همچنین می تواند یک ماده فعال در داروهای تسکین دهنده درد و تب هم باشد. اگر برای بی خوابی، دوکسیلامین را مصرف می کنید و علائم بی خوابی شما باز هم بیش از دو هفته همین جوری باقی ماند، باید در مورد سایر گزینه های دارویی با پزشک خود صحبت کنید.


حتما بخوانید: برای خواب راحت چه دمنوشی بخوریم


به همین ترتیب، در صورت ادامه علائم، مصرف دوکسیلامین برای سرفه و سرکوب سرماخوردگی هم نباید بیش از هفت روز به طول بی انجامد. تا به امروز، 31 تداخل دارویی عمده با دوکسیلامین - از جمله آسپرین و استامینوفن - شناسایی شده است. همانند دیفن هیدرامین، مطالعات نشان داده است که سالمندان اغلب این داروها را به صورت مکرر مصرف می کنند. این عمل خود می تواند منجر به مشکلاتی در سلامتی، به خصوص اگر فرد به طور منظم الکل مصرف کند، شود.

داروی خواب آور بدون نسخه: دوکسیلامین

بهترین قرص خواب گیاهی

داروی خواب آور بدون نسخه: والرین (سنبل الطیب)

سنبل الطیب گیاهی است که به عنوان یک مکمل غذایی به بازار عرضه می شود و تحت عنوان ریشه سنبل الطیب به فروش می رسد. این دارو اغلب در آرام بخش های خفیفی که برای درمان بی خوابی و اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند، یافت می شود. عملکرد و کارایی سنبل الطیب هنوز هم به طور کامل شناخته نشده است.

محققان معتقدند که این دارو با گیرنده های GABA، سروتونین و آدنوزین تداخل دارد. تا به امروز شواهدی مبنی بر اینکه سنبل الطیب یک درمان موثر برای بی خوابی است یا نه، پیدا نشده است. استفاده از دوزهای بالای سنبل الطیب در شب به خواب آلودگی صبحگاهی نسبت داده شده است. ولی خوب از طرفی به نظر نمی رسد که دوز استاندارد 600 میلی گرم باعث ایجاد مشکلاتی در زمان هایی همچون انجام کار ها، هوشیاری یا تمرکز شود.

اثرات سنبل الطیب بر جنین و نوزادان متولد نشده نیاز به مطالعات بیشتر دارد. پس بنابراین زنان باردار یا مادران شیرده نباید از سنبل الطیب - مگر اینکه تحت نظارت پزشک خود باشند - مصرف کنند. در مورد کودکان زیر 3 سال هم نیز همین امر صدق می کند. علاوه بر همه ی این تفاسیر، سنبل الطیب می تواند با سایر داروهای خواب تداخل داشته باشد و حتی در روز بعد هم باعث ایجاد حالت خواب آلودگی در شما شود.

بهترین قرص خواب گیاهی

آشنایی با عوارض جانبی داروهای خواب آور

عوارض جانبی داروهای خواب آور بدون نسخه به عوامل خاصی مانند دوز و فردی که آنها را مصرف می کند بستگی دارد.

عوارض داروی خواب آور بدون نسخه ملاتونین

  • عوارض جانبی ملاتونین: افسردگی، سرگیجه، شب ادراری، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز، سردرد و حالت تهوع
  • تداخلات با سایر داروها: 7 تداخل متوسط

حتما بخوانید: علت سردرد همراه با حالت تهوع و چشم درد


عوارض داروی خواب آور بدون نسخه دیفن هیدرامین

  • عوارض جانبی دیفن هیدرامین: سرگیجه، اختلال در هماهنگی، درد اپی گاستر و غلیظ شدن ترشحات برونش
  • تداخلات با سایر داروها: 28 تداخل عمده، از جمله استامینوفن
  • عوارض داروی خواب آور بدون نسخه دوکسیلامین
  • عوارض جانبی دوکسیلامین: سرگیجه، خواب آلودگی، غلیظ شدن مخاط در بینی یا گلو و خشکی دهان، گلو و بینی
  • تداخلات با سایر داروها: 31 تداخل عمده، از جمله استامینوفن و آسپرین

عوارض داروی خواب آور بدون نسخه سنبل الطیب

  • عوارض جانبی سنبل الطیب: سردرد، ناراحتی معده، اختلال عملکرد شناختی، خشکی دهان، احساس هیجان یا ناراحتی، خواب های عجیب و غریب و خواب آلودگی در طول روز
  • تداخلات با سایر داروها: 3 تداخل عمده، از جمله سدیم اکسیبات و بوپرنورفین

عوارض داروهای خواب آور

سخن آخر

افراد مبتلا به بی خوابی و یا سایر مشکلات مربوط به خواب می توانند با مصرف یکی از این داروها به نتیجه برسند. با این حال، مانند سایر داروها، باید احتیاط لازم را بکنید و قبل از مصرف هر نوع از داروهای خواب آور بدون نسخه با پزشک خود صحبت کنید. پزشک به شما کمک می کند تا عوارض جانبی و تداخلات دارویی و همچنین نیز گزینه های درمانی جایگزینی را که می توانند به شما کمک کنند را بشناسید.


مقالات مرتبط:

علت بی خوابی شبانه چیست

درمان بی خوابی در طب سنتی



از
4
رای

دیدگاه ها