پروکائین آمید برای چیست؛ نحوه تزریق و عوارض پروکائین آمید

پروکائین آمید برای چیست؛ نحوه تزریق و عوارض پروکائین آمید پروکائین آمید برای چیست؛ با نام دیگر پروکائین آمید، موارد مصرف پروکائین آمید، دوز و نحوه تزریق پروکائین آمید، عوارض، تداخل دارویی و تست پروکائین آمید در سلام دنیا آشنا شوید.

از دیگر داروهای پرکاربرد شیمیایی داروی پروکائین آمید می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره پروکائین آمید برای چیست، نام دیگر پروکائین آمید، موارد مصرف پروکائین آمید چیست، دوز داروی پروکائین آمید، نحوه تزریق پروکائین آمید، عوارض پروکائین آمید چیست، تداخل دارویی پروکائین آمید، تست پروکائین آمید چیست صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

پروکائین آمید برای چیست

داروی پروکائین آمید از داروهای تجویز شده برای انسداد کانال سدیم می باشد، این دارو اثر بی حسی موضعی در زمان تثبیت غشای عصبی دارد و جریان یونی را در زمان هدایت ضربان ها مهار می کند.

نام دیگر پروکائین آمید 

نام تجاری و خارجی داروی پروکائین آمید Procainamide می باشد.

موارد مصرف پروکائین آمید چیست

از داروی پروکائین آمید در زمان انفارکتوس حاد قلبی، مسمومیت با دیژیتال ها یا سایر بیماری های قلبی استفاده می شود و اثراتی مشابه با داروهای مشابه پروکایینید و کینیدین دارد.


حتما بخوانید: قرص کینیدین برای چیست


دوز داروی پروکائین آمید

افراد بزرگسال در زمان تجویز به نیاز هر کیلو وزنشان 50 میلی گرم از داروی پروکائین آمید استفاده می کنند، که هر 3 ساعت یکبار مورد استفاده قرار می گیرد. اما در کودکان به میزان 12.5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان استفاده می شود اما به اندازه 4 مرتبه در طی روز.

پروکائین آمید چیست

نحوه تزریق پروکائین آمید

نحوه تزریق داروی پروکائین آمید به صورت عضلانی همانطور که عنوان شد به ازای هر کیلو وزن بیمار 50 میای گرم می باشد و هر 3 تا 6 ساعت بنا به توصیه پزشک می باشد و تزریق وریدی آن 100 میلی گرم به صورت آهسته و مستقیم وارد شده که در هر 5 دقیقه ان را تکرار می کنیم تا مصرف آن به 1 گرم برسد.

اما در صورت تزریق از راه انفغوزیون وریدی به میزان 500 تا 600 میلی گرم و به صورت رقیق شده و یکنواخت که در طی مدت 25 تا 30 دقیقه به آرامی صورت می گیرد.

نحوه تزریق پروکائین آمید

عوارض پروکائین آمید چیست

در عوارض آمده در خصوص داروی پروکائین آمید به علائمی چون: حالت تهوع، اسهال، تب، بثورات جلدی و نارسایی قلب، ضعف عضله قلب، سندروم شبه لوپوس اریتماتوز و آگرانولوسیتوز اشاره شده است، همچنین عنوان شده است که در موارد انسداد كامل قلب ،نارسايي قلب ،كمي فشارخون و لوپوس اريتماتوز سيستميك از مصرف آن بپرهیزید.


حتما بخوانید: برای درمان اسهال چه بخوریم


تداخل دارویی پروکائین آمید

دقت داشته باشید که همیشه هنگام تجویز دارو از طرف پزشک لیستی از داروهای مصرفی خود را عنوان کنید تا از تداخل دارویی شما را آگاه سازد، در تداخل دارویی پروکائین آمید نیز آمده است که با دیگر داروهای ضد آریتمی مصرف نشود، همچنین با داروهای ضد فشار خون، همچنین از مصرف همزمان داروهای ضدمياستنی با داروی پروکائین آمید خودداری شود.

تست پروکائین آمید چیست

یکی از تست‌های قابل قبول درمانی که برای تشخیص سندرم بروگادا بکار می رود تست پروکائین آمید می باشد، این تست علاوه بر کم خطر بودنش قیمت پایینی نیز دارد و انجام آن توسط فرد متخصص انجام می شود.

سخن آخر

هرگز از داروها برای درمان بیماری مشابهی استفاده نکنید و در خصوص نحوه و مقدار دوز آنها با پزشک مشورت نمایید.


مقالات مرتبط:

علائم سندرم بروگادا چیست و چگونه درمان میشود

بهترین نوشیدنی و دمنوش برای تقویت قلب
 

از
1
رای