برای درمان اسهال چه بخوریم؛ غذاهای مفید و مضر برای اسهال

برای درمان اسهال چه بخوریم؛ غذاهای مفید و مضر برای اسهال افراد مبتلا به اسهال باید به جای سه وعده غذایی زیاد در طول روز، وعده های غذایی کوچک مصرف کنند. اما اینکه چه غذایی برای اسهال خوبه و درمان خانگی اسهال با غذاها و نوشیدنی ها را در سلام دنیا بخوانید.

اسهال یا مدفوع آبکی شل، ممکن است در اثر ابتلا به آنفولانزای معده، مسمومیت غذایی، پرتودرمانی، شیمی درمانی، مصرف داروها و عفونت ها ایجاد شود. افراد مبتلا به اسهال باید به جای سه وعده غذایی زیاد در طول روز وعده های غذایی کوچکی مصرف کنند. ما در این مقاله سایت سلام دنیا، به شما می گوییم که برای درمان اسهال چه بخوریم و دمنوش برای دل پیچه و درمان خانگی اسهال چیست، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

برای درمان اسهال چه بخوریم

در زمان اسهال مصرف چه غذایی و چه دمنوش مفید است؟

افراد مبتلا به اسهال باید به جای سه وعده غذایی زیاد در طول روز، وعده های غذایی کوچک مصرف کنند. اسهال یا مدفوع آبکی شل، ممکن است در اثر ابتلا به آنفولانزای معده، مسمومیت غذایی، پرتودرمانی، شیمی درمانی، مصرف داروها و عفونت ها ایجاد شود. نکات غذایی زیر ممکن است برای کنترل اسهال موثر باشد.

درمان خانگی اسهال

افرادی که دچار اسهال می شوند در زمانی که دفعات زیادی مدفوع شل دارند، باید از مواد غذایی مانند موز، برنج سفید ساده، سس سیب و نان تست سفید استفاده کننند.


حتما بخوانید: درمان اسهال در طب سنتی


درمان خانگی اسهال با نوشیدن مایعات

برای جایگزینی مایعات از دست رفته به دلیل اسهال، مقدار زیادی آب یا نوشیدنی های کم شیرین بنوشید. مقدار زیادی مایعات بدون رنگ و نوشیدنی های الکترولیتی مانند آب، آب میوه های بدون رنگ، آب نارگیل، محلول های آبرسان خوراکی و نوشیدنی های ورزشی بنوشید. این نوشیدنی ها به جبران مایعات و الکترولیت های از دست رفته بدن کمک می کنند. ماست ساده، دوغ و کفیر را در برنامه رژیم غذایی خود قرار دهید. برای جایگزینی مواد معدنی از دست رفته در اثر اسهال، از غذاهای سرشار از پتاسیم و سدیم استفاده کنید.

درمان خانگی اسهال

درمان خانگی اسهال با غذاهای سرشار از پتاسیم 

غذاهای سرشار از پتاسیم شامل زردآلو، آووکادو، موز، گوجه فرنگی کنسرو شده، پرتقال، گلابی، سیب زمینی و سیب زمینی شیرین (مخصوصاً پخته شده) و آب گوجه فرنگی هستند. غذاهای حاوی سدیم بالا شامل آب قلم یا آبگوشت، سوپ کنسرو شده، تنقلات شور (چیپس، کراکر) برنج طعم دار شده و پاستا هستند.

درمان اسهال با سس سیب

سس سیب یک غذای کمکی عالی برای بازگرداندن شکم تان به حالت عادی است. هضم آن هم آسان است، اما همچنان مواد مغذی مهمی مانند پکتین (نوعی فیبر) و پتاسیم، یک ماده معدنی که به عنوان یک الکترولیت عمل می کند و به حفظ تعادل سطح مایعات کمک می کند، را برای بدن تان فراهم می کند.

سبزیجات پخته ای مانند هویج یا اسفناج هضم این سس را آسان‌تر می‌کند و مصرف آنها به همراه تخم‌مرغ یا سوپ‌های حاوی آبگوشت عالی است. تخم مرغ جایگزینی با هضم راحت تر و راه حل آسان برای تامین نیازهای پروتئین شما بدون سیر شدن بیش از حد و سریع است.


حتما بخوانید: خواص عالی پروبیوتیک برای درمان اسهال


درمان خانگی اسهال با جو دو سر

گنجاندن غلات کامل در برنامه غذایی تان هم می تواند بیماری های معده را تسکین دهد و مانع از بروز مشکلات روده ای بیشتری شود. فیبر محلول در جو دوسر آب دستگاه گوارش شما را می کشد و غذا را در بدن شما حرکت می دهد.

درمان اسهال در خانه

دمنوش برای دل پیچه

نوشیدن کمی چای کیسه ای حاوی زنجبیل را امتحان کنید یا به سادگی زنجبیل تازه را در مقداری آب داغ به همراه لیمو رنده کنید و آن را میل کنید. زنجبیل ضد اسپاسم است و برای تسکین معده ناآرام بسیار مفید است.

درمان خانگی اسهال با سوپ مرغ

سوپ مرغ هم در مواقعی که افراد بیمار هستند یک انتخاب عالی است. ترکیب آن گوشت مرغ بدون چربی است ( گوشت های جایگزین ها می تواند شامل بوقلمون، ماهی سفید یا تخم مرغ آب پز نیز باشد) که به شما امکان می دهد  مقداری پروتئین  برای بدن بدست بیاورید و چربی زیادی هم ندارد که سیستم گوارش شما را مختل کند. پروتئین برای فرآیندهای ترمیم و بهبود در سراسر بدن مورد لازم است، دقیقا همان چیزی که پس از مبارزه با عفونت به آن نیاز دارید.

در هنگام اسهال از مصرف چه نوع غذاها و نوشیدنی هایی باید پرهیز کرد؟

افراد مبتلا به اسهال می توانند به مدت یک روز رژیم غذایی مایعات بدون رنگ داشته باشند تا زمانی که بدن آنها بهبود پیدا کند. در ادامه چند ماده غذایی و نوشیدنی که به ویژه در هنگام اسهال باید از مصرف آنها پرهیز کرد، آورده شده است.

برای درمان اسهال چه نخوریم (غذاهای مضر برای اسهال)

1. حبوبات

غذاهای سبوس دار با فیبر بالا (سبوس، نان سبوس دار، ماکارونی سبوس دار، غلات سبوس دار، کراکر سبوس دار و برنج قهوه ای)

2. میوه ها

میوه های خام با پوست، آب میوه با پالپ، آب آلو، آب سیب و میوه های کنسرو شده در شربت شیرین سنگین

3. سبزیجات

سبزیجات خام و سبزیجات با برگ و دانه های نفخ ساز (ذرت، سبزی با برگ تیره، کلم بروکلی، گل کلم، کلم، لوبیا و نخود فرنگی)

4. لبنیات

لبنیات پرچرب (شیر کامل، خامه، خامه ترش، بستنی و پنیر)

غذاهای مضر برای اسهال

5. پروتئین ها

گوشت های تند و پرچرب (گوشت سرخ شده یا ماهی سرخ شده، بولونیا، سالامی، بیکن و هات داگ) آجیل، دانه ها و کره مغز ها


حتما بخوانید: درمان اسهال کودکان با 15 روش خانگی


نوشیدنی ها مضر در زمان اسهال

نوشیدنی های کافئین دار یا شیرین (قهوه، چای، نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، الکل و نوشیدنی های حاوی الکل های قندی مانند زایلیتول یا سوربیتول)

موارد دیگر
  • غذاهای سرخ شده، چرب، شیرینی ها و دسرها ،غذاهای تند (فلفل، ادویه های قوی و سس تند)
  • غذاها و نوشیدنی های تهیه شده با الکل های قند (الکل های قندی شامل زایلیتول و سوربیتول هستند. آنها در بسیاری از محصولات بدون قند مانند آب نبات ها، آدامس ها و میان وعده یافت می شوند. (فهرست مواد تشکیل دهنده را بخوانید تا به دنبال الکل های قندی بگردید.)

چرا دچار اسهال می شوید؟

به لحاظ علمی، اسهال زمانی ایجاد می شود که در مدفوع مقدار آب بیشتر از حد معمول وجود داشته باشد. هنگامی که دستگاه گوارش شما سالم است، غذای فرآوری شده از معده و روده کوچک به سمت روده بزرگ می روند.

ویروس هایی مانند نوروویروس، روتاویروس یا آنفولانزا حساسیت یا عدم تحمل نسبت به انواع خاصی از غذاها؛ بطور مثال عدم تحمل لاکتوز، مصرف برخی از داروها از جمله داروهای سرطان، آنتی بیوتیک ها یا آنتی اسیدهای حاوی منیزیم می توانند منجر به بروز اسهال در فرد شوند.

سخن آخر

افرادی که دچار اسهال می شوند در زمانی که دفعات زیادی مدفوع شل دارند، باید از مواد غذایی مانند موز، برنج سفید ساده، سس سیب و نان تست سفید استفاده کننند. ما در مقاله از بخش درمان خانگی سلام دنیا به شما درباره اینکه برای درمان اسهال چه بخوریم و چه نخوریم، درمان خانگی اسهال و غذاهای مضر برای اسهال صحبت کردیم. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. می توانید تجربیات خود را در خصوص درمان اسهال در خانه با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

اسهال در دوران بارداری

قرص ضد اسهال تراولن (Travelan)

آیا مکمل ها و قرص آهن می تواند منجر به اسهال شود؟

از
23
رای