برای جوش خوردن بخیه چی بخوریم؛ پماد و درمان خانگی جای زخم بخیه

برای جوش خوردن بخیه چی بخوریم؛ پماد و درمان خانگی جای زخم بخیه برای جوش خوردن بخیه چی بخوریم و چه باید کرد؛ علائم و راههای جوش خوردن سریع بخیه سر، بینی با پماد، درمان خانگی، طب سنتی، دعا و زمان جوش خوردن جای بخیه در سلام دنیا بخوانید.

مراقبت مناسب از زخم برای بهبود هرچه سریعتر آن - چه در حال نقاهت پس از جراحی باشید و یا چه خود جراحت - عملی ضروری به شمار می آید. زخم باز شامل هر گونه جراحت و یا خراشی می شود که باعث شکاف پوست از هم می شود. از جمله کارهایی که شما باید برای بهبود زخم خود بکنید می توان به رعایت بهداشت مناسب (تمیز نگه داشتن زخم عاری از باکتری)، استراحت و تغذیه اشاره کرد.

بدن شما برای بهبود و ترمیم زخم خود به زمان، منبع کافی خون و مواد مغذی نیاز دارد. وقتی صحبت از بهبود زخم می شود، برخی از مواد مغذی بهتر از سایرین عمل می کنند. دریافت هرچه بیشتر از این مواد مغذی آن هم در رژیم غذایی می تواند به بهبودی سریع تر و زمان بهبودی کوتاه تر زخم شما کمک کند.

برخی از زخم ها و یا عمل های جراحی حتما باید توسط بخیه زدن مداوا شوند اما گاهی این زمان جوش خوردن بخیه کمی طول می کشد ، در این مطلب از سلام دنیا درباره علائم جوش خوردن بخیه سر، بینی، زمان جوش خوردن بخیه، برای جوش خوردن بخیه چی بخوریم، پماد و درمان خانگی جوش خوردن بخیه با عسل، قرص و ویتامین برای بهبود زخم، در طب سنتی و دعا برای جوش خوردن بخیه صحبت خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.

علائم جوش خوردن بخیه سر

بخیه سر چیزی حدود 7 تا 10 روز زمان می برد تا خوب شود، باید دقت داشته باشید که بخیه سر و جمجمه از دیگر نقاط بدن زودتر جوش می خورند و می توانید بکشید.


حتما بخوانید: از بین بردن جای زخم کهنه با درمان خانگی و پزشکی


علائم جوش خوردن بخیه بینی

بخیه های بینی بعد از عمل زیبایی بینی مدتی بعد نیز مشخص خواهد شد و تا حدودی نیز محو شدن آن کمی طول خواهد کشید، اما می توانید برای زودتر خوب شدن بخیه های بینی می توانید بوسیله پماد ویتامینA جای بخیه بینی را زودتر ترمیم کنید.

علائم جوش خوردن بخیه بینی

زمان جوش خوردن بخیه

جوش خوردن بخیه ها در هر قسمتی از بدن زمان خاص خود را دارد و باید دقت شود تا زودتر از موعد کشیده نشود، معمولا بخیه ها 1 تا 2 هفته زمان می برد تا جوش بخورند، زمانی که بخیه ها به 8% استحکام کششی مورد انتظار رسید برای کشیدن آنها اقدام باید کرد، البته نه تنها جای بخیه ها با یکدیگر متفاوت است برای جوش خوردن بلکه در افراد نیز روند بهبودی بخیه ها متفاوت می باشد، که اکثرا برای کشیدن بخیه ها دو هفته زمان لازم می باشد، اما به طور میانگین کشیدن بخیه در صورت 4 الی 3 روز طول خواهد کشید، در پوست سر 5 روز و در دیگر نقاط بدن 7 روز ادامه خواهد داشت. 

برای جوش خوردن بخیه چی بخوریم

برای جوش خوردن بخیه برخی مواد طبیعی می تواند کمک کننده باشد، این مواد از این قبیل می باشند: 

1. جوش خوردن بخیه با آناناس:

آناناس با آنزیم هایی که دارد می تواند داروی خوبی برای جوش خوردن بخیه ها باشد، این میوه حاوی مواد مغذی، آنتی اکسیدان ‌ها و سایر ترکیبات مفید چون آنزیم ‌ها می باشد که می تواند به جوش خوردن زخم و بخیه کمک کند.

2. جوش خوردن بخیه با مصرف روی:

در مدتی که بدنتان دچار زخم و بخیه است مصرف غذاهایی که حاوی روی هستند می تواند به بهبود سریع بخیه شما کمک کند ، مواد غذایی حاوی روی از این قبیل می باشند: گوشت گوساله، جگر و غذاهای دريایی ، تخم آفتابگردان، بادام و کره بادام زمينی ، غلات کامل و لوبيا چشم بلبلی می باشند.

 جوش خوردن بخیه با مصرف روی

3. جوش خوردن بخیه با مصرف پروتئین:

برای جوش خوردن بخیه ها می تواند از مواد غذایی حاوی پروتئین استفاده کنید، موادی چون لبنيات، انواع گوشت‌ها و تخم‌مرغ که بسيار مفيد خواهند بود.

4. جوش خوردن بخیه با مصرف ويتامين C:

ویتامین C نیز از خاصیتی برخوردار است که می تواند در بهبود سريع‌تر زخم‌ها موثر باشد، با مصرف غذاهای حاوی ویتامین C می توانید در جوش خوردن بخیه کمک کنید.


حتما بخوانید: علائم هشدار دهنده کمبود ویتامین C


منابع خوب ویتامین C: انواع کلم مخصوصا کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، انواع مرکبات مانند ليمو ، پرتقال ، توت‌فرنگی از می توان به مرکبات (مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو)، کیوی، فلفل و سبزیجات سبز رنگ تیره اشاره کرد. هستند.

جوش خوردن بخیه با مصرف ويتامين C

راههای جوش خوردن سریع بخیه

راههای جوش خوردن بخیه می تواند متفاوت باشد برخی با مصرف مواد غذایی و دارو به جوش خوردن بخیه کمک می کنند و برخی نیز با ماساژ مواد موضعی دارویی مانند پماد و یا روغن های گیاهی و خانگی این کار را انجام می دهند.

عسل برای جوش خوردن بخیه

احتمالا تا کنون متوجه شده اید که عسل می تواند دارویی برای اکثر بیماری ها باشد، مصرف عسل چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی دارویی طبیعی به حساب می آید، برای جوش خوردن بخیه نیز می توانید عسل را بر روی زخم مالیده و ببندید، حتی می توانید از ترکیب عسل، زردچوبه و آبلیمو و ماساژ آن بر روی بخیه ها استفاده کرده و بعد از 20 الی 30 دقیقه آن را با آب شستشو دهید. 

عسل برای جوش خوردن بخیه

پماد برای جوش خوردن بخیه

یکی از بهترین پمادها برای ترمیم بخیه و جوش خوردن سریع زخم پماد آلفا می باشد، این پماد ترمیم کننده قوی و طبیعی است که زخم ها و مشکلات پوستی را مداوا می کند. همچنین برای جوش خوردن بخیه نیز می توان از آن استفاده کرد، برای این کار بهتر است 3 بار در روز تا زمانی که بخیه شما پانسمان شده است روی زخم بمالید زمانیکه پانسمان را باز کردید نیز روزی یک با پماد آلفا را تا یک ماه استفاده کنید تا جای بخیه نیز بهبود یابد.

پماد برای جوش خوردن بخیه واژن

برای جوش خوردن بخیه واژن می توانید از پمادهایی مثل زینک اکساید و یا کرم های ترمیم کننده برای نرم شدن سطح زخم و بهبودی آن بهره ببرید، البته افرادی زخم هایشان دیرتر خوب می شود مانند افراد دیابتی می توانند با تزریق PRP زخمهای بخیه شان را بهبود ببخشند.


حتما بخوانید: پماد زینک اکساید برای چیست


مدت زمان جوش خوردن بخیه واژن (جوش خوردن بخیه واژن چند روز طول میکشد)

جوش خوردن بخیه واژن در افراد مختلف زمان های متفاوتی دارد، جوش خوردن بخیه به عوامل خاصی بستگی دارد مانند وضعیت جسمی، بافت واژن، تغذیه مناسب، رعایت نکات بهداشتی، سلامت شخصی بیمار که همه و همه باعث می شود فردی بخیه اش زودتر خوب شود و یا دیرتر جوش بخورد.

مدت زمان جوش خوردن بخیه واژن

درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه

1. درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با سرکه سیب

برای جوش خوردن بخیه بوسیله سرکه سیب می توانیدسرکه سیب را با آب به مقدار یکسان مخلوط کنید و از آن بوسیله پنبه تمیز روی بخیه بزنید و 5 دقیقه بعد با آب شستشو دهید.

2. درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با روغن چای

برای جوش خوردن بخیه از روغن چای می توان استفاده کرد، به این شکل که 4 قطره از روغن درخت چای و 2 قاشق نیز آب را ترکیب کرده و در طول روز 2 الی 3 بار به محل بخیه شده زده تا زودتر بهبود یابد. برای انجام هر کدام از این مواد حتما قبل از انجام روی پوست خود تست کنید تا احیانا اگر پوستتان حساس است متوجه شوید.

3. درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با آب پیاز:

عصاره آب پیاز را به مدت یک ماه روی زخم خود زده تا جای زخمتان به مرور نرم و صاف شود ، این ماده زخم شما را ضدعفونی خواهد کرد.

درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با آب پیاز

4. درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با آلوئه ورا :

ژل آلوئه ورا خاصیتی دارد که می تواند زخم بخیه را نرم و بهبود بخشد، برای این منظور باید آن را دایره ای روی زخم ماساژ دهید و سپس نیم ساعت بعد آن را با آب شستشو دهید. این ژل تنها برای زخم های بخیه شده مناسب می باشد نه زخم های باز.

5. درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با روغن نارگیل :

اگر قصد دارید که زخم های بخیه شما زودتر بهبود یابد بهتر است روزانه 2 تا 4 بار از روغن نارگیل گرم شده به مدت 10 الی 15 دقیقه روی محل مورد نظرتان را ماساژ دهید و بعد از یک ساعت آن را بشویید.


حتما بخوانید: خواص روغن نارگیل برای پوست صورت


6. درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با لیمو:

لیمو را آب گرفته و روی محل بخیه شده بزنید اما اگر پوستتان حساس است آب لیمو را با گلاب مخلوط کرده و استفاده کنید و 10 دقیقه بعد آن را آبکشی کنید. بلافاصله بعد از استفاده در معرض آفتاب قرار نگیرید.

درمان خانگی برای جوش خوردن بخیه با لیمو:

4 ویتامین اصلی برای بهبود زخم

1. ویتامین های لازم برای بهبود زخم: ویتامین A

ویتامین A (که همچنین به عنوان رتینول هم نیز شناخته می شود) یکی از ضروری ترین نقش ها در بهبود زخم ایفا می کند. ویتامین A پاسخ التهابی در بافت زخمی را کنترل می کند. این ویتامین برای رشد استخوان و اپیتلیال (که تمام نواحی سطحی بدن را در خارج و داخل پوشش می دهد) بافت و عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری می باشد.

رتینول همچنین سرعت ترمیم سلول های پوست و بافت اپیتلیال (با این کار بدن می تواند بافت پوستی را که به دلیل زخم از بین رفته است دوباره ترمیم کند) را هم نیز افزایش می دهد. ویتامین A را می توان در غذاهایی مانند شیر، روغن ماهی، سبزیجات برگ دار و گوجه فرنگی یافت. شما می توانید این ویتامین را به صورت مکمل و یا از رتینول موضعی به شکل سرم یا کرم استفاده کنید.

ویتامین های لازم برای بهبود زخم: ویتامین A

2. ویتامین های لازم برای بهبود زخم: ویتامین B

ویتامین B یک ماده مغذی ضروری برای سوخت و ساز کربوهیدرات ها و پروتئین ها به انرژی می باشد. ویتامین های گروه B شامل ویتامین B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (اسید پانتوتنیک)، B6 (پیریدوکسین)، B7 (بیوتین)، B9 (اسید فولیک) و B12 (کوبالامین) می شوند. شما می توانید ویتامین B را از تخم مرغ، گوشت گاو، سبزیجات برگ دار و غلات غنی شده دریافت کنید.

ویتامین‌های گروه B به روند بهبود زخم در بدن شما کمک می‌کنند و برای ساخت کلاژن - پروتئینی که برای ساختن بافت پوست لازم است - یکی از ویتامین های مورد نیاز محسوب می شوند. ویتامین های گروه B همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با هرگونه عفونت در محل زخم که می تواند بهبود را به تاخیر بیندازد هم کمک می کنند.


حتما بخوانید: خواص ویتامین ب 12 برای سلامتی و پوست و مو


3. ویتامین های لازم برای بهبود زخم: ویتامین C

پزشک مصرف ویتامین C بیشتری را در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا برای جلوگیری از بیماری به شما توصیه می کند. ویتامین C یک ماده مغذی ضروری است که نقش مهمی را در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند. دریافت مقدار زیاد از ویتامین C در دوران نقاهت پس از زخم یا جراحی می تواند به مبارزه با عفونت در محل زخم کمک کند.

ویتامین C یا همان اسید اسکوربیک یک کوفاکتور برای سنتز کلاژن، پروتئوگلیکان ها و سایر بافت های بدن مانند استخوان، پوست و بافت های همبند می باشد. مصرف ویتامین C برای ترمیم استخوان‌های شکسته، پوست و یا بافت‌های همبند پس از جراحت یا عمل جراحی ضروری می باشد. از منابع خوب ویتامین C می توان به مرکبات (مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو)، کیوی، فلفل و سبزیجات سبز رنگ تیره اشاره کرد.

ویتامین های لازم برای بهبود زخم: ویتامین C

4. ویتامین های لازم برای بهبود زخم: ویتامین E

از ویتامین E معمولا در محصولات آرایشی و مراقبت های موضعی پوست برای بهبود ظاهر بافت زخم و آکنه استفاده می شود. این ویتامین در وهله اول به عنوان یک آنتی اکسیدان در پوست که به مبارزه با رادیکال های آزاد و ترمیم بافت آسیب دیده کمک می کند، عمل می کند.

درست است که تحقیقات بیشتری در زمینه بهبود زخم توسط ویتامین E لازم است، ولی خب از طرفی کمبود ویتامین E با کاهش ترمیم زخم هم نیز مرتبط می باشد. علاوه بر تمام این گفته ها، ویتامین E دارای خواص ضد میکروبی ای است که در برابر MRSA (عفونت استاف) موثر است. منابع طبیعی ویتامین E شامل بادام، فندق، بادام زمینی و روغن های گیاهی می شود.

مکمل های لازم برای بهبود زخم

یک رژیم غذایی متعادل که پر از میوه ها و سبزیجات سالم است، بهترین منبع ویتامین های ضروری مورد نیاز برای التیام زخم به شمار می رود. مصرف مکمل های ویتامین - برای اطمینان از دریافت مقادیر کافی از مواد مغذی مناسب - لازم می باشد. مکمل‌های مراقبت از زخم، مانند WoundVite به‌طور خاص برای کمک به بهبود زخم فرموله شده‌اند.

مکمل WoundVite حاوی بیش از 21 ویتامین طبیعی، مواد معدنی و گیاهان دارویی ای مانند ویتامین‌های B، روی، و زردچوبه است. تمام این مواد توسط پزشکان و داروسازان مراقبت از زخم به دلیل اثربخشی علمی آنها در ارتقاء بهبود زخم انتخاب شده اند. مکمل WoundVite را می‌توان به عنوان بخشی از روال بهبودی پس از جراحی یا زخم مصرف کرد. مکمل WoundVite، توسط ZenNutrients، در یک آزمایشگاه ثبت‌شده FDA ساخته شده است و از GMP (روش‌های تولید خوب) پیروی می‌کند.

مکمل WoundVite

جوش خوردن بخیه در طب سنتی

در طب سنتی برای جوش خوردن بخیه مالیدن عسل، ژل آلوئه ورا، مخلوط عسل و روغن زیتون، عسل با پودر پوست انار، عسل با نمک دریا، مالش دادن با روغن سیاهدانه، مالیدن پماد مفاصل، شستشو با گلاب سفارش شده است.

دعا برای جوش خوردن بخیه

در کتاب خواص آیات قرآن صفحه 204 آمده است که برای بهبودی زخم با خلوص قلب آیات زیر را در کاغذی نوشته همراه با معنی آن و روغن زیتون را بر روی آن زده به طوری که محو شود و سپس آن روغن را بر زخم خود بمالد تا زخم بهبود یابد.

" باذن الله تعالی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى ﴿1﴾
الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّى ﴿2﴾
وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَى ﴿3﴾ "

سخن آخر

بهبودی از زخم نیازمند زمان، صبر و استراحت می باشد. تغذیه نقش بسیار مهم تری را در بهبود زخم نسبت به آنچه که بسیاری تصور می کنند ایفا می کند. به اصطلاح شما همان چیزی هستید که می خورید. ویتامین ها، مواد معدنی و مکمل های مناسب می توانند سلامت شما و توانایی بدن شما را برای بهبودی، بهبود بخشند. زمان برای بهبودی زخم و بخیه در افراد متفاوت خواهد بود بهتر است که هرگز قبل از موعد به کشیدن بخیه ها اقدام نکنید زیرا دچار عوارض خواهید شد. امیدواریم که از این مطلب لذت برده باشید.


مقالات مرتبط:

از بین بردن جای جوش با 25 ماسک خانگی و گیاهی

18 درمان خانگی و طبیعی کلوئید (گوشت اضافه) جای زخم



از
23
رای