علائم بارداری در هفته اول؛ هفته اول بارداری چی بخوریم

علائم بارداری در هفته اول؛ هفته اول بارداری چی بخوریم علائم هفته اول بارداری؛ هفته اول بارداری چه زمانی است و جنین و شکل شکم چه شکلی است، هفته اول بارداری چی بخوریم و لکه بینی و پریود در هفته اول بارداری در سلام دنیا بخوانید.

مطمئنا لذتبخش ترین دوران یک مادر دوره بارداری او می باشد، زمانی که متوجه شد جنینی در شکم دارد، این مطلب از سلام دنیا به موضوعات علائم هفته اول بارداری، هفته اول بارداری چه زمانی است، هفته اول بارداری جنین چه شکلی است، شکل شکم در هفته اول بارداری، سونوگرافی در هفته اول بارداری، هفته اول بارداری چی بخوریم، هفته اول بارداری چی نخوریم، هفته اول بارداری و لکه بینی، هفته اول بارداری پریود میشویم، هفته اول بارداری و درد زیر شکم، مراقبت های لازم برای هفته اول بارداری اختصاص دارد که خواهید خواند، با ما همراه باشید.

علائم هفته اول بارداری (علائم بارداری در هفته اول)

تخمک بارور شده 6 تا 12 روز بعد از لقاح لانه گزینی می کند، به همین دلیل علائمی که در هفته اول بارداری مشاهده می شود بیشتر شبیه سندروم پیش از قاعدگی می باشد که احتمال فراوان متوجه بارداری نخواهید شد و شاید از روی علائمی چون تهوع صبحگاهی، ویار بارداری به خوراکی ها و مکانهای خاص، حساسیت به بوی غذا و خونریزی یا لکه بینی صورتی یا قهوه ای کمرنگ، عقب افتادن دوره پریودی، سفت شدن سینه ها و حساس شدن نوک آنها، درد و گرفتگی شکمی که شدیدتر از پریودی است، نفخ شکم یا یبوست، سردردهای ناشی از تغییرات هورمونی در بارداری، درد پایین کمر، تغییرات خلقی-رفتاری از باردار بودن خود اطلاع پیدا کنید، البته این علائم به ندرت در هفته اول بارداری نمایان می شود، اگر که از روی علائم نمی توانید متوجه بارداری شوید تست های بارداری می توانند به شما کمک کنند.


حتما بخوانید: راهکارهایی برای رفع حالت تهوع زنان باردار


هفته اول بارداری چه زمانی است

امکان اطلاع از روز دقیق تخمک‌گذاری و زمان لقاح آن بسیار مشکل می باشد و البته سخت به همین دلیل شروع هفته اول بارداری را اغلب متخصصان زنان و زایمان از اولین روز آخرین پریود حساب می‌کنند ، در هفته اول بارداری هنوز در دوره قاعدگی خود به سر می برید و بهتر است از روی علائمی که عنوان شد پی به بارداری خود ببرید.

علائم هفته اول بارداری

هفته اول بارداری جنین چه شکلی است

در هفته اول بارداری چیزی حدود 20 میلیون اسپرم برای بارداری وارد دهانه رحم می شود که تنها یک اسپرم موفق می شود که به رحم نفوذ کندکه اگر اسپرم حاوی کروموزوم Y باشد، فرزند شما پسراست و اگر حاوی کروموزوم X باشد، فرزند شما دختر خواهد شد. اما اینکه شما بتوانید جنینی را که در هفته اول بارداری تشکیل شده است را حتی با دستگاه های مجهز پزشکی ببینید مسئله ای غیر ممکن می باشد، زیرا هنوز هیچ تخمکی از تخمدان آزاد نشده است و این روند قرار است در هفته اول بارداری رخ دهد و از طریق لوله‌هایی به نام فالوپ به سمت رحم حرکت کند و درون لوله فالوپ توسط اسپرم بارور شود و سلول تخم را تشکیل بدهد، در این هفته قد جنین صفر سانتی متر و وزن جنین نیز صفر کیلوگرم می باشد.

شکل شکم در هفته اول بارداری

در هفته اول بارداری با تشکیل نشدن جنین انتظار این را نداشته باشید که در ظاهر شکمتان تغییراتی بوجود بیاید، این تغییرات حتی در بعضی از افراد امکان دارد هفته ها طول بکشد.


حتما بخوانید: نداشتن حالت تهوع در بارداری نشانه دهنده پسر است یا دختر؟


سونوگرافی در هفته اول بارداری

سونوگرافی دقیق ترین راه برای دانستن مدت زمان بارداری می باشد، که اغلب پزشکان برای مراجعه کنندگان خود تجویز می کنند که البته این مرحله در هفته اول بارداری کمک چندانی به آنها نمی کند، زیرا امکان تشخیص بارداری در هفته اول تقریبا غیرممکن می باشد و تنها بتوانند اطلاعاتی درباره ضخامت بالای دیواره رحم کسب کنند و برای مطلع شدن از بارداری باید این سونوگرافی در هفته های آینده تکرار شود، معمولا متخصصین بارداری اولین سونوگرافی را در هفته چهارم بارداری تجویز می کنند.

 تغذیه در هفته اول بارداری

هفته اول بارداری چی بخوریم

زنان بهتر است که دو ماه قبر از اینکه قصد باردار شدن بکنند شروع به مصرف داروی فولیک اسید بکنند، این دارو تا چند ماه بعد از بارداری نیز باید استفاده شود و 5 ماده غذایی دارای فولات، کلسیم، آهن، روی و فیبر در برنامه غذایی‌ گنجانده شود، اینکه رژیم غذایی سالمی را به خود اختصاص دهید هم برای سلامت خود در دوره بارداری و هم بعد از زایمان مفید خواهد بود و هم برای رشد و سلامت جنین، بیاد داشته باشید هر ماده ای که وارد بدن شما می شود اثرش را بر روی جنین تان نیز خواهد گذاشت، پس سعی کنید تمام دسته های غذایی را در سبد غذایی خود قرار دهید تا کمبود ویتامین و یا املاح معدنی را حس نکنید.

اگر در دوره سه ماهه اول بارداری دچار ویار و حالت تهوع بودید و نتوانستید که از برخی از غذاها استفاده کنید نگران نباشید این مسئله عادی است و با مرور زمان و گذشت هفته ها اشتهای شما مثل سابق و حتی دو برابر خواهد شد، اما بیاد داشته باشید که این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید تا در صورت لزوم از مکمل های غذایی برای شما تجویز کند.

در هفته های اول بارداری مصرف سبزیجات با برگ سبز به عنوان سالاد ، میوه های زرد رنگ مانند زردآلو ، هویچ ، انبه ، دانه های خورد شده مانند نان گندم کامل، برنج ، بلغور جو و لبنیات کم چرب مانند شیر؛ ماست و پنیر استفاده کنید و حتما نوشیدن روزی 8 لیوان آب را فراموش نکنید.

هفته اول بارداری چی نخوریم

و اما چه چیزهایی را مصرف نکنید؟ اینکه عنوان کردیم که از تمام مواد غذایی می توانید بهره بگیرید به این منظور نیست که هر غذایی را می توانید بخورید، بهتر است که نه تنها در این دوران بلکه در تمام طول عمر خود از غذاهای سالم استفاده کنید و از خوردن غذاهای سرخ کردنی بپرهیزید، تنقلات بی خاصیت مانند هله هوله نخورید و مصرف بستنی، شکر ، آرد سفید و نوشیدنی های گازدار را قطع کنید، غذاهای کنسروی و آماده، نمک و لبنیات غیر پاستوریزه و عسل بدون بسته بندی را نیز مصرف نکنید، می توانید در این رابطه با پزشک خود نیز مشورت کنید.

هفته اول بارداری و لکه بینی

لکه بینی در هفته اول بارداری مسئله ای عادی و بدون نگرانی می باشد، و در  6 تا 12 روز پس از بارداری جریان لانه گزینی انجام می شود که رحم دچار خونریزی در حد لکه بینی می شود، زیرا جنین به اصطلاح در حال کاشته شدن در دیوار رحم می باشد، این علائم در همه زنان باردار رخ نمی دهد اما از علائم اولیه بارداری می توان لکه بینی را عنوان کرد که معمولا لکه های صورتی روشن تا قهوه ای تیره می باشند که با مقدار کم آن احتیاجی به پدهای بهداشتی نخواهند داشت و این مسئله تا سه روز طول می کشد و بطور طبیعی قطع می شود.


حتما بخوانید: لکه بینی در بارداری نشانه چیست


هفته اول بارداری پریود میشویم

اگر قصد بارداری داشته اید و تمام مراحل آن را به خوبی و درستی طی کرده باشید اما لکه بینی شما از چند قطره بیشتر باشد بطوری که احتیاج به پد بهداشتی داشته باشید باید بدانید که شما هنوز باردار نشده اید و در دوره پریودی به سر می برید اما با انجام آزمایش بارداری و تست مثبت خود دچار همچین مشکلی شدید بهتر است فورا با پزشک در تماس باشید، زیرا پریود شدن در دوره بارداری امری خطرناک است و خبر از سقط جنین خواهد داد.  

درد زیر شکم در هفته اول بارداری

هفته اول بارداری و درد زیر شکم

اغلب زنان در هفته اول بارداری خود دچار درد زیر شکم خواهند شد، که با گذشت زمان این دردها کمتر می شوند و اگر به صورت یک درد عادی و قابل تحمل باشد نمی تواند مشکلی ایجاد کند.از دلایل بروز درد زیر شکم در هفته های اول بارداری می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

بزرگ‌تر شدن رحم:

با فشار آمدن به حفره شکمی به دلیل بزرگ‌تر شدن رحم علاوه بر در زیر شکم فرد دچار احساس تهوع یا اتساع می شود.

درد رباط‌های گرد رحمی:

دو رباطی که از جلوی رحم عبور کرده و به سمت کشاله‌ی ران می‌روند را رباط‌های گرد رحمی می گویند که با بزرگ تر شدن رحم کشیده می شوند و ایجاد درد در آن منطقه می کنند.

یبوست و گاز معده:

از علائم اولیه بارداری مشکل یبوست و جمع شدن گاز در معده می باشد با افزایش هورمون پروژسترون به دلیل بارداری و کندی حرکت لوله‌ی گوارشی عبور غذا از روده های مربوطه به کندی انجام می گیرید و فرد دچار یبوست می شود.


حتما بخوانید: درمان یبوست در بارداری


انقباض‌های برکستون‌هیکس:

این گونه انقباض ها اغلب خطرناک می باشند و موجب زایمان زودرس در فرد می شوند که بسیار دردناک می باشند.

مراقبت در هفته اول بارداری

مراقبت های لازم برای هفته اول بارداری

بهتر است قبل از بارداری وزن خود را در حد نرمال آورده و مصرف دخانیات و نوشیدن مایعات الکلی را ترک کرده و از مصرف بیش از حد کافئین نیز خود داری کنید، تا یک بارداری سالم را پشت سر بگذارید، تاریخ روزهای پریودتان را بیاد داشته باشید تا بتوانید اطلاعات روز تخمک‌گذاری و روزهای اوج باروری را به راحتی مشخص کنید و حتما روزانه 400 میکروگرم مکمل بارداری اسید فولیک مصرف کنید ، تحت نظر پزشک به نرمش و ورزش های مناسب این دوره بپردازید، استرس ، اضطراب را از خود دور کرده.در صورت مصرف هر گونه دارو آن را به پزشک خود اطلاع دهید. 

سخن آخر

اگر در دوره بارداری از پرخوری و بدخوری بپرهیزید، دوره بعد زایمان راحتتری خواهید داشت و با انجام زایمان به وزن سابق خود خواهید برگشت، اینکه چون شما دو نفر هستید، پس باید دو برابر بخورید یک فرضیه کاملا غلط می باشد.


مقالات مرتبط:

روش تست بارداری با بزاق دهان

ورم صورت در بارداری نشانه چیست



از
3
رای